Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstravagant besøg på det lille hus: Aalborg-restaurant har fået guld-toiletter

Af Emil Kjær Jørgensen

Det er fem måneder siden, gæsterne sidst har hygget sig i de hyggelige lokaler på Mortens Kro på Mølleå i Aalborg.

Torsdag genåbnede Morten Kok Nielsen restauranten, der er blevet frisket op – på flere områder.

Det skriver restauranten i en pressemeddelelse.

Ekstravagant besøg på det lille hus: Aalborg-restaurant har fået guld-toiletter

Guldtoiletter fra italien

Corona-nedlukingen er blandt andet blevet brugt på at friske restaurantens faciliteter op. Restaurantens ældste toiletter har gennemgået en større total renovering.

“Da vi lavede toiletterne tilbage i 2004, var de yderst spektakulære med små tv-skærme, vandvæg samt bølgeskvulp og mågelyde. Det var noget, gæsterne virkeligt lagde mærke til.

Med den nye renovering, går vi skridtet videre med blandt andet guld-toiletter fra Ceramica Flaminia, designet af Franske Patrick Nouguet, der blandt andet har arbejdet for Louis Vuitton i temaet ‘Black and Gold’,” fortæller Morten Kok Nielsen.

Hæder og flere nye suiter

Men der er også andet end toilet-nyheder på den anerkendte restaurant.

Mortens Kro etablerede, for et par år siden, to unikke luksussuiter på anden sal. Suiterne har kastet international hæder af sig.

“Bookingportalen Booking.com har tildelt suiterne Travellers Review Award 2021, mens engelske LUX LIFE Magazine har kvitteret med titlen som Best Hotel Dining Expirience North Region Denmark 2021. Det er vildt stolte over,” siger Morten Kok Nielsen.

Efterspørgslen efter suiterne er stor. Derfor indvier Mortens Kro to mere af slagsen til maj.

“Det bliver to nye suiter på tredje sal. Himmelsuiten får en stor tagterrasse med ude Spa og med udsigt til Aalborgtårnet. Fra Vor Frue Suiten er der udsigt til den smukke Vor Frue Kirke, som samler Hjelmerstad og Peder Bakkes Gade i Aalborgs gamle bydel.

Den er Rokokko-stil med blandt andet danske Bjørn Wiinblad spisebordet ”De Fire Himmelretninger”, produceret i 1976 i kun 300 eksemplarer for Tyske Rosenthal. Vores bord har nummer 89 og er købt på en auktion i Köln i Tyskland.

Bjørn Wiinblads er jo verdenskendt ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Hans værker kan blandt andet ses på Museum for Modern Art i New York, fortæller Morten Kok Nielsen.

Udover hæder for suiterne og madoplevelserne, kan Mortens Kro glæde sig over flere nomineringer hos Den Danske Spiseguide.

Mortens Kro er for fjerde gang i træk nomineret som ”Årets Smørrebrød/Frokostrestaurant 2021”, ligesom man også er nomineret i kategorien ”Årets Bo- & Spisested”.

“Det er et kæmpe skulderklap til hele holdet, der på trods af næsten umulige forhold sidste år, har formået at levere service og oplevelser fra øverste hylde,” siger Morten Kok Nielsen.

Netop for at sikre sig, at køkkenet holder niveauet, har Mortens Kro ansat Anders Rex som souschef i køkkenet. Han har blandt andet været køkkenchef på Brøndums Hotel, Dessertkok på Ruths Hotel og drevet chokoladebutik i Skagen.

Glæder sig til genåbning

Morten Kok glæder sig over, at Danmarks restauranter nu er genåbnet.

“Vi glæder os til at se alle vores stamgæster igen. Men også til at konferencerne, de store events og så videre som Aalborg er så kendte for, kommer tilbage igen og skaber liv i hele byen.

Herudover glæder vi os til, at grænserne åbner igen således, at vi kan byde vores mange internationale gæster indenfor de kommende måneder,” siger Morten Kok Nielsen.

Mortens Kro genåbnede torsdag den 6. maj 2021.

Del artikel

Andre læser også