Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 25 år på Aalborgs restaurantscene: Mortens Kro fortsætter rivende udvikling

Af Ane Johanne Damgaard

En sand Aalborg-legende blev sidste år hyldet, da hans kro fyldte 25 år.

Stedet har altid været et besøg værd – og nu mere end nogensinde.

Gennem 25 år har Mortens Kro udviklet sig fra at være et aftenspisested til i dag både at have Danmarks måske bedste smørrebrød på frokostkortet og Aalborgs største suite på 130 kvm.

Navnet Mortens Kro var resultatet af en drengedrøm, der startede i forældrenes stue.

Og de første 22 år ringede gæster forgæves, fordi de troede, at de kunne få en overnatning på “kroen”.

Det har Morten Nielsen i samarbejde med Karina Møller, der står bag Mortens Kro, i den grad gjort noget ved, da kroen i dag har et helt boutique-hotel med plads til 18 overnattende gæster.

I juni holder Mortens Kro en helt særlig sommerfest til en særdeles skarp pris. Læs mere her.

Smørrebrød, der tager kegler

For snart ti år siden besluttede Morten Nielsen, at han ville give smørrebrødet en renæssance.

Indtil da havde Mortens Kro kun budt på aftensmåltider, men nu skulle der også et frokostkort til.

“Vi vil hellere lave små stykker med høj kvalitet, hvor alting er hjemmelavet. Vores smørrebrød lægger op til, at man kan spise tre stykker.

Man skal ikke kun nøjes med ét stykke, hvis man både har lyst til sild, rødspætte og tartar,” fortæller Morten Nielsen.

Efter 25 år på Aalborgs restaurantscene: Mortens Kro fortsætter rivende udvikling
Morten og Karina danner i det daglige også par.

Særligt et af Mortens Kros smørrebrød er gået hen at blive et signatursmørrebrød.

Blandt andet har smørrebrødskongen Ole Troelsø nævnt netop dette stykke i “Bogen om Smørrebrød”.

Og så har det været nomineret til intet mindre end Årets Ret.

Signaturstykket hedder “Jomfruen” og består af en stegt jomfruhummerhale fra Læsø på avokado basilikum-creme, jordbær, syltet fennikel og lakridskrumme.

Efter 25 år på Aalborgs restaurantscene: Mortens Kro fortsætter rivende udvikling

Det er lyden af et et vaskeægte luksussmørrebrød, som er et blandt 12 andre, der lyder lige så lækre og luksuriøse.

Du kan se hele frokostkortet her.

Hos Mortens Kro får du lige præcis, hvad du bliver lovet. Og der er stort fokus på høj kvalitet og ekstragode råvarer.

Kokkenes kok

Hvis der er noget, der kendetegner den rejse, som Mortens Kro har været på de seneste 25 år, er det udvikling.

“Det unikke ved de 25 år er, at vi hele tiden har udviklet os. Og det bliver vi ved med. Da vi startede på Algade, havde vi plads til 24 spisende gæster.

I dag har vi plads til op til 150 personer i vores restaurant i Mølleå Arkaden” siger Morten Nielsen.

Og folk stimler til fra nær og fjern for at få, hvad Morten Nielsen kendetegner som kombinationen af det danske og franske køkken.

“Vi serverer klassikere, fordi de fungerer.

Vi har serveret stort set det samme brød i 25 år. Mange kommer til os, fordi de savner det klassiske i den store udvikling på madscenen,” forklarer Morten Nielsen.

Efter 25 år på Aalborgs restaurantscene: Mortens Kro fortsætter rivende udvikling

Til 25 års jubilæet sidste år fik Morten Nielsen tildelt en pris, som der er kæmpestor stolthed forbundet med.

“Jeg fik titlen som kokkenes kok sidste år. Det største for mig var, at de kokke, der tidligere har fået prisen, var mine store forbilleder, da jeg var i lære.

Jeg har drømt om at være kok i al den tid, jeg kan huske. Så at kunne se mit navn på en liste med de ikoner, jeg altid har set op til, er virkelig stort,” siger Morten Nielsen.

Som begrundelse for at have vundet prisen, modtog Morten ordene:

Morten ”kok” Nielsen er en legende og en institution i nordjysk gastronomi. Han er så langt fra at være en døgnflue, som man kan være.

En sand pionér, der om nogen har været med til at holde den gastronomiske fane tårnhøjt i det nordjyske gennem mere end 30 år.”

Ifølge Morten Nielsens bedre halvdel, Karina Møller, er prisen kokkenes Oscar.

Aalborgs største suite

Sidste nye tiltag er kroens suiter, som blev sat i verden året inden, at coronapandemien ramte Danmark.

Den mindste af dem er 86 kvm, og den største er 130 kvm.

“Nu er målet at fortælle alle dem, der har ringet forgæves i årenes løb, at nu kan man altså sagtens få en overnatning hos os,” uddyber Morten Nielsen.

Suiterne er blevet taget så godt imod, at Mortens Kro blev kåret som Årets Bo & Spis ved Den Danske Spiseguide 2021.

Det unikke ved suiterne er, udover at de er kæmpestore, at ingen af dem er ens.

Hver af dem har sin egen stil og sit eget interiør.

“Tanken var, at udlandske gæster skulle have glæde af at kunne overnatte hos os. Men under corona så vi virkelig, at danskerne også endte med at besøge os i stor stil,” siger Morten Nielsen.

Flere er endt med at blive stamgæster og vender enten tilbage til den samme suite hver gang, eller også har de en mission om at se, hvad de forskellige suiter kan hver især.

Efter 25 år på Aalborgs restaurantscene: Mortens Kro fortsætter rivende udvikling

Særligt én af suiterne, som har udendørs spa, er et hit og lægger altså op til et noget så Insta-værdigt billede.

Hvert tiltag har kun gjort Mortens Kro bedre og stærkere. Nu skal Morten Nielsen og Karina Møller lige finde deres vej i det at drive hotel.

Men som Morten Nielsen selv siger det, sidder de aldrig stille, så udviklingen stopper nok aldrig.

Mortens Kro er et sted, der bare skal opleves.

Så du må hellere se at få booket et bord til deres legendariske smørrebrød, forårets tasting menu eller gå hele vejen og tage en nat eller to i en af suiterne.

Du kan læse mere om Mortens Kro her.

Stor sommerfest på Mortens Kro i juni – se mere her

Del artikel

Andre læser også