Mix din egen menu: Struktur er klar med helt nyt koncept
Det er nu mere end fem år siden, at Struktur åbnede dørene i Vesterå og hurtigt gjorde sig bemærket for sine hyggelige lokaler og mangfoldige menukort.
På Struktur er man inspireret af det franske bistrokøkken, men visionen har altid været at levere uforglemmelige smagsoplevelser, hvor kvalitet er en helt afgørende faktor.
Indtil nu har Struktur skiftet menu hver måned for at imødekomme ambitionen om at tilbyde gæsterne fleksibilitet, samtidig med at holde en rød tråd hele året rundt.
Endnu mere fleksibilitet
Menuen har været sammensat af både større a la carte-retter og de populære “Struktur-retter”, hvor gæsterne har kunnet mixe og matche mindre retter fra priser helt ned til 95 kr.
Selvom konceptet har været enormt populært i alle årene, står Struktur nu overfor en forandring.
Det fortæller indehaver Dennis Juhl til MigogAalborg.
“Vi er klar til et nyt kapitel på Struktur.
Da jeg startede Textur, var det for at gøre noget andet end det, vi lavede på Ruths Hotel.
Og senere flyttede vi til nye lokaler for at gøre plads til nye idéer,” siger han, og henviser til, at Textur i sommeren 2022 flyttede til Stjernepladsen.
Mix din egen menu
Nu er det så Struktur, der står overfor en forandring – men ånden forbliver den samme.
“Jeg elsker udfordringer, så denne gang vil vi udfordre os selv endnu mere på den fleksibilitet, vi allerede er kendt for,” fortæller Dennis, da vi møder ham i restauranten.
Han mener nemlig, at Aalborg efterhånden har rigeligt med stramme koncepter.
I stedet vil han kombinere den gode restaurantoplevelse med muligheden for at vælge selv, hvad man vil have at spise.
“Fremover vil vores gæster kunne sammensætte deres egen tre- eller femretters menu ud fra vores nye a la carte-kort.
Kortet består lige nu af 12 retter, og det er op til hver enkelt ved bordet at vælge dem, der tiltaler én mest,” forklarer Dennis.
Man er altså ikke længere bundet af en fast menu, og man behøver heller ikke blive enige med de andre ved bordet.
Ekstra nørdet menukort
Alle retter har nogenlunde samme størrelse, så man behøver heller ikke følge det klassiske “forret, hovedret og dessert”-mønster.
I stedet er retterne nøje udvalgt til at kunne serveres i perfekt harmoni med hinanden.
“Vi har virkelig nørdet med detaljerne, så retterne kan spises i lige rækkefølge for at sikre den bedste harmoni i smagsoplevelsen,” forklarer Dennis Juhl.
På menuen finder du alt fra norsk kammusling til tatar og en god ostetallerken.
Er du til lidt mere eksperimenterende retter, kan du prøve Hamachi med kefir-fløde, Butternut squash med macadamia eller en dessert med syltet mango.
Uanset om du vælger tre eller fem retter, er snacks inkluderet i prisen, som ligger på henholdsvis 385 og 585 kr.
Den gode råvare i centrum
Fælles for alle retter er, at den gode råvare altid er i centrum.
“Mange steder har kammuslinger på menuen, men vi har sørget for, at vores er håndplukkede fra Norge.
Råvaren får lov til at spille hovedrollen og komme helt til sin ret,” forklarer Dennis Juhl.
Af samme grund vil menuen heller ikke blive skiftet lige så ofte fremover.
Dels fordi kortet nu er så gennemarbejdet, men også for at kunne fokusere mere på de råvarer, der løbende bliver tilgængelige.
25 sider med vin
Struktur har, udover deres lækre mad, også altid været kendt for deres store vinkort og ambitiøse cocktailmenu.
Også her er der sket en lille opgradering.
“Vi har stadig mange vine på glas, men vinkortet har fået et lille løft. Vi har givet det ekstra gas, så vi nu lander på 25 sider med vin,” fortæller Dennis.
Derudover er der også leget med vinen i den forstand, at alle retter på det nye a la carte-kort har sin helt egen vin.
Det er altså ikke længere nok “bare” at bestille en vinmenu; de dygtige tjenere skal helst vide, til hvilken ret eller retter, du gerne vil nyde det enkelte glas.
På den måde er du altså sikker på at få den fuldstændig perfekte menu til lige præcis dig.
MigogAalborg har testet koncept
MigogAalborg har naturligvis allerede været forbi for at teste konceptet, hvor vi gik ombord i aftenmenuen med snacks og 5 retter til 585 kr. pr. person.
Omgivelserne på Struktur er – heldigvis – som de plejer at være. Udover at kandidere som en af byens absolut smukkeste restauranter, fejler den hyggelige, løsslupne og samtidig kompetente betjening absolut intet.
Man er bare i gode hænder på Struktur, og på trods af det tårnhøje gastronomiske niveau i køkkenet, føler man sig nærmest hjemme fra første minut.
Det geniale ved at være to afsted er – udover selskabet – at man med det nye koncept har mulighed for at smage en masse af de nye retter … hvis ellers sidemanden vil dele.
Derfor havde vi mulighed for at smage på hele 10 af de 12 nye retter på kortet.
Hvis nogen skulle være i tvivl, så holder Dennis Juhl og co. også niveauet med det nye koncept.
Hvis vi skal udpege et par favoritter på kortet, må vi starte med at fremhæve den lækre snack med i form af Kartoffel croquettes med bakskuld.
Kombinationen af den saltede, tørrede og røgede fisk og en gang friteret kartoffel er et match made in heaven.
Derudover var vi særligt glade for den danske blæksprutte vendt med rognsauce, urter & bitre salater og den brødstegt pighvar med brøndkarse, kål & fermenteret kålsauce.
Den helt store højdespringer bliver den fantastiske tatar af saltet okse med friskrevet trøffel, syltede ribs & hestebønner. Struktur ved om nogen, hvordan man laver en god tatar, og på det nye kort har den klassiske spise fået et frisk pust i form af de syltede ribs.
Kombinationen af trøffel, smørmørt oksekød og de syltede ribs gav en ret i komplet balance. Den skal du smage.
Med det nye koncept, får vi endnu mere lyst til at besøge Struktur igen, igen – og igen!
Vi smagte:
Snacks:
Sprød malt med creme på Gammel Knas & kornblomst
Sprøde grøntsager med luftig tandoori
Kartoffel croquettes med bakskuld
Aftenretter:
Hamachi med kefir-fløde & peberrod, squash, ramsløgskapers & kamille
Dansk blæksprutte vendt med rognsauce, urter & bitre salater
Hånddykket norsk kammusling med nordjysk lardo, hengemt tomat, hvide bønner & kammusling-fumét
Brødstegt pighvar med brøndkarse, kål & fermenteret kålsauce
Butternut squash med macademia, rosa peber, friterede kapers & XO sauce
Tatar af saltet okse med friskrevet trøffel, syltede ribs & hestebønner
Gråand som stegt bryst og confiteret lår med brændte beder & aromatisk peber/rødbede-sauce
Marmoreret oksefilet med Karl Johan, friteret brød & pighvar-reduktion
Luftig creme på karamelliseret chokolade, hengemte grønne frugter, appelsin-noter & brændte mandler
Syltet mango, mangosorbet, luftig creme anglaise, Verde Puro olivenolie & sprød mandel