Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere personer ramt: Muteret corona-virus fundet i børnehave i Aalborg

Af Redaktionen

I alt 39 personer med tilknytning til børnehaven Bikuben i det sydlige Aalborg er blevet smittet med coronavirus. Fem af dem har med sikkerhed haft den engelske virusvariant. Det skriver TV2Nord tirsdag.

TV2 er kommet i besiddelse af tal fra Aalborg Kommune, hvor det viser at 16 af de smittede er børn, men fem af dem er ansatte i institutionen. Resten er familie til ansatte eller børn.

Fem af personerne har haft den engelske virusvariant, som vurderes til at være 50-74% mere smitsom end de allerede kendte virusvarianter. Derfor har man i England nærmest lukket hele landet ned.

Børnehaven blev genåbnet få dage efter udbuddet, men kun for børn, der kunne fremvise en negativ corona-test.

Partilederne skal diskutere situationen i Danmark

Der er indtil nu påvist 86 tilfælde af denne virusvariant i Danmark. Den udgør dermed 0,8% af de ca. 10.300 sekventerede prøver i perioden fra uge 47 til uge 52.

Nyheden kommer på en dag, hvor Folketingets partiledere skal mødes med sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S).

Det er støttepartierne Enhedslisten, SF og De Radikale, der tirsdag morgen har efterspurgt yderligere foranstaltninger til at bekæmpe coronasmitten i samfundet.

En af de foranstaltninger skal ifølge Enhedslisten netop være, at børnehaver og vuggestuer helt lukkes, med undtagelse af nødpasning. MigogAalborg følger naturligvis sagen.