Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikkens Spisehus lukker: Åbner i stedet tre nye restauranter

Af Stine Kjølby Christensen

Restauranten i Musikkens Hus har brugt en stor del af 2020 på at retænke sig selv. Nu er en større ombygning igangsat og til februar 2021 åbner tre nye restauranter i Musikkens Hus.

Musikkens Spisehus er som alle andre restauranter coronalukket, og restauranten – som vi kender den i dag – åbner ikke igen. En større ombygning er nemlig sat i gang i starten af december:

“2020 har været et år præget af usikkerhed og behov for stor fleksibilitet hos alle i restaurationsbranchen. Det gælder ikke mindst Musikkens Spisehus, der ligesom Musikkens Hus har været lukket ned flere gange i år, siger Lasse Rich Henningsen fra Musikkens Hus og fortsætter: ”

Vi har dog forsøgt at bevare optimismen og har blandt andet brugt tiden til at retænke en lang række områder, og det fører nu til et helt nyt restaurantkoncept, der åbner i februar 2021.”

OBS! Har man bestilt nytårsmenu eller andet takeaway fra Musikkens Spisehus, er der ingen grund til bekymring. Køkkenet fortsætter sit arbejde helt frem til og med nytår. 

Tre nye restauranter

Det nye restaurantkoncept består af tre forskellige restauranter.

Den første er en eksklusiv gourmetrestaurant med plads til kun 20 gæster, og målsætningen er fine dining på topniveau i Danmark. Navnet offentliggøres i forbindelse med åbningen, og menuen vil være temabaseret inden for de fire sæsoner vinter, forår, sommer og efterår.

Gourmetrestauranten vil være placeret i stueetagen i den bagerste del af den nuværende restaurant, hvor gæsten efter den igangværende ombygning vil træde ind i et helt nyt og eksklusivt univers.

Ved siden af gourmetrestauranten i stueetagen åbnes en nordisk bistro, der kommer til at hedde ”Spisebaren”.

Her vil gæsterne kunne få let og lækker mad eller eventuelt bare en drink før eller efter en forestilling i huset. Endelig etableres også ”Koncertrestauranten” på første sal ovenpå den nuværende restaurant.

Her vil de populære koncertmenuer samt weekendbrunch blive serveret:

“Musikkens Hus har til marts eksisteret i syv år, og vi har nu et meget klart billede af de behov, der skal dækkes med husets restaurant. Derudover har vi erfaret, at vi også kan tiltrække et stort antal spisende gæster, der ikke skal til et arrangement i huset.

Det er denne erfaring, der ligger til grund for de ændringer, der nu sker med åbning af tre nye restaurantkoncepter,” fortsætter Lasse Rich Henningsen.

Er det okay at spise avocado fra Israel?

Lasse Rich Henningsen har sammen med restauratør Mikael Kopp Christensen og køkkenchef Nicklas Thellufsen også foretaget en grundig analyse af den fremtid, som restauranten nu ser ind i. Her vil der ske nogle markante ændringer på råvaresiden i de kommende år:

“Vi har de seneste 20 år vænnet os til, at verden er global. Vi har shoppet råvarer fra både Sydamerika og Asien til danske restauranter. Det går ikke mere. Det er ganske enkelt ikke okay, at en gæst i vores restaurant skal spise avocado fra Israel, oksekød fra Brasilien eller kiwi fra Peru.

Nej, vi skal i stedet have råvarer fra lokale producenter, og så må vi altså undvære den kiwi, hvis råvaren ikke kan produceres i nærområdet,” forklarer Mikael Kopp Christensen.

Mikael Kopp Christensen, Nicklas Thellufsen og de øvrige kokke arbejder sideløbende med ombygningen på at fastlægge menuerne til de tre restauranter.

Her er der ifølge Mikael Kopp Christensen en unik mulighed for at designe menukortet, så det er baseret på de råvarer, der er lokalt tilgængelige:

“Vi føler en forpligtigelse til at gå foran ligesom den øvrige del af huset på bæredygtighedsområdet. Vi ser det ikke som en begrænsning, men faktisk som en mulighed for at komme endnu længere med det lokalt forankrede køkken.

Vi vil dykke ned i de lokale råvarers DNA og skabe menuer med et skarpt og præcist udtryk. Det vil være med til at definere restauranterne,” slutter han.

Del artikel

Andre læser også