Monstertrucks, loppemarked og comedy: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Går du og spekulerer over, hvad du skal få weekenden til at gå med?

Der bliver stegende hedt de næste par dage, så hvad med at tjekke vores bud på de bedste strande i Nordjylland lige her.

Derudover er det vigtigt at vide, hvordan man bliver kølet ordentligt ned i den danske sommervarme – derfor er det meget belejligt, at vi har lavet den ultimative guide til de bedste is i Aalborg.

Der sker en masse i Aalborg henover weekenden og vi har her samlet en lille guide med vores bud på hvad du kan bruge din weekend på:

Rasmus Walter indtager Karolinelund

Få skudt weekenden godt i gang, når musikerne Rasmus Walter og IAMJJ lægger vejen forbi Karolinelund og fyrer op for Fredags Festen.

Rasmus Walter som nok bedst er kendt for monsterhits som ‘Dybt Vand’ og ‘Endeløst’ har flere gang før lagt vejen forbi Fredagsfest i Karolinelund og beriget aalborgenserne med de rockede toner fra hans guitarspil.

Herlighederne starter når den 23-årige IAMJJ, som blandet andet er kendt for sin dybe røst, for alvor sætter gang i festen.

Billetter kan købes ved indgangen på Østerbro fra kl. 18.00 og koster en sølle 50’er – det anbefales fra arrangørernes side at man ankommer i god tid.

Udover en hyggelig aften med god musik er det også muligt at købe billetter til grillbuffet der vil foregå ved den overdækkede pavillon.

Grillbuffeten vil blandt andetbyde på langtidsbraiseret oksespidsbryst, simrestegt nakkefilet af gris, ovnstegt kyllingelår, BBQ-sauce, Chunky salat, hindbærvinaigrette, dressing, ovnstegte krydderkartofler og stenovnsbagt brød.

Køb din billet til Fredagsfest inklusiv grillbuffet her.

Når Rasmus Walter går af scenen i Karolinelund starter festen op igen på Skråen hvor der vil være Afterparty med fri entré for alle med et gyldigt Fredagsfest armbånd. Dørene åbner ved Skråen kl. 22.00 og musikken starter kl. 23.00.

Læs mere om Fredagsfest i Karolinelund her eller om selve begivenheden her.

Store biler og farlige stunts

Henover weekenden kan det omrejsende motorshow igen opleves i Aalborg, når Team Klaas igen slår et smut forbi den nordjyske hovedstad, denne gang ved Kvickly i Nørresundby.

Team Klaas kan prale af at være et af de største MonsterTruck Stuntshows i hele Europa.

Både fredag, lørdag og søndag er der mulighed for at se det hæsblæsende motorshow hvor der både er benzin, brændende dæk, livsfarlige stunts og gigantiske trucks på planen.

Fredag og lørdag er der showstart kl. 19.00 og søndag starter herlighederne allerede kl. 18.00.

Showet er for hele familien, børnebilletterne går fra 3-14 år og står til 150,- og en voksenbillet koster 200,- DKK. Børn under 3 år er gratis i følgeskab med en voksen.

Selve MonsterTruck showet har en varighed på 90 til 100 minutter.

Har du læst vores artikel om Team Klaas fra sidst de gæstede Aalborg tilbage i juni? Ellers kan du læse den her.

Eller læs mere om showet i weekenden her eller her.

Hvornår: Fredag kl. 19.00, Lørdag kl. 19.00, Søndag kl. 19.00

Udforsk gavlmalerierne i Vestbyen

Dette gavlmaleri kan ses på Absalonsgade. Foto: Galleri Kirk

De er overalt i det aalborgensiske bybillede og både aalborgenserne såvel som turister beundrer dem på daglig basis.

Går du og undrer dig over, hvorfor de karakteristiske gavlmalerier er hvor de er, hvem der har lavet dem, eller hvad den dybere mening mon kan være med disse gavlmalerier? Så er søndag en god mulighed for at få nysgerrigheden stillet.

