Udvider med mini-hotel: Nu kan man også overnatte på Mortens Kro

Skrevet af: Michael Qureshi

I gamle dage var en kro et sted, hvor man kunne spise og overnatte.

Så det har i over 20 år været lidt misvisende, at en af Aalborgs bedste restauranter har heddet Mortens Kro, da det kun har været restaurant.

Det råder Morten Kok Nielsen nu bod på. For Mortens Kro udvider med overnatning, og bliver dermed én af landets nok mest luksuriøse “kroer”.

Fremover vil den aalborgensiske gourmetrestaurant ovenpå tilbyde store veludstyrede suites bl.a. med mulighed for morgenmad på sengen.

Tilbuddet skabes for overnattende gæster i luksussegmentet og til Aalborg-virksomhedernes udenbysgæster.

Boutique-hoteller sydpå har inspireret

Fra 22. marts tilbyder Aalborgs kendte gourmetrestaurant også hotelværelser eller rettere ”suites”.

I første omgang to store, lyse velmøblerede og -udstyrede luksuslejligheder.

Placeret på etagerne over restauranten kan de bookes for et eller flere døgn ad gangen.

Med mulighed for room service og f.eks. Mortens Kro-morgenmad på de private spiseborde eller serveret på sengen.

Nemt og lækkert for udenbysgæster oven på f.eks. en glad og smagfuld gourmetaften på kroen.

“Siden jeg var dreng og først legede kro og begyndte at servere mad for min familie, har jeg drømt om denne mulighed.

Nu er tiden rigtig,” fortæller restauratør Morten Nielsen.

Han forklarer, at ejeren af ejendommen Mølleå 2-6 ved Mølleplads, hvor Mortens Kro har til huse, havde fået de flotte lejligheder med den gode udsigt ovenpå ledige.

Oprindeligt var der kontorlejemål på etagen.

Ejeren syntes, at planen var velgennemtænkt og spændende og var med på, at Mortens Kro skulle udvide forretningen med suiter.

“I Sydeuropa er suites-konceptet velkendt i form af boutique-hoteller med hele lejligheder, hvor man på en gang kan nyde fuld hotelservice men også være mere sig selv, med alt hvad et komfortabelt hjem tilbyder.

Men her i Aalborg har vi hidtil ikke kunnet tilbyde noget lignende.

Vi synes, imidlertid at det ligger naturligt for en restaurant med Mortens Kros publikumsprofil,” uddyber Morten Nielsen.

Han tilføjer, at han sammen med sin kæreste selv holder af den type ophold, når de er på ferie.

Bestiller flere hundrede værelser årligt

Og det bliver netop Morten Nielsens kæreste, Karina Møller, der kommer til at stå med ansvaret for minihoteldriften.

Hun er oprindeligt hoteluddannet og arbejder i forvejen med den økonomiske og administrative del af restauranten:

“Bare det seneste år har vi for vores spisende gæster booket flere hundrede gode hotelværelser i byen.

Flere og flere af den type af vores gæster, som vi kunne kalde luksus-segmentet, har de seneste år efterlyst noget ekstraordinært.

Herunder indimellem muligheden for private dining eller bare at kunne drøne direkte op i dynerne efter en god aften i restauranten.

Så nu tager vi udfordringen op,” fortæller Karina Møller.

Morten Kok og kæresten Karina Møller, som skal stå for suites-delen

Morgenkåber med vævet logo

Hun har i samarbejde med lokale leverandører været i gang med at finjustere alle detaljer fra møbler og helt ned til suiternes morgenkåber med vævet logo.

Det særlige består bl.a. i, at de to nyrenoverede lejligheder udover placeringen med udsigtsaltaner midt i Aalborg bliver udstyret med lækre kvalitetssenge fra Wonderland, alt i tv, stereo og wifi, safebox, kraftigt udvidet minibar og moderne kvalitetsmøbler fra den lokale samarbejdspartner SACK It.

Det hele kommer til at korrespondere med den lounge-stil, der kendes fra Mortens Kro.

Og med original kunst på væggene osv. Og så rummer de to suites med størrelser på henholdsvis 86 og 124 kvadratmeter også ekstraordinære muligheder – også for at holde private dining for overnattende gæster med servering direkte fra Mortens Kro-køkkenet både til frokost og aften.

