Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil opnå topniveau i Danmark: Musikkens Spisehus afslører snart sit nye navn

Af Stine Kjølby Christensen

Restauranten i Musikkens Hus brugte en stor del af 2020 på at retænke sig selv.

Efter flere måneders ombygning er, hvad der indtil nu har heddet Musikkens Spisehus, meget snart til at løfte sløret endeligt for sit helt nye koncept; der faktisk kommer til at bestå af hele tre forskellige restauranter.

En gourmetrestaurant, en nordisk bistro samt en koncertrestaurant på første sal, hvor man kan nyde de velkendte koncertmenuer og brunch – og hvor selskaber naturligvis stadig kan afholdes.

Ambitionerne for især gourmetrestauranten er tårnhøje og forventes at blive et sted, der skal opnå topniveau på hele landets madscene.

På tirsdag får vi her på MigogAalborg helt eksklusivt lov til at afsløre navnet, der har været hemmeligholdt lige siden planlægningen begyndte.

Tre nye restauranter

De tre nye restauranter er opdelt som følger:

Den første er en eksklusiv gourmetrestaurant med plads til kun 20 gæster, og målsætningen er fine dining på topniveau i Danmark.

Menuen vil være temabaseret inden for de fire sæsoner vinter, forår, sommer og efterår.

Gourmetrestauranten vil være placeret i stueetagen i den bagerste del af den nuværende restaurant, hvor gæsten efter den igangværende ombygning vil træde ind i et helt nyt og eksklusivt univers.

Tre nye restaurantkoncepter

Ved siden af gourmetrestauranten i stueetagen åbnes en nordisk bistro, der kommer til at hedde ”Spisebaren”.

Her vil gæsterne kunne få let og lækker mad eller eventuelt bare en drink før eller efter en forestilling i huset. Endelig etableres også en restaurant på første sal – ovenpå den nuværende restaurant.

Her vil de populære koncertmenuer samt weekendbrunch blive serveret:

“Musikkens Hus har til marts eksisteret i syv år, og vi har nu et meget klart billede af de behov, der skal dækkes med husets restaurant. Derudover har vi erfaret, at vi også kan tiltrække et stort antal spisende gæster, der ikke skal til et arrangement i huset.

Det er denne erfaring, der ligger til grund for de ændringer, der nu sker med åbning af tre nye restaurantkoncepter,” fortsætter Lasse Rich Henningsen.

Slut med avocado fra Israel

Lasse Rich Henningsen har sammen med restauratør Mikael Kopp Christensen og køkkenchef Nicklas Thellufsen også foretaget en grundig analyse af den fremtid, som restauranten nu ser ind i.

Her vil der ske nogle markante ændringer på råvaresiden i de kommende år:

“Vi har de seneste 20 år vænnet os til, at verden er global.

Vi har shoppet råvarer fra både Sydamerika og Asien til danske restauranter. Det går ikke mere.

Det er ganske enkelt ikke okay, at en gæst i vores restaurant skal spise avocado fra Israel, oksekød fra Brasilien eller kiwi fra Peru.

Nej, vi skal i stedet have råvarer fra lokale producenter, og så må vi altså undvære den kiwi, hvis råvaren ikke kan produceres i nærområdet,” forklarer Mikael Kopp Christensen.

Endnu mere bæredygtighed

Mikael Kopp Christensen, Nicklas Thellufsen og de øvrige kokke arbejder sideløbende med ombygningen på at fastlægge menuerne til de tre restauranter.

Her er der ifølge Mikael Kopp Christensen en unik mulighed for at designe menukortet, så det er baseret på de råvarer, der er lokalt tilgængelige:

“Vi føler en forpligtigelse til at gå foran ligesom den øvrige del af huset på bæredygtighedsområdet. Vi ser det ikke som en begrænsning, men faktisk som en mulighed for at komme endnu længere med det lokalt forankrede køkken.

Vi vil dykke ned i de lokale råvarers DNA og skabe menuer med et skarpt og præcist udtryk. Det vil være med til at definere restauranterne,” slutter han.

Del artikel

Andre læser også