Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mulig skudepisode i midtbyen: Fire personer anholdt

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mathias Gregersen Larsen
Foto: Mathias Gregersen Larsen

Nordjyllands Politi har, siden man torsdag aften kl. 21.24 modtog anmeldelse om en mulig skudafgivelse i det centrale Aalborg, efterforsket intenst for at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Fire unge mænd blev i forbindelse med episoden kort efter anholdt i nærheden. Ingen personer er kommet til skade, og politiets foreløbige efterforskningsskridt i sagen peger på, at der ikke er afgivet skarpe skud.

”Men det er klart, at skudafgivelse i det offentlige rum er fuldstændig uacceptabelt. Derfor sætter vi straks ind, når vores vagtcentral modtager sådan en anmeldelse, så farlig adfærd øjeblikkelig kan blive bragt til ophør – og de ansvarlige pågrebet.”

Som følge af anmeldelsen var der hurtigt en massiv tilstedeværelse af såvel uniformerede som civile patruljer fra Nordjyllands Politi til stede i området. 

Mulig skudepisode i midtbyen: Fire personer anholdt

Efterforskning pågår

Den ansvarlige for politiets efterforskningsindsats, vicepolitiinspektør Lasse Kragh, oplyser, at politi-indsatsen med at klarlægge alle omstændighederne stadigvæk pågår – og det arbejde fortsætter resten af fredagen.

Derfor har politiets efterforskningsledelse heller ikke samlet alle trådene endnu, og det er således begrænset, hvilke detaljer man på nuværende tidspunkt kan indvie offentligheden i. 

”Vi vil dog gerne slå fast, at der ikke er noget, som indikerer, at der er kommet nogen personer til skade, ligesom vores foreløbige efterforskningsskridt tyder på, at der ikke er afgivet skarpe skud i det offentlige rum,” pointerer Lasse Kragh. 

Politiets indsats omkring gerningsstedet er stort set afsluttet, og derfor er politiets patruljer trukket ud af området til andre opgaver, og Nordjyllands Politi er følgelig mindre synlige i området.

Dog vil der være en øget tilstedeværelse af uniformerede patruljer i området og indre by i løbet af fredagen.

Episode udviklede sig

Det, som Nordjyllands Politi kan oplyse til offentligheden på nuværende tidspunkt, er, at der skete en episode mellem nogle personer omkring Karolinelund og Kjellerups Torv i det centrale Aalborg.

Og det var i den forbindelse, at politiet modtog anmeldelsen om skud samtidig med, at en rød bil kørte derfra.

Da politiets patruljetjeneste kom frem til stedet, foretog afspærringer i området og i øvrigt påbegyndte undersøgelser af de nærmere omstændigheder, fik man kontakt til både 2 personer i bilen samt antraf fire andre personer – 4 yngre mænd – som der var grundlag for at skride til anholdelse af, da man kunne knytte dem til episoden.

”Vi har foreløbigt vurderet, at der er grundlag for at sigte de anholdte personer for vold. Mere kan vi ikke, af hensynet til vores videre efterforskningsskridt, udtale os om i øjeblikket.” 

Mulig skudepisode i midtbyen: Fire personer anholdt
Foto: Mathias Gregersen Larsen

Intern uoverensstemmelse 

Det er Nordjyllands Politi vurdering, at episoden er en udløber af en intern uoverensstemmelse i et lokalt kriminelt miljø – og at det i øvrigt ikke har en direkte forbindelse til tidligere episoder.  

Politiets efterforskning forsætter, og vicepolitiinspektøren pointerer afslutningsvist, at alle borgere med oplysninger i sagen er velkommen til at rette henvendelse til politiet.

Del artikel

Andre læser også