Musik, rekorder og glade gæster: Nibe Festival jubler over kæmpe succes

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fire fantastiske dage med musik, støv og kolde (varme) øl er ved at nå vejens ende.

Holdet bag Nibe Festival har endnu engang vist deres store professionalisme – og hvordan sådan et arrangement skal skæres.

Problemerne har været stort set ikke-eksisterende, og har der været det mindste, så har teamet lynhurtigt indordnet sig eller fundet en løsning.

Blandt andet har Nordjylland været ramt af afbrændingsforbud pga. tørke – hvilket bl.a. har betydet, at der skulle skrues ned for det varme sceneshow og op for vandbesparelsen.

Det fik heldigvis ingen betydning for de våde varer i festivalens boder, der hver dag sprang budgettet til den gode side.

Mange mennesker, få problemer

Rent musikalsk har der heller ikke været noget at brokke sig over uanset hvilken genre man er til.

Programmet har været spækket med stjerneskønne oplevelser som for eksempel en kæmpe folkefest med Rasmus Seebach i torsdags, morgengymnastik med Wafande, tramperfest med ItaloBrothers, en svingom med Thomas Helmig – og ikke mindst en helt uforglemmelig koncert med verdensbandet The Script.

The Script ved hvad de skal 🤩🎉🎶 #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er. Det var ikke bare another day at the office.” sagde festivallederen om koncerten.

De musikalske højdepunkter kan absolut ikke tælles på én hånd – alle fortjener en plads i mindebogen.

Selvfølgelig er det svært at undgå udfordringer, når så mange mennesker er samlet på ét sted – men de, der har været, er blevet fixet uden panik.

To af festivalens koncerter endte dog med at blive lidt mere besøgte end først antaget. Natten til lørdag måtte en Ude Af Kontrol-koncert i Reservatet lukkes ned efter kun 15 minutter, da det af sikkerhedsmæssige årsager blev vurderet, at der var alt for glade mange mennesker samlet på ét sted til, at det var sikkert at fortsætte.

“Vi agerer altid ansvarsbevidst overfor vores gæster, og vi vil bestemt ikke ende med en Roskilde-tragedie,” sagde Peter Møller Madsen og henviste til den forfærdelige hændelse på Roskilde Festival i 2000, hvor ni personer blev kvalt og mast ihjel under en Pearl Jam-koncert på Orange Scene.

Også en proppet Kesi-koncert på Blå Scene om torsdagen endte med et par udryk for samaritterne til et par unge piger – men heldigvis var der ingen sure miner fra hverken dem eller deres forældre; sidstnævnte sendte endda organisationen en e-mail med stor tak for den ekstraordinært gode behandling.

Det er altså en meget stolt festivalleder, Peter Møller Madsen, der omtaler problematikkerne som “luksusproblemer”.

Stor tilfreds og ro i maven

Årets festivalgæster har heller ikke haft meget at brokke sig over – og har heller ikke selv skabt problemer. Døgnrapporten på festivalen viser god opførsel over hele linjen, stor tilfredshed – og politiets udsendte narkohunde fandt heller ingenting.

“Det er fantastisk, at så stort et arrangement kan gå op i en højere enhed på denne her måde. Vi har forsøgt at skabe et samfund med plads til forskelligheder – både personligt og musikalsk.

Derfor er det fantastisk, at det hele kan glide så let, og at folk bare opfører sig ordentligt.” siger Peter Møller Madsen og kalder årets festival for den mest harmoniske nogensinde.

Det er ikke kun kærligheden, der har blomstret på årets festival: også økonomien vidner om veltilpasse gæster og som festivalformand, Thomas Larsen, fik sagt til hvert eneste statusmøde: Smilet er bredt og det bliver bare større og større.

Ligesom sidste år nåede festivalen nemlig rekordomsætning. Blandt andet indhentede bar og boder intet mindre end 5,5 millioner kr. i løbet af fredagen – hvilket var flotte 15 % over det budgetterede.

“Vores to største indtægtskilder er billetsalg og omsætning i bar og boder. Vi var lidt bagud på billetsalget, inden vi gik i skoven, men det er med store smil og fuldstændig ro i maven, at vi nu kan pakke årets festival sammen.

Vi kender ikke det endelige overskud endnu, men vi kan godt garantere, at vi ender med et flot årsresultat, og kan begynde at udlodde midler til de lokale foreninger og klubber. Det er både fantastisk og dejligt.” slutter Thomas Larsen.

Du finder mange flere højdepunkter fra årets Nibe Festival på vores Instagram.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Gælder fra mandag: Motorvejs-tilkørsel spærres i over en måned

Skrevet af: Redaktionen
OBS - ARKIVFOTO
OBS - ARKIVFOTO

Vejarbejdet har været i gang længe, og det næste stykke tid bliver trafikken igen påvirket omkring den nye Egnsplanvej.

Denne gang gælder det arbejdet omkring Mariendals Mølle Motorvejen (afkørsel 28). Det er et arbejde, der kommer til at tage noget tid.

Således går det i gang mandag d. 25 februar tidlig morgen og forventes først afsluttet i starten af april.

