Udvider med mini-hotel: Nu kan man også overnatte på Mortens Kro

Skrevet af: Michael Qureshi

I gamle dage var en kro et sted, hvor man kunne spise og overnatte.

Så det har i over 20 år været lidt misvisende, at en af Aalborgs bedste restauranter har heddet Mortens Kro, da det kun har været restaurant.

Det råder Morten Kok Nielsen nu bod på. For Mortens Kro udvider med overnatning, og bliver dermed én af landets nok mest luksuriøse “kroer”.

Fremover vil den aalborgensiske gourmetrestaurant ovenpå tilbyde store veludstyrede suites bl.a. med mulighed for morgenmad på sengen.

Tilbuddet skabes for overnattende gæster i luksussegmentet og til Aalborg-virksomhedernes udenbysgæster.

Boutique-hoteller sydpå har inspireret

Fra 22. marts tilbyder Aalborgs kendte gourmetrestaurant også hotelværelser eller rettere ”suites”.

I første omgang to store, lyse velmøblerede og -udstyrede luksuslejligheder.

Placeret på etagerne over restauranten kan de bookes for et eller flere døgn ad gangen.

Med mulighed for room service og f.eks. Mortens Kro-morgenmad på de private spiseborde eller serveret på sengen.

Nemt og lækkert for udenbysgæster oven på f.eks. en glad og smagfuld gourmetaften på kroen.

“Siden jeg var dreng og først legede kro og begyndte at servere mad for min familie, har jeg drømt om denne mulighed.

Nu er tiden rigtig,” fortæller restauratør Morten Nielsen.

Han forklarer, at ejeren af ejendommen Mølleå 2-6 ved Mølleplads, hvor Mortens Kro har til huse, havde fået de flotte lejligheder med den gode udsigt ovenpå ledige.

Oprindeligt var der kontorlejemål på etagen.

Ejeren syntes, at planen var velgennemtænkt og spændende og var med på, at Mortens Kro skulle udvide forretningen med suiter.

“I Sydeuropa er suites-konceptet velkendt i form af boutique-hoteller med hele lejligheder, hvor man på en gang kan nyde fuld hotelservice men også være mere sig selv, med alt hvad et komfortabelt hjem tilbyder.

Men her i Aalborg har vi hidtil ikke kunnet tilbyde noget lignende.

Vi synes, imidlertid at det ligger naturligt for en restaurant med Mortens Kros publikumsprofil,” uddyber Morten Nielsen.

Han tilføjer, at han sammen med sin kæreste selv holder af den type ophold, når de er på ferie.

Bestiller flere hundrede værelser årligt

Og det bliver netop Morten Nielsens kæreste, Karina Møller, der kommer til at stå med ansvaret for minihoteldriften.

Hun er oprindeligt hoteluddannet og arbejder i forvejen med den økonomiske og administrative del af restauranten:

“Bare det seneste år har vi for vores spisende gæster booket flere hundrede gode hotelværelser i byen.

Flere og flere af den type af vores gæster, som vi kunne kalde luksus-segmentet, har de seneste år efterlyst noget ekstraordinært.

Herunder indimellem muligheden for private dining eller bare at kunne drøne direkte op i dynerne efter en god aften i restauranten.

Så nu tager vi udfordringen op,” fortæller Karina Møller.

Morten Kok og kæresten Karina Møller, som skal stå for suites-delen

Morgenkåber med vævet logo

Hun har i samarbejde med lokale leverandører været i gang med at finjustere alle detaljer fra møbler og helt ned til suiternes morgenkåber med vævet logo.

Det særlige består bl.a. i, at de to nyrenoverede lejligheder udover placeringen med udsigtsaltaner midt i Aalborg bliver udstyret med lækre kvalitetssenge fra Wonderland, alt i tv, stereo og wifi, safebox, kraftigt udvidet minibar og moderne kvalitetsmøbler fra den lokale samarbejdspartner SACK It.

Det hele kommer til at korrespondere med den lounge-stil, der kendes fra Mortens Kro.

Og med original kunst på væggene osv. Og så rummer de to suites med størrelser på henholdsvis 86 og 124 kvadratmeter også ekstraordinære muligheder – også for at holde private dining for overnattende gæster med servering direkte fra Mortens Kro-køkkenet både til frokost og aften.

Der bliver plads til op til fire overnattende i hver suite.

