Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

MUMS har succes med nyt menukort: En smagsoplevelse udover det sædvanlige

Af Jens Erik Møller
Den lækre steg fra Gug
Den lækre steg fra Gug

Måske har du allerede været forbi MUMS på Gugvej og sat tænderne i deres populære sandwich eller prøvet den ligeså populære nordiske tapas. Et er i hvert fald sikkert: Kunderne har taget godt imod menuerne fra MUMS deli.

Men hvad skyldes denne succes? Ifølge Allan og Charlotte, som står bag MUMS, handler det først og fremmest om den gode smag. Den er altafgørende, og de har megen fokus på netop at sammensætte de rigtige smagsnuancer, der sammen giver den allerbedste smag.

”Vi har altid haft en passion for mad og at arbejde med gode råvarer. Vi sætter en ære i at lave god mad,” forklarer Allan og fortsætter:

”Men vi sætter ikke tusind ting sammen, vi holder det enkelt. For eksempel er der i kyllingesalaten kun fire ingredienser, som bærer smagen. Det er enkelt og lækkert.”

MUMS har mere end ti år på bagen som specialvarebutik, og det har i en del år været drømmen at udvide med en deli afdeling med kvalitets take away. Derfor valgte Allan og Charlotte også for 2½ år siden at flytte i nye lokaler på Gugvej for at give plads til at lave take away.

”Vi tvister det på vores måde”

Selvom der laves traditionelle og klassiske retter i MUMS’ køkken, så har Allan og Charlotte givet dem et moderne tvist, så de adskiller sig fra det, man får andre steder. Det betyder, at også noget så traditionelt som smørrebrød fås i en ”MUMS edition”.

”Vi elsker smørrebrød. Men vi ville gerne tviste det på vores måde og lave dem ud fra vores egen smagssammensætninger, siger Charlotte.

Kamstegen fås derfor med MUMS´s egen jordskokke creme, roastbeefen med råsyltet porrer og rulledrengen er med hjemmelavet sennepsmayo og sylt. Det tvistede ses ikke bare i smagssammensætningen, men også i selve smørrebrødsnavnene. Kamstegen er derfor ”den lækre steg fra Gug”, og en roastbeef er naturligvis en ”Cimbrertyr med pynt”.

”Vi kan også godt lide at lege med ordene,” som Charlotte formulerer det.

Også den føromtalte nordiske tapas er tvistet. Den består blandt andet af sprøde MUMS mega kartoffelchips med Læsøsalt og dip med Unika Gammelknas, røget laks med råsyltet løg og dild creme, røget okseinderlår med flager af Unika Havgus, råsyltet porre og krydderurte-mayo og hjemmelavet gammeldags æblekage med flødeskum.

MUMS har succes med nyt menukort: En smagsoplevelse udover det sædvanlige
Royal filet af tender pork, svøbt i ramsløg

Ramsløg fra nabolaget

En anden vigtig del af MUMS’ identitet er lokale råvarer. Faktisk så lokale, at de ramsløg, som den Royale filet fra den nordiske tapasmenu er svøbt i, er håndplukket i et naturområde meget tæt ved butikken på Gugvej.

”De er plukket her i nærområdet og tørret bagefter. I det omfang det er muligt, bruger vi gerne af naturens spisekammer i vores egenproduktioner,” forklarer Allan.

Udover de håndplukkede ramsløg, findes der et hav af hjemmelavede produkter og en del lokale råvarer i den nordiske tapas. Blandt andet røget hjortekød fra Rævhede, tørsaltet bacon fra Bødker i Nørresundby og ikke at forglemme oste fra Arla Unika. Blot for at nævne nogle af de mange lokale leverandører.

Men selvom det lokale er vigtigt, så er smagen trods alt vigtigere, fastslår Allan.

”Det vi laver, er vores hjertebarn. Vi vælger de gode producenter, fordi smagen er altafgørende.”

MUMS har succes med nyt menukort: En smagsoplevelse udover det sædvanlige
Burger menu

Nyt menukort med et utal af kombinationer

Udover den gode smag og de lokale råvarer er det, ifølge Allan og Charlotte, også særdeles vigtigt, at kunderne har valgmuligheder. Her i foråret har MUMS lanceret et nyt og udvidet menukort, som har fokus på dette.

Antallet af retter i den populære nordiske tapas er eksempelvis udvidet, så der nu er 25 forskellige retter at vælge imellem. Det kan kombineres på utallige måder, og dermed kan tapassen gøres personlig og unik i forhold til den enkelte kunde. ”Valget er dit”, som der står skrevet på menukortet.

Også den populære jubilæumsburger, der kom i en limited edtion sidste efterår, da Mums fyldte ti, er blevet en fast del af burgermenuen. Den består blandt andet af en bøf af Himmerlandskød, spicy chili cheese tops og hjemmesyltet rødløg.

Udover at lave hverdags-take away til den almindelige kunde, så leverer MUMS også mad ud af huset til møder, receptioner og fester.

Se det nye menukort på www. mumsshop.dk eller kom og oplev den hyggelige stemning i butikken, som byder på The Spirit of taste.

Del artikel

Andre læser også