ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Motorvejsafkørsel lukket fra i dag: Store ændringer på vej

Af Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Hvis du ofte benytter Mariendals Mølle Motorvejen, så skal du læse med her.

For der er i gang med at ske større ændringer på motorvejen, der skal omdannes til landevej og forbinde en hel del store veje i forbindelse med opførslen af det nye Supersygehus.

Fra i dag mandag den 30. juli lukkes tilkørselsrampen mod nord fra Mariendals Mølle Motorvejen i perioden 30. juli 2018 til 10. august 2018. Her er det muligt i stedet at anvende tilkørselsrampen i Svenstrup eller Th. Sauers Vej.

Egnsplanvej skal koble det hele sammen

Den store overordnede plan er, at  Egnsplanvej skal forbinde Nordjyske Motorvej (E45) i vest ved Mariendals Mølle Motorvejen (afkørsel 28) med Hadsund Landevej i øst nord for Gistrup.

Arbejdet har allerede medført væsentlige ændringer i juli, hvor frakørselsrampe 28 var lukket for trafik i perioden 1. juli – 28. juli. Det var for at tilslutte Egnsplanvej på østlig side af E45 til eksisterende ramper til og fra E45.

Når Egnsplanvej i østlige side er tilsluttet E45, ledes trafikken over den nye motorvejsbro til Mariendals Mølle Motorvejen. Trafikanter vil løbende opleve åbning af tilslutningsanlægget, som står helt færdigt i 1. kvartal 2019.

Uge 34 tages østlige rampekryds i brug

I uge 34 forventes det østlige rampekryds taget i brug i dets fulde omfang med forbindelse over den nye motorvejsbro til Mariendals Mølle.

Indkildevej får nyt forløb, hvor den øst for Gug Planteskole fremadrettet slår et sving mod syd og kobles på Egnsplanvej – netop i det østlige rampekryds.

På samme tidspunkt lukkes interimsforbindelsen, hvor trafikken i dag ledes op på Vissevej ved Gug Boldklub. Vissevej bliver således en blind vej på strækningen fra Indkildevej til Vissevej 17/Egnsplanvej.

Vejarbejdet på vestlig side af E45 sker i efteråret og vinteren.

På strækningen fra Vissevej til Hadsund Landevej udbedres fejl og mangler, mens sidearealer færdiggøres. Det sidste lag asfalt/slidlag og permanent afmærkning på kørebanen forventes udført i september 2018.

Lukning af Sdr. Tranders Vej øst for Zeusvej udføres i efteråret 2018.

Aalborg Kommune oplyser på deres hjemmeside;

“Mens vi arbejder, vil der forekomme gener for trafikken, såsom indsnævring af kørebanen og hastighedsbegrænsning. Det forventes dog, at der under hele anlægsarbejdet omkring E45 vil der være åbent for trafik i øst/vestlig forbindelse over E45 – enten på Indkildevej, som i dag, eller på den nye Egnsplanvej.”

Projektet omkredser Supersygehuset

Etableringen sker med henblik på at kunne betjene opførelsen og driften af nyt Aalborg Universitetshospital, og for at afhjælpe de trafikale udfordringer, der ellers ville forekomme ved vækst i dette område.

Kontrakten lyder på 257 millioner kroner for at anlægge Egnsplanvejprojektet, som omfatter ombygning af udfletningsanlægget på E45 ved Mariendals Mølle samt at anlægge ca. 6,5 km Egnsplanvej fra udfletningsanlægget ud til Hadsund Landevej ved det kommende nye Aalborg Universitetshospital.

Kontrakten blev i 2014 indgået mellem Aalborg Kommune og entreprenørfirmaet M. J. Eriksson A/S, om at anlægge Egnsplanvej i totalentreprise.

Etableringen af Egnsplanvej er et omfattende anlægsarbejde og det kan ikke undgås, at arbejdet vil berøre dig, der bor og færdes i området.

Del artikel