Musik, rekorder og glade gæster: Nibe Festival jubler over kæmpe succes

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Fire fantastiske dage med musik, støv og kolde (varme) øl er ved at nå vejens ende.

Holdet bag Nibe Festival har endnu engang vist deres store professionalisme – og hvordan sådan et arrangement skal skæres.

Problemerne har været stort set ikke-eksisterende, og har der været det mindste, så har teamet lynhurtigt indordnet sig eller fundet en løsning.

Blandt andet har Nordjylland været ramt af afbrændingsforbud pga. tørke – hvilket bl.a. har betydet, at der skulle skrues ned for det varme sceneshow og op for vandbesparelsen.

Det fik heldigvis ingen betydning for de våde varer i festivalens boder, der hver dag sprang budgettet til den gode side.

Mange mennesker, få problemer

Rent musikalsk har der heller ikke været noget at brokke sig over uanset hvilken genre man er til.

Programmet har været spækket med stjerneskønne oplevelser som for eksempel en kæmpe folkefest med Rasmus Seebach i torsdags, morgengymnastik med Wafande, tramperfest med ItaloBrothers, en svingom med Thomas Helmig – og ikke mindst en helt uforglemmelig koncert med verdensbandet The Script.

The Script ved hvad de skal 🤩🎉🎶 #migogaalborg #aalborg #migognibe

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

“Musik handler om at komme udover scenekanten, og selvom verdensnavnet The Script er vant til langt større rammer, så performerede de alligevel helt sublimt, og krediterede vores publikum for at være, som de er. Det var ikke bare another day at the office.” sagde festivallederen om koncerten.

De musikalske højdepunkter kan absolut ikke tælles på én hånd – alle fortjener en plads i mindebogen.

Selvfølgelig er det svært at undgå udfordringer, når så mange mennesker er samlet på ét sted – men de, der har været, er blevet fixet uden panik.

To af festivalens koncerter endte dog med at blive lidt mere besøgte end først antaget. Natten til lørdag måtte en Ude Af Kontrol-koncert i Reservatet lukkes ned efter kun 15 minutter, da det af sikkerhedsmæssige årsager blev vurderet, at der var alt for glade mange mennesker samlet på ét sted til, at det var sikkert at fortsætte.

“Vi agerer altid ansvarsbevidst overfor vores gæster, og vi vil bestemt ikke ende med en Roskilde-tragedie,” sagde Peter Møller Madsen og henviste til den forfærdelige hændelse på Roskilde Festival i 2000, hvor ni personer blev kvalt og mast ihjel under en Pearl Jam-koncert på Orange Scene.

Også en proppet Kesi-koncert på Blå Scene om torsdagen endte med et par udryk for samaritterne til et par unge piger – men heldigvis var der ingen sure miner fra hverken dem eller deres forældre; sidstnævnte sendte endda organisationen en e-mail med stor tak for den ekstraordinært gode behandling.

Det er altså en meget stolt festivalleder, Peter Møller Madsen, der omtaler problematikkerne som “luksusproblemer”.

Stor tilfreds og ro i maven

Årets festivalgæster har heller ikke haft meget at brokke sig over – og har heller ikke selv skabt problemer. Døgnrapporten på festivalen viser god opførsel over hele linjen, stor tilfredshed – og politiets udsendte narkohunde fandt heller ingenting.

“Det er fantastisk, at så stort et arrangement kan gå op i en højere enhed på denne her måde. Vi har forsøgt at skabe et samfund med plads til forskelligheder – både personligt og musikalsk.

Derfor er det fantastisk, at det hele kan glide så let, og at folk bare opfører sig ordentligt.” siger Peter Møller Madsen og kalder årets festival for den mest harmoniske nogensinde.

Det er ikke kun kærligheden, der har blomstret på årets festival: også økonomien vidner om veltilpasse gæster og som festivalformand, Thomas Larsen, fik sagt til hvert eneste statusmøde: Smilet er bredt og det bliver bare større og større.

Ligesom sidste år nåede festivalen nemlig rekordomsætning. Blandt andet indhentede bar og boder intet mindre end 5,5 millioner kr. i løbet af fredagen – hvilket var flotte 15 % over det budgetterede.

“Vores to største indtægtskilder er billetsalg og omsætning i bar og boder. Vi var lidt bagud på billetsalget, inden vi gik i skoven, men det er med store smil og fuldstændig ro i maven, at vi nu kan pakke årets festival sammen.

Vi kender ikke det endelige overskud endnu, men vi kan godt garantere, at vi ender med et flot årsresultat, og kan begynde at udlodde midler til de lokale foreninger og klubber. Det er både fantastisk og dejligt.” slutter Thomas Larsen.

