Peace åbner tidligt hver dag: Morgenmads-koncept er et hit

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Klokken er 8 om morgenen, og Aalborg er langsomt ved at vågne.

På Nytorv mærker man allerede byens puls, når aalborgenserne i hastværk bevæger sig forbi hinanden, imens regionalbusserne drøner synkront op ad Boulevarden for at nå det hele til tiden.

Men der er ét sted på Boulevarden, hvor den stressede morgenrutine endnu ikke har overtaget stemningen, selvom dørene allerede blev åbnet klokken 8.

Om få timer vil de brunch-sultne gæster strømme ind, men indtil da ånder alt fred og ro på Café Peace, hvor vi havde inviteret os selv på morgenmad.

Meget mere morgenmad

I København er det blevet mere og mere almindeligt, at man spiser morgenmad ude i byen, før man møder ind på arbejde eller afholder de første morgenmøder på caféer og restauranter.

Derfor ses det oftere og oftere, at restauranter og caféer tilbyder et decideret morgenmadskort, som rummer andet end den velkendte brunchtallerken.

Det er dog også et koncept, som Café Peace allerede introducerede for aalborgenserne ved åbningen i 2014.

Tre år senere er morgenmadskortet og intensionen om at give aalborgenserne en god start på dagen stadig det første, der møder dem, når de besøger caféen fra morgenstunden.

”Jeg har fra start haft en idé om, at Café Peace skulle være et sted, hvor man kunne komme tidligt og i fred og ro læse dagens avis med sin morgenkaffe og morgenmad,” fortæller Anne König, som er indehaver af Café Peace.

”I begyndelsen åbnede vi jo allerede klokken 7, men det var alligevel lige tidligt nok,” siger Anne med et grin og fortsætter:

”Nu åbner vi klokken 8, og det har vist sig at være passende. De første gæster kommer tidligt; nogle for at få morgenbrød eller kaffe to-go men vi har også mange stamkunder, som ved hvor de får den bedste start på dagen.

Men generelt er der jo slet ingen tvivl om, at alle burde tage sig den tid til sig selv om morgenen, inden dagens gøremål, skal ordnes. Det giver mere overskud – og jo bedre en bund man får lagt, jo bedre bliver dagen selvfølgelig også.”

Noget for enhver smag

Selvom Café Peace allerede har vundet Aalborgs kvalitetsbevidste brunch-hjerter, så mener Anne alligevel, det er vigtigt, at man også kan supplere med nogle andre og anderledes morgenmadsretter, som passer bedre ind i dagens første timer.

”Jeg ved, at det er meget forskelligt, hvad man har lyst til om morgenen – hvis man overhovedet har lyst til noget. Derfor har vi efterhånden fået mange forskellige retter, som både er forskellig i smag, og i hvilke primære råvarer vi bruger,” siger Anne.

Det betyder, at morgenmadskortet rummer alt til både den lille sult såsom kanelsnegle, surdejsboller, yoghurt med hjemmelavet granola, amerikanske pandekager og til mere kompakte retter som croque madame, tre forskellige slags omelet og ristet rugbrød.

En god start på dagen

Vores madglade redaktion siger naturligvis aldrig nej til at teste spændende koncepter – i den gode sags tjeneste.

Derfor blev snakken med Anne König selvfølgelig også taget henover de uimodståelige morgenmadsretter.

Den solide omelet er lavet på øko-æg og findes i tre forskellige varianter: Ristet kartoffel, bacon & løg – tomat, frisk avocado & hytteost – mild ost, spinat & parmaskinke. Et fuldstændigt genialt måltid, hvis man med sikkerhed vil holde sig mæt til frokosten – eller endnu længere?

Derudover var det nærmest umuligt ikke at nå ”forspist” på mæthedsbarometeret, for selvfølgelig skulle vi smage det hele. Især også En god start på dagen, bestående af youghurt, hjemmelavet granola og frugtsirup gik lige i vores madhjerter. Men ret skal være ret: Det gjorde det hele faktisk.

