Monstertrucks, loppemarked og comedy: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Går du og spekulerer over, hvad du skal få weekenden til at gå med?

Der bliver stegende hedt de næste par dage, så hvad med at tjekke vores bud på de bedste strande i Nordjylland lige her.

Derudover er det vigtigt at vide, hvordan man bliver kølet ordentligt ned i den danske sommervarme – derfor er det meget belejligt, at vi har lavet den ultimative guide til de bedste is i Aalborg.

Der sker en masse i Aalborg henover weekenden og vi har her samlet en lille guide med vores bud på hvad du kan bruge din weekend på:

Rasmus Walter indtager Karolinelund

Få skudt weekenden godt i gang, når musikerne Rasmus Walter og IAMJJ lægger vejen forbi Karolinelund og fyrer op for Fredags Festen.

Rasmus Walter som nok bedst er kendt for monsterhits som ‘Dybt Vand’ og ‘Endeløst’ har flere gang før lagt vejen forbi Fredagsfest i Karolinelund og beriget aalborgenserne med de rockede toner fra hans guitarspil.

Herlighederne starter når den 23-årige IAMJJ, som blandet andet er kendt for sin dybe røst, for alvor sætter gang i festen.

Billetter kan købes ved indgangen på Østerbro fra kl. 18.00 og koster en sølle 50’er – det anbefales fra arrangørernes side at man ankommer i god tid.

Udover en hyggelig aften med god musik er det også muligt at købe billetter til grillbuffet der vil foregå ved den overdækkede pavillon.

Grillbuffeten vil blandt andetbyde på langtidsbraiseret oksespidsbryst, simrestegt nakkefilet af gris, ovnstegt kyllingelår, BBQ-sauce, Chunky salat, hindbærvinaigrette, dressing, ovnstegte krydderkartofler og stenovnsbagt brød.

Køb din billet til Fredagsfest inklusiv grillbuffet her.

Når Rasmus Walter går af scenen i Karolinelund starter festen op igen på Skråen hvor der vil være Afterparty med fri entré for alle med et gyldigt Fredagsfest armbånd. Dørene åbner ved Skråen kl. 22.00 og musikken starter kl. 23.00.

Læs mere om Fredagsfest i Karolinelund her eller om selve begivenheden her.

Store biler og farlige stunts

Henover weekenden kan det omrejsende motorshow igen opleves i Aalborg, når Team Klaas igen slår et smut forbi den nordjyske hovedstad, denne gang ved Kvickly i Nørresundby.

Team Klaas kan prale af at være et af de største MonsterTruck Stuntshows i hele Europa.

Både fredag, lørdag og søndag er der mulighed for at se det hæsblæsende motorshow hvor der både er benzin, brændende dæk, livsfarlige stunts og gigantiske trucks på planen.

Fredag og lørdag er der showstart kl. 19.00 og søndag starter herlighederne allerede kl. 18.00.

Showet er for hele familien, børnebilletterne går fra 3-14 år og står til 150,- og en voksenbillet koster 200,- DKK. Børn under 3 år er gratis i følgeskab med en voksen.

Selve MonsterTruck showet har en varighed på 90 til 100 minutter.

Har du læst vores artikel om Team Klaas fra sidst de gæstede Aalborg tilbage i juni? Ellers kan du læse den her.

Eller læs mere om showet i weekenden her eller her.

Hvornår: Fredag kl. 19.00, Lørdag kl. 19.00, Søndag kl. 19.00

Udforsk gavlmalerierne i Vestbyen

Dette gavlmaleri kan ses på Absalonsgade. Foto: Galleri Kirk

De er overalt i det aalborgensiske bybillede og både aalborgenserne såvel som turister beundrer dem på daglig basis.

Går du og undrer dig over, hvorfor de karakteristiske gavlmalerier er hvor de er, hvem der har lavet dem, eller hvad den dybere mening mon kan være med disse gavlmalerier? Så er søndag en god mulighed for at få nysgerrigheden stillet.

Turen på søndag er specifikt centreret om gavlmalerierne i Aalborg Vestby, og gåturen i Vestbyen vil være en frisk gåtur på 5 kilometer.

Arrangørerne lover at selve turen vil bringe de interesserede helt ind i de mange sjove og hyggelige kroge som Vestbyen gemmer på – og de ”hemmelige” malerier som Vestbyen også gemmer på.

