Peace åbner tidligt hver dag: Morgenmads-koncept er et hit

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Klokken er 8 om morgenen, og Aalborg er langsomt ved at vågne.

På Nytorv mærker man allerede byens puls, når aalborgenserne i hastværk bevæger sig forbi hinanden, imens regionalbusserne drøner synkront op ad Boulevarden for at nå det hele til tiden.

Men der er ét sted på Boulevarden, hvor den stressede morgenrutine endnu ikke har overtaget stemningen, selvom dørene allerede blev åbnet klokken 8.

Om få timer vil de brunch-sultne gæster strømme ind, men indtil da ånder alt fred og ro på Café Peace, hvor vi havde inviteret os selv på morgenmad.

Meget mere morgenmad

I København er det blevet mere og mere almindeligt, at man spiser morgenmad ude i byen, før man møder ind på arbejde eller afholder de første morgenmøder på caféer og restauranter.

Derfor ses det oftere og oftere, at restauranter og caféer tilbyder et decideret morgenmadskort, som rummer andet end den velkendte brunchtallerken.

Det er dog også et koncept, som Café Peace allerede introducerede for aalborgenserne ved åbningen i 2014.

Tre år senere er morgenmadskortet og intensionen om at give aalborgenserne en god start på dagen stadig det første, der møder dem, når de besøger caféen fra morgenstunden.

”Jeg har fra start haft en idé om, at Café Peace skulle være et sted, hvor man kunne komme tidligt og i fred og ro læse dagens avis med sin morgenkaffe og morgenmad,” fortæller Anne König, som er indehaver af Café Peace.

”I begyndelsen åbnede vi jo allerede klokken 7, men det var alligevel lige tidligt nok,” siger Anne med et grin og fortsætter:

”Nu åbner vi klokken 8, og det har vist sig at være passende. De første gæster kommer tidligt; nogle for at få morgenbrød eller kaffe to-go men vi har også mange stamkunder, som ved hvor de får den bedste start på dagen.

Men generelt er der jo slet ingen tvivl om, at alle burde tage sig den tid til sig selv om morgenen, inden dagens gøremål, skal ordnes. Det giver mere overskud – og jo bedre en bund man får lagt, jo bedre bliver dagen selvfølgelig også.”

Noget for enhver smag

Selvom Café Peace allerede har vundet Aalborgs kvalitetsbevidste brunch-hjerter, så mener Anne alligevel, det er vigtigt, at man også kan supplere med nogle andre og anderledes morgenmadsretter, som passer bedre ind i dagens første timer.

”Jeg ved, at det er meget forskelligt, hvad man har lyst til om morgenen – hvis man overhovedet har lyst til noget. Derfor har vi efterhånden fået mange forskellige retter, som både er forskellig i smag, og i hvilke primære råvarer vi bruger,” siger Anne.

Det betyder, at morgenmadskortet rummer alt til både den lille sult såsom kanelsnegle, surdejsboller, yoghurt med hjemmelavet granola, amerikanske pandekager og til mere kompakte retter som croque madame, tre forskellige slags omelet og ristet rugbrød.

En god start på dagen

Vores madglade redaktion siger naturligvis aldrig nej til at teste spændende koncepter – i den gode sags tjeneste.

Derfor blev snakken med Anne König selvfølgelig også taget henover de uimodståelige morgenmadsretter.

Den solide omelet er lavet på øko-æg og findes i tre forskellige varianter: Ristet kartoffel, bacon & løg – tomat, frisk avocado & hytteost – mild ost, spinat & parmaskinke. Et fuldstændigt genialt måltid, hvis man med sikkerhed vil holde sig mæt til frokosten – eller endnu længere?

Derudover var det nærmest umuligt ikke at nå ”forspist” på mæthedsbarometeret, for selvfølgelig skulle vi smage det hele. Især også En god start på dagen, bestående af youghurt, hjemmelavet granola og frugtsirup gik lige i vores madhjerter. Men ret skal være ret: Det gjorde det hele faktisk.

Og der er slet ingen tvivl: Anne er mindst ligeså begejstret for sit menukort som både vi og gæsterne hos Café Peace er. Det mener hun selv skyldes et godt samarbejde mellem hende og køkkenet.

”Vi har nogle meget dygtige kokke, som ved, hvordan god mad skal smage. Jeg rejser selv meget, så jeg oplever og forelsker mig i mange koncepter fra udlandet, som jeg også gerne vil tage med hjem til caféen.

Her er kokkene heldigvis også gode til at nyfortolke dem, så vi får et resultat, der samtidigt passer ind i Peace’s DNA. Det er mindst ligeså vigtigt,” afslutter Anne.

Du kan smage Peaces morgenmadsretter mandag-lørdag fra kl. 8-11 (søndag 9-11), imens den populære brunch kører fra 9-14.

Vejplejede negle og flotte vipper: Landsdækkende kæde åbner i Friis

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I går kunne vi her på MigogAalborg afsløre, at multibrand-konceptet Kings & Queens åbner endnu en en butik i Friis.

Det kan du læse meget mere om her.

Men her stopper nyhederne ikke i Friis Shoppingcenter.

Neglesalon med stort udvalg

Der er en stigende interesse for personlig pleje og selvforkælelse, og snart er der mulighed for at få velplejede negle og flotte vipper i Friis Shoppingcenter, når neglesalonen Scandic Nails åbner.

