Nedtællingen er i gang: Aalborg Karneval afslører de første store navne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Hvis der er en fest, der kan få os aalborgensere til at ryste med bagen, bunde shots og frivilligt trække i den mest kiksede fjerpragt nogensinde – så er det Aalborg Karneval.

I dag er en helt speciel dag i karnevalsånden.

Salget af næste års loyalitetsarmbånd er nemlig skudt i gang, så hvis du har planer om at være blandt de 80.000 karnevalister til foråret, så er det nu, du skal vise din støtte.

I samme åndedræt melder Aalborg Karneval desuden ud, at to store stjernenavne nu er klar til at komme på plakaten.

Der er tale om KATO og Zookeepers, der altså bliver de første headline-kunstnere på Store Scene.

Fest for hele familien

KATO er et kendt ansigt og sikker fanfavorit til Aalborg Karneval, hvor han gang på gang har fyret op under publikum.

Siden sit gennembrud i 2007 har KATOs udgivelser sammenlagt opnået mere end 40 guld- og platincertificeringer, mens han samtidigt er blevet tildelt 10 priser fra Danish Deejay Awards, 3 GAFFA statuetter, 1 Zulu award, samt 1 statuette fra Danish Music Awards.

Zookeepers har senest teamet op med Medina på den nye single ’Who Do You Love’, som er opfølgeren til Zookeepers’ massive radiohit ’Can’t Fall Asleep’. Med over 100 spillejobs i kalenderen i år, features med nogle af de største artister herhjemme og mere end 130 millioner streams i banken, udgør William de Waal og Søren Oliver Due tilsammen Danmarks nye EDM-hitduo.

”Begge navne kommer med sikkerhed til at skabe en brag af en fest, så hvad enten armbåndet er til dig selv, eller skal gives i julegave til en, du holder af, er der allerede nu meget at se frem til, inden det hele kulminerer den 23. maj i Kildeparken.” udtaler talsmand for Foreningen Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Børnefamilierne kan også allerede begynde at glæde sig

Det er ikke kun lørdag i uge 21, at Aalborg Midtby emmer af karneval. En uge tidligere er det nemlig børnene og deres familier, som går parade gennem byen med efterfølgende fest og leg i Kildeparken. Her kan foreningen også allerede præsentere underholdning på Store Scene med børnefavoritter som Paw Patrol, Pyjamasheltene og Hip som Hap. Der er altså allerede nu en masse at se frem til også for de yngste karnevalsdeltagere.

Fordele til de første gæster på Camp Karneval

Skal du have den fulde pakke til Aalborg Karneval, skal du sikre dig og vennerne en plads på foreningens nye campingområde, Camp Karneval.

Konceptet blev testet for første gang i 2019 og giver karnevalisterne mulighed for at fuldende karnevalsoplevelsen i fælleskab med andre feststemte gæster fra både ind- og udland.

”I anledning af julen giver vi de første 200 Camp Karneval gæster en ekstra gave med fra vores leverandører, ligesom alle, der køber til sig selv eller giver et armbånd i gave, deltager i konkurrencen om et telt på pladsen med alt inklusive,” fortæller Mette Bugge.

Du kan købe årets loyalitetsarmbånd lige her.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet

 

Jeg vil meget mere sydpå: Vinbar i midtbyen frister igen med Sangria Buffet

Skrevet af: Michael Qureshi

De færreste danskere kommer på sommerferie sydpå i år og kan nyde lange aftener med iskold sangria.

Men hvis vi ikke kan komme til det sydlige Europa, så må det jo komme til os i stedet.

Douro Wine Bar i Danmarksgade er som de fleste andre spisesteder og barer genåbnet, og nu introducerer de igen deres vildt populære koncept med Sangria Buffet for 290 kr.

Det betyder, at du kan drikke alt den Sangria du vil i tre timer for prisen.

Kører alle torsdage

Sangria-festen starter fra i morgen torsdag d. 4. juni og fortsætter alle torsdage i løbet af sommeren. Det skriver Douro Wine Bar på Facebook.

Har du været på ferie i Spanien eller nabolandene, kender du nok alt for godt den kølende og beroligende effekt, som et iskoldt glas Sangria kan have på både krop og sind.

De sidste par dage har solen da også skinnet ufortrødent over byen, så i morgen er en oplagt mulighed for at nyde godt af sommerens bedste kombinationer – og måske drømme sig væk til de spanske himmelstrøg.

Douro Wine Bar råder over en lækker udeservering ud til Frederikstorv, hvor den flydende buffet også vil stå til rådighed hele aftenen.

Man kan også få tapas og andre let anretninger på Douro Winebar.

Læs mere her.