Er et kæmpe hit i Århus: Miv åbner Slagterbørsen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Næste torsdag åbner et helt nyt restaurantkoncept i Aalborg.

Det er topkokken Michael Miv Pedersen, som står bag Tabu og CANBlau, der introducerer konceptet Slagterbørsen til 9000.

Restauranten ligger i samme bygning som CANBlau og overtager noget af kapaciteten fra tapasrestauranten.

Det bliver to separate spisesteder med cirka 60 pladser hver, men håbet fra ejerne er, at gæsterne bruger begge steder. Måske starter man med et glas vin i CANBlaus nye bar, eller måske går man derind efter en tur på Slagterbørsen.

Det kommer til at handle om kød og vin på Slagterbørsen. Man kan for eksempel vælge 3 retter og vin ad libitum i 2 timer.

Glashuset Lønstrup Michael Miv
Michael Miv (venstre) og restaurantchef Simon Bjerre på Tabu

Har styr på kvaliteten

Vinen ved man, at Michael Miv Pedersen og hans stærke team kender alt til, og det bliver topkvalitet på kød og vin.

“Vi har testet konceptet på Glashuset i Lønstrup hen over sommeren, og folk har taget rigtig godt imod det. Der har været en meget positiv respons, og vi har også samme model med CANBlau og Slagterbørsen i samme hus i Århus.

Her er det virkelig populært, så vi håber selvfølgelig også, at man tager rigtig godt imod det heroppe,” siger Michael Miv Pedersen til MigogAalborg.

På Slagterbørsen er kødet helt specielt, fordi man samarbejder med Danish Crown, som har en lille og unik afdeling ved navn Guldrummet.

Her arbejder de udelukkende med kød fra de bedste udvalgte dyr, og modner det selv i op til flere måneder. Det er både kvæg, svin og lam, der er tale om. Her handler det kun om en ting, og det er at opnå den bedste kvalitet.

Det er stort set kun de bedste restauranter i landet, som har mulighed for at købe kød hos Guldrummet. Og i den kategori hører SlagterBørsen.

Satser på kvalitet fremfor kvantitet

Da Guldrummet satser på kvalitet fremfor kvantitet, så kan man for eksempel ikke bestille 270 mørbrad, fordi så mange er der ikke. Så man må købe det kød, som er færdigmodnet og klar til salg. Sådan er det.

Så hvilken udskæring, som bliver serveret på SlagterBørsen, vides ikke med sikkerhed. Det afhænger af, hvad der udbydes og nok også til prisen. Deraf kom børsen på banen.

“Kvaliteten på kødet er helt i top, det tør vi godt at garantere. Vi synes, at CANBlau og Slagterbørsen supplerer hinanden godt. Vi har renoveret og lavet lidt om her i løbet af sommeren, og nu glæder vi os til at tage imod de første gæster på Slagterbørsen,” forklarer Michael Miv.

Hvad er prisen?

Hvad koster det så? Det korte svar er, at du kan købe en ret for 140 kroner. Men det kan ikke betale sig, da du for 500 kroner kan få tre retter og alt den vin, du kan drikke i to timer. Hvis nu, at du vil bruge længere tid på din middag, så kan du købe ekstra tid.

Michael Miv Pedersen har blandt andet med TABU opnået placering som Aalborgs bedste restaurant i den anerkendte White Guide. Sidste år vandt de prisen for Årets Gennembrud i hele landet kåret af Den Danske Spiseguide. Så det borger af kvalitet, når Miv samler sit team om noget nyt.

Tidligere på året overtog samme ejerkreds også Glashuset i Lønstrup, hvor der har været proppet med mennesker hele sommeren.

Du kan allerede læse mere og booke bord på Slagterbørsen her

To nye Street Art malerier bliver til i denne uge: Her kan du se dem

Skrevet af: Michael Qureshi
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin
Duoen Telmo Miel arbejder på gavlmaleri i Berlin

Den smukke Street Art kunst rundt omkring i Aalborgs gader og stræder er noget, de fleste af os værdsætter i høj grad.

Nu er der nye smukke gavlmalerier på vej i bybilledet. I løbet af 2019 vil KIRK Gallery igangsætte flere nye med nogle af verdens bedste Street Art Kunstnere.

De to første bliver malet og præsenteret i denne uge, hvor de vises frem på lørdag d. 27. april.

Men kunstnerne er allerede i fuld gang to forskellige steder i Aalborg med deres kunst på bygninger.

Se dem arbejde løbende og tag en snak med dem

Den hollandske duo Telmo Miel samt Joram Roukes starter i dag tirsdag d. 23. april på to store gavlmalerier i henholdsvis Bispensgade 8-10 og Hjulmagervej 55 (Gabriel A/S) i Aalborg. Kan ses tydeligt fra broen på Øster Allé i Aalborg.

Man vil her kunne se kunstnerne arbejde, og der vil samtidig være mulighed for at få en snak med dem, når de begge afslutter deres ophold med hver især at åbne en soloudstilling i galleriet lørdag d. 27. april kl. 12-14.

De tre kunstnere udstiller derudover anden kunst i KIRK Gallery i Danmarksgade 8.

Af Joram Roukes har beboerne i Gedsted samtidig været heldig at få nedenstående gavlmaleri, hvor vi nu også vil se hans arbejde udfoldet i Aalborg.