Turen på søndag er specifikt centreret om gavlmalerierne i Aalborg Vestby, og gåturen i Vestbyen vil være en frisk gåtur på 5 kilometer.

Arrangørerne lover at selve turen vil bringe de interesserede helt ind i de mange sjove og hyggelige kroge som Vestbyen gemmer på – og de ”hemmelige” malerier som Vestbyen også gemmer på.

Arrangementet er gratis, og er en del af ’Som tiden dog går’-konceptet som Himmerland Boligforening har sat i værk i forbindelse med deres jubilæumsår, hvor de sætter fokus på byens historie med gratis guidede gåture rundt i Aalborg.

Hele 30 borgere har meldt sig som lokaleksperter og gå-ambassadører, og det er dem der planlægger og arrangere gåturene.

Der vil være samlingssted og afgang fra Gåsepigen kl. 14.00, og herfra vil ruten sno sig afsted.

Læs mere om de forskellige ture her  eller om gåturen på søndag her.

E-Sport og Fortnite World Cup

Foto: Nordisk Film Biografer

Der er søndag inviteret til kæmpe E-sports fest når Nordisk Film Biografer inviterer til Fortnite World Cup 2019 i landets fire største byer. Billetterne er allerede ved at være væk i både København og Århus, men der er stadig mulighed for at sikre sig en billet i Aalborg.

Fortnite er et online computer- og konsolspil, der i løbet af de sidste par år har taget den yngre generation med storm, hvor det især de sjove karakter-designs og våben samt flere velkendte danse som Floss, der har været med til at gøre spillet populært.

Spillet er et overlevelses- og skydespil hvor spilleren sammen med 99 andre modspillere eller 25 teams lander fra himlen ned i et farverigt univers, i kampen om at være den sidste overlevende der giver titlen som vinder.

Ved Fortnite World Cup Games er det de bedste Fortnite spillere i både single og duo kategorier som skal kåres, og dette mesterskab er det første af sin slags.

Nordisk Film Biografer fejrer denne begivenhed med ægte stadionstemning, hvor der på det store lærred i biografen er sikret både billede og lyd i topklasse, når mesterskabet steames direkte fra USA.

Selve mesterskabet finder sted i New York, hvor det oplyses at der er mere end 200 millioner danske kroner sat på spil – det bliver nervepirrende.

Udover Fortnite World Cup byder aftenen i Nordisk Film Biograferne også på sjove aktiviteter og konkurrencer, dette tæller blandt andet muligheden for at prøve de nyeste NERF blasters som der også er mulighed for at vinde med hjem.

Derudover er der en goodiebag til alle fremmødte og gratis snacks fra Doritos.

Programmet på Nordisk Film Biografers hjemme side lyder:

16.00 Sjove aktiviteter og konkurrencer fra NERF

17.00 Dørene til biografsalen åbner

18.30 Kampstart

01.00 Forventet seneste afslutning

Køb din billet og læs mere om Fortnite World Cup her.

Events

26/7 Seafood buffet på Mortens Kro fra kl. 18.00

26/7 PUKS: Dagny i Frosen kl. 20.00

26/7 Fredagsfest i Karolinelund kl. 18.00

26/7 Fredag på Toppen hos Salling Rooftop kl. 16.00

26/7 – 27/7 – Jomfru Ane Gade Open Air

27/7 Salsa Party på Aalborg Street Food kl. 20.00

27/7 Rundvisning på Aalborg Historiske Museum kl. 11.00

27/7 SubVibes Outdoor Chillout Bass Music kl. 13.00

27/7 Comedy Beach Club – Costa Del Nordkraft kl. 21.00

27/7 Skattejagt for børn – Costa Del Nordkraft kl. 17.00

28/7 Loppemarked på Louise Plads kl. 10.00

28/7 Gratis: Gavlmalerier i Vestbyen kl. 14.00

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00