Der bliver plads til op til fire overnattende i hver suite.

“Vi fornemmer også, at flere af Aalborg-virksomhederne, som vi løbende samarbejder med, ønsker noget i denne stil, som de indimellem kan leje på f.eks. ugebasis til deres gæstende forretningsforbindelser og konsulenter.

Udvikler Mortens Kro & Suites sig til den forventede succes er det ikke utænkeligt, at vi vil etablere flere af den slags suites,” tilføjer Morten Kok.

læs mere på: www.mortenskro.dk

Her forkæles børnene: Sushidag for de yngste på SushiManiaXO

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nogle børn er vilde med boller i karry – andre foretrækker risen i en mere pyntet version.

Det ved SushiMania XO på Strandvejen 11; og derfor inviterer de endnu engang til Børnenes SushiDag.

Arrangementet finder sted lørdag d. 30. marts, og al indtjening går ubeskåret til Børns Vilkår.

Denne dag står i børnenes tegn, og eftermiddagen afsættes til 100 % forkælelse – imens de støtter andre børn i Danmark.

“Vi mener, at det er vigtigt at give lidt igen, og det er derfor Børnenes SushiDag er opstået,” siger medindehaver Nathalie Kühl.

Forkælelse for alle børn

Børns Vilkår arbejder for at sikre, at ingen børn i Danmark bliver svigtet: hvad enten det er svigt, skilsmisse eller mobning.

En vigtig indsats, og et vigtigt formål, mener SushiMania XO.

“Børnene bliver forkælet med vores lækre gourmetsushi, fordi vi ved, at sushi også kan smelte små børnehjerter,” forklarer Nathalie.

Alle børn mellem 3 og 12 år kan deltage, og prisen er kun 99 kr. pr. barn.

Prisen inkluderer også vand eller hjemmelavet sodavand.

Du kan booke plads til dit barn lige her eller på telefon 9810 9841.

Unik muh-lighed: Få din egen økologiske dele-ko på Egholm

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 2018 oprettede Aalborg Kommune i samarbejde med en lokal landmand byens første Kogræsserforening.

Bagtanken med foreningen var at invitere borgerne indenfor i processen fra jord til bord.

Som medlem af kogræsserforeningen, får du ansvaret for passe din helt egen ko fra maj til oktober;

Herefter er du med til at aftage kødet, når dyrene bliver slagtet i efteråret.

Målet med etableringen er en forening med mindst 24 medlemmer, der hver får mulighed for at aftage 1/8 kvie.

Et lærerigt indblik i kødproduktion

Pasningen foregår således, at medlemmerne på skift får til opgave at se efter, om dyrene har vand, og om de trives.

Dyrene skal tilses dagligt, hvilket vil sige, at du i en forening med 30 medlemmer får ca. én arbejdsdag om måneden.

Foruden at være en hyggelig og god oplevelse for både små og store så er det også en oplagt mulighed for at blive mere bevidst om bæredygtigt forbrug af fødevarer samt at medvirke til produktionen af lokalt og økologisk kød.

“Kødet får en helt anden værdi, når man selv har været med til at passe dyrene.

Mange bybørn ved måske ikke, hvor maden kommer fra, eller hvad det egentlig er, de spiser – det kan de selv følge med i her,” fortæller Zacharias Brix Madsen, Grøn agent i Miljø- og Energiforvaltningen, til MigogAalborg, og uddyber:

“Jeg har selv fået kød derude fra, som jeg lavede culotte af.

Dagen efter brugte jeg resterne til biksemad – og dagen efter brugte jeg resterne til pizzafyld.

Jeg kunne simpelthen ikke få mig til at smide det ud.”

Muh-lighed for at få din egen økologiske ø-ko

Kogræsserforeningerne er allerede en stor succes mange steder i landet; hvilket foreningen i Hasseris Enge også blev.

Derfor er Grønt Aalborg nu klar med oprettelsen af endnu en lokal forening.

“Foreningen i Hasseris Enge blev en kæmpe succes, så nu prøver vi igen.

Denne gang på Egholm, hvilket var det oplagte valg for os.

Her kan borgerne både få lokalt og bæredygtigt og være med til at støtte arbejdet, mod at Egholm skal være Danmarks største økologiske ø,” fortæller Zacharias Brix Madsen.

