Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Naturoplevelser i Danmark

Af Annoncør

Hvis du elsker natur, er der heldigvis masser af gode oplevelser at hente rundt omkring i Danmark. Nogle er gratis, andre koster lidt, og dertil kommer selvfølgelig også dine rejseomkostninger. Her kommer nogle tips til at opleve og nyde den danske natur.

Gå i haven

Den mest oplagte natur er den lige uden for din dør; nemlig din have – hvis du altså har en. At gå i haven og luge bede og ordne andre ting kan være en dejlig måde at afstresse på og samtidig er det god motion. Det er også gratis, og du får samtidig et flot udendørs opholdsrum ud af det. Det er perfekt til den kommende udendørssæson med lange lyse sommeraftener på terrassen, hvor man kan sidde og beundre haven.

Besøg nationalparker

Danmark har fem nationalparker fordelt ud over landet, som man gratis kan besøge. Nationalparker er steder, hvor den danskenatur er lidt ud over det sædvanlige. Så hvis man er tosset med natur, er nationalparkerne klart et besøg værd. Ofte er det også fredelige og lidt mere øde steder, så det er oplagte steder at tage hen, hvis man har brug for fred og ro og at tømme hovedet.

Botaniske haver

Rundt omkring i Danmark kan du finde botaniske haver, hvor du har mulighed for at opleve natur fra hele verden. Her kan du se eksotiske planter og blomster og måske få en lille forsmag på et tropisk og varmt klima. Det er en spændende mulighed for at se planter, som aldrig ville vokse naturligt i Danmark.

Besøg Danmarks øer

Der er omkring 400 danske øer, hvoraf omkring 70 af dem er beboede. Det giver rig mulighed for at gå på opdagelse i forskellige øsamfund og opleve ø-natur rundt omkring i Danmark. På Endelave kan du for eksempel gå ’kaninoen’, som er en skøn vandrerute på 21 km rundt på den lille ø. Grunden til at den hedder kaninoen er, at der er rigtig mange kaniner på Endelave, og måske spotter du nogle af dem på vandreruten.

Seværdigheder i naturen

Nogle af Danmarks mere ekstraordinære naturfænomener er blevet til seværdigheder, netop fordi det er specielle oplevelser. Det er steder som Råbjerg Mile og Møns Klint. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, og det er specielt at opleve denne enorme sandbunke – især fordi sand normalt er noget, man oplever i forbindelse med at være på stranden. Møns Klint er et utroligt smukt syn og nok en af de eneste steder i Danmark, hvor man kan opleve klipper.

Natur i udlandet

Selvom der er masser af flot natur i Danmark, er der også masser af naturfænomener, som vi ikke har. Så hvis du gerne vil opleve en anden slags storartet natur, end vi har i Danmark, kan det være nødvendigt at tage til udlandet. Her kan du for eksempel opleve store bjerge, hvide strande og krystalklart blåt vand. Og hvis du ikke kan vente på at spare op til sådan en tur, så tag et forbrugslån og book din rejse inden for kort tid.

Del artikel

Andre læser også