Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En gave, der ikke visner: Gug Planteskole har de perfekte idéer til Mors Dag

Af Stine Kjølby Christensen

Mors Dag er en tilbagevendende fejring af mødre og moderskab, som falder den anden søndag i maj i mange lande. Herunder også i Danmark.

Det er en dag, hvor børn og voksne giver deres mødre blomster, kort og gaver for at vise deres taknemmelighed og kærlighed.

Især blomster er en sikker vinder hos næsten enhver mor, og hos Gug Planteskole mener man selvfølgelig, at man lige så godt kan give én, der ikke visner lige med det samme.

“På planteskolen starter vores sæson for alvor samtidig med Mors Dag.

Det er nu, at temperaturen langsomt begynder at stige igen – både om dagen og natten – og vi kan komme i gang med at få plantet sommerblomsterne ud,” siger Martin Holmriis fra Gug Planteskole.

En buket, der blomstrer hele sommeren

Og når det kommer til at vælge den perfekte gave, så må du gerne tænke ud af kassen – eller skal vi sige krukken?

Mangler du den helt perfekte gaveidé, så kan du i år f.eks. få fingrene i hele tre forskellige slags Hortensia. En smuk plante, som din mor helt sikkert gerne vil nyde synet af på terrassen eller i haven.

En gave, der ikke visner: Gug Planteskole har de perfekte idéer til Mors Dag

“Sidste års nyhed, er “Runaway Bride”, en virkelig smuk hortensia, der imponerer med sin usædvanlige og guirlande-lignende vækst og dens sarte hvide blomster i overflod.

Og som er kendt for at give op til tre gange så mange blomster i forhold til almindelige hortensiaer,” forklarer Martin, og fortsætter:

“I år er “Runaway Bride”, kommet i to nye farver French Bolero, hedder de og fås i både lyserød og lyseblå. Den blomstrer hele sommeren og skifter farve på sine blade til en flot lyseorange farve om efteråret.”

Men hortensia meget nem at passe, hvis du tilfældigvis skal vogte over dem, mens din mor er på sommerferie.

Med til blomsten eller planten, kan du selvfølgelig også vælge en smuk krukke, der ligeledes kan genbruges år efter år. Eller måske en sjov havefigur?

“Vores gavekurve er også meget populære, hvor man selv kan sammensætte den perfekte gave til sin mor,” siger Martin.

En gave, der ikke visner: Gug Planteskole har de perfekte idéer til Mors Dag

Uendelige muligheder til Mors Dag

Som det jo også gælder med kærlighed, er det vigtigt at gøde den, så den kan vokse – ligesom dine planter og blomster.

Og det er lige præcis, hvad skellet omkring Mors Dag betyder: At du skal til at gøde i krukkerne.

“Jo mere intenst, man vander, jo flere næringsstoffer skyller man også ud. Derfor er det vigtigt at når man trappe vandingen op, også husker at gøde mindst én gang om måneden,” siger Martin.

Har din mor et drivhus, kan du også vælge en flot plante, hun kan stille deri.

Ifølge Martin er især vindruer og ferskener efter spurt og populære, og de kan også stå der hele året – og din mor kan blive mindet om sit fantastiske barn, hver gang hun ser en moden fersken.

For nogle er Mors Dag starten måske opreklameret, men skal vi lige huske, at det hårdeste (og bedste) job i verden er at være mor?

Derfor fortjener de også en fejring, hvor vi kan vise, hvor meget, vi sætter pris på dem. Lige såvel som vores fædre den 5. juni.

Så sørg for at vælge en gave, der ikke kun vil bringe glæde på søndag – men som også vil blomstre og vokse med din mors kærlighed og pleje. Præcis som du selv har gjort.

Gug Planteskole har lavet en hel kategori med Mors Dag-idéer. Find den lige her.

Del artikel

Andre læser også