Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Særvisning i biografen: Mød Swan Lee før stor koncert i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Hvis du er en af de mange som har sunget med på hits som ‘Love Will Keep You Warm’ og ‘I Don’t Mind’, så har vi gode nyheder.

Et af 00’ernes mest elskede og betydningsfulde danske indie-rockbands er nemlig genopstået, og udkom i februar med deres tredje album ‘The Garden’, som gruppen nu er på turné med.

Den 6. maj er turen kommet til Aalborg, hvor Swan Lee giver koncert på Skråen.

Før koncerten har du en unik mulighed for at møde medlemmerne Pernille Rosendahl, Emil Jørgensen og Jonas Struck i Biffen Nordkraft, når de introducerer dokumentarfilmen STJERNEKIGGER.

Det kan du se frem til

Filmen sætter spot på bandets tidlige år og fortæller historien om tre års modvind, der blev forvandlet til succes. Film og introduktion varer ca. halvanden time, så du vil kunne opleve både film og koncert.

Det er 22 år siden, at Swan Lee bragede ind på den danske musikscene med det anmelderroste debutalbum ‘Enter’ i 2001 og deres første store hit Bond-hymnen ‘Tomorrow Never Dies’.

Bandets andet album ‘Swan Lee’ gik direkte ind som nr. 1 på den danske hitliste i 2004. I 2005 valgte bandet så desværre at gå hver til sit.

Særvisning i biografen: Mød Swan Lee før stor koncert i Aalborg

‘Stjernekigger’ er lavet af Christina Rosendahl, søster til sangerinden og frontfiguren i Swan Lee, Pernille Rosendahl.

Christina følger med sit diskret insisterende kamera bandet i jagten på at få en kontrakt på plads. Meget i filmen ville kunne få ærgerrige unge musikere til at pakke sammen: koncerten for de to betalende gæster, endeløst ubesvarede opkald til diverse pladeselskaber og nedslående møder med branchen.

Men filmen fanger også en fandenivoldskhed og et gåpåmod uden sammenligning i dansk rockhistorie – et drive, der vibrerer gennem lærredet som stjernelys. En dansk klassiker inden for banddokumentar-genren, som folder sig ekstra fornemt ud på det store lærred.

Du finder billetinfo til filmen her.

Billetter til Skråen finder du her.

Del artikel

Andre læser også