Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil give kvinder tryghed: MMA-kæmper tilbyder forsvarskursus

Af Nathalia Hentze Nielsen

Da to kvinder blev udsat for voldtægt og voldtægtsforsøg i Østerådalen i oktober, spredte der sig utryghed blandt Aalborgs kvinder.

I kommentarsporet på MigogAalborgs Facebook-side skrev flere kvinder bl.a., at de ikke længere følte sig trygge ved at løbe alene.

Den frygt lavede ultraløberen Stine Rex et modsvar til i november med afholdelsen af et tryghedsløb i netop Østerådalen.

Én ting er at føle sig utryg, noget helt andet er at reagere i tilfælde af et overfald. Især hvis modstanderen er større og stærkere.

Her kommer Mikkel Sørensen ind i billedet. Nordjyden har været MMA-udøver i 15 år og er dermed særdeles bekendt med forskellige former for selvforsvar.

“Jeg rakte ud til Stine i forbindelse med hendes løb i Østerådalen, som desværre byggede på nogle forfærdelige begivenheder, og fortalte hende at det var katalysatoren for at udnytte mine 15 år som MMA-udøver.

Jeg tilbød at lære kvinder teknikker til at undslippe situationer og opfange dem inden, de udvikler sig,” forklarer Mikkel.

Vil give kvinder mere selvsikkerhed

Stine kunne straks se idéen i Mikkels forslag, og det er blevet til holdet Female Power Defence ved Skansen i Nørresundby.

“Kurset tager udgangspunkt i at udvikle den mentale styrke i samarbejde med fysiske teknikker. På den måde håber jeg på at gøre de kvinder, der deltager på kurset mere trygge ude i det offentlige rum.

Jeg ville ønske, at vi levede i den perfekte verden, hvor ingen kvinde behøver at være bange, men det er desværre ikke den realitet vi lever i. Derfor vil jeg virkelig gerne gøre kvinder mere sikre på dem selv og deres tilstedeværelse i det offentlige rum,” fortæller han of tilføjer:

“Dette kursus er vigtigt for mig, fordi kvinder absolut er lige så stærke mentalt som mænd, og i mange tilfælde handler det om at vise kvinder det gennem teknikker, som de vil kunne udføre på modstandere større end dem selv.”

Kurset bliver afholdt i to tidsrum hver torsdag i 10 uger, fra klokken 19.00-20.00 og 20.00-21.00, med start den 4. januar 2024.

Det koster 499 kr.

Du kan tilmelde dig kurset hos Skansen her.

Del artikel

Andre læser også