Arrangementet er gratis, og er en del af ’Som tiden dog går’-konceptet som Himmerland Boligforening har sat i værk i forbindelse med deres jubilæumsår, hvor de sætter fokus på byens historie med gratis guidede gåture rundt i Aalborg.

Hele 30 borgere har meldt sig som lokaleksperter og gå-ambassadører, og det er dem der planlægger og arrangere gåturene.

Der vil være samlingssted og afgang fra Gåsepigen kl. 14.00, og herfra vil ruten sno sig afsted.

Læs mere om de forskellige ture her  eller om gåturen på søndag her.

E-Sport og Fortnite World Cup

Foto: Nordisk Film Biografer

Der er søndag inviteret til kæmpe E-sports fest når Nordisk Film Biografer inviterer til Fortnite World Cup 2019 i landets fire største byer. Billetterne er allerede ved at være væk i både København og Århus, men der er stadig mulighed for at sikre sig en billet i Aalborg.

Fortnite er et online computer- og konsolspil, der i løbet af de sidste par år har taget den yngre generation med storm, hvor det især de sjove karakter-designs og våben samt flere velkendte danse som Floss, der har været med til at gøre spillet populært.

Spillet er et overlevelses- og skydespil hvor spilleren sammen med 99 andre modspillere eller 25 teams lander fra himlen ned i et farverigt univers, i kampen om at være den sidste overlevende der giver titlen som vinder.

Ved Fortnite World Cup Games er det de bedste Fortnite spillere i både single og duo kategorier som skal kåres, og dette mesterskab er det første af sin slags.

Nordisk Film Biografer fejrer denne begivenhed med ægte stadionstemning, hvor der på det store lærred i biografen er sikret både billede og lyd i topklasse, når mesterskabet steames direkte fra USA.

Selve mesterskabet finder sted i New York, hvor det oplyses at der er mere end 200 millioner danske kroner sat på spil – det bliver nervepirrende.

Udover Fortnite World Cup byder aftenen i Nordisk Film Biograferne også på sjove aktiviteter og konkurrencer, dette tæller blandt andet muligheden for at prøve de nyeste NERF blasters som der også er mulighed for at vinde med hjem.

Derudover er der en goodiebag til alle fremmødte og gratis snacks fra Doritos.

Programmet på Nordisk Film Biografers hjemme side lyder:

16.00 Sjove aktiviteter og konkurrencer fra NERF

17.00 Dørene til biografsalen åbner

18.30 Kampstart

01.00 Forventet seneste afslutning

Køb din billet og læs mere om Fortnite World Cup her.

Events

26/7 Seafood buffet på Mortens Kro fra kl. 18.00

26/7 PUKS: Dagny i Frosen kl. 20.00

26/7 Fredagsfest i Karolinelund kl. 18.00

26/7 Fredag på Toppen hos Salling Rooftop kl. 16.00

26/7 – 27/7 – Jomfru Ane Gade Open Air

27/7 Salsa Party på Aalborg Street Food kl. 20.00

27/7 Rundvisning på Aalborg Historiske Museum kl. 11.00

27/7 SubVibes Outdoor Chillout Bass Music kl. 13.00

27/7 Comedy Beach Club – Costa Del Nordkraft kl. 21.00

27/7 Skattejagt for børn – Costa Del Nordkraft kl. 17.00

28/7 Loppemarked på Louise Plads kl. 10.00

28/7 Gratis: Gavlmalerier i Vestbyen kl. 14.00

Vilde med Musikkens Hus: TV 2 optager igen Alletiders Juleshow i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto fra tidligere Alletiders Juleshow
Foto: TV 2
Arkivfoto fra tidligere Alletiders Juleshow Foto: TV 2

TV 2 har base i Odense og København.

Men selv om begge byer kan mønstre store og smukke koncertsale, så vender TV 2 alligevel for femte år i træk retur til Aalborg med deres to store tv-shows, Alletiders Juleshow og Nytårsplaylisten.

Optagelserne til begge store tv-produktioner finder allerede sted tidligt i december, og der er rift om billetterne til især Alletiders Juleshow, som samler året 2019 i smukke og hyggelige omgivelser.

Således melder Musikkens Hus om udsolgt på den sene forestilling, men de oplyser til MigogAalborg, at der stadig er gode chancer for at få en billet, hvis man skriver sig på en venteliste.

