Natalie er lukket: Nu starter Aalborg-par dette fede koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub

I 24 år har den italienske Restaurant Natalie eksisteret i Aalborg.

Men i fredags lukkede man Aalborg-delen ned. Lyset blev slukket for sidste gang med Natalie-navnet i lokalerne Ved Stranden.

Selv om det er trist, hver gang en restaurant lukker i byen, så er det i den grad godt, at det er et nyt ambitiøst projekt, der har overtaget lokalerne.

Aalborg-parret Claus Carstensen og Gitte Schrøder fik nøglerne i lørdags og midt i murbrokker og støv fortæller de migogaalborg.dk om det nye spisested, som skal være klar til gæsterne 1. november.

Konceptet er en mexicansk gastropub. Faste læsere af migogaalborg.dk vil vide, at der inden for den seneste måned både er åbnet en Gastropub på Østerbro og desuden en mexicansk take away-restaurant Vaca i Reberbansgade.

Men det lader ikke til at genere Claus og Gitte, der mener, at deres cocktail af gastropub med fokus på ægte mexicansk mad kan blive et hit i Aalborg.

”Det er ved at være et års tid siden, at vi kiggede hinanden i øjnene og blev enige om at åbne en mexicansk gastropub. På det tidspunkt var der hverken en gastropub eller et godt mexicansk alternativ i Aalborg. Men for os er det kun fint, at folk allerede har lært lidt om Gastropub-konceptet. God mexicansk mad kan man heller aldrig få nok af,” siger Claus Carstensen midt i byggerodet.

Mexi gastropub Aalborg
Gitte Schrøder og Claus Carstensen i det gamle Natalie

Claus har boet i London i knap fire år, hvor han arbejdede i flere år som bartender på en cocktailbar. Han forelskede sig i Gastropub-konceptet som blev født i det sydlige England, hvor franske kokke begyndte at indtage køkkenet på de klassiske engelske pubs.

På den mexicanske gastropub, der åbner om mindre end en måned, bliver der altså fokus på lækker traditionel mexicansk mad og så ikke mindst specialøl og gode vine.

”Der er meget forskellig opfattelse af, hvad ægte mexicansk mad er. Vi skal ikke gøre os til dommere over, hvad folk vil have, men vores udgangspunkt bliver at komme tilbage til rødderne på mexicansk mad. Her får man ikke Nacho’s eller Chili Con Carme, men det bliver mexicansk mad tilbage til rødderne,” forklarer Gitte Schrøder.



På drikkevarerne bliver der et godt og bredt udvalg, lover Claus.

”Søgaards Bryghus og Basement Beer gør det rigtig godt på special-øl, men ellers kører mange med de helt traditionelle mærker, som man kan få alle steder. Vi har indgået nogle aftaler med One Pint og Prima Beer som kommer til at levere nogle mærker, man måske ikke har prøvet før og noget for enhver smag. Vi forsøger at finde de øl, der komplimenterer den mexicanske smag allerbedst,” lyder det fra Claus Carstensen.

De går helhjertet ind i projektet, hvor Claus Carstensen skal styre den daglige drift. Gitte Schrøder beholder dog sit nuværende job som centerchef for Seaport.

”Vi har begge været chefer, så det vil være lidt som to løver i et bur, haha. Det passer perfekt med, at jeg kan beholde mit job og så hjælpe til, når jeg har fri. Jeg kommer også til at stå for meget af det administrative. På Seaport har jeg også en chef, som jeg lærer rigtig meget af hver dag, så forhåbentligt begår vi ikke så mange nybegynder-fejl,” siger Gitte Schrøder.

Mexi Gastropub
Der er allerede blevet revet meget ned i Natalies gamle lokaler

Parret, der har kendt hinanden i fire år, har også allerede ansat kokke, hvoraf den ene er en mexicansk pige, der bor i Aalborg.

”Vi brugte et rekrutteringsbureau Hviid & Larsen, og de kom blandt andet med den her fantastiske pige fra Mexico. Hun vil gerne vise, hvordan man sådan rigtig laver mexicansk mad. I Danmark kender vi mest de der Tex Mex og Santa Maria produkter og sandheden er faktisk, at ægte mexicansk mad er lidt noget andet. Så hun kan være med til at præge det i en rigtig autentisk stil,” fortæller Gitte Schrøder.

Når man kommer ind på den mexicanske gastropub er det også planen, at man bliver guidet til, hvor stærk ens mad må være.

”Før man overhovedet har fået noget at spise, så får man serveret tre slags dip, som man kan smage med nogle snacks. Så ved man, om man er i den milde, medium eller helt hotte ende. Og der bliver selvfølgelig også noget til ekstremerne i begge ender,” forklarer Claus Carstensen.

De glæder sig begge vanvittigt til at åbne dørene for de første gæster om mindre end en måned, og de tror på, at det nok skal blive en succes.

”Vi er ikke nervøse for, om det kommer til at gå. Så kan man så definere, i hvilken målestok succesen bliver. Men vi vil hellere bygge stille og roligt op end at åbne med et brag og så aftager mængden af gæster, når nyhedsværdien er væk.

Vi er både til dem der vil ud og hygge sig lidt og så dem der skal ud og have noget lækkert mexicansk mad. Der bliver heller ingen live-musik eller forstyrrende fodboldskærme. Vi er af den opfattelse, at hvis man gerne vil hygge sig, så vil man også høre, hvad hinanden siger,” siger Gitte Schrøder.

Fik du læst?

Aalborg med tårnhøjt niveau: Her er 10 madperler i byen

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.