Musik, rekorder og glade gæster: Nibe Festival jubler over kæmpe succes

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fire fantastiske dage med musik, støv og kolde (varme) øl er ved at nå vejens ende.

Holdet bag Nibe Festival har endnu engang vist deres store professionalisme – og hvordan sådan et arrangement skal skæres.

Problemerne har været stort set ikke-eksisterende, og har der været det mindste, så har teamet lynhurtigt indordnet sig eller fundet en løsning.

Blandt andet har Nordjylland været ramt af afbrændingsforbud pga. tørke – hvilket bl.a. har betydet, at der skulle skrues ned for det varme sceneshow og op for vandbesparelsen.

Det fik heldigvis ingen betydning for de våde varer i festivalens boder, der hver dag sprang budgettet til den gode side.

Mange mennesker, få problemer

Rent musikalsk har der heller ikke været noget at brokke sig over uanset hvilken genre man er til.

Programmet har været spækket med stjerneskønne oplevelser som for eksempel en kæmpe folkefest med Rasmus Seebach i torsdags, morgengymnastik med Wafande, tramperfest med ItaloBrothers, en svingom med Thomas Helmig – og ikke mindst en helt uforglemmelig koncert med verdensbandet The Script.

The Script ved hvad de skal 🤩🎉🎶 #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er. Det var ikke bare another day at the office.” sagde festivallederen om koncerten.

De musikalske højdepunkter kan absolut ikke tælles på én hånd – alle fortjener en plads i mindebogen.

Selvfølgelig er det svært at undgå udfordringer, når så mange mennesker er samlet på ét sted – men de, der har været, er blevet fixet uden panik.

To af festivalens koncerter endte dog med at blive lidt mere besøgte end først antaget. Natten til lørdag måtte en Ude Af Kontrol-koncert i Reservatet lukkes ned efter kun 15 minutter, da det af sikkerhedsmæssige årsager blev vurderet, at der var alt for glade mange mennesker samlet på ét sted til, at det var sikkert at fortsætte.

“Vi agerer altid ansvarsbevidst overfor vores gæster, og vi vil bestemt ikke ende med en Roskilde-tragedie,” sagde Peter Møller Madsen og henviste til den forfærdelige hændelse på Roskilde Festival i 2000, hvor ni personer blev kvalt og mast ihjel under en Pearl Jam-koncert på Orange Scene.

Også en proppet Kesi-koncert på Blå Scene om torsdagen endte med et par udryk for samaritterne til et par unge piger – men heldigvis var der ingen sure miner fra hverken dem eller deres forældre; sidstnævnte sendte endda organisationen en e-mail med stor tak for den ekstraordinært gode behandling.

Det er altså en meget stolt festivalleder, Peter Møller Madsen, der omtaler problematikkerne som “luksusproblemer”.

Stor tilfreds og ro i maven

Årets festivalgæster har heller ikke haft meget at brokke sig over – og har heller ikke selv skabt problemer. Døgnrapporten på festivalen viser god opførsel over hele linjen, stor tilfredshed – og politiets udsendte narkohunde fandt heller ingenting.

“Det er fantastisk, at så stort et arrangement kan gå op i en højere enhed på denne her måde. Vi har forsøgt at skabe et samfund med plads til forskelligheder – både personligt og musikalsk.

Derfor er det fantastisk, at det hele kan glide så let, og at folk bare opfører sig ordentligt.” siger Peter Møller Madsen og kalder årets festival for den mest harmoniske nogensinde.

Det er ikke kun kærligheden, der har blomstret på årets festival: også økonomien vidner om veltilpasse gæster og som festivalformand, Thomas Larsen, fik sagt til hvert eneste statusmøde: Smilet er bredt og det bliver bare større og større.

Ligesom sidste år nåede festivalen nemlig rekordomsætning. Blandt andet indhentede bar og boder intet mindre end 5,5 millioner kr. i løbet af fredagen – hvilket var flotte 15 % over det budgetterede.

“Vores to største indtægtskilder er billetsalg og omsætning i bar og boder. Vi var lidt bagud på billetsalget, inden vi gik i skoven, men det er med store smil og fuldstændig ro i maven, at vi nu kan pakke årets festival sammen.