Det skriver Friis i dag i en pressemeddelelse.

Scandic Nails tilbyder kunderne at få lavet negle, vipper samt manicure og pedicure til gode priser og ikke mindst i god kvalitet – noget de går meget op i.

“Vi lægger vægt på service, faglighed og tilfredse medarbejdere. Vi ønsker at give en god oplevelse til vores kunder, og være det sted de foretrækker pga. vores gode priser, gode service og dygtige, kompetente medarbejdere,” fortæller ejer Vivian Duong.

Scandic Nails har saloner i Odense og Århus og er ekspert på netop personlig pleje og selvforkælelse. Og de har vokseværk.

Med tiden ønsker de at åbne flere saloner, og de starter med Aalborg, som de har store forventninger til.

“Aalborg er en virkelig spændende by med en attraktiv profil og mange turister. Der sker rigtig meget i byen, og det gør der også i Friis Shoppingcenter, særligt nu hvor en stor spiller som Magasin er kommet til. Så vi glæder os til at blive en del af det,” fortæller Vivian Duong.

Scandic Nails åbner i november på 1. sal ved siden af Tiger of Sweden. Kunder kan både kigge forbi og få behandlinger uden tidsbestilling, men det er også muligt at booke tid online.

Hotdogs og Fortnite: Hvem kan slå Jaxstyle i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Fortnite
Foto: Fortnite

Er du under 30 år, eller har du børn i skolealderen, så har du med garanti hørt om spilfænomenet Fortnite.

Over 125 millioner verden over spiller allerede det gratis spil, som kan spilles fra både Playstation, PC’er, mobiler og tablets.

Fortnite er et skydespil, hvor man enten er på hold sammen med andre spillere online, eller spiller solo mod andre online-spillere på nogle fede baner.

Søndag har du mulighed for at kombinere det bedste fra både spil – og madverdenen.

Streetammo på Boulevarden inviterer nemlig til vaskeægte spilhygge på søndag fra kl. 10-16. Det skriver de på Facebook.

Kom forbi til en hotter og et spil Fortnite

Her kan man duellere i Fortnite mod nordjyden Jaxstyle, som blandt andet har over 100.000 følgere på YouTube.

Hans videoer om Fortnite er især yderst populære, hvor han på underholdende vis, fører seerne gennem en masse spil.

Fik du læst historien om den unge gut, fra Aalborg, som er blandt verdens 10 bedst Fortnite-spillere?

Udover en spændende duel mod internetfænomenet Jaxstyle og måske en præmie, kan man også se frem til at Streetammo sætter grillen op udenfor og byder på en hotdog til alle, der kigger forbi.

Streetammo opfordrer folk til at komme i god tid, da der sikkert vil være kø for at spille mod Jaxstyle.

Læs meget mere om begivenheden her.

Tidsplanen holder: Snart åbner Carl’s Jr i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I juni kunne vi fortælle, at den store store amerikanske burgerrestaurant-kæde Carl’s Jr.  åbner på Boulevarden 8 i hjertet af Aalborg. Læs mere her.

Hvis man er gået forbi bygningen på Boulevarden på det seneste kan man se, at håndværkerne arbejder på højtryk i byggerod og støv i lange baner.

De har nemlig en stram deadline. MigogAalborg har været i kontakt med Carl’s Jr. og de fortæller, at de åbner i slutningen af november.

De fortæller videre, at de lige nu er i fuld gang med at ansætte det personale, som skal servicere aalborgenserne med burgere.

Sådan så Boulevarden 8 ud, inden renoveringen.

Optakt til endnu større burgerkrig

Hvis man følger med på MigogAalborg, er man vist ikke i tvivl om, at vi er ramt af en decideret burger-epidemi i midtbyen.

Foruden de mange caféer og restauranter, der serverer burgere, ligger her i forvejen følgende burgerkæder:

  • The Burger Shack
  • Burger Boom
  • Grillen Burgerbar
  • WeDoBurgers
  • McDonalds
  • Burger King.

Nu bliver der endnu vildere kamp om de burgerglade aalborgensere inde i byen. Carl’s Jr. er et populært spisested i Aalborg Storcenter i City Syd, hvor de trækker mange kunder, der blandt andet har været inde og handle i Bilka.

Carl’s Jr. er blandt verdens 50 største fastfoodkæder, og blev stiftet i 1940 af Carl Karcher.

Carl’s Jr. har mere end 3900 restauranter på verdensplan, heraf 12 i Danmark: Næstved, Hundige, Rødovre, Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle, Aalborg, Aarhus, Tilst, Viborg, Holstebro.

Foto: Gastromand.dk

Burgere – chicken tenders og lækre milkshakes

Carl’s Jr. er kendt for sine autentiske amerikanske burgere fremstillet af 100% oksekød, hvor bøffen grilles over åben ild for at bevare saft og smag. En anden stor favorit – de sprøde Chicken Tenders – tilberedes af ferske stykker kvalitets kyllingebryst, der paneres og tilberedes i restauranten.

Derudover er Carl’s Jr. berømte for de lækre milkshakes, rørt af kugler på en base af vaniljeis.

Carl’s Jr. forsøger at differentiere sig fra konkurrenterne på mange områder.

Blandt andet tilberedes maden først i det øjeblik, gæsten bestiller og serveres efterfølgende ved bordet. Derudover er der gratis ”refill” på sodavand.