Meddelelse udsendt af Aalborg Kommune

Aalborg Kommune følgende ud torsdag;

Spærring af tilkørsel <28> Mariendalsmølle til E45

Vi spærrer tilkørslen til E45 sydgående retning ved <28> Mariendalsmølle fra d. 25/2 kl. 04.00 til d. 4/4 kl. 23.00.

Du skal derfor holde godt øje og følge skiltningen med omkørselsrute via <29> Svenstrup.

Hvis du kommer fra Aalborg C og skal på E45, kan du alternativt benytte tilkørsel <27> Aalborg C og <26> Th. Sauers Vej.

Motorvejstilkørslen spærres, fordi tilslutningen til E45 mod syd skal ændres, som en del af vores tilslutning af Egnsplanvej til E45.

BabyBio er et hit: Se storfilm om formiddagen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Ét af vores læseres mest stillede spørgsmål er:

Hvad kan jeg lave i byen, når jeg er på barsel?

At have en nyfødt baby kan nemlig godt få mange til at føle sig ekskluderede fra de oplevelser, man som ikke-forælder er vant til.

Hvad nu hvis nogen føler sig krænket over at jeg ammer? Hvad hvis baby skriger? Er der plads til en barnevogn? Vil folk omkring mig forstå?

Heldigvis findes der arrangementer, der udelukkende tilgodeser nybagte forældre med nuttet påhæng.

På babyens præmisser

I Nordisk Film Biografer har man længe haft stor succes med BabyBio, der netop er målrettet til forældre på barsel, som har lyst til en hyggelig biografoplevelse – uden at skulle undvære familiens nyeste medlem i mellemtiden.

Filmforestillingen foregår i hverdagens dagstimer, og derudover vil der være dæmpet belysning i salen, så din baby ikke pludselig risikerer at forsvinde i biografmørket.

Skulle baby blive træt i løbet af filmen, vil det være muligt at opstille barnevognen uden for salen, hvor biografpersonalet fungerer som kyndige barnepiger; sådan at mor og far stadig har mulighed for at se filmen helt til rulleteksterne løber over lærredet.

Fede præmier og masser af kvalitetstid

Naturligvis havde vi ikke tænkt os at omtale dette arrangement uden først at have testet det på egen krop.

Og selvom vi hverken fik tilbudt en sut, blev lullet i søvn eller gylpede helt så meget som det gennemsnitlige publikum under forestillingen, så var det en enormt hyggelig oplevelse – og ingen så heller ned på os, da vi blandede en pose slik fra kiosken.

Det på trods af, at klokken endnu ikke havde slået 10 en tirsdag formiddag …

Foruden dagens film, Mødregruppen, var der desuden flere konkurrenceudtrækninger i samarbejde med Børnenes Kartel, der gav et par heldige forældre præmier med hjem.

Set fra vores synspunkt, så er der altså 0 gode grunde til ikke at invitere sig selv på en tur i BabyBio – måske især en oplagt mulighed for en mødregruppe, der gerne vil have nogle hyggelige timer sammen.

BabyBio afvikles i Kennedy Arkaden hver torsdag i lige uger og i City Syd hver tirsdag i ulige uger og viser altid biografaktuelle film.

Næste arrangement foregår tirsdag d. 26. februar kl. 12.00, og blandt forestillingerne er denne gang den oscarnominerede Green Book, der blandt andre har Viggo Mortensen i hovedrollen.

Du kan købe billetter til BabyBio lige her.

Historisk lavt: Nu kan boligejere få lån til nul procent i rente

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg
Foto: Christine Luca Hornemann Nielsen, MigogAalborg

For første gang nogensinde har boligejere mulighed for at vælge et 10-årigt fastforrentet lån med en rente på nul procent. Det skriver Berlingske.

Jyske Realkredit, der er det tidligere BRF-kredit, åbnede tirsdag for et nyt 10-årigt fastforrentet boliglån til nul procent.

Det sker blot efter 14 dage, hvor der også blevet skrevet historiske lånerekoder, da de fire store realkreditselskaber åbnede for et 30-årigt lån på 1,5 procent med ti års afdragsfrihed.

“Det er helt vildt”

Det er første gang i historien ifølge boligøkonom i Jyske Bank, Mikkel Høegh.

”Det er helt vildt, at vi nu har åbnet lån med nul procent i rente. Jeg ser det her som et lån, man holder til udløb.

Man kan ikke forestille sig, at det kan blive billigere,” siger Mikkel Høegh til Berlingske.

Han uddyber, at lånet henvender sig til boligejere med friværdi til at finansiere forbedringer i boligen eller opfylde andre drømme, som eksempelvis til en ny bil.

Og ligesom Mikkel Høgh uddyber, skriver Jyske Bank også på deres hjemmeside at lånet ikke er til dem der ønsker at købe en bolig, men er perfekt som et tillægslån til eksempelvis et nyt køkken eller andre forbedringer, der giver boligen værdi på langt sigt.

Men selvom renten er på nul procent, betyder det ikke, at lånet er gratis. Der skal fortsat betales bidrag og afdrag af lånet.