Monstertrucks, loppemarked og comedy: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Går du og spekulerer over, hvad du skal få weekenden til at gå med?

Der bliver stegende hedt de næste par dage, så hvad med at tjekke vores bud på de bedste strande i Nordjylland lige her.

Derudover er det vigtigt at vide, hvordan man bliver kølet ordentligt ned i den danske sommervarme – derfor er det meget belejligt, at vi har lavet den ultimative guide til de bedste is i Aalborg.

Der sker en masse i Aalborg henover weekenden og vi har her samlet en lille guide med vores bud på hvad du kan bruge din weekend på:

Rasmus Walter indtager Karolinelund

Få skudt weekenden godt i gang, når musikerne Rasmus Walter og IAMJJ lægger vejen forbi Karolinelund og fyrer op for Fredags Festen.

Rasmus Walter som nok bedst er kendt for monsterhits som ‘Dybt Vand’ og ‘Endeløst’ har flere gang før lagt vejen forbi Fredagsfest i Karolinelund og beriget aalborgenserne med de rockede toner fra hans guitarspil.

Herlighederne starter når den 23-årige IAMJJ, som blandet andet er kendt for sin dybe røst, for alvor sætter gang i festen.

Billetter kan købes ved indgangen på Østerbro fra kl. 18.00 og koster en sølle 50’er – det anbefales fra arrangørernes side at man ankommer i god tid.

Udover en hyggelig aften med god musik er det også muligt at købe billetter til grillbuffet der vil foregå ved den overdækkede pavillon.

Grillbuffeten vil blandt andetbyde på langtidsbraiseret oksespidsbryst, simrestegt nakkefilet af gris, ovnstegt kyllingelår, BBQ-sauce, Chunky salat, hindbærvinaigrette, dressing, ovnstegte krydderkartofler og stenovnsbagt brød.

Køb din billet til Fredagsfest inklusiv grillbuffet her.

Når Rasmus Walter går af scenen i Karolinelund starter festen op igen på Skråen hvor der vil være Afterparty med fri entré for alle med et gyldigt Fredagsfest armbånd. Dørene åbner ved Skråen kl. 22.00 og musikken starter kl. 23.00.

Læs mere om Fredagsfest i Karolinelund her eller om selve begivenheden her.

Store biler og farlige stunts

Henover weekenden kan det omrejsende motorshow igen opleves i Aalborg, når Team Klaas igen slår et smut forbi den nordjyske hovedstad, denne gang ved Kvickly i Nørresundby.

Team Klaas kan prale af at være et af de største MonsterTruck Stuntshows i hele Europa.

Både fredag, lørdag og søndag er der mulighed for at se det hæsblæsende motorshow hvor der både er benzin, brændende dæk, livsfarlige stunts og gigantiske trucks på planen.

Fredag og lørdag er der showstart kl. 19.00 og søndag starter herlighederne allerede kl. 18.00.

Showet er for hele familien, børnebilletterne går fra 3-14 år og står til 150,- og en voksenbillet koster 200,- DKK. Børn under 3 år er gratis i følgeskab med en voksen.

Selve MonsterTruck showet har en varighed på 90 til 100 minutter.

Har du læst vores artikel om Team Klaas fra sidst de gæstede Aalborg tilbage i juni? Ellers kan du læse den her.

Eller læs mere om showet i weekenden her eller her.

Hvornår: Fredag kl. 19.00, Lørdag kl. 19.00, Søndag kl. 19.00

Udforsk gavlmalerierne i Vestbyen

Dette gavlmaleri kan ses på Absalonsgade. Foto: Galleri Kirk

De er overalt i det aalborgensiske bybillede og både aalborgenserne såvel som turister beundrer dem på daglig basis.

Går du og undrer dig over, hvorfor de karakteristiske gavlmalerier er hvor de er, hvem der har lavet dem, eller hvad den dybere mening mon kan være med disse gavlmalerier? Så er søndag en god mulighed for at få nysgerrigheden stillet.

Turen på søndag er specifikt centreret om gavlmalerierne i Aalborg Vestby, og gåturen i Vestbyen vil være en frisk gåtur på 5 kilometer.

Arrangørerne lover at selve turen vil bringe de interesserede helt ind i de mange sjove og hyggelige kroge som Vestbyen gemmer på – og de ”hemmelige” malerier som Vestbyen også gemmer på.

