Peace åbner tidligt hver dag: Morgenmads-koncept er et hit

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Klokken er 8 om morgenen, og Aalborg er langsomt ved at vågne.

På Nytorv mærker man allerede byens puls, når aalborgenserne i hastværk bevæger sig forbi hinanden, imens regionalbusserne drøner synkront op ad Boulevarden for at nå det hele til tiden.

Men der er ét sted på Boulevarden, hvor den stressede morgenrutine endnu ikke har overtaget stemningen, selvom dørene allerede blev åbnet klokken 8.

Om få timer vil de brunch-sultne gæster strømme ind, men indtil da ånder alt fred og ro på Café Peace, hvor vi havde inviteret os selv på morgenmad.

Meget mere morgenmad

I København er det blevet mere og mere almindeligt, at man spiser morgenmad ude i byen, før man møder ind på arbejde eller afholder de første morgenmøder på caféer og restauranter.

Derfor ses det oftere og oftere, at restauranter og caféer tilbyder et decideret morgenmadskort, som rummer andet end den velkendte brunchtallerken.

Det er dog også et koncept, som Café Peace allerede introducerede for aalborgenserne ved åbningen i 2014.

Tre år senere er morgenmadskortet og intensionen om at give aalborgenserne en god start på dagen stadig det første, der møder dem, når de besøger caféen fra morgenstunden.

”Jeg har fra start haft en idé om, at Café Peace skulle være et sted, hvor man kunne komme tidligt og i fred og ro læse dagens avis med sin morgenkaffe og morgenmad,” fortæller Anne König, som er indehaver af Café Peace.

”I begyndelsen åbnede vi jo allerede klokken 7, men det var alligevel lige tidligt nok,” siger Anne med et grin og fortsætter:

”Nu åbner vi klokken 8, og det har vist sig at være passende. De første gæster kommer tidligt; nogle for at få morgenbrød eller kaffe to-go men vi har også mange stamkunder, som ved hvor de får den bedste start på dagen.

Men generelt er der jo slet ingen tvivl om, at alle burde tage sig den tid til sig selv om morgenen, inden dagens gøremål, skal ordnes. Det giver mere overskud – og jo bedre en bund man får lagt, jo bedre bliver dagen selvfølgelig også.”

Noget for enhver smag

Selvom Café Peace allerede har vundet Aalborgs kvalitetsbevidste brunch-hjerter, så mener Anne alligevel, det er vigtigt, at man også kan supplere med nogle andre og anderledes morgenmadsretter, som passer bedre ind i dagens første timer.

”Jeg ved, at det er meget forskelligt, hvad man har lyst til om morgenen – hvis man overhovedet har lyst til noget. Derfor har vi efterhånden fået mange forskellige retter, som både er forskellig i smag, og i hvilke primære råvarer vi bruger,” siger Anne.

Det betyder, at morgenmadskortet rummer alt til både den lille sult såsom kanelsnegle, surdejsboller, yoghurt med hjemmelavet granola, amerikanske pandekager og til mere kompakte retter som croque madame, tre forskellige slags omelet og ristet rugbrød.

En god start på dagen

Vores madglade redaktion siger naturligvis aldrig nej til at teste spændende koncepter – i den gode sags tjeneste.

Derfor blev snakken med Anne König selvfølgelig også taget henover de uimodståelige morgenmadsretter.

Den solide omelet er lavet på øko-æg og findes i tre forskellige varianter: Ristet kartoffel, bacon & løg – tomat, frisk avocado & hytteost – mild ost, spinat & parmaskinke. Et fuldstændigt genialt måltid, hvis man med sikkerhed vil holde sig mæt til frokosten – eller endnu længere?

Derudover var det nærmest umuligt ikke at nå ”forspist” på mæthedsbarometeret, for selvfølgelig skulle vi smage det hele. Især også En god start på dagen, bestående af youghurt, hjemmelavet granola og frugtsirup gik lige i vores madhjerter. Men ret skal være ret: Det gjorde det hele faktisk.

Og der er slet ingen tvivl: Anne er mindst ligeså begejstret for sit menukort som både vi og gæsterne hos Café Peace er. Det mener hun selv skyldes et godt samarbejde mellem hende og køkkenet.

”Vi har nogle meget dygtige kokke, som ved, hvordan god mad skal smage. Jeg rejser selv meget, så jeg oplever og forelsker mig i mange koncepter fra udlandet, som jeg også gerne vil tage med hjem til caféen.

Her er kokkene heldigvis også gode til at nyfortolke dem, så vi får et resultat, der samtidigt passer ind i Peace’s DNA. Det er mindst ligeså vigtigt,” afslutter Anne.

Du kan smage Peaces morgenmadsretter mandag-lørdag fra kl. 8-11 (søndag 9-11), imens den populære brunch kører fra 9-14.