Du finder mange flere højdepunkter fra årets Nibe Festival på vores Instagram.

Kom med bag facaden: Foredrag med Rolf, Ritter og Valgren

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For mange er Tour de France lyden af sommer. De larmende helikoptere, de historiske fortællinger fortalt af Jørgen Leth og ikke mindst kommenteringen af Dennis Ritter og Rolf Sørensen.

Tour de France er nemlig ikke bare verdens største cykelløb og sommerens sportslige højdepunkt for millioner af seere over hele verden. Det er også et stykke kultur, som har en helt særlig aura over sig.

Det kan du komme meget tættere på, når Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Tour de France stjernen Michael Valgren holder et helt eksklusivt foredrag ved Bayern Autogroup i forbindelse med det stort anlagte gadeløb Spilnu.dk Grand Prix d. 24 august.

Udover foredraget vil Dennis Ritter og Rolf Sørensen også kommentere gadeløbet i Aalborg fra kl 18, hvor Michael Valgren er en af storfavoritterne til sejren.

Læs også: Unikt børnecykelløb: Kør på samme rute som de professionelle

Kom med bag facaden

Rolf Sørensen og Dennis Ritter har tilsammen været en del af Tour de France 25 gange, så de har oplevet dramaerne, mens de skete.

Til foredraget kan man se frem til at høre hele historien om aftenen, hvor Michael Rasmussen blev taget ud, om møderne med Lance Armstrong samt højdepunkterne fra årets Tour de France.

Det er naturligvis med stor stolthed af Spilnu.dk Grand Prix kan præsentere så store personligheder.

”Dagen er i sikre hænder, når Rolf og Ritter kigger forbi. Der findes vel næppe bedre formidlere af sporten i Danmark, og når Michael Valgren også deltager, så kan vi kun være tilfredse,” fortæller Jonas W. Mikkelsen, arrangør af Spilnu.dk Grand Prix, til MigogAalborg.

Anekdoter fra en ægte cykelstjerne

Michael Valgren har i år markeret sig som en af cykelsportens allerstørste profiler med sin sejr i Amstel Gold Race. Den kan betegnes som en af de største sportspræstationer af en dansker i nyere tid.

Til foredraget vil Michael Valgren selvfølgelig fortælle om den historiske sejr, og ikke mindst sjove anekdoter fra livet på landevejen og dette års Tour de France.

Foredraget varer fra 15.30-17 og dørene åbner kl. 15.  Billetter til foredraget kan købes her.

Indtil 1. august kan du få Early Bird billetter til kun 150 kr. Herefter stiger prisen til 200 kr.

Billetten kan ombyttes til en øl/vand ved Meat’s salgsbod på Nytorv i forbindelse med Spilnu.dk Grand Prix.

Eksklusiv pris med ClubAalborg

Medlemmer af ClubAalborg kan få 100 kr. rabat på billetten til foredraget. Du finder fordelen i din Goodiepack.

Er du endnu ikke medlem af ClubAalborg kan du tilmelde dig lige her. Det koster 35 kr. pr. måned at være medlem og dermed får du adgang til fede fordele til byens bedste restauranter og events.

Plads til masser af sjov: Maritim legeplads indviet i Aalborg Vestby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der var liv og glade dage, da Springeren i juni inviterede til indvielse af den helt ny maritime legeplads med navnet Aalborg Minimarina.

Legepladsen har kostet hele 1,5 mio. kroner, og den skal være med til at udbygge Springerens oplevelsessortiment og ikke mindst introducere flere aktivteter til de mindste besøgende.

Springeren blev grundlagt i 1992 under navnet Aalborg Søfarts- og Marinemuseum, men skiftede navn i 2012 til Springeren efter museets ubåd af samme navn. Oplevelsescenteret er placeret ved Limfjorden tæt på Skudehavnen og Friluftsbadet i Aalborg Vestby.

Se videoen, hvor Zjakalen prøver kræfter med den nye legeplads:

Det var Claus Hald Andreasen, som er Fondskoordinator for Spar Nord Fonden, der klippede snoren til den nye legeplads.

Samtidig poppede sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl sammen med administrerende direktør for Aalborg Havn Claus Holstein champagne, og Springerens direktør kan således glæde sig over, at oplevelsescenteret nu kan tilbyde endnu en oplevelse til sine gæster.

Mads Duedahl (t.v.) og Claus Hald

“På Springeren vil vi gerne involvere og overraske vores gæster, og derfor har vi de seneste år haft stor fokus på en højere grad af interaktion med de besøgende.

Det skal Aalborg Minimarina bidrage til. Her kan gæsterne sejle med små både i vores bassin, og børn kan lege sørøvere på legeskibet – de får altså en rigtig god maritim oplevelse,” lyder det fra Mads Sølver Pedersen, som er direktør for Springeren.