“Vi fornemmer også, at flere af Aalborg-virksomhederne, som vi løbende samarbejder med, ønsker noget i denne stil, som de indimellem kan leje på f.eks. ugebasis til deres gæstende forretningsforbindelser og konsulenter.

Udvikler Mortens Kro & Suites sig til den forventede succes er det ikke utænkeligt, at vi vil etablere flere af den slags suites,” tilføjer Morten Kok.

læs mere på: www.mortenskro.dk

Skaber ekstra tryghed: Politiet indfører videoovervågning til karneval

Skrevet af: Michael Qureshi

Nordjyllands Politi etablerer som en del af tryghedsindsatsen under lørdagens karneval i Aalborg 2019 midlertidig videoovervågning af Kildeparken samt relevante indfaldsveje for optogene, herunder særligt Vesterbro.

Politiinspektør fra Nordjyllands Politi, Ole Kristensen, der har ansvaret for politiets indsats under Aalborg Karneval, siger;

“Vores indsats handler om at skabe tryghed for alle karnevallets deltagere og tilskuere. hvorfor vi er massivt til stede under hele karnevallet med både uniformeret og civilt politi.”

En politihelikopter vil konstant hænge over Aalborg for at have overblikket. Derudover har man de seneste par år terrorsikret paraderne mod tungere køretøjer.

Sidste år blev store politi lastbiler brugt, men politiet vil ikke oplyse, hvad man gør i år.

En del af politiets tilstedeværelse er også videoovervågning.

Formålet med overvågningen er at sikre ro og orden i Aalborg samt forebygge lovovertrædelser og give politiet styrkede muligheder for at efterforske eventuelle forbrydelser.

Et efterforskningsredskab

”Vi kan benytte videodokumentation som en del af vores efterforskning, fx hvis der opstår en voldssag,” siger politiinspektør Ole Kristensen.

Politiets optagelser lagres i 30 dage, hvorefter de slettes, medmindre de skal bruges i en konkret sag.

Nordjyllands Politi bekræfter, at den omstridte politiker Rasmus Paludan vil få politibeskyttelse ved sin tilstedeværelse under Karneval. Men de understreger, at det ikke ændrer deres prioriteter på den festlige dag.

Aalborg Karneval kan i år slå deltagerrekord. Læs mere om det her

Karneval kan slå rekord: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I morgen sker det endelig: Nordeuropas største karneval er igen klar til at pakke Aalborg ind i fest, farver og masser af kærlighed.

Temaet i år er “De fire årstider”, som jo kan fortolkes helt frit.

Èn ting er dog sikkert; Vi får hverken besøg af årstiderne efterår og vinter, da vejret tegner til at blive helt perfekt med både tørvejr og fine temperaturer – læs mere om det her.

Sidste års karneval skrev sig ind i historiebøgerne med det højeste deltagerantal i paraden nogensinde, da hele 80.000 deltagere festede i Aalborgs gader.

“Det er altid svært at spå om, men vi regner med cirka samme antal i år,” fortæller Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen.

Der er dog absolut mulighed for, at man overstiger rekordantallet fra 2018.

Kæmpe konfettitårn på Vesterbro

Deltagerne i paraden kan, udover en kæmpe folkefest, blandt andet se frem til et gigantisk konfettitårn ovenpå Cimbertyren, som bliver skudt af løbende.

“Vi har købt over 100 kg konfetti, så der bliver masser af fest og farver,” lover Kresten.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Fed musik i vente

Traditionen tro fortsætter festen inde i Kildeparken, hvor der allerede er underholdning fra klokken 11.00.

Musikprogrammet til dette års karneval byder på i alt otte headline-kunstnere.

Med to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som BroBrandon BealFaustixSnavs, Navid og Djämes Braun bliver 2019 et festfyrværkeri af populære kunstnere, hvor karnevalisterne både kan synge med og får ny musik i ørerne.

“Vi glæder os helt vildt til at feste med alle deltagerne, og så kan vi selvfølgelig kun opfordre folk til at bakke op om festen ved at opføre sig ordentligt, passe på hinanden og bakke om på karnevallet ved at købe et loyalitetsarmbånd,” siger Kresten.

Pas på hinanden

Nordjyllands politi er klar med 6 gode råd på Facebook, så alle får et sjovt og roligt karneval:

1) Få noget ordentlig morgenmad. Ja, det lyder da hyggeligt med et halvt rundstykke med pålægschokolade og 1-2-3-4 sidevogne til, men det er ikke en ordentlig bund. Tænk på, at dit næste måltid måske først er klokken 16.