På kurs mod vild titel: Rare Wine fører afstemning i verdens største vinkonkurrence

Skrevet af: Michael Qureshi
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen
Rasmus Nielsen (tv) og Anders Børsen har godt gang i Rare Wine forretningen

Ligger verdens bedste vinhandel i Vester Hassing 10 minutters kørsel fra Aalborg?

Det kan meget vel være en realitet i slutningen af denne måned.

Her lukker afstemningen på et af verdens førende vin-medier Tastingbook, der har skabt verdens største vinkonkurrence.

I direkte konkurrence mod 120.000 vinhandlere på verdensplan fører Rare Wine nemlig afstemningen om at blive kåret til verdens bedste vinhandel.

Og det er ikke nok bare at have gode venner af huset for at opnå den placering. Det kræver rent faktisk større opbakning internationalt for at hente de stemmer.

 

Kårer hvert år verdens bedste vin

Den verdensomspændende vinapp skabt af danskere Vivino er også med helt fremme i kapløbet.

Du kan faktisk bidrage med at sikre Rare Wine den fornemme titel, for alle kan give en stemme med.

Du kan stemme her

Tastingbook kårer også hvert år verdens bedste vin, hvor de tror på, at bedømmelsen fra mere end 10.000 forbrugere tæller mere end en lille skare af professionelle vineksperter.

Glade for at gøre sig bemærket

Hos Rare Wine følger man spændt med i kapløbet.

“Vi er glade og stolte af, at vi har gjort os så meget bemærket ude i verden, og at vi er havnet i toppen blandt de absolut bedste vinhandlere.

Vores primære fokus er at drive en sund forretning og skabe værdi for vores kunder, uanset om det er de professionelle vinhandlere eller private investorer.

Men byder lejligheden sig til at hente et nyt trofæ hjem til trofæhylden, tager vi da også det med,” siger Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest med et glimt i øjet til MigogAalborg.

Har skabt en attraktiv arbejdsplads

Han suppleres af partner og direktør i moderselskabet Rare Wine, Rasmus Nielsen;

“Jeg forudser ikke, at denne konkurrence kommer til at flytte forretningen.

Men det er en fornøjelse, hvis vi kan bidrage med at sætte Nordjylland på verdenskortet.

Samtidig håber vi, at opmærksomheden, og det faktum at vi kan være med blandt de absolut bedste, gør, at endnu flere i fremtiden vil få øjnene op for hvor attraktiv en arbejdsplads Rare Wine er.”

Vi har her på MigogAalborg tidligere skrevet om Rare Wine med adresse her i Aalborg Kommune.

Virksomheden vokser hele tiden og skal have flere nye medarbejdere her i 2020.

Men økonomien følger i den grad med væksten.

Omsætning på 413 mio. kr.

Rare Wine, Rare Wine Invest og Dansk Toldoplag, hvor investorer momsfrit kan opbevare deres kostbare flasker, præsenterede således i slutningen af 2019 et rekordregnskab.

De tre selskaber er samlet under Rare Wine Holding (RWH ApS), og samlet set nåede koncernen en årsomsætning på 413 millioner kroner og en bundlinje på 27,4 millioner kroner før skat.

Dermed har selskaberne formået at løfte omsætningen med hele 68 procent og bundlinjen med næsten 155 procent.

“Vi forvalter meget store investeringsporteføljer og håndterer hver dag nogle af verdens mest kostbare flasker, og i det lys giver det for os god mening med en ansvarlig vækstplan.

Vi ser ikke nogen tegn på stagnation, og derfor går vi næste år efter en omsætning på 600 mio. kroner, og om tre år omsætter vi for en milliard kroner,” forklarer Anders Børsen, der sammen med partneren Rasmus Nielsen tegner de tre selskaber.

Spar 20% på alle parfumer: Magasin holder stort duftevent på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Magasin har netop lanceret et nyt koncept, som giver mulighed for at få personlige råd og vejledning af en duftekspert til at vælge den helt rigtige parfume.

Magasin inviterer derfor aalborgenserne indenfor til duftinspiration og 20 procent på alle parfumer den 24. januar.

Nu er det nemlig muligt at få hjælp til at vælge den helt rigtige duft til forskellige anledninger.

Magasin har inden for det seneste år uddannet en række dufteksperter, der kan hjælpe aalborgenserne med at få skræddersyet en personlig duftgarderobe.

Udviklet af svensk duftekspert

Magasins nye duftkoncept er udviklet af den svenske duftekspert Linda Landenberg, hvor omdrejningspunktet ikke er de forskellige brands, men derimod kundens personlighed, behov og ønsker.

“Konceptet sætter kundens personlighed hundrede procent i fokus.

