MUMS har succes med nyt menukort: En smagsoplevelse udover det sædvanlige

Skrevet af: Jens Erik Møller
Den lækre steg fra Gug
Den lækre steg fra Gug

Måske har du allerede været forbi MUMS på Gugvej og sat tænderne i deres populære sandwich eller prøvet den ligeså populære nordiske tapas. Et er i hvert fald sikkert: Kunderne har taget godt imod menuerne fra MUMS deli.

Men hvad skyldes denne succes? Ifølge Allan og Charlotte, som står bag MUMS, handler det først og fremmest om den gode smag. Den er altafgørende, og de har megen fokus på netop at sammensætte de rigtige smagsnuancer, der sammen giver den allerbedste smag.

”Vi har altid haft en passion for mad og at arbejde med gode råvarer. Vi sætter en ære i at lave god mad,” forklarer Allan og fortsætter:

”Men vi sætter ikke tusind ting sammen, vi holder det enkelt. For eksempel er der i kyllingesalaten kun fire ingredienser, som bærer smagen. Det er enkelt og lækkert.”

MUMS har mere end ti år på bagen som specialvarebutik, og det har i en del år været drømmen at udvide med en deli afdeling med kvalitets take away. Derfor valgte Allan og Charlotte også for 2½ år siden at flytte i nye lokaler på Gugvej for at give plads til at lave take away.

”Vi tvister det på vores måde”

Selvom der laves traditionelle og klassiske retter i MUMS’ køkken, så har Allan og Charlotte givet dem et moderne tvist, så de adskiller sig fra det, man får andre steder. Det betyder, at også noget så traditionelt som smørrebrød fås i en ”MUMS edition”.

”Vi elsker smørrebrød. Men vi ville gerne tviste det på vores måde og lave dem ud fra vores egen smagssammensætninger, siger Charlotte.

Kamstegen fås derfor med MUMS´s egen jordskokke creme, roastbeefen med råsyltet porrer og rulledrengen er med hjemmelavet sennepsmayo og sylt. Det tvistede ses ikke bare i smagssammensætningen, men også i selve smørrebrødsnavnene. Kamstegen er derfor ”den lækre steg fra Gug”, og en roastbeef er naturligvis en ”Cimbrertyr med pynt”.

”Vi kan også godt lide at lege med ordene,” som Charlotte formulerer det.

Også den føromtalte nordiske tapas er tvistet. Den består blandt andet af sprøde MUMS mega kartoffelchips med Læsøsalt og dip med Unika Gammelknas, røget laks med råsyltet løg og dild creme, røget okseinderlår med flager af Unika Havgus, råsyltet porre og krydderurte-mayo og hjemmelavet gammeldags æblekage med flødeskum.

Royal filet af tender pork, svøbt i ramsløg

Ramsløg fra nabolaget

En anden vigtig del af MUMS’ identitet er lokale råvarer. Faktisk så lokale, at de ramsløg, som den Royale filet fra den nordiske tapasmenu er svøbt i, er håndplukket i et naturområde meget tæt ved butikken på Gugvej.

”De er plukket her i nærområdet og tørret bagefter. I det omfang det er muligt, bruger vi gerne af naturens spisekammer i vores egenproduktioner,” forklarer Allan.

Udover de håndplukkede ramsløg, findes der et hav af hjemmelavede produkter og en del lokale råvarer i den nordiske tapas. Blandt andet røget hjortekød fra Rævhede, tørsaltet bacon fra Bødker i Nørresundby og ikke at forglemme oste fra Arla Unika. Blot for at nævne nogle af de mange lokale leverandører.

Men selvom det lokale er vigtigt, så er smagen trods alt vigtigere, fastslår Allan.

”Det vi laver, er vores hjertebarn. Vi vælger de gode producenter, fordi smagen er altafgørende.”

Burger menu

Nyt menukort med et utal af kombinationer

Udover den gode smag og de lokale råvarer er det, ifølge Allan og Charlotte, også særdeles vigtigt, at kunderne har valgmuligheder. Her i foråret har MUMS lanceret et nyt og udvidet menukort, som har fokus på dette.

Antallet af retter i den populære nordiske tapas er eksempelvis udvidet, så der nu er 25 forskellige retter at vælge imellem. Det kan kombineres på utallige måder, og dermed kan tapassen gøres personlig og unik i forhold til den enkelte kunde. ”Valget er dit”, som der står skrevet på menukortet.

Også den populære jubilæumsburger, der kom i en limited edtion sidste efterår, da Mums fyldte ti, er blevet en fast del af burgermenuen. Den består blandt andet af en bøf af Himmerlandskød, spicy chili cheese tops og hjemmesyltet rødløg.

Udover at lave hverdags-take away til den almindelige kunde, så leverer MUMS også mad ud af huset til møder, receptioner og fester.

Se det nye menukort på www. mumsshop.dk eller kom og oplev den hyggelige stemning i butikken, som byder på The Spirit of taste.

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15