Og der er slet ingen tvivl: Anne er mindst ligeså begejstret for sit menukort som både vi og gæsterne hos Café Peace er. Det mener hun selv skyldes et godt samarbejde mellem hende og køkkenet.

”Vi har nogle meget dygtige kokke, som ved, hvordan god mad skal smage. Jeg rejser selv meget, så jeg oplever og forelsker mig i mange koncepter fra udlandet, som jeg også gerne vil tage med hjem til caféen.

Her er kokkene heldigvis også gode til at nyfortolke dem, så vi får et resultat, der samtidigt passer ind i Peace’s DNA. Det er mindst ligeså vigtigt,” afslutter Anne.

Du kan smage Peaces morgenmadsretter mandag-lørdag fra kl. 8-11 (søndag 9-11), imens den populære brunch kører fra 9-14.

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”

Fire dage med fuld smæk på: I morgen starter de store Drive-in events i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Så er det fra i morgen, at de store Drive-in events løber af stablen.

Det hele starter med Anders Matthesen show klokken 17.00 i morgen torsdag, og derfra kommer der fuld smæk på parkeringsområdet i Aalborg Lufthavn helt frem til søndag.

Det kommer til at vrimle med store navne, når Mads Langer, Anden, L.O.C., Phlake, Lars Lilholt, Ude af Kontrol og mange flere indtager Aalborg.

Der er stadig ledige billetter til alle shows, hvor der er plads til 600 biler. Men det begynder at tynde ud med pladser på de fleste events.

De fleste billetter koster omkring de 675 kr. per bil, som så giver 135 kr. per mand, hvis man fylder bilen op. Der er så nogle events der er billigere endnu, og andre som er lidt dyrere.

L.O.C imponerer stort

I København fik de store Drive-In events arrangeret af Københavns Lufthavn, Live Culture, Kulturaktører i Aalborg, MCH Herning og Live Nation Danmark debut i hovedstaden i sidste uge.

Siden har man så været i Aarhus og i Herning.

Her blev de helt særlige events taget godt imod. Blandt andet L.O.C leverede nogle helt vilde live-shows, hvor han var rigtig meget nede blandt publikum i bilerne.

Mads Langer på fredag bliver en skøn oplevelse, og her ventes der udsolgt lige om lidt. Det går så til gengæld helt amok, når Ude af Kontrol-drengene indtager scenen lørdag aften.

Det hele kører fra d. 4. juni og frem til d. 7. juni, som byder på arrangementer fra din egen bil.

Hør bl.a. Mads Langer, Anders Matthesen, L.O.C., Mads & Monopolet, Malk de Koijn, Annika Aakjær, Lars Lilholt, Onkel Reje, Claus Hempler og Teitur og mange flere.

Arrangementerne er designet til at overholde alle officielle anbefalinger, så publikum roligt kan nyde de mange koncerter, comedyshows og familieoplevelser.

Scenen bygget ekstra høj, så udsynet bliver bedst muligt for alle, ligesom 3 storskærme vil gøre oplevelsen ekstra god.

Det bliver en kæmpe fest og jo flere I er i bilen – jo billigere bliver det. Man køber nemlig billet til bilen.

Hvad: Drive-in koncerter med Live Nation

Hvor: Aalborg Lufthavn Parkering P3

Hvornår: Fra d. 4. juni og helt frem til d. 7. juni 2020

Hvor meget: Fra 395 kr. pr. bil med op til 5 personer

Hvordan: Køb din bils billet lige her 

Nuværende arrangementsoversigt til Drive In – Live i Aalborg

Torsdag

4/6 Anden

4/6 Malk De Koijn

Fredag

5/6 Phlake

5/6 Annika Aakjær

5/6 Mads Langer (få billetter)

Lørdag

6/6 Onkel Reje

6/6 Claus Hempler/ Teitur

6/6 Ude af kontrol

6/6 L.O.C

Søndag

7/6 Lars Lilholt

7/6 Drive-In med Mads & Monopolet