Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nedtur: Aalborg Pirates tabte semifinale hjemme

Af Redaktionen

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted i denne weekend lige her i Aalborg.

MigogAalborg er stolte over, at vi er mediepartnere på Final Four, og i løbet af hele dagen har vi haft mange spændende gæster i live-studiet i Gigantium. Dem kan du allesammen finde lige her.

Der var også plads til de mere muntre indslag, og her udfordrer vores vært, Zjakalen, en Rungsted-fan i øldyst:

Men det vigtigste var selvfølgelig spillet på isen.

Den første semifinale blev spillet 16.30, og her var det Aalborg Pirates’ ærkerivaler fra Frederikshavn White Hawks, der vandt 2-1 over SønderjyskE.

Dermed var der i høj grad lagt op til en kæmpe finale i Gigantium lørdag, hvis ellers Aalborg Pirates kunne besejre Metal Ligaens ubestridte tophold; Rungsted Seier Capital.

En nervøs start i Bentax Isarena

Kampen blev fløjtet i gang i en forrygende atmosfære i Bentax Isarena.

Første periode var en noget rodet affære, hvor begge hold ikke rigtig kunne finde en ordentlig rytme i spillet. Kampen bølgede frem og tilbage, og det var helt tydeligt, at der var en del nerver på i en stemningsfyldt Bentax Isarena.

I anden periode kom der for alvor gang i semifinalen, og det gik ikke mange minutter før Rungsted havde et skud på stolpen. Det var en forudroligende forvarsel, for i det 3. minut i 2. periode bragte Rungsted sig foran 1-0. Aalborg Pirates fik først afværget en kæmpe chance, men Rungsted holdte presset og kunne dermed tage føringen.

1-0 blev små fire minutter senere til 2-0 efter en super detalje af Rungsteds Joachim Holten-Møller. Dermed så det mere end sort ud for Aalborg Pirates, og drømmen om at møde ærkerivalerne fra Frederikshavn White Hawks i finalen i morgen var lige pludselig langt væk.

De næste par minutter var Aalborg Pirates for alvor presset i bund, men troen kom tilbage i 12. minut af 2. periode, hvor Aalborg Pirates scorede i powerplay. 2-1.

Det var Mikkel Højbjerg, som var hurtigt over en retur. Dermed kom der for alvor gang i hallen igen, og resten af 2. periode var Aalborg Pirates fuldt med i kampen.

Spænding flere gange undervejs

Aalborg Pirates startede 3. periode i powerplay, og det var derfor håb om, at de måske igen kunne få reduceret og bringe spændingen helt tilbage blandt det talstærke publikum. Men Rungsted udnyttede koldt og kynisk en opspilsfejl, og Tyler Fiddler kunne alene med målmanden gøre det til 3-1 i Aalborg Pirates’ powerplay.

Med 10 minutter tilbage af kampen, spillede Aalborg Pirates i overtal i hele 3 min, og her bragte Kelin Ainsworth for alvor spænding ind i opgøret, da han på et langskud iskoldt satte den ind bag målmanden. Dermed stod den 2-3 med 8 minutter igen, og publikum kunne igen ane muligheden for en nordjysk finale.

Men med 5 minutter igen fik det nordjyske ishockey-publikum endnu engang en spand iskold vand lige i hovedet, da Rungsted gjorde det til 4-2.

Med to minutter igen satsede Aalborg Pirates og spillede uden målmand. Det udnyttede Rungsted iskoldt og scorede i tomt mål til 5-2,

Den stilling holdte resten af kampen, og Metal Ligaens ubestridte førerhold vandt fortjent i Bentax Isarena.

4212 tilskuere sørgede for en fed kulisse i Gigantium, men for størstedelen blev det desværre en kedelig start på weekenden. Dermed går det nordjyske hockey-publikum også glip af et kæmpe lokalbrag i morgen, og Aalborg Pirates glipper samtidig muligheden for at genvinde pokaltitlen fra sidste år.

Finalen spilles i morgen klokken 14.30 i Bentax Isarena i Gigantium, og der er stadig ledige billetter.