2) Planlæg din brandert. Det lyder nederen og underligt og voksent, bevares, men det ér bare ikke fedt at blive smidt med en taxa hjem klokken 13, fordi man har drukket for meget morgenmad.

3) Drop stofferne. Et karneval med 100.000 mennesker er ikke dagen, hvor du har lyst til at få en psykose (det har man faktisk aldrig lyst til at få).

4) Hold fast i vennerne! Og snak endelig med dem. Sig til, hvis du skal over for at snakke med hende i Pikachu-kostumet, eller hvis du skal finde et sted at tisse, så de kan vente på dig.

5) Begrav stridsøksen (og karnevalsvognen)
Skal du i kilden, eller gider du ikke slæbe på din vogn mere, så husk, at du kan begrave den over for Kildeparken. Så bliver der kvitteret med en øl og en highfive.

6) Tømmermændene kommer i løbet af aftenen, så hvis du ikke kan holde til at smutte i byen efter 12 timer i sprit, så husk at have tanket op på chips, panodiler og Sex and the City derhjemme. Så er du klar igen søndag.

Du kan læse mere om Aalborg Karneval her.

Tall Ship Races markerer 20 års jubilæum i Aalborg: Sådan bliver det i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er sket meget i Aalborg siden 1999.

Hvor Havnefronten bestod af slidte pakhuse, grusparkering og få visuelle oplevelser, så er det helt modsat her 20 år senere.

Havnefronten stråler med Utzon Center, Musikkens Hus og mange lækre bygninger langs kajen.

Rekreative oaser er placeret blandt kulturhuse, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Studerende tager en pause fra bøgerne på en af de mange loungestole langs fjorden. Der indbydes til ophold og hygge.

Det er langt fra det billede af byen, der var første gang man var vært for Cutty Sark – der senere blev omdøbt til Tall Ship Races.

Sådan så det ud første gang i 1999

“Under Cutty Sark i 1999 blev det tydeligt, hvordan Limfjorden kan samle folk og binde Aalborg og Nørresundby sammen.

Alle tog The Tall Ships Races til sig, og mange fik øjnene op for mulighederne ved fjorden.

Herefter gik udviklingen af havnefronterne i gang, og det er lykkedes at skabe fantastisk flotte havnefronter, hvor vi nu har mulighed for at holde store koncerter med fjordkig, skabe en bred variation af aktiviteter i det store arrangementsområde kombineret med oplevelser ombord på skibene,” siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Vært for femte gang i juli

Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 3-6 juli 2019. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.

I år er faciliteterne endnu bedre og endnu flere end sidst.

“Vi har fået kulturbroen, der sammen med shuttlefærgerne gør det lettere for folk at opleve skibene på begge sider af fjorden.

Vi markerer, at Nørresundby Lystbådehavn er blevet færdig med musikscene, barområde og et af de store sejlskibe.

Østre Havn er også forvandlet siden sidst.

Det er blevet et lille paradis for vandsport, boliger, iværksættermiljø, café og supermarked. Her placerer vi de mindste skibe, så de ligger i læ derinde.

På pladsen foran Musikkens Hus laver vi et loungeområde,” fortæller Søren Thorst.

Binder en oplevelsessløjfe

Variationen af tilbud langs havnefronterne har været vigtig for forvandlingen og succesen, mener Henrik Jess Jensen, der er formand for Havne- og Teknikgruppen.

“The Tall Ships Races er en juvel for Aalborg og nordjyderne, for den har vist de udfoldelsesmulighederne, der er ved at være placeret lige ned til den smukke Limfjord.

Havnefronterne er indrettet rekreativt, så de besøgende kan tage en pause, en aktivitet og så en pause igen.

I både vest og øst er der skabt mulighed for at krydse Limfjorden med Egholm-færgen og Kulturbroen, og undervejs møder du et væld af oplevelser, så i år kan vi for første gang binde en oplevelsessløjfe hele vejen rundt om havnefronterne.,” siger Henrik Jess Jensen begejstret.

Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie.

I år har erhvervs-parret Eigild og Sonja Christensen doneret det der bliver Danmarkshistoriens største fyrværkerishow til Aalborg og Tall Ship Races.

Det er i øvrigt også dem, der står bag den gigantiske familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg på søndag, hvor Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje og mange andre optræder. Læs mere om det her