Natalie er lukket: Nu starter Aalborg-par dette fede koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub
Natalie er lukket Ved Stranden og nu åbner en mexicansk Gastropub

I 24 år har den italienske Restaurant Natalie eksisteret i Aalborg.

Men i fredags lukkede man Aalborg-delen ned. Lyset blev slukket for sidste gang med Natalie-navnet i lokalerne Ved Stranden.

Selv om det er trist, hver gang en restaurant lukker i byen, så er det i den grad godt, at det er et nyt ambitiøst projekt, der har overtaget lokalerne.

Aalborg-parret Claus Carstensen og Gitte Schrøder fik nøglerne i lørdags og midt i murbrokker og støv fortæller de migogaalborg.dk om det nye spisested, som skal være klar til gæsterne 1. november.

Konceptet er en mexicansk gastropub. Faste læsere af migogaalborg.dk vil vide, at der inden for den seneste måned både er åbnet en Gastropub på Østerbro og desuden en mexicansk take away-restaurant Vaca i Reberbansgade.

Men det lader ikke til at genere Claus og Gitte, der mener, at deres cocktail af gastropub med fokus på ægte mexicansk mad kan blive et hit i Aalborg.

”Det er ved at være et års tid siden, at vi kiggede hinanden i øjnene og blev enige om at åbne en mexicansk gastropub. På det tidspunkt var der hverken en gastropub eller et godt mexicansk alternativ i Aalborg. Men for os er det kun fint, at folk allerede har lært lidt om Gastropub-konceptet. God mexicansk mad kan man heller aldrig få nok af,” siger Claus Carstensen midt i byggerodet.

Mexi gastropub Aalborg
Gitte Schrøder og Claus Carstensen i det gamle Natalie

Claus har boet i London i knap fire år, hvor han arbejdede i flere år som bartender på en cocktailbar. Han forelskede sig i Gastropub-konceptet som blev født i det sydlige England, hvor franske kokke begyndte at indtage køkkenet på de klassiske engelske pubs.

På den mexicanske gastropub, der åbner om mindre end en måned, bliver der altså fokus på lækker traditionel mexicansk mad og så ikke mindst specialøl og gode vine.

”Der er meget forskellig opfattelse af, hvad ægte mexicansk mad er. Vi skal ikke gøre os til dommere over, hvad folk vil have, men vores udgangspunkt bliver at komme tilbage til rødderne på mexicansk mad. Her får man ikke Nacho’s eller Chili Con Carme, men det bliver mexicansk mad tilbage til rødderne,” forklarer Gitte Schrøder.



På drikkevarerne bliver der et godt og bredt udvalg, lover Claus.

”Søgaards Bryghus og Basement Beer gør det rigtig godt på special-øl, men ellers kører mange med de helt traditionelle mærker, som man kan få alle steder. Vi har indgået nogle aftaler med One Pint og Prima Beer som kommer til at levere nogle mærker, man måske ikke har prøvet før og noget for enhver smag. Vi forsøger at finde de øl, der komplimenterer den mexicanske smag allerbedst,” lyder det fra Claus Carstensen.

De går helhjertet ind i projektet, hvor Claus Carstensen skal styre den daglige drift. Gitte Schrøder beholder dog sit nuværende job som centerchef for Seaport.

”Vi har begge været chefer, så det vil være lidt som to løver i et bur, haha. Det passer perfekt med, at jeg kan beholde mit job og så hjælpe til, når jeg har fri. Jeg kommer også til at stå for meget af det administrative. På Seaport har jeg også en chef, som jeg lærer rigtig meget af hver dag, så forhåbentligt begår vi ikke så mange nybegynder-fejl,” siger Gitte Schrøder.

Mexi Gastropub
Der er allerede blevet revet meget ned i Natalies gamle lokaler

Parret, der har kendt hinanden i fire år, har også allerede ansat kokke, hvoraf den ene er en mexicansk pige, der bor i Aalborg.

”Vi brugte et rekrutteringsbureau Hviid & Larsen, og de kom blandt andet med den her fantastiske pige fra Mexico. Hun vil gerne vise, hvordan man sådan rigtig laver mexicansk mad. I Danmark kender vi mest de der Tex Mex og Santa Maria produkter og sandheden er faktisk, at ægte mexicansk mad er lidt noget andet. Så hun kan være med til at præge det i en rigtig autentisk stil,” fortæller Gitte Schrøder.

Når man kommer ind på den mexicanske gastropub er det også planen, at man bliver guidet til, hvor stærk ens mad må være.

”Før man overhovedet har fået noget at spise, så får man serveret tre slags dip, som man kan smage med nogle snacks. Så ved man, om man er i den milde, medium eller helt hotte ende. Og der bliver selvfølgelig også noget til ekstremerne i begge ender,” forklarer Claus Carstensen.

De glæder sig begge vanvittigt til at åbne dørene for de første gæster om mindre end en måned, og de tror på, at det nok skal blive en succes.

”Vi er ikke nervøse for, om det kommer til at gå. Så kan man så definere, i hvilken målestok succesen bliver. Men vi vil hellere bygge stille og roligt op end at åbne med et brag og så aftager mængden af gæster, når nyhedsværdien er væk.