Der er nemlig god sandsynlighed for, at man frigiver ekstra billetter i samråd med TV 2.

Mange store stjerner kigger forbi

Koncertsalen i Musikkens Hus vil med sine snehvide vægge og julerøde stole danne rammerne om årets smukkeste juleshow, hvor en række af musikkens største navne spiller de mest elskede og kendte julemelodier med Aalborg Symfoniorkester.

Sidste år kiggede Burhan G blandt andet forbi med sit store hit om Tinkas Jul.

Selve showet vises så på TV 2 i løbet af december.

Hverken værter eller kunstnere er endnu meldt ud, så der er ingen tvivl om, at aalborgenserne er vant til en god oplevelse med Alletiders Juleshow, siden billetsalget allerede er brandvarmt.

Optagelserne finder sted over to omgange d. 4. december kl. 17.30 og kl. 20.00. På den måde sikrer TV 2, at man har de bedste optagelser i kassen fordelt på to shows.

Du kan se mere om showet 17.30 her

Du kan se mere om showet 20.00 her 

Sidste års værter til Alletiders Juleshow
Mikkel Kryger og Louise Wolff

Den fedeste fest med de største hits

Fortvivl ikke hvis du glipper billetter til Alletiders Juleshow. Der er nemlig stadig en del billetter i salg til det andet store TV 2 Show – Nytårsplaylisten.

Her er der en helt anden stemning under optagelserne. For det handler om fest og farver og årets største hits.

Showet vises selve nytårsaften, og har de seneste år været det perfekte startskud til en kæmpe nytårsfest for dem der lige har set nytårsklokkerne ringe ind.

Sidste år havde man stor succes med at gøre det mere intimt, så man kan danse og feste, mens de største danske kunstnere optræder på scenen live.

Her er det heller ikke samtlige navne, der er meldt ud endnu.

Vild med Dans vært

Det er dog sikkert, at det bliver Vild med Dans værtinden Sarah Grünewald, som skal være vært denne aften.

Derudover kommer følgende kunstnere med sikkerhed forbi Musikkens Hus;

Nicklas Sahl
Citybois
Bro
Oh Land
Thomas Buttenschøn
Djämes Braun
Aura Dione
Chief 1

Der vil løbende blive meldt navne ud, men der er ingen tvivl, at det bliver en fed oplevelse. Billetterne koster også kun 200 kr. for at se en stjerneparade af hitmagere.

Det optages også over to omgange d. 5. december klokken 19.00 og klokken 21.30.

For billetter til klokken 19.00 – klik her

For billetter til klokken 21.30 – klik her

Åbningsfest med gratis whisky: Aalborgs første ægte whiskybar åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs udvikling på den gastronomiske del fortsætter med lynets hast.

Derfor er det helt naturligt, at Nordens Paris også skal have en vaskeægte whiskybar af høj kvalitet. Det legendariske værtshus Kahytten er lukket, og i næste uge åbner man i selvsamme lokaler “Whiskybaren Kahytten”.

Hvis man tænker værtshus og billige sjusser, så skal man tro om igen.

Blandt andet kan man prale med Danmarks og en af Europas største samlinger af Johnnie Walker Whisky.

Der bliver noget for enhver smag og pengepung, når whiskyentusiasten Rune Holm’s livsværk åbner på Hadsundvej i næste uge.

Der er blandt andet også indgået et samarbejde med Vendia Bryghus, så man kan supplere de gyldne dråber med kvalitetsøl herfra.

Gratis whisky til alle både fredag og lørdag

Åbningsfesten markeres med gratis whisky til alle, der møder op på de to åbningsdage fredag og lørdag den 25. og 26. oktober fra kl. 15.

Man får skænket et enkelt glas, og så er man ellers velkommen selv til at udforske det spændende sortiment.

Der er dog et glas whisky til alle begge dage, forklarer indehaver Rune Holm.

“Gæsten der møder op begge dage kan både opleve at få en spændende Johnnie Walker-oplevelse om fredagen samt en god single malt-oplevelse om lørdagen,” siger han.

Rune og hans medbartenderes whiskymål pr. glas bliver i øvrigt også 50% større end sædvanligt – 3 cl.

Tidligere underviser får opfyldt livslang drøm

Den tidligere TECH COLLEGE-underviser slår sortimentsmæssigt dørene op til sin livsdrøm ”WhiskyBaren Kahytten” på baggrund af hele sin egen dyrt indsamlede samling.