Vi kender ikke det endelige overskud endnu, men vi kan godt garantere, at vi ender med et flot årsresultat, og kan begynde at udlodde midler til de lokale foreninger og klubber. Det er både fantastisk og dejligt.” slutter Thomas Larsen.

Du finder mange flere højdepunkter fra årets Nibe Festival på vores Instagram.

Har du set dem? Amerikanske Navy Seals træner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto: Navy Seals
Pressefoto: Navy Seals

Den seneste uge har du muligvis set kamphelikoptere flyve lavt og andre militære fartøjer i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Måske endda hørt skud eller set skarpt bevæbnede soldater.

Op mod 2000 elitesoldater fra hele verden træner i øjeblikket specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland. Øvelsen kalder de for Night Hawk løber af stablen.

Det helt specielle er, at verdens bedste soldater, Navy Seals fra USA, også deltager i øvelsen.

Også Danmarks bedste soldater Frømandskorpset og Jægerkorpset træner for fuld udblæsning med i denne vigtige øvelse.

Der er deltagelse af soldater fra Danmark, USA, Tyskland, Finland, Holland, Polen, Schweiz, Østrig, Belgien og Litauen.

Løber frem til på fredag

Det hele begyndte 10. september, og det løber frem til på fredag den 28. september.

Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danner ramme om den store specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset træner specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at det er så realistisk som mulig, så foregår øvelsen på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Lækker mad til hverdagen: KaffeFairs nye koncept kan alle være med på

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Du kender det måske?

Opvasken har hobet sig op i samme luftlag som den filtrede knold på toppen af hovedet, som efterhånden er fast inventar, når man omsider er halvvejs gennem ugen.

Den gastronomiske kreativitet er i samme sølle forfatning. Nu er der en redning i KaffeFairs nye hverdagskoncept: Folkekøkken.

Fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 17.00- 20.00 kan aalborgensere invitere deres nabo, ven, partner eller kollega forbi KaffeFair på Strandvejen og spise sig mætte og glade for den nette sum af 85 kr. per mand.

Derudover kan der tilkøbes både forret og dessert – hvilket vil sige, at man på en ganske almindelig hverdagsaften kan forkæle sig selv med en treretters menu for under 200 kr. Dertil kan der opgraderes med en flaske vin for kun 200 kr. eller 40 kr. pr. glas.

Hos MigogAalborg besluttede vi os for at teste konceptet, og besøgete derfor KaffeFair på Strandvejen på en ikke særlig glamourøs, onsdag.

Og på netop sådan en dag er det oplagt at slå vejen forbi KaffeFairs nyeste afdeling.

Stemningen er uformel og hyggelig. Prisen er mere end fair, og man er garanteret ikke at gå sulten i seng.

Gennemført lækkerhed

Denne onsdag stod Folkekøkken-menuen på spansk hakkebøf med bagte grøntsager og krydrede kartofler som hovedret, men vi sprang selvfølgelig også på både forret og dessert – hvilket viste sig, at være et klogt træk.

Forretten var denne dag blomkåls-pannacotta, sprød kalkunchorizo samt grillet ølandsbrød med en lækker cremet grønkålspesto. Frisk og smagfuld og godt afstemt imellem det salte og søde.

Da sidste bid velstegt hakkebøf i hovedretten var sunket, var vi allerede kommet godt rundt fyldt godt op på alle fronter af sansespektret.

Men selvfølgelig måtte aftenen fuldendes med dessert, som denne dag stod på kokkens udvalgte kagetapas bestående af henholdsvis hindbærsnitte, cheesecake, islagkage og brownie.

Det gennemgående for retterne var først og fremmest, at de var velsmagende og ærlige: Man får, hvad man bestiller – og meget mere til.

Der er slet ikke nogen tvivl om, at KaffeFairs køkken har flair for kokkekunsten og ved, hvad der skal til for at få en ganske almindelig hverdagsret til at blomstre, både smags- og udseendesmæssigt:

Det sprøde ølandsbrød knasede i ganen, hakkebøffen smeltede på tungen og garnituren var afstemt, mens kagetapas-tallerkenen sang en duet så sød, at den overgik enhver godnatsang.

