Nam rammer Aalborg med nyt spisested: Åbner Nam Noodles

Skrevet af: Michael Qureshi
Kim Jeppesen, Adam Toth Javor og Anne-Marie Menendez
Kim Jeppesen, Adam Toth Javor og Anne-Marie Menendez

Restaurant Nam har snart et år på bagen i Aalborg, og ingen kan være i tvivl om, at det har været en succes.

Anmelderne har stået i kø for at rose Kim Jeppesen og hans team for at mixe nordisk og asiatisk mad i et lækkert social dining koncept. Nam rykkede således tidligere i år ind i et større tilstødende lokale, så de gik fra den lille restaurant på Vesterbro til lokaler med større kapacitet.

Alligevel har de formået at bevare den intime atmosfære derinde, og der har været mulighed for at få plads til flere end tidligere.

Nu er tiden kommet til endnu et nyt tiltag for Restaurant Nam. Om få måneder åbner Aalborgs nye Take Away- og spisested, som får navnet Nam Noodles. Det bliver i de lokaler, hvor Nam oprindeligt åbnede, så det ligger klods op af den nuværende restaurant.

Åbningsdato omkring oktober

Åbningsdatoen kommer til at ligge omkring starten af oktober.

Og hvad bliver Nam Noodles så lige for noget?

“Vi kommer med et koncept, som man slet ikke har set herhjemme i Danmark. Vores hovedprodukt bliver nuddelsupper, men det helt specielle er, at man bygger sin egen nuddelsuppe selv.

Man kan vælge imellem en masse ingredienser, og så mellem fisk, kylling, oksekød eller gris hvis man vil have kød i. Og der bliver selvfølgelig også for vegetarer,” siger Kim Jeppesen til MigogAalborg.

Trendy i New York, London og København

Hans kæreste og partner i Nam Anne-Marie Menendez supplerer;

“Rundt omkring i storbyerne i verden er det boomet med de her Ramen shops, og det er blevet meget trendy i eksempelvis New York og London.

I København er markedet også begyndt at røre på sig, og så synes vi, at det mangler her i Aalborg. Vi kører så konceptet på vores helt egen måde, hvor vi fusionerer den vietnamesiske og japanske suppestil,” forklarer Anne-Marie Menendez.

Der bliver lagt stor vægt på Take Away, men der bliver også siddepladser i lokalerne. Det bliver Adam Toth-Javor, som kommer til at stå for den daglige drift af Nam Noodles.

Han er desuden partner på projektet, så de bliver tre ejere af Nam Noodles. Man kommer helt sikkert til at kunne genkende smagen fra restauranten Nam i konceptet.

Der er plads til det i Aalborg

“Jeg skal stå for opskrifterne og sammensætningen, og så bliver der også nogle lækre sideorders som også er populære herinde på Restaurant Nam.

Vi tror rigtig meget på, at der er plads til det her i Aalborg, og vi synes, at det kommer til at skille sig ud i forhold til det, der er her i byen i forvejen,” lyder det fra Kim Jeppesen.

“Jeg er glad for, at det bliver Adam, der står for det i dagligdagen, for vi skal stadig også holde fokus på selve restauranten. Jeg har kendt Adam lige siden vi arbejdede sammen på det oprindelige Tabu, og så var vi sammen på Karma Sushi, før vi tog Adam med herned på Nam.”

Glade for flytning til noget større

Både Kim Jeppesen og Anne-Marie Menendez er glade for, at de rykkede ind i større lokaler i foråret.

“Vi har fået plads til langt flere gæster. I weekenderne havde vi dobbelt-seating, og for nogen fungerede det, mens andre gerne ville sidde længere. Vi kører mellem 8-12 serveringer, så der skal selvfølgelig også være plads til at nyde det hele.

Vi har i hvert fald fået gladere gæster er vores indtryk, men samtidig har vi formået at bevare den her intime stemning fra de oprindelige lokaler.

Vi har også fået en udendørs terrasse, hvor folk er vilde med at komme ud mellem retterne lige med et glas vin eller en af vores egne cocktails. Så nu glæder vi os til det her nye eventyr inde ved siden af,” siger Anne-Marie Menendez.

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.