Brunch-guiden: Musikkens Hus tager brunch op på et nyt niveau

Skrevet af: Anders Damm Christensen

Indrømmet, brunch-spiseri er ikke den typiske formiddagsbeskæftigelse fra min side.

Men det skal der laves om på nu. Hvorfor?

Fordi jeg er gået på en måneds barsel og det skal udnyttes til at komme ekstra meget ud på de aalborgensiske restauranter.

I en længere periode har jeg ikke spist særligt meget brunch i byen. Jeg tror det har noget at gøre med, at jeg godt kan lide at blive overrasket, når jeg er ude og spise – og meget gerne i positiv retning.

Alt for ofte har den eneste overraskelse været, om der var skyr eller græsk youghurt på tallerkenen, eller om hønsesalaten har været med eller uden bacon.

Men den tid, ser heldigvis ud til at være forbi og der er efterhånden flere, der tager deres brunch-servering seriøst.

Havnefronten er virkelig blevet lækker

En af dem er Musikkens Spisehus, og på andendagen af min barsel stod den på brunch ved havnen.

Vi er et godt stykke op ad formiddagen og på vej langs havnen snakker vi om, hvor lækker Havnefronten er blevet. Men undrer os også samtidig over, at der ikke er mere liv imellem Utzon-centeret og Musikkens hus – måske det kommer?

 

 

Musikkens Hus står knivskarpt i den bagende sol ,og Spisehusets terrasse bør være et tilløbsstykke i sig selv på solskinsdage som denne. Vi slår os ned med barnevognen i skyggen af Musikkens hus og med en unik udsigt over havnen og fjorden.

Hurtigt får vi stukket et menukort i hænderne af vores fremragende tjener. Ved første øjekast, er der, umiddelbart, ikke meget nyt under brunch-solen:

Udvalg af charcuteri
Græsk youghurt med hjemmelavet müsli og blåbær
Røget laks
Årstidens marmelade
Hjemmelavet nutella
Røræg med små pølser, bacon og frisk purløg
Osten Gammel Knas med kompot af havtorn og abrikos
Frisk frugt med vanilje creme
Belgisk vaffel
Hjertesalat med mormordressing
Sprød toast med urtekogt skinke og lagret flødehavarti
Friskbagt brød, rugbrød og croissant
Nordjysk smør

Kaffe skal der til, og i stempelkande-udgaven er den blandt de bedste jeg har fået i byen. Den iskolde rabarbersaft er importeret fra Møn, men det gør den ikke mindre fremragende i varmen.

Rørægene og de små brunchpølser er de klare stjerner med den lille toast med urtekogt skinke og lagret flødehavarti, som en klar nr. 2.

 

Hvad er hemmeligheden bag deres røræg?

Specielt deres røræg er så lækre og cremede, at jeg er nødt til at afkræve Køkkenchef Daniel Ditman hemmeligheden. Fløde er svaret – og masser af det. Jeg må hjem og eksperimentere!

Kæresten var til gengæld, og ikke overraskende, kæmpe fan af den belgiske vaffel i kombination med den hjemmelavede, let crunchy Nutella – vi var dog ikke helt enige om, hvorvidt den var bedre end originalen – Det vil jeg nu stadig holde fast i.

Med så mange lækre elementer er det næsten synd af smide det hele på en og samme tallerken, der kommer til at virke lidt overfyldt, hvor hvert element ikke kommer 100% til sin ret.

Pris

Med en pris på 145,- ligger Musikkens Spisehus på linje med sine kolleger. Kaffe og saft/juice koster henholdsivs 40,- og 35,- oveni, og dermed runder du hurtigt 200,- for en formiddag på havnen. Så du kan uden problemer finde billigere brunch i Aalborg, men i forhold til kvaliteten synes jeg, at prisen er ganske fair.

Alt i alt leverer Musikkens Spisehus en fremragende brunch-oplevelse med lækre og veltilberedte råvarer, god service – alt sammen i lækre omgivelser!

Det bliver bestemt ikke min sidste barselsbrunch.