Mindst 120 forskellige blandt hans privatsamlings over 800 specialflasker, lover Rune altid vil stå til skue og udskænkning på hylderne – til priser fra 40 til over 4.000 kr. pr. glas.

10 særligt kostbare og sjældne med flaskepriser på godt over 10.000 kr. får desuden deres egen særlige aflåste VIP-glashylde bag det lille loungemiljø med nyanskaffede lænestole og pejs i det ene hjørne.

Her opsættes også skærm, hvor whiskyproduktionsfilm med mere kan nydes.

De øvrige 120 whiskyer vil på tre hylder i to rækker fylde hele spejlhyldearrangementet bag selve baren.

Der bliver rigeligt også for øjet. Rundt om på de nymalede vægge hænger gamle whiskyreklamer og andet whiskysoires, ligesom der bliver masser af Whisky-lekture at bladre i.

“På åbningsfredagen har jeg planlagt at tilbyde vores gæster valget mellem en Johnny Walker’s Green Label eller en Johnnie Walker’s Double Black Label.

Og lørdag kan alle så vælge mellem en særlig 16 års Famous Grouse, en 12 års Benrinnes eller en 12 års Highland Park,” fortæller 49-årige Rune, der de seneste måneder har knoklet for at være klar.

Opfylder et behov i Aalborg

Positive reaktioner på sociale medier og fagfora har kunnet tælles i hundredevis oven på nyheden, så Rune forventer stort rykind.

Og han har da også til åbningen hyret passende livemusik.

“Det her bliver bestemt ikke et job på almindelige 37 timers arbejdsuge, kan jeg mærke. Det gør heller ikke noget. Selv om jeg har været glad for mine hidtidige undervisningsjob, så er det her jo et slags livsværk.”

Blandt de mange aftaler, som på det seneste er indgået, lægger Rune særligt vægt på aftalen med Vendia Bryghus i Hjørring, som bliver hovedleverandør af det øl (4 slags), som whiskyerne kan skylles ned med.

Bryghuset driver også Bistro V på Aalborgs havnefront, og restauranten dér skal samtidig ind i mellem levere mad ved de særlige lukkede smagsarrangementer, som WhiskyBaren også satser på at holde for grupper.

 Whiskybaren Kahytten får – indtil videre – åbningstid efter almindelig arbejdstid fra kl. 15 fra onsdag til lørdag.

På hverdagene til kl. 23 og fredag-lørdag med mulighed helt til kl. 03.00.

“Først og fremmest fornemmer jeg bl.a. fra de internetfora, jeg deltager i, at der blandt mange både yngre og midaldrende findes et uopfyldt behov i Aalborg for at kunne mødes et sted med kvalitetswhisky i centrum.

Forhåndsinteressen blandt kendere har som nævnt i hvert fald været enorm også på vores Facebook-side,” slår Rune Holm fast.

Hvad: Åbningsfest Whiskybaren Kahytten
Hvor: Hadsundvej 11A, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag d. 25. oktober samt lørdag d. 26. oktober
Læs mere her

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her

Inspiration til julehygge: MUMS har udgivet deres populære julekatalog

Skrevet af: Jens Erik Møller

Knap er efterårsferien slut, før de første julekataloger udkommer. Og spørger du os, er det ikke spor for tidligt.

Derfor har vi på MigogAalborg – som så mange andre – også set frem i spænding til det efterhånden berømte julekatalog fra delikatesseforretningen MUMS på Gugvej, som nu endelig er her.

Det er traditionen tro fyldt med lækkerier fra både helt lokale producenter i Aalborg og Nordjylland og med populære, danske kvalitetsmærker.

”Vi er stolte af de mange danske producenter, som med respekt for gode råvarer sætter en ære i at skabe produkter, der smager af Danmark.

Det danske klima bidrager til at udvikle smage til de råvarer, som bruges i mange af produkterne,” fortæller Allan Frost fra MUMS.

Du kan selv bladre julekataloget igennem online her

Gavekurve og firmagaver

Det længe ventede julekatalog er derfor en stor inspirationskilde til de helt personlige julegaver, til firmagaverne, til julebordet eller blot til dem, der gerne vil forkæle sig selv.

Hos MUMS oplever de, ifølge Charlotte Blak, stor efterspørgsel på deres gavekurve og firmagaver. Både på grund af det lækre indhold, men også på grund af den flotte og eksklusive indpakning.