Derudover er det et unikt koncept, netop fordi duftgarderoben skræddersyes.

At fokusere og highlighte kundens egne ønsker er det, jeg er med til at hjælpe med, når jeg finder en duftgarderobe til kunden,” fortæller Ida Marie Møller, der er duftekspert i Magasin Aalborg.

Duft til enhver lejlighed

Ida Marie Møller vil gerne hjælpe kunderne til at tænke i nye baner, så man ikke nødvendigvis bruger den samme parfume hele livet.

“De fleste af os har en tøjgarderobe fyldt med forskellige muligheder, og derfor giver det også rigtig god mening at supplere med den helt rette duft til enhver lejlighed.

Der er nemlig stor forskel på, hvad du gerne vil signalere på jobbet, på ferier og til fester, for rent faktisk siger vores duft meget om vores personlighed, og det hjælper vi med at understøtte på bedst mulig vis med den rette parfume,” fortæller Ida Marie Møller, hvis interesse for dufte ikke kommer fra fremmede.

Mød Magasins duftekspert på fredag

Hendes bedstemor var nemlig i sin tid med til at åbne Magasin i Aalborg, hvor hun i mange år arbejdede i parfumeriet, og senere valgte Ida Marie Møllers mor også at uddanne sig i Magasins parfumeri.

Magasins personlige dufteksperter er uddannede i konkrete spørgeteknikker, hvor de blandt andet spørger ind til farvetiltrækning, favoritblomster og meget mere, som gør dem i stand til at finde det ultimative match.

Fredag den 24. januar kl. 15-18 inviterer Magasin indenfor til et duftevent, hvor Ida Marie Møller fortæller nærmere om det nye koncept og tilbyder quick-konsultationer.

Der vil blive serveret lidt godt til ganen, og så er det muligt at spare 20 procent på dufte hele weekenden.

Magasins duftkonsultationer er gratis og kan bookes på Magasin.dk eller ved at henvende sig i parfumeafdelingen i Magasin Aalborg.

Hvad: Duftevent med 20 % på alle parfumer
Hvor: Magasin Aalborg
Hvornår: Fredag d. 24. januar og 20% hele weekenden

Byg drømmehuset: Kom til Sims 4-event i Utzon Center

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
The Sims 4 City Living skærmbillede
The Sims 4 City Living skærmbillede

Er du én af dem, der har viet dit hjerte til computerspillet The Sims, så har vi fundet et arrangement, der er lige noget for dig.

Uanset hvilken spiller, du er (motherlode-typen, der murer din sims inde, er utro med hele nabolaget, måske bliver lesbisk og lader huset brænde ned …

… eller den mere seriøse type, der kan bruge oceaner af tid på at udvælge det rette tapet, er kreativ med arkitekturen, og ikke kunne finde på at bruge snydekoder), så er der plads til dig på Utzon’s kommende workshop.

… Det anbefales dog nok, at du for engang skyld ligger dine sadistiske lyster lidt til side og i stedet fokuserer på at skabe nogle smukke rammer for din sims.

Så må resten lige vente til senere …

Fremstil drømmehuset

Til workshoppen, der finder sted lørdag d. 15. februar fra 10-16, får du nemlig især mulighed for at lære en masse om spillets byggefunktioner, og hvordan du bruger arkitektonisk design, når du skal fremstille drømmehuset.

Du lærer også at tænke som en ægte arkitekt, når du skal designe din bygning. Hvordan du placerer rummene i forhold til hinanden, og hvordan placeringen påvirker beboernes liv.

Hvem ved – måske gemmer der sig en vaskeægte Jørn Utzon indeni dig, der bare venter på at bryde ud?

Workshoppen har otte Utzon-laptops, som to personer deles om – du er også velkommen til at medbringe din egen.

Fra kl. 10-12.30 er der Sims Build Mode for begyndere, hvor du helt grundlæggende lærer at bygge i Sims 4. For eksempel hvordan du bruger musen, hvad de forskellige ikoner betyder osv.

(Køb billet her)

Fra kl. 13.30-16.00 er der Sims 4 Build Mode for øvede, hvor holdet skaber byggedesigns i fællesskab.

Her starter man med at tegne skitser og plantegninger, hvor vi møder fagbegreber fra arkitekturens verden, og bliver introduceret til materialer og redskaber.

Her skal du også tænke på, hvem der skal bo i din bygning. Du skal tænke på deres behov. Du skal også se på stedet, hvor du gerne vil bygge, og om det er et villakvarter eller en storby, hvor du skal tage hensyn til for eksempel trafikerede veje og byens bedste udsigt.

(Køb billet her)

Hvad: Sims 4 workshop
Hvor: Utzon Center, Slotspladsen 4
Hvornår: 15. februar, 10.00 – 13.00 og 13.00 – 16.00