Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Natalie er lukket: Nu starter Aalborg-par dette fede koncept

Af Michael Qureshi
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub

I 24 år har den italienske Restaurant Natalie eksisteret i Aalborg.

Men i fredags lukkede man Aalborg-delen ned. Lyset blev slukket for sidste gang med Natalie-navnet i lokalerne Ved Stranden.

Selv om det er trist, hver gang en restaurant lukker i byen, så er det i den grad godt, at det er et nyt ambitiøst projekt, der har overtaget lokalerne.

Aalborg-parret Claus Carstensen og Gitte Schrøder fik nøglerne i lørdags og midt i murbrokker og støv fortæller de migogaalborg.dk om det nye spisested, som skal være klar til gæsterne 1. november.

Konceptet er en mexicansk gastropub. Faste læsere af migogaalborg.dk vil vide, at der inden for den seneste måned både er åbnet en Gastropub på Østerbro og desuden en mexicansk take away-restaurant Vaca i Reberbansgade.

Men det lader ikke til at genere Claus og Gitte, der mener, at deres cocktail af gastropub med fokus på ægte mexicansk mad kan blive et hit i Aalborg.

”Det er ved at være et års tid siden, at vi kiggede hinanden i øjnene og blev enige om at åbne en mexicansk gastropub. På det tidspunkt var der hverken en gastropub eller et godt mexicansk alternativ i Aalborg. Men for os er det kun fint, at folk allerede har lært lidt om Gastropub-konceptet. God mexicansk mad kan man heller aldrig få nok af,” siger Claus Carstensen midt i byggerodet.

Mexi gastropub Aalborg
Gitte Schrøder og Claus Carstensen i det gamle Natalie

Claus har boet i London i knap fire år, hvor han arbejdede i flere år som bartender på en cocktailbar. Han forelskede sig i Gastropub-konceptet som blev født i det sydlige England, hvor franske kokke begyndte at indtage køkkenet på de klassiske engelske pubs.

På den mexicanske gastropub, der åbner om mindre end en måned, bliver der altså fokus på lækker traditionel mexicansk mad og så ikke mindst specialøl og gode vine.

”Der er meget forskellig opfattelse af, hvad ægte mexicansk mad er. Vi skal ikke gøre os til dommere over, hvad folk vil have, men vores udgangspunkt bliver at komme tilbage til rødderne på mexicansk mad. Her får man ikke Nacho’s eller Chili Con Carme, men det bliver mexicansk mad tilbage til rødderne,” forklarer Gitte Schrøder.



På drikkevarerne bliver der et godt og bredt udvalg, lover Claus.

”Søgaards Bryghus og Basement Beer gør det rigtig godt på special-øl, men ellers kører mange med de helt traditionelle mærker, som man kan få alle steder. Vi har indgået nogle aftaler med One Pint og Prima Beer som kommer til at levere nogle mærker, man måske ikke har prøvet før og noget for enhver smag. Vi forsøger at finde de øl, der komplimenterer den mexicanske smag allerbedst,” lyder det fra Claus Carstensen.

De går helhjertet ind i projektet, hvor Claus Carstensen skal styre den daglige drift. Gitte Schrøder beholder dog sit nuværende job som centerchef for Seaport.

”Vi har begge været chefer, så det vil være lidt som to løver i et bur, haha. Det passer perfekt med, at jeg kan beholde mit job og så hjælpe til, når jeg har fri. Jeg kommer også til at stå for meget af det administrative. På Seaport har jeg også en chef, som jeg lærer rigtig meget af hver dag, så forhåbentligt begår vi ikke så mange nybegynder-fejl,” siger Gitte Schrøder.

Mexi Gastropub
Der er allerede blevet revet meget ned i Natalies gamle lokaler

Parret, der har kendt hinanden i fire år, har også allerede ansat kokke, hvoraf den ene er en mexicansk pige, der bor i Aalborg.

”Vi brugte et rekrutteringsbureau Hviid & Larsen, og de kom blandt andet med den her fantastiske pige fra Mexico. Hun vil gerne vise, hvordan man sådan rigtig laver mexicansk mad. I Danmark kender vi mest de der Tex Mex og Santa Maria produkter og sandheden er faktisk, at ægte mexicansk mad er lidt noget andet. Så hun kan være med til at præge det i en rigtig autentisk stil,” fortæller Gitte Schrøder.

Når man kommer ind på den mexicanske gastropub er det også planen, at man bliver guidet til, hvor stærk ens mad må være.

”Før man overhovedet har fået noget at spise, så får man serveret tre slags dip, som man kan smage med nogle snacks. Så ved man, om man er i den milde, medium eller helt hotte ende. Og der bliver selvfølgelig også noget til ekstremerne i begge ender,” forklarer Claus Carstensen.

De glæder sig begge vanvittigt til at åbne dørene for de første gæster om mindre end en måned, og de tror på, at det nok skal blive en succes.

”Vi er ikke nervøse for, om det kommer til at gå. Så kan man så definere, i hvilken målestok succesen bliver. Men vi vil hellere bygge stille og roligt op end at åbne med et brag og så aftager mængden af gæster, når nyhedsværdien er væk.

Vi er både til dem der vil ud og hygge sig lidt og så dem der skal ud og have noget lækkert mexicansk mad. Der bliver heller ingen live-musik eller forstyrrende fodboldskærme. Vi er af den opfattelse, at hvis man gerne vil hygge sig, så vil man også høre, hvad hinanden siger,” siger Gitte Schrøder.

Fik du læst?

Aalborg med tårnhøjt niveau: Her er 10 madperler i byen

Del artikel

Andre læser også