Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

26.000 kroner indsamlet: Modeljernbanen giver penge til grønlandske børn

Af Nathalia Hentze Nielsen

Har du været igennem forhallen på Aalborg Banegård i løbet af de seneste 28 år, har du uden tvivl bidt mærke i den fine modeljernbane, der pryder forhallen.

Udseendemæssigt er der ikke sket meget over årene, og man skulle næsten tro, at den eneste værdi den har er nostalgisk.

Men, men… du kan stadig putte mønter i maskinen for at få toget til at køre, og de mønter går hvert år en god sag.

Aalborg Kommune skriver i en pressemeddelelse, at de to seneste års overskud lyder på 26.000 kr, og at de overrækkes til Foreningen Grønlandske Børn.

På grund af covid-19 blev der i sidste år ikke uddelt penge fra DSB’s modeljernbane, derfor er beløbet i år gældende for to år.

Sikrer en tryg barndom

Foreningen Grønlandske Børn har flere indsatser for grønlandske familier og særligt for børnene, hvor de arbejder for at mindske ensomhed, sikre trivsel og fremme en lys fremtid.

De er med til at sikre, at grønlandske børn og unge har en tryg barndom, får mulighed for uddannelse og at grønlandske børn og unge høres og inddrages.

I øjeblikket har Foreningen Grønlandske Børn særligt fokus på tilbuddet “Sisi”. Et tilbud, som er til grønlandske børn fra Aalborg og Nordjylland, der bor hos plejefamilier eller på opholdssted, fordi de ikke kan bo hos deres biologiske forældre.

“Det betyder rigtig meget for disse børn at have et sted, hvor de kan mødes med andre i samme situation og blandt andet blive klogere på den grønlandske side af deres identitet. Så derfor vil pengene fra DSB gå til aktiviteter i Sisi,” fortæller Jeppe Bülow Sørensen, der er afdelingsleder for foreningens tilbud i Jylland.

Uddeling aflyst

Egentligt skulle pengene været uddelt til foreningen i banegårdens forhal onsdag den 1. december 2021 kl. 14.00 til et arrangement, men Aalborg Kommune og DSB har her til morgen besluttet sig for at aflyse det.

Baggrunden for aflysningen er den stigende smitte med Covid-19, og de skriver, at det er vigtigt at alle kan følge sig trygge, når de færdes i banegårdshallen.

Del artikel

Andre læser også