Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nedslående melding: Chancerne for hvid jul lider et ordentligt knæk

Af Aske Bisgaard Pedersen

Vi kunne sidste uge den 8. december viderebringe nyheden om store chancer for hvid jul, hvor chancerne blev vurderet helt op til 50%.

Nu har jule-piben fået en noget anden lyd, når det kommer til hvidjulsbarometeret.

Chancen for hvid jul tæt på 0%

Det klassiske hvidjulsbarometer hos TV 2 VEJR er helt nede på 4% chance for en landsdækkende hvid jul.

Det kan virke mærkeligt med den bidende kulde, der i disse dage møder os fra, vi står op og lige til, vi igen planter hovedet i puden om aftenen, hvor vi ligefrem har oplevet såkaldte isdøgn.

Men i starten af næste uge kan vi se frem til et markant vejrskifte, når de indimellem tocifrede frostgrader skiftes ud med plusgrader.

Kigger man på vejrudsigten fra DMI for næste uge, kommer temperaturen allerede mandag op på 7 grader efterfulgt af en tirsdag, hvor temperaturen kommer helt op på 9 grader, og hvor selv nattetemperaturen ikke ser ud til at komme under 6 grader.

De varmere temperaturer fortsætter onsdag og torsdag med op til 6 grader begge dage, inden de lillejuleaften og juleaftensdag bevæger sig omkring frysepunktet.

Så hvis forhåbningen er en hvid jul, skal der bedes en tidlig julebøn til, at der falder nedbør den 23. og 24. december, og at graderne falder en smule mere, end det umiddelbart ser ud til.

Del artikel

Andre læser også