Alt i alt en perfekt måde at fejre en ganske almindelig og uformel hverdagsaften på – uden at gå på kompromis med hverken smag eller det gode selskab – og uden at få et hul i pengepungen.

Ugens fristende Folkekøkken-menu bliver løbende præsenteret på KaffeFair’s Facebookside.

Du kan holde dig opdateret her.

Kvalitet og ærlig mad for 85 kr.

KaffeFair Strandvejen er den socialøkonomiske virksomheds seneste satsning. I marts måned kunne de slå dørene op til den nye restaurant og café.

Med denne beliggenhed kan KaffeFair være tilstede i den bydel, hvor mange aalborgensere har deres hverdag. Strandvejen er central, men alligevel tilpas tilbagetrukket fra centrums til tider hektiske stemning.

Det betyder, at der blandt andet har været rum til at dyrke nogle af de folkelige koncepter og værdier, som den socialøkonomiske virksomhed især er kendte for – og stolte af.

Især lørdagsbrunchen og de store månedlige langbordsspisninger, Aalborg Spiser Sammen, har været en bragende succes, og derfor udvider caféen nu med det nye hverdagstiltag, Folkekøkken.

Hverdagsretter med et twist

Som med alt andet hos KaffeFair er der i deres Folkekøkken tænkt over hver en detalje. Foruden at kreere genkendelige livretter med et kulinarisk twist, gør køkkenet også en dyd ud af at tænke forbruget af råvarer bæredygtigt.

“Vi bestræber os på at kunne servere økologisk, folkelig mad med lokale rødder – og vi bruger det, der er i sæson og tænker over, hvordan råvarerne kan indgå som ingredienser på tværs af menuplaner for at reducere den typiske risiko for madspild”, fortæller Jørgen Rasmussen, som er kok i KaffeFair.

Du kan holde øje med menuen hos KaffeFair Strandvejen lige her.

Fylder storcentre til bristepunktet: Gurli Gris kommer til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvem havde troet, at en lille tegneserie-gris kunne fylde storcentre til bristepunktet landet over?

Men sådan er det bare med Gurli Gris. Hun er blevet et globalt fænomen, som er elsket på samtlige kontinenter i verden.

I Kina mente de endda, at det blev så meget med Gurli og hendes skøre familie, at en kinesisk videodelingstjeneste fjernede 30.000 klip med Gurli Gris.

Angiveligt fordi Gurli Gris blev så populær, at hun blev brugt i modkulturer til skade for ‘mainstream værdier.

Fænomenet er skabt i England, hvor hun bærer navnet “Peppa Pig”.

Du kan møde Gurli og Gustav i Aalborg

I Danmark elsker vi derimod den glade gris og hendes lillebror Gustav, og børnene svælger de sjove små tegnefilmen med den lille gris i sig både fra Ramasjang og Netflix.

Nu kan børnene i Aalborg og omegn også møde selveste Gurli Gris. Tegneserie-hittet er for tiden på en større landstour i storcentre, og hvor end de kommer, så fyldes de helt op.

Når efterårsferien starter så kommer Gurli Gris og lillebror Gustav til Aalborg Storcenter. Det sker søndag d. 14 oktober klokken 12.00.

Det bliver en halv times show med søde sang og masser af sjov. Derefter kan alle børn kramme og få et billede sammen med Gurli og Gustav.

Først show og så en selfie med Gurli

Aalborg Storcenter skriver på sin Facebook-side;

“Der vil først være show. Det starter kl. 12.00 og varer ca. 30 minutter. Efter showet får børnene mulighed for at komme helt tæt på deres idoler og hilse på både Gurli og Gustav Gris.

Meet & Greet starter ca. kl. 12.45 og varer til der ikke er flere børn der mangler at møde dem – alt efter hvor mange mennesker der kommer, vil der være pause i løbet af Meet & Greet, da Gurli og Gustav Gris har brug for luft