Arrangementet er gratis, og er en del af ’Som tiden dog går’-konceptet som Himmerland Boligforening har sat i værk i forbindelse med deres jubilæumsår, hvor de sætter fokus på byens historie med gratis guidede gåture rundt i Aalborg.

Hele 30 borgere har meldt sig som lokaleksperter og gå-ambassadører, og det er dem der planlægger og arrangere gåturene.

Der vil være samlingssted og afgang fra Gåsepigen kl. 14.00, og herfra vil ruten sno sig afsted.

Læs mere om de forskellige ture her  eller om gåturen på søndag her.

E-Sport og Fortnite World Cup

Foto: Nordisk Film Biografer

Der er søndag inviteret til kæmpe E-sports fest når Nordisk Film Biografer inviterer til Fortnite World Cup 2019 i landets fire største byer. Billetterne er allerede ved at være væk i både København og Århus, men der er stadig mulighed for at sikre sig en billet i Aalborg.

Fortnite er et online computer- og konsolspil, der i løbet af de sidste par år har taget den yngre generation med storm, hvor det især de sjove karakter-designs og våben samt flere velkendte danse som Floss, der har været med til at gøre spillet populært.

Spillet er et overlevelses- og skydespil hvor spilleren sammen med 99 andre modspillere eller 25 teams lander fra himlen ned i et farverigt univers, i kampen om at være den sidste overlevende der giver titlen som vinder.

Ved Fortnite World Cup Games er det de bedste Fortnite spillere i både single og duo kategorier som skal kåres, og dette mesterskab er det første af sin slags.

Nordisk Film Biografer fejrer denne begivenhed med ægte stadionstemning, hvor der på det store lærred i biografen er sikret både billede og lyd i topklasse, når mesterskabet steames direkte fra USA.

Selve mesterskabet finder sted i New York, hvor det oplyses at der er mere end 200 millioner danske kroner sat på spil – det bliver nervepirrende.

Udover Fortnite World Cup byder aftenen i Nordisk Film Biograferne også på sjove aktiviteter og konkurrencer, dette tæller blandt andet muligheden for at prøve de nyeste NERF blasters som der også er mulighed for at vinde med hjem.

Derudover er der en goodiebag til alle fremmødte og gratis snacks fra Doritos.

Programmet på Nordisk Film Biografers hjemme side lyder:

16.00 Sjove aktiviteter og konkurrencer fra NERF

17.00 Dørene til biografsalen åbner

18.30 Kampstart

01.00 Forventet seneste afslutning

Køb din billet og læs mere om Fortnite World Cup her.

Events

26/7 Seafood buffet på Mortens Kro fra kl. 18.00

26/7 PUKS: Dagny i Frosen kl. 20.00

26/7 Fredagsfest i Karolinelund kl. 18.00

26/7 Fredag på Toppen hos Salling Rooftop kl. 16.00

26/7 – 27/7 – Jomfru Ane Gade Open Air

27/7 Salsa Party på Aalborg Street Food kl. 20.00

27/7 Rundvisning på Aalborg Historiske Museum kl. 11.00

27/7 SubVibes Outdoor Chillout Bass Music kl. 13.00

27/7 Comedy Beach Club – Costa Del Nordkraft kl. 21.00

27/7 Skattejagt for børn – Costa Del Nordkraft kl. 17.00

28/7 Loppemarked på Louise Plads kl. 10.00

28/7 Gratis: Gavlmalerier i Vestbyen kl. 14.00

Gode nyheder: Ingen nye tilfælde af Corona-smitte i Nordjylland seneste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto Region Nordjylland
Pressefoto Region Nordjylland

Corona har fyldt rigtig meget i vores bevidsthed de seneste tre måneder.

Men for første gang siden marts tyder alt på, at Corona-virussen stort set er forsvundet her i Nordjylland. Det fortæller ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen til TV 2 Nord.

Han siger til tv-stationen, at der har været 0 nye tilfælde af Corona-smittede i hele Nordjylland den seneste uge.

“Corona er næsten væk fra Nordjylland. Over den sidste måned har der været meget få tilfælde, og ingen nye tilfælde over den sidste uge,” siger ledende overlæge Henrik Nielsen til TV 2 Nord.

