ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

Af Emil Kjær Jørgensen

Elsker du at prøve lidt af det hele fra et menukort, og er du vild med ægte spansk tapas?

Så kan du godt glæde dig. For i denne uge åbner en helt ny restaurant i velkendte rammer.

Den anerkendte restauratør Michael ‘Miv’ Pedersen, som i forvejen har TABU, åbner en ny tapas-restaurant i Aalborg.

Tapa5 får til huse i Vesterå 5 i nabolokalerne til Mivs gourmetrestaurant, Tabu.

Her bliver fokus på autentisk, spansk tapas, som folk kender det fra de gode, gamle CANblau-dage.

For det var også Miv, som i seks år drev konceptet bag CANBlau i Aalborg, som var et populært sted.

“Et af de spørgsmål jeg har fået flest gange, efter CANblau lukkede, har været hvornår jeg åbnede en tapas-restaurant igen,” fortæller Miv med stor begejstring.

Miv har i sit virke som kok altid haft en stor passion for det spanske køkken, og har blandt andet brugt tre år af sit liv på at rejse rundt i netop Spanien for at få en masse lokale kontakter og – ikke mindst – smage sig igennem det omfattende køkken.

“Inderst inde har jeg altid vidst, at jeg på et tidspunkt skulle åbne en tapas-restaurant igen. Nu er tiden inde,” fortæller Miv.

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

Prøv restauranten som en af de første

TaPa5 har første åbningsdag fredag den 13. maj.

Vil du være en af de første, der prøver den nye tapas-restaurant, så kan du – eksklusivt gennem MigogAalborg – i hele maj måned bestille en menu med 10 serveringer for 450 kr. pr. person.

Her får du en spændende menu sammensat af Miv og Co., der bringer dig helt ud i krogene på et ægte spansk tapaskort.

Serveringerne kommer i heats, som du kender det fra Spanien: Først de kolde tapas, efterfulgt af de varme, og til sidst lidt fra det søde køkken.

Du kan allerede bestille bord lige her.

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant
Arkivfoto, CANblau

Det bedste fra CANblau – og lidt til

Tabu er kendt som en af Nordjyllands absolut bedste restauranter, og man har for nylig skruet endnu mere op for den gastronomiske oplevelse, hvor fokus nu er på det bedste af det bedste fra hele verden – læs mere om det her.

I nabolokalerne kommer TaPa5 til at være den “uformelle” nabo, hvor der er lidt mere løssluppen stemning, lidt højere musik, men stadig med fokus på den høje kvalitet og den gode oplevelse.

“Vi vil gerne ramme den hyggelige, jordnære og loose stemning, som også herskede på CANblau,” fortæller Miv.

På tallerkenen kan gæsterne se frem til at få serveret udsøgte spanske tapas, hvor udvalget skifter løbende – alt efter sæson og humør. Vinkortet er nøje udvalgt – og naturligvis med øje for det spanske køkken.

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

“Vi kommer til at servere et godt mix af noget, som folk kender fra det klassiske spanske tapas-kort, men vi vil også gerne skubbe grænserne lidt hos folk, så man forhåbentlig tager herfra med en stor oplevelse på flere områder,” forklarer Miv.

For det skal være en oplevelse hele vejen rundt at besøge TaPa5. Netop som man kender det fra de bedste spanske tapas-restauranter.

En lille bid af Spanien på flere måder

I den nye restaurant bliver det første, man møder en kæmpestor bar, hvor folk bliver budt velkommen, og her fra vil kokkene tilberede alle de kolde serveringer.

“I baren bliver der også siddepladser, hvor der er plads til at socialisere – både med de andre gæster, men også med personalet,” siger Miv.

Bagerst i lokalet, er der sat vinduer i væggen ud mod det store køkken, så gæsterne også kan følge med i tilberedningen af de mange retter.

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

På TaPA5 har du både mulighed for at sidde i selve restauranten, i baren, ved vinduerne mod udsigt mod Vesterå og så i den store gårdhave, hvor der hele sommeren vil være mulighed for både at nyde god mad, lækker vin og forhåbentlig noget vejr, der minder lidt om Spanien.

Åbningstiderne bliver onsdag – torsdag fra kl. 17.00 – 00.00, fredag fra kl. 17.00 – 01.00 og lørdag fra 12.00 – 01.00.

Med de sene åbningstider er der lagt op til også at bruge TaPa5 som mere end blot en restaurant.

“I de sene aftentimer skruer vi lidt mere op for musikken og stemningen, hvor det stadig vil være muligt at supplere både vin, cocktails og sjusser med små-retter og snacks,” fortæller Miv. Han fortsætter:

“Vi ligger jo helt oplagt i centrum af byen, hvor folk både kan komme ind efter et andet restaurant-besøg eller bruge os som første stop, inden en tur videre i byen.”

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

Stod bag CANblau: En af Aalborgs bedste kokke åbner ny tapas-restaurant

Hvad: TaPA5 åbner
Hvor: Vesterå 5
Hvornår: 13. maj

Du bestiller bord lige her.

Del artikel