Masser af maritime oplevelser for børn og barnlige sjæle

Den nye legeplads består af et stort, flot legeskib med tilhørende sandkasse, der forventes at blive et hit blandt museets mindste gæster. Legepladsen er desuden lavet i forlængelse af et stort bassin, hvor besøgende kan sejle med fjernstyrede modelbåde, som de selv kan medbringe eller leje af museet.

Mads Sølver (t.v.) klar til at klippe snoren

“Der er rigtig mange børnefamilier, som besøger os her på centeret, så vi synes, at et legeskib var helt perfekt for os. Sidste år havde vi over 100 børnefødselsdage, og vi havde flere gange udsolgt af lokaler i løbet af efteråret,” fortæller Mads Sølver og afslutter:

“Så vi håber da, at endnu flere børnefamilier vil komme på besøg, når Aalborg Minimarina nu står færdigt.”

Spar Nord Fonden, A.P. Møller Fonden, Lauritzen Fonden og Aalborg Kommune har alle ydet støtte til projektet, som har kostet 1,5 millioner kroner.

Den nye legeplads er åbnet på adressen Vestre Fjordvej 81 i Aalborg Vestby.

Kæmpe opgradering: Aalborg Tekniske Gymnasium rykker til midtbyen

Skrevet af: Simone Vestergaard

Aalborg Tekniske Gymnasium, som er Danmarks største tekniske gymnasium, flytter ind i nye lokaler i FRIIS på Nyhavnsvej d. 15 august, der tidligere har huset blandt andet Aalborg Universitet.

Fede lokaler til de studerende

De studerende får store fede lokaler til brug af dagligdagens læring, uanset hvilken studieretning den studerende har valgt.

Det nye Aalborg Tekniske Gymnasium i FRIIS er fordelt ud på cirka 4600 kvadratmeter i 3. etager.

Lokalerne blevet bygget om, så der nu er 16 klasselokaler, 4 laboratorier, et træværksted, et tekstilværksted og et virtuelt laboratorium. Det inkluderer også flere store fællesområder, bibliotek og en lækker tagterrasse med boldbane.

Nogle af lokalerne er stadig under renovation, og Aalborg Tekniske Gymnasium er stadig igang med udpakningen.

Med den centrale placering har mange af lokalerne en fantastisk udsigt. De studerende får nemlig mulighed for at kigge på Limfjorden fra flere af lokalerne i det nye Aalborg Tekniske Gymnasium.

Byens mange faciliteter anvendes

Med godt 800 elever og 40 lærere kommer gymnasiet til at fylde godt i bylivet – og det er netop noget uddannelseslederen Carsten Jørgensen glæder sig meget til.

At vores gymnasium nu flytter ind til midtbyen betyder, at vi kommer til at bruge byens mange muligheder på en anden måde end før.” fortæller Carsten.

På nuværende tidspunkt benyttes Nordkraft, Østre Anlæg og Havnebadet allerede af beredskabslinjen til idrætsundervisning, og i fremtiden ligger det kun et stenkast fra gymnasiet.

Eleverne får forsmag på det virkelige liv

Aalborg Tekniske Gymnasium har også stor fokus på, at tilpasse de forskellige linjer til de videregående uddannelser, så eleverne er så parate som muligt.

Gymnasiet kommer til at tilbyde studieretninger inden for film og medie, beredskab og design.

”Grundessensen på vores gymnasium er, at vi gerne vil have et samspil med virkeligheden. Vores elever kommer til at arbejde med forskellige projekter rundt omkring i Aalborg, således at de får en fornuftig forståelse for, hvordan man gør tingene ude i den rigtige verden.

”Vores studieretninger skal klæde de studerende på til fremtiden. De forskellige linjer giver adgang til de fleste uddannelser, og det er vigtigt for mig, at de unge mennesker har så meget erfaring med i bagagen som muligt, når de skal ud i det virkelige liv,” fortæller Carsten.

Aalborg Tekniske Gymnasium differentierer sig fra andre gymnasier fordi de tager eleverne med hele vejen. Hvis de skal designe et produkt, så er det hele processen eleverne prøver, og ikke kun det at finde på ideen – den skal også produceres og videreudvikles.

Det giver eleverne mulighed for at bygge bro mellem teori og praksis.

”Det de lære på skolen skal være så håndgribeligt som muligt, således at de får en ordentlig forståelse for virkeligheden. Vi har derfor også fornyet fagene, og givet dem et ekstra skud energi, så de er mere spændende.

Vi håber, at en god kombination af effektive, motiverende timer og praksis giver eleverne den rette læring, så de ved hvad de vil i fremtiden, og er klar til at tage en videregående uddannelse.” afslutter Carsten.