10 indlagt i Nordjylland

Ifølge den seneste overvågningsrapport fra Statens Serum Institut er tallene også ganske pæne for Nordjylland. Her var der kun 10 indlagt med Corona heraf 4 på intensiv og 2 i respirator.

Tidligere i forløbet har det tal været over 30, men Nordjylland har generelt været den region i hele landet med færrest tilfælde af smittede og indlagte.

Status er desuden, at ud af 53.705 testede for Covid-19 i Nordjylland, er 436 bekræftet smittet. 101 patienter har i alt været indlagt med Corona-virus, og der har været 22 dødsfald, hvor de afdøde har været smittet med virussen.

Nye bekræftede COVID-19 smittede per 100.000 indbyggere (incidens) de seneste 7 dage fordelt på kommuner.

Kilde: Statens Serum Institut

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Perfekt til lang weekend: Få en burgermenu med sodavand til en 50’er

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

I løbet af denne uge har vi kørt Bogø Burger Week.

Her har du for en flad 50’er kunnet forkæle dig selv med en valgfri burger, valgfri dip og pomfritter.

I anledning af Fars dag – og dermed en halv fridag i morgen – weekend og sikkert også det skønne solskinsvejr de sidste par dage, er Mario fra Bogø i godt humør, og han har derfor helt særligt valgt at smide en valgfri dåse sodavand oveni hatten (vælg mellem Pepsi, Pepsi Max, Faxe Kondi og Guaraná Antarctica).

Det vil altså sige, at du fra i dag og til og med søndag kan købe en komplet burgermenu indeholdende en valgfri burger, en valgfri dip, en valgfri dåsesodavand og pomfritter til 50 kr. (plus billetgebyr på 10 kr.)

For de 50 kr. (+ gebyr) kan du vælge frit fra burgermenukortet.

Kortet rummer ni forskellige burgere, og der burde været noget for enhver smag.

Du kan vælge mellem: Crispy Chicken, Hamburger, BBQ Burger, Guacamole, Cheeseburger, Double A, American Bacon, Mexican Chicken, Mexican Beef.

Du sparer penge på dette tilbud, uanset hvilken burger, du vælger.

Burgere lavet af Himmerlandskød

Kødet er lavet af Himmerlandskød, som er blandt de mest anerkendte nordjyske producenter af kød.

Dette er udelukkende dansk kød, hvor dyrene er født og opvokset hos danske landmænd i Himmerland.

Bogø Burger Week løber fra d.1 juni – d.7 juni, og kun i den periode kan du indløse din købte menu.

Burgermenuerne kan ikke købes direkte hos Bogø til denne pris.

Du skal købe og betale via linket herunder. Bemærk også at der er et begrænset antal Bogøs burgere m. fritter, sodavand og mayo til salg hver dag. Så I skal skynde jer og bestille til de dage, hvor I kunne tænke jer Bogøs burgermenu.

MigogAalborg står for billetsystemet, logistikken og markedsføringen i Bogø Burger Week – derfor er der påsat et billetgebyr.

Sådan fungerer Bogø Burger Week

  • Klik ind på Køb her
  • Vælg i hvilken Bogø butik du ønsker at afhente din Bogø burger m. fritter, sodavand og valgfri dip
  • Vælg hvilken dag og hvilket afhentningstidspunkt du ønsker
  • Vælg hvor mange Bogø burgermenuer ønsker at købe
  • Husk at tilvælge billetgebyr på 10 kr. for at færdiggøre din booking
  • Tryk på Start tilmelding
  • Udfyld navn og adresse
  • Betal
  • Tag din bekræftelse med enten på mobilen eller print den ud fysisk og gå ned i din valgte butik for at bestille og afhente din valgte Bogø burgermenu

Østerågade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Østerågade her.

Bogøgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Bogøgade her.

Shoppen
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Shoppen her.

Reberbansgade
Køb din Bogø burgermenu fra butikken i Reberbansgade her.

Sælger møbler som aldrig før: Mani Pine har stor succes med nye tiltag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Mange brancher har haft en særdeles svær tid under corona, og nyhedsbilledet har da også været fyldt med triste historier om virksomheder, der har oplevet en tom ordrebog og telefoner, som er stoppet med at ringe fra den ene dag til den anden.