Den 4. april kan du derfor deltage i infomøde vedrørende stiftelsen af den nye kogræsserforening på Restaurant Kronborg på ØkoØen.

Arrangementet finder sted fra 16.30-18.00, og det foreløbige program lyder:

16.30: Kaffe og kage samt velkomst
16.45: Egholm Øko-ø
17.00: Hvad er Egholm Kogræsserforening?
17.15: Afgræsning med kvæg
17.30: Erfaringer fra Hasseris Enge
17.45: Spørgsmål
18.00: Tak for i dag

Arrangementet er gratis, men tilmeld dig gerne via linket for at undgå madspild.

Og til det store nordjyske spørgsmål: Hvad KOster det?

Som medlem af foreningen skal du betale et beskedent KOntigent, men derudover er du udelukkende forpligtet til at afregne for det kød, du tager med hjem, når dyrene er blevet slagtet.

“Der er ikke nogen økonomisk risiko ved at være medlem.

Det er meget forskelligt, hvor store dyrene bliver. Hvis de dør, og man ikke får noget kød ud af det, så mister man ikke noget.

Man køber altså ikke dyret. Du betaler bare for det kød, du aftager,” siger Zacharias.

Hvad: Infomøde om Kogræsserforening
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm.
Hvornår: 4. april kl. 16.30-18.00

Læs mere her.

11.500 kvm Bowl’n’Fun åbner: Trampolinpark, Virtual reality og Wipeout-baner

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tilbage i januar kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at Bown’n’Fun åbner et kæmpe oplevelsescenter i City Syd på den tidligere Metro-grund.

Nu er der kommet endnu flere oplysninger om centeret, der bliver kædens største oplevelsescenter til dato.

Man har overtaget hele 11.500 kvadratmeter, så der er lagt op til masser af oplevelser for både børn og voksne.

2400 kvadratmeter stor trampolin-park

Som den helt store nyhed fortæller Bowl´n´Fun i en pressemeddelelse, at vi blandt andet kan se frem til en stor trampolinpark på hele 2400 kvadratmeter.

Udover masser af sammenhængende trampoliner fra gulv til vægge, vil området bestå at øvrige udfordringer som bl.a. wipeout-  og Ninjabattle baner.

Derudover er de også klar til at introducere nordjyderne for Cube Ultimate Challenge, der er et forholdsvis nyt koncept i Europa, hvor man skal igennem 30 aktivitetsrum og blive udfordret på sine tekniske, taktiske og fysiske færdigheder.

Men underholdningen stopper bestemt ikke der.

Legeland, Virtual Reality og Escape Rooms

Det fortsætter nemlig med oplevelser.

Blandt andet i et 1.500 kvadratmeter stort Happie´s Legeland og en medrivende Laser Hero bane, levende Virtual Reality -arena hvor op til 8 personer kan gå i kamp mod zombierne, 4 Escape room, 1 Break-In room, 16 bowlingbaner og 12 hullers mini golf bane.

Herudover en større morskabsmaskine med arkade, pool og airhockey.

Der vil i centret blive to spisesteder, hvor Restaurant The Grill vil blive hovedrestauranten med den store Big Time Grill buffet med lækre stege tilberedt over åbne ild og med tilhørende lækre forretter, crispy salatbar og lækker dessertbuffet.

Der vil også være en cafe til de mange trampolin- og legelandsgæster.

“At overtage hele lejemålet skaber nye og spændende muligheder for kæden Bowl´n´Fun. Vi har de seneste år ændret vores koncept fra at være et traditionelt bowling center til at blive et stort oplevelsescenter for hele familien.

Vi har et ønske om, at blive førende på indendørs oplevelsesparker med masser af aktiviteter og ikke mindst sørge for at der også er mulighed for gode restaurantoplevelser. Dette kan vi med stolthed sige, at Restaurant The Grill har bidraget til igennem de sidste 5 år, fortæller Steffen Larsen, bestyrelsesformand og ejer.

Bowl ´n´Fun i Aalborg bliver kædens 17. på landsplan, men altså den allerstørste. Man forventer at åbne oplevelsescenteret i starten af 2020.

Hvad: Bowl ´n´Fun oplevelsescenter
Hvor: City Syd (Den gamle Metro-bygning)
Hvornår: Primo 2020