Vi er både til dem der vil ud og hygge sig lidt og så dem der skal ud og have noget lækkert mexicansk mad. Der bliver heller ingen live-musik eller forstyrrende fodboldskærme. Vi er af den opfattelse, at hvis man gerne vil hygge sig, så vil man også høre, hvad hinanden siger,” siger Gitte Schrøder.

Fik du læst?

Aalborg med tårnhøjt niveau: Her er 10 madperler i byen

Gør et kup: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked bliver gigantisk

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For ottende år i træk afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked i Aalborg.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv. Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

“Håndboldtribunen er taget ned i den store hal i Gigantium, og dermed får vi cirka 1500 kvadratmeter ekstra, som svarer til to hele sportshaller,” forklarer Jakob Hansen fra JH-arrangementer til MigogAalborg.

Rekordstort publikum i weekenden

Der bliver altså rig mulighed for at gøre et kup i weekenden, men har du udset dig noget specielt, skal du måske være hurtigt ude.

Markedet har de forgående år været et kæmpe hit, der har trukket tusindvis af nordjyder ud i den store hal.

“I år forventer vi et rekordstort publikum, fordi vi er blevet så meget større. Men derudover er der er selvfølgelig også mere at kigge på, og dermed også mere at handle om,” siger Jakob.

Der kommer der kræmmere fra hele landet, lige fra Skagen til Sønderborg, og karavanen ser altid frem til at komme til Aalborg:

“Nordjyderne vil jo altid gerne handle, og det bliver der rig mulighed for. Man kan selvfølgelig også bare gå rundt og kigge og måske blive inspireret til sit næste køb,” siger Jakob.

Atmosfæren på loppemarkedet er noget helt specielt, og selvom det selvfølgelig handler om at købe og sælge, vil Jakob også gerne skabe en særlig stemning, som man ikke oplever i hverdagen.

“Vi forsøger at skabe en oplevelse, som er anderledes end i en butik. Her kan man virkelig snakke om tingene, og altid gøre en god handel.”

Rammer lige ind i tidsånden

Der bliver noget for enhver smag, når Jakob åbner dørene til Gigantium i weekenden.

Og selvom arrangementet altså finder sted for ottende år i træk, stiger populariteten år for år:

“Trenden med genbrug er virkelig populær, og det mærker vi hele vejen rundt. VI rammer lige ind i en tidsånd, som bare forsætter. Folk har fået øjnene op for, at man ikke bare kan købe nyt hele tiden, og jeg oplever især, at den nye generation virkelig har taget det til sig.

Derfor tror jeg, at bølgen med genbrug bare bliver større og større.”

Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked finder sted lørdag og søndag fra klokken 10-16.  Indgangen koster 35 kr. for voksne, og børn under 12 år er gratis i følge med en voksen.

Hvad: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked
Hvor: Gigantium
Hvornår: Lørdag d. 19. januar – søndag 20. januar (begge dage 10-16
Indgang i døren

Pensionsselskab opfører nyt kollegie: Studerende bor lige ud til Fjorden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Studerende i Aalborg får mulighed for at få nogle super fede placeringer, når vi snakker studieboliger.

Nu kommer endnu en attraktiv beliggenhed snart til de studerende.

Pensionsselskabet PFA opfører et nyt kollegie, hvor der er plads til 220 studerende. Kollegiet bliver placeret nord for fjorden ved siden af siloen med kort afstand til Aalborg midtby.

Kollegiet er det andet af i alt fire kommende PFA Kollegier i hele landet.

Studerende kan bo ud til Limfjorden

Som et led i markeringen af PFA’s 100-års fødselsdag i 2017 besluttede Danmarks største kundeejede pensionsselskab at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus.

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg.

Aalborgs mange studerende kan glæde sig til flere hundrede nye studieboliger på en attraktiv placering på lige ud til Limfjorden ved Lindholm Brygge 35 – en bygning hvor blandt UCN tidligere har haft til huse.

Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA,  ser frem til at påbegynde ombygningen af den nuværende kontorbygning til et kollegie med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et stærkt studiemiljø.

”Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget.

Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge,” siger Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, forventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Kollegie tæt på grønne områder

Kollegiet ligger ved siden af Lindholm Strandpark, der i sommer-sæsonen er fuld af liv og aktiviteter.

Derudover vil det være nemt tilgængeligt at komme syd for fjorden ved at benytte sig af kulturbroen. På cykel vil man fra kollegiet nemt kunne være inde i midtbyen på 5-10 minutter.

Som med de øvrige PFA Kollegier er kollegiet i Aalborg bygget med fokus på at skabe rammer om både fællesskab og tid til individuel fordybelse.

Alle værelser har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter, såsom læsesal og fitnessrum.

Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13-26 kvadratmeter, og oveni kommer fællesarealerne.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen ser frem til det nye kollegie.

”Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse.

De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto.

Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle PFA’s fire kommende kollegier bliver opført med fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer og energiforbrug, og kollegiet i Aalborg skal således certificeres med DGNB-sølv.

