Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trods vejarbejde: Det bliver lettere at komme ind til midtbyen til sommer

Af Emil Kjær Jørgensen

Uanset om du bevægede dig på gåben, den tohjulede eller i bil i Aalborg sidste sommer, kunne du nok ikke undgå at bemærke det massive vejarbejde, der var i gang – i stort set hele byen.

På grund af Corona (og dermed mindre trafik på vejene) valgte kommunen i stedet at skrue ekstra op for blusset på planlagte projekter, så der var helt ekstraordinært meget vejarbejde i 2020.

Her på MigogAalborg gik der stort set ikke en uge, uden vi skrev om et nyt vejarbejde og så opstår spørgsmålet naturligvis: “Hvad med i år? Kan vi se frem til endnu en sommer med lange køer på vejene og en del frustration?”

Trods vejarbejde: Det bliver lettere at komme ind til midtbyen til sommer
Det føltes næsten som om hele Aalborg var gravet op sidste sommer

Vi har taget en snak med de ansvarlige hos Aalborg Kommune for at få en status på vejarbejde-situationen i byen, og der er heldigvis godt nyt.

Masser af muligheder for at komme ind til byen

Aalborg er en by i rivende udvikling, og derfor vil der denne sommer også være vejarbejde rundt omkring i byen, primært fordi man forbereder den nye Plusbus-forbindelse.

Det omfattende anlægsarbejde rundt omkring i byen har måske givet mange bilister den opfattelse, at det nærmest er umuligt at komme ind til byen for at komme på restaurant, café, til kulturelle arrangementer eller bare nyde sommeren ved havnefronten.

Men bare rolig. I år bliver det meget nemmere at være trafikant på vejene i Aalborg.

“Det er både min faglige vurdering og min erfaring, der fortæller mig, at det bliver meget bedre i år.

Sidste år skabte det massive anlægsarbejde på alle de store indfaldsveje ind mod centrum en del flaskehalse, som medførte trafikale problemer,” forklarer Brian Aagaard, der er Team Leder i Mobilitet og Infrastruktur i Aalborg Kommune.

Alle de centrale veje er åbne over sommeren

På de helt centrale veje i Aalborg som Vesterbro, Østre Alle, Nyhavnsgade og Sønderbro er der ikke planlagt vejarbejde over sommeren, så de store veje er 100 procent farbare, og dermed bliver det meget nemmere at parkere bilen og nyde livet i midtbyen.

Foto: Aalborg Kommune
Foto: Aalborg Kommune

“Man kan, via de store veje, køre direkte til de store parkeringsområder i eksempelvis Friis, Føtex, Salling, Budolfi Plads, Sauers Plads, AKKC, Gåsepigen m.fl.

Vi er også blevet færdige med det store arbejde ved Borgergade, så man via Vestebro kan køre ind ad Borgergade og eksempelvis ind til Palads-parkering.

Trods vejarbejde: Det bliver lettere at komme ind til midtbyen til sommer

“Derudover har vi også lavet et nyt lyskryds i Prinsensgade, som danner forbindelse til Danmarksgade, så den vej kan man også komme nemt ind til midtbyen,” forklarer Brian.

Trods vejarbejde: Det bliver lettere at komme ind til midtbyen til sommer

Vesterbro-projekt færdigt før tid

Vejarbejdet er denne sommer i stedet centreret omkring de små veje, og enkelte større veje som f.eks. Hobrovej i Skalborg, som dermed skaber knap så store trafikale problemer, og så på Nytorv, som jo er i gang med en større forvandling – læs mere om det her.

En anden god nyhed for trafikanter i Aalborg er, at kommunen har udnyttet de markant færre biler på vejene i foråret til at færdiggøre vejarbejdet ved Vesterbro/Ved Stranden, som ellers skulle have været et sommerprojekt.

Trods vejarbejde: Det bliver lettere at komme ind til midtbyen til sommer

“Dermed er det kun på Limfjordsbroen, at vi kommer til at arbejde hen over sommeren, hvor vi mangler at skifte belægningen på den sidste del af broen.

Det betyder, at vi er nødt til at reducere antallet af vognbaner, men da de andre centrale veje i byen er frie regner vi ikke med, at det skaber alt for lange køer,” siger Brian.

Du kan selv få overblikket over trafikale ændringer denne sommer lige her

Del artikel

Andre læser også