Mød Mr. Ambassador: Rufus Gifford gæster Nordjylland på fredag

Skrevet af: Michael Qureshi

Rufus Gifford, den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, besøger Nordjylland på fredag d. 29. marts.

Den inspirerende amerikaner kommer til et erhvervsarrangement stablet på benene af JCI Aalborg netværksgruppen, og du kan komme med og møde ham.

Rufus Gifford, den amerikanske ambassadør under tidligere præsident Barack Obama, besøger Rebild i forbindelse med et erhvervsarrangement, der afholdes på Comwell Rebild Bakker.

Den tidligere ambassadør opnåede en særlig næsten folkekær status under sin embedsperiode fra 2014-2017 i Danmark, bl.a. takket være to sæsoner af dokumentarserien Jeg er ambassadøren fra Amerika, der blev sendt på DR3.

Besøget sker i forbindelse med erhvervsseminaret ‘Succes gennem Passion’, hvor Rufus Gifford er en af dagens oplægsholdere.

Han er et scoop

Glæden over at have skaffet et internationalt navn, er tydelig at spore hos kongresdirektør Sarah Kruse, der er en del af arbejdsgruppen bag seminaret:

“Arbejdet bag seminaret startede for snart et år siden og vi er utroligt stolte af at Rufus Gifford bliver en del af det.

Han er så passioneret omkring samarbejdet mellem Danmark og USA og for at modernisere diplomati og opbygge troværdige institutioner. Det skal nok give masser af inspiration til deltagerne,” siger Sarah Kruse.

For de frivillige i foreningen JCI Aalborg, som står bag besøget, er det netop passion, og ønsket om at gøre en forskel i lokalområdet, der har gjort at arrangementet bliver en realitet.

“Det, der kendetegner JCI’er er, at de er passionerede erhvervsfolk og denne passion er især vigtig, når det kommer til frivilligt arbejde,” fortsætter Sarah Kruse.

Passion kan være et vidt begreb, men netop derfor håber kongresdirektøren også at temaet kan tiltrække en bred skare af besøgende.

“Arrangementet kan være for iværksætteren, som gerne vil brænde igennem uden at brænde ud, for medarbejderen som ser sit arbejde som en passion, og gerne vil have inspiration til at holde gnisten, eller for lederen som elsker at lede andre, og gerne vil inspireres til at finde netop den motivations, som holder fremdriften i live hos medarbejderen,” forklarer Sarah Kruse.

Passion på programmet

To andre oplægsholdere udfylder også eftermiddagens program.

Den ene er Rikke Nielsen, tidligere professionel håndboldspiller og stifter af Lykkeliga: et sportsfællesskab for handicappede børn.

Den sidste oplægsholder er eventmanden Henrik Røde Jensen, der var manden bag Barack Obamas besøg i Kolding i 2018.

Tidligere har han også fået prominente navne som Bill Clinton, Al Gore og Kofi Anan til Danmark.

Alle tre skal dele deres erfaringer med at udleve deres personlige passion.

Kongresdirektør Sarah Kruse fortæller om årsagen til emnet:

“Med erhvervsseminaret ønsker vi først og fremmest at skabe fokus på den passion, som driver os alle frem i hverdagen.

Hvordan undgår vi at blive hevet ind i hverdagens trummerum og miste gejsten i vores arbejde? Netop det spørgsmål samt at udforske hvad der er vores passion er dét, som vi ønsker at hjælpe deltagerne med at finde ud af.”

Sådan kommer du med

Erhvervsseminaret arrangeres af JCI Aalborg, der er et udviklingsnetværk for unge, frivillige mennesker i 20’ere og 30’ere og afholdes i samarbejde med det nordjyske reklamebureau Konxion og Erhverv Norddanmark.

Seminaret er startskuddet til JCI Danmarks forårskongres, der også afholdes på Comwell Rebild Bakker.

Kongressen vil blive besøgt af op mod 200 danske JCI-medlemmer weekenden over og er ligeledes arrangeret af arbejdgruppen bag seminaret.

JCI står for Junior Chamber International og er et internationalt udviklingsnetværk for 18-40 årige.

JCI giver netværk lokalt, nationalt og internationalt samt mulighed for at lede, lære og sparre på et niveau arbejdsgiveren måske ikke kan tilbyde i jobbet, men gerne ser medarbejderen evner.

JCI’s “hands on learning” på særligt projekt- og bestyrelsesarbejdet er unikt, og én af vores stærkeste kvaliteter.

Erhvervs seminaret er åbent for alle.

Billetter kan købes via dette link.

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.