PFA ejer i forvejen bygningen, der på nuværende tidspunkt står tom. Ombygningen går i gang snarest.

”Med PFA Kollegier giver vi i anledning af vores 100 års fødselsdag i 2017 noget ekstra tilbage til danskerne.

Vi er sikre på, at kollegiet her kommer til at bidrage til en fortsat positiv udvikling for Aalborg som studieby, og samtidig er det et solidt tilbud til vores kunder samt deres børn og børnebørn,” siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse.

Nu åbner Aalborgs første vegetar-restaurant: Se billederne indefra

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var et spørgsmål om tid, før den første vegetar- og veganerrestaurant ville se dagens lys i Aalborg.

Det sker ikke sjældent, at vi får spørgsmålet: “Hvor spiser jeg lækker vegetarisk eller vegansk mad i Aalborg?”

Og fra og med i morgen kan vi endelig komme med et konkret svar: by tabu ubat veggie.

Som navnet indikerer, så er det én af Aalborgs erfarne stjernekokke, der har besluttet sig for at udvide familien.

Michael “Miv” Pedersen har i forvejen stor succes her i byen med søster-restauranterne Restaurant Tabu, CANblau Tapasbar og SlagterBørsen –  og i Lønstrup med Restaurant Glashuset.

Nu har han kastet sig ud i byens første reelle vegetareventyr i Café Bondens (tidl. Landmad) gamle lokaler i Vesterå 7, og den nye restaurant i familien bliver dermed naborestaurant til Restaurant Tabu.

Allerede stor efterspørgsel

MigogAalborg har fået lov til at få et kig indenfor, inden ubat veggie åbner helt officielt i morgen.

Og noget tyder på, at aalborgenserne har efterspurgt en vegetarisk/vegansk restaurant i Aalborg; restauranten er nemlig allerede fuldt booket torsdag aften.

“Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser på vores åbning, og vi har fået bekræftet, at der er et stort segment, som har efterspurgt det her,” fortæller restaurantchef Luise Bukh til MigogAalborg.

Fra venstre: Luise Bukh, Michael “Miv” Pedersen og Simone Jespersen

Men udover torsdag aften, bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med den nye grønne restaurant på Aalborgs madscene.

ubat vaggie holder nemlig åbent tirsdag-lørdag fra klokken 08.00 – 22.00.

Spændende retter på menuen

08.00 – 12.00 kalder ubat veggie “Først på dagen” og her kan man blandt andet vælge Bolle & Pålæg, hvor der kan vælges mellem gammeldags kværnet smør, plantesmør, nøddecreme, ost fra Sønderhaven eller marmelade.

Derudover er der også klassikere som yoghurt & musli og croissant.

Fra klokken 10.00 kan man blandt andet købe vaffel med nøddecreme, dagens grød, æg, bagte tomater og karse og avocado og grillet brød.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ubat veggie – by tabu (@ubatveggie) den

Frokosten serveres fra 12.00-15.00 og her kan man blandt andet dykke ned i retter som Frikassé af vintergrønt i sprød butterdej, som Luise beskriver som en vegetarisk tartelet.

Man kan også vælge Hjertesalat, pocheret æg & estragoncreme og Grillet sandwich med ost og tomat.

Til den søde tand kan man vælge Gulerodskage & smørcreme og Cinnamon Bun.

Fra klokken 17.00 kan man så vælge mellem en vegetar – og en veganermenu, hvor 4 serveringer koster 250 kroner.

Menuerne sammensættes altid efter sæsonen.

Vegetarmenuen består lige nu af Surdejsbrød & gammeldags kærnet smør, jordskokkesuppe med purløgsolie & jordskokkesalat, selleri i teksturer og gulerodskage & smørcreme.

Veganermenuen er surdejsbrød & plantesmør, tomat tatar, syltede løg & persille, “charcoal onion” kerner, jordskok & fermenteret seller og æbler, karamel & nødder.

Der kan tilkøbes vin – eller saft/juicemenu.

Specielt udvalgt indretning

Det er ikke kun på madfronten, at der er tænkt over detaljerne.

Lokalerne, der tidligere husede Café Bonden, står i dag i sin fineste pragt med grøntsager hængende fra loftet og sylteglas som pynt på hylderne.

Den landlige stemning, som vi kendte fra den tidligere café er holdt intakt, men helhedsoplevelsen har fået et moderne touch, der lige gør konceptet dét mere skarpt.

Bondens rustikke borde har fået lov at blive stående og pt. med 40 siddepladser – dog er inventaret blevet frisket op med lidt hip messing, levende lys og bløde puder på træbænkene.

Ved det store vinduesparti er en grøn veloursofa flyttet ind; et oplagt sted til at nyde sin morgenmad, imens man ser resten af Vesterå vågne op til dåd.

Og det er altså fra i morgen, fra kl. 8-22, at du selv kan opleve Aalborgs første vegetar- og veganerrestautant, ubat veggie, i Vesterå.

Du kan finde mere info om ubat veggie på deres hjemmeside og Facebook.