Du kan selvfølgelig sammensætte din helt egen og personlige gavekurv fyldt med de lækkerier, som du sætter pris på, og hvad enten det er til en gave eller til dig selv, så er butikken på Gugvej et rent slaraffenland.

Der er marmelade og chutney fra nordjyske Hybengaarden ved Jerslev; honning fra De 5 Gaarde, der blandt andet tæller Schackenborg; du finder et stort udvalg af produkter fra Herbie Gin, der ligger ved Svinkløv; der forhandles øl fra lokale bryghuse som Løkken Bryghus, Skagen Bryghus og Fur og meget, meget andet…

Hos MUMS finder du ganske enkelt alt hvad hjertet begærer af delikatesser og lækre specialiteter fra små, lokale producenter, og julekataloget bugner med gode tilbud på de mange lækkerier.

Te, kaffe og lækker chokolade

MUMS er også et absolut must for te- og kaffedrikkere.

I de sidste 12 år har MUMS stille og roligt opbygget et stort udvalg af te. Faktisk kan du finde mere end 100 forskellig salgs te hos MUMS. De fås både i løsvægt og i dåser.

Der er blandt andet te fra Kusmi Tea og Fabel te, og i år har MUMS desuden fået designet en særlig tedåse med deres eget populære jule te. Så er du te-elsker, så er MUMS bestemt mange besøg værd.

Der er heller ikke noget bedre end duften af friskmalede kaffebønner og en god kop kaffe. Hos MUMS finder du derfor også et bredt udvalg af alverdens kaffebønner, som alle er en del af Mums’ eget kaffe brand.

Endelig – og måske vigtigst af alt – så er det også hos MUMS, du finder det helt rigtige ”kvalitetssnoller” til kaffen.

For chokoladefans er der fx et stort udvalg fra både Aalborg Chokoladen og Summerbird, mens lakridselskerne kan finde produkter fra blandt andre Johan Bülow. Der er også lækre bolcher fra Bolcheriet i Løkken, hvis din søde tand foretrækker det.

MUMS er afgjort et besøg værd, hvis du har en sød tand, du kan se et udpluk af slik-udvalget hos MUMS i julekataloget.

Hjemmelavede produkter

MUMS sælger ikke bare lækre kvalitetsting fra lokale producenter – de laver også nogle selv.

Du kan købe cookies og andet bagværk, bagt i MUMS’ eget køkken efter gamle, traditionelle opskrifter.

Der er forskellige slags syltetøj, kryddersalt, hjemmelavede chips med Læsøsalt, kryddersnaps og meget andet – alt sammen fremstillet af MUMS med fokus på lokale kvalitetsråvarer.

Især kan vi på MigogAalborg fremhæve den hjemmelavede syltetøj med æble og fennikel. Det er et perfekt match til Arla Unika oste, som fås i et bredt udvalg hos MUMS.

Og hvis du som os ikke helt kan bestemme dig for, hvilken af Arla Unika ostene, der er den bedste, så kan du købe en særlig smagspose med fem forskellige oste – eller fire oste og en garniture, som fx det hjemmelavede æble og fennikel syltetøj.

Smag på kataloget

Hvis julekataloget fra MUMS ikke får dit mundvand til at løbe, så kan du også komme forbi butikken på Gugvej og smage på herlighederne.

Lørdag 16. november inviterer MUMS nemlig traditionen tro indenfor til julehygge, hvor der er smagsprøver på mange lækkerier fra kataloget.

Butikken er naturligvis pyntet op til jul. Foto: MUMS

Her kan du blandt andet smage MUMS’ efterhånden berømte hvide gløgg. Modsat traditionel gløgg, der er er lavet på rødvin, så er den hvide gløgg fra MUMS lavet på æblemost fra Frugthaven ved St. Brøndum i Skørping.

Gløggen indeholder også en lang række julekrydderier, men hvilke, er naturligvis en forretningshemmelighed – men du kan købe krydderiblandingen til hvid gløgg i butikken.

Der skulle altså være garanti for, at dine smagsløg kommer på overarbejde.

Julehyggen finder sted fra kl. 11-13, og der vil i dagens anledning være flere konkurrencer, hvor kunderne kan vinde nogle af de mange lækre produkter.

Besøg MUMS’webshop.