Men der er heldigvis også positive erhvervshistorier i denne mærkelige tid, som vi lever i.

Den fremadstormende Aalborg-virksomhed Mani Pine laver custom made møbler til både private og erhverv, og de hamrer bogstaveligt talt derudad.

Foto: Mani Pine

“Erhvervssalget er helt naturligt gået lidt i stå i den her periode, men de private kunder har bestilt som aldrig før, og vi er helt vildt beærede over, at mange har valgt at kigge vores vej i corona-perioden, hvor de fleste måske har haft lidt ekstra tid til at blive klogere på, hvad deres hjem mangler af lækre møbler og løsninger,” fortæller Nicolai Adamsen til MigogAalborg.

Nicolai forklarer, at efterspørgslen efter bestsellere som håndlavede borde, stole og andre møbler til alt fra spisestue, køkken og soveværelse, har været på samme høje niveau som inden corona, mens efterspørgslen efter deres nyeste lancering, Vægbeklædning, er gået “helt amok”, som Nicolai formulerer det.

“Det er faktisk gået så godt, at vi har været nødt til at sætte vores leveringstid lidt op i en kort periode, men vi kommer snart ned på en uges leveringstid igen inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine
Foto: Mani Pine

Akustikpaneler med flere funktioner

Den store efterspørgsel efter lækker vægbeklædning til både private og erhverv, skyldes ikke mindst lanceringen af de helt unikke akustikpaneler, der er lavet i massivt egetræ og lydabsorberende filt.

Panelerne måler 240x48cm, men kan skæres til efter ønske, og behandlingen på træet kan – som med alt andet ved Mani Pine – tilpasses efter dit eget ønske.

Panelerne er først og fremmest helt sublime til at absorbere støj og dermed give et roligt og afstressende indemiljø.

Men derudover er de også designet i et materiale, der er let at sætte op overalt i hjemmet – som udsmykning af en lækker sengegavl til køkkenalrummet, hvor børnenes støj kan dæmpes betragteligt.

Foto: Mani Pine

Få det rå og industrielle look ind i hjemmet

Er du på udkig efter et mere industrielt og rå look i hjemmet eller på arbejdspladsen, har Mani Pine designet de specielle rustpaneler, som du både kan få som paneler eller som deciderede rustvægge, der kan tilpasses enhver væg.

Hvis du har fulgt med i fysik/kemi-timerne ved du, at rust opstår når jernholdige materialer kommer i forbindelse med vand og ilt. Og så tænker du måske: “Det lyder tungt og besværligt og træls at få op på min væg…”

Men frygt ej. Nicolai og Co laver nemlig den helt specielle metalliske belægning på en tynd mdf-plade, som både gør pladerne utroligt lette og nemme at sætte op.

Foto: Mani Pine

“Det giver det industrielle og rå udtryk helt uden besvær, og mange firmaer har allerede valgt det som udsmykning af eksempelvis receptionsdiske,” forklarer Nicolai.

Rustpanelerne er allerede populære blandt flere firmaer, og blandt andre Boxit i Aalborg har fået det sat op i deres fine nye lokaler.

Åbent showroom i både København og Aalborg

De helt unikke custom made løsninger til væggen, kan du opleve med egne øjne i Mani Pine’s showroom – enten i Aalborg eller Valby.

“Der står kompetente folk klar til at vejlede lige præcis efter den løsning, man leder efter. Man skal blot slå på tråden inden eller sende os en besked via hjemmesiden.”

Du kan enten ringe på +45 77300077 eller sende en besked her.

I showroomet i Aalborg er der endda sket ting og sager i corona-nedlukningen.

“Vi har fået bygget et separat kontor i forlængelse af det ene showroom, og vi har planer om en fed åbningsfest med skarpe priser inden længe,” lover Nicolai.

Foto: Mani Pine

Klar med ny stor satsning i 2020

Men nyhederne stopper ikke der.

“Inden for de næste 2-3 måneder er vi klar med en kæmpe satsning i form af et helt nyt kernekoncept i Mani Pine,” fortæller Nicolai hemmelighedsfuldt.

“Det bliver kæmpe stort, og vi går også internationalt med det fra dag ét.”

Du finder mere info om Mani Pine lige her.