ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor anerkendelse: Musikhusdirektør genvalgt som formand for de nordiske koncerthuse

Af Stine Kjølby Christensen

Direktør i Musikkens Hus og tidligere vinder af den prestigefyldte ledelsespris ”Årets Leder” Lasse Rich Henningsen er blevet genvalgt til formand for Nordisk Konserthusråd, hvor han har siddet for bordenden siden 2017.

Kulturentusiast og direktør for Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester Lasse Rich Henningsen fortsætter i spidsen for Nordisk Konserthusråd, hvor han er blevet genvalgt som formand på rådets netop afholdte årsmøde.

Det transnordiske fællesskab er en brancheorganisation bestående af de største koncert- og kulturhuse i Norden, som danner ramme for de største nationale og regionale kulturbegivenheder i de respektive lande.

Stor anerkendelse: Musikhusdirektør genvalgt som formand for de nordiske koncerthuse

“Jeg er stolt over det åbne samarbejde, vi har på tværs af de nordiske lande i Nordisk Konserthusråd.

Som formand har jeg flere gange oplevet, at videndelingen på tværs af landegrænserne kan være en kæmpe hjælp for os alle,” lyder det fra Lasse Rich Henningsen, som tilføjer, at samarbejde på tværs af institutioner er centralt, hvis man skal fortsætte kulturområdets stigende vækst:

“Når vi står sammen, har vi en unik mulighed for at sparre med hinanden på emner som f.eks. sikkerhed og fundraising.

Læring er vigtigt, og der er ingen, vi kan lære mere af end vores stærke kollegaer rundt om i Norden.

Vi er alle landmarks i vores regioner med mange af de samme udfordringer og er dermed nærmest til at hjælpe hinanden.

Kulturens ansvar er blevet større

Det har ikke været en let opgave at drive kulturinstitution i de seneste år, og de skandinaviske koncerthuse har af flere omgange måttet se langt efter publikum og fyldte sale.

Krisen har imidlertid understreget kulturens afgørende rolle i samfundet og for befolkningens mentale helbred, og det stiller ifølge Lasse Rich Henningsen endnu større krav til kulturinstitutionernes rolle i fremtiden.

“Kulturinstitutionernes ansvar er blevet større og bredere de seneste år, og vores opgave er blevet mere kompleks.

Dels skal vi blive ved med at dygtiggøre os inden for vores kerneområde, som er at levere storslåede kulturoplevelser til vores publikum og dels har vi et kæmpe samfundsansvar i at oplyse, opløfte og danne vores gæster, forklarer formanden.

Nordisk Konserthusråd rummer 17 koncerthuse på tværs af Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland og Færøerne. Tilsammen råder medlemshusene over 82 scener, mere end 8.000 årlige arrangementer og fire millioner gæster på årlig basis. Medlemshusene har en samlet årlig omsætning på mere end 1,3 mia. kr.

Del artikel