Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Naturvin, sardiner og charcuteri: Derfor skal du besøge Aalborgs nye vinbar

Af Lærke Holst Thomsen

For noget tid siden kunne vi fortælle om en helt ny vinbar, der skulle overtage de velkendte lokaler i Nørregade efter Ma Petit France.

Det er vinbaren Nede Paa Jorden, der er flyttet ind i de charmerende lokaler, og tirsdag eftermiddag kunne ejeren, Nikolaj Drejer, fejre første åbningdag.

MigogAalborg var selvfølgelig forbi for at se, om den nye vinbar kunne leve op til deres koncept om at være en vinbar, der er ‘nede på jorden’.

Naturvin, sardiner og charcuteri: Derfor skal du besøge Aalborgs nye vinbar
Foto af: Nathalia Hentze Nielsen

Hyggelig atmosfære

Gik man en tur ned ad Nørregade, var man ikke i tvivl om, at der altså åbnede en ny vinbar i dag.

Markisen var kørt ud over de fine facadeborde, der stod snorlige. I markisen hang der funklende lyskæder og flag hængende ned som guirlander.

Og med den røde løber ved indgangen, følte vi os sig særligt velkommen.

Da vi trådte indenfor, blev vi mødt af et glad og spændt personale, der med det samme var klar til at byde os velkommen med et glas Cava og henvise os til vores bord.

Med et glas Cava i hånden og snacks-oliven ved hånden, kunne vi læne os tilbage til lyden af klassisk ‘low key’ cafémusik og nyde de fine lokaler, der oser af sydeuropæisk stemning.

Der er ingen tvivl om at Nikolaj Drejer, har sat sit eget kreative præg på indretningen. Vindueskarmene er prydet med tomme vinflasker, som ejeren selv har nydt i forskellige selskab.

Møblerne er en blanding af moderne teaktræsborde og røde og sorte metalstole, der giver et råt look, men stadigvæk står i fin kontrast til de sennepsgule vægge med farverige billeder.

Alt sammen noget der bidrager til en virkelig hyggelig stemning, som gav os lyst til at invitere vennerne med ned til et glas vin.

Naturvin, sardiner og charcuteri: Derfor skal du besøge Aalborgs nye vinbar
Foto af: Stine Kjølby Kristensen

Sardiner, ost og charcuteri

Ved siden af bardisken er der placeret en stor montre, der bød på alt, hvad vores snackhjerter kunne begære … og lidt mere til.

Med et udvalg af forskellige oste, charcuteri og sardiner, stod valget umiddelbart til at vælge det velkendte: Ost og pølse.

Men sådan nogle nordjyder som os, havde jo også endelig muligheden for at udvide vores smagshorisonter inden for dåsekonserves og være lidt københavner-smarte, så vi skulle selvfølgelig prøve kræfter med … sardinerne.

Sardindåsen blev serveret på et bræt med dertilhørende aioli, citron og lækkert lyst brød.

Og her må vi bare sige, at vi blev overrasket på den gode måde.

Hold k***, det smagte godt!

Naturvin, sardiner og charcuteri: Derfor skal du besøge Aalborgs nye vinbar

Udsøgte (natur)vine

Selvom Nede Paa Jorden har et stort udvalg af velkendte og nye vine fra forskellige lande, så skulle vi naturligvis smage deres naturvin.

Og med en fin fortælling og anbefaling om naturvine fra ejeren, følte vi os i trygge hænder til at udforske – for os – et nyt univers.

Vi fik anbefalet en natur(hvid)vin for “begyndere”, som hverken var for kraftig eller sød, men derimod havde en smag med toner af fersken.

Hvis ikke sardinerne fik vores smagsløg til at danse, så gjorde denne vin det altså.

Naturvin, sardiner og charcuteri: Derfor skal du besøge Aalborgs nye vinbar
Foto af: Nathalia Hentze Nielsen

Nede på Jorden

Selvom vores oplevelse måske kan lyde i den dyre og smarte ende, så var det absolut ikke tilfældet – tværtimod.

For vi må bare sige, at Nikolaj Drejer har formået at skabe en vinbar, der oser af en “nede på jorden”-stemning, hvor man får lyst til at drikke et glas vin og spise lidt let i en uformel og hyggelig stemning.

Og så er priserne tilmed ikke nogle, der bryder budgettet.

Selvom det er nede på jorden, så er det virkelig et plus at de unge vinentusiaster står klar til at hjælpe og anbefale de forskellige vine, så man er sikker på, man får noget, man kan lide.

Dermed sagt er der alle mulige gode grunde til at besøge den nye vinbar Nede Paa Jorden i Nørregade 6.

Du kan læse meget mere og booke bord hos Nede Paa Jorden lige her.

I hele åbningsugen er der gratis bobler til alle, der har bestilt bord.

Del artikel

Andre læser også