 

1600 kvm. med fede mærker: Danmarks største børnetøjs-outlet åbner i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Foråret er over os, og snart kommer de varme sommermåneder buldrende.

Det betyder også, at det er tid til at udvide sommergarderoben til børnene.

Kan du ikke lige overskue udskrivningen, på alt det der skal købes til børnene, så kommer den her nyhed som sendt fra himlen.

Danmarks største børnetøjsoutlet kommer nemlig atter til Aalborg. Denne gang i en ny forbedret og ikke mindst større udgave.

Spar op til 80% på lækre brands

Fra 2. maj kan man glæde sig til shopping-paradis på børnetøj med alle de fede mærker på gigantiske 1600 kvadratmeter i City Syd.

Der er mindst 50% at spare på alle varer og helt op til 80%, så pludselig bliver det overskueligt at få købt alt det lækre til sommeren ind.

Det er Outletland, der står bag det store set-up, hvor de netop har deres ekspertise i at rykke ind i de større danske byer med masser af varer fra fede brands.

Man kan i den grad godt glæde sig til, at de vender retur til Aalborg.

Over 4000 har allerede markeret sig interesseret på Facebook, og lige nu kan man deltage i en konkurrence om børnetøj for 10.000 kr. ved at klikke deltager/interesseret lige her

“Vi udvider butikken med 700m2 i forhold til sidst og kommer kun med NYE sæsonvarer i ALLE størrelser,” skriver Outletland i en pressemeddelelse.

Over 100.000 varer fra over 35 forskellige mærker

Outletland kommer til at køre i stort set hele maj i Aalborg fra 2. maj til og med den 26. maj. Her finder du over 100.000 varer fra over 35 forskellige brands. Med alt i tøj, overtøj og tilbehør!

Her er et udpluk;

Noa Noa Miniature (60.000 stk. i alle størrelser)
Popupshop (30.000 stk. i alle størrelser)
Mini A Ture (15.000 stk. i alle størrelser)
Color kids (20.000 stk. i alle størrelser)
Småfolk (10.000 stk. i alle størrelser)
Minymo (20.000 stk. i alle størrelser)
Me Too (10.000 stk. i alle størrelser)
CeLavi (5.000 stk. i alle størrelser)
Mala (5.000 stk. i alle størrelser)

“Vi har gjort plads til mere shopping, men vigtigst af alt, så har vi lyttet til kunderne og skiftet hele sortimentet ud!

Du kan derfor glæde dig til at gå på opdagelse i et kæmpe udvalg af de helt rigtige brands – og i alle størrelser fra 0mdr.-16 år!,” skriver Outletland i pressemeddelelsen.

Hvad: Danmarks største børnetøjsoutlet
Hvor: Stenbukken 10, City Syd
Hvornår:

Åbningstider:
2-3. maj: 10.00-19.00
4-5. maj: 10.00-16.00
9-10. maj: 10.00-19.00
11-12. maj: 10.00-16.00
16-17. maj: 10.00-19.00
18-19. maj: 10.00-16.00
23-24. maj: 10.00-19.00
25-26. maj: 10.00-16.00

 

Børnekarneval større end nogensinde: Så meget sker der på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Jakob Kildehave
Foto: Jakob Kildehave

I over 30 år har Aalborg Karneval inviteret børn og barnlige sjæle til at deltage i det årlige Børnekarneval, som nu er et af Danmarks største arrangementer på børnenes præmisser.

For mens glade og feststemte voksne slår sig løs lørdag den 25. maj, har børnenes deres helt eget karneval den 18. maj, når Kildeparken indrettes til en fortryllende verden, hvor børn i alle aldre kan blive underholdt

“Vi har brugt hele efteråret på at etablere store lokale samarbejder med andre kulturinstitutioner, så de kombinerer det bedste af det bedste i børnehøjde.

Eksempelvis genopliver Kunsten ”Kunsten To-Go”, som får deres hele eget område blandt musiktræerne, og Det hemmelige teater har skrevet en hele bog, hvor man selv kan spille helten,” forklarer formand for Aalborg Karneval, Mette Bugge.

Foto: Aalborg Karneval

Så meget sker der på dagen

Børnekarnevallet starter traditionen tro kl. 10 på Gabels Torv med en både sjov og festlig parade gennem byen, hvor børnene kan få vist deres flotte og fantasifulde kostumer frem.

Kildeparken åbner også allerede kl. 10, og her vil festen fortsætte hele dagen med alverdens aktiviteter.

Børn og barnlige sjæle kan blandt andet glæde sig til, at Funcenter Aalborg stiller en masse sjove aktiviteter op, mens Søspejderne tilbyder, at man kan sejle en tur i åen eller riste skumfiduser.

Derudover kan børnene prøve kræfter med en forhindringsbane eller den speciallavede parkour-bane.

Derudover vil der også være bordfodbold, Cirkus Klubben, ansigtsmaling og hoppeborge.

Foto: Aalborg Karneval

Alt lige fra Paw Patrol til Djämes Braun og Albert Dyrlund

Til de mindre børn kommer Paw Patrol og giver et fantastisk show, hvor de flankeres af  et kuffertcirkus, som styrer Store Scene hele dagen.

I 2018 startede Aalborg Karneval et samarbejde med musikskolerne, hvor udvalgte skolebands fik plads på deres helt egen scene i Kildeparken.

I 2019 får disse skolebands plads på Store Scene, hvor i alt 8 skolebands får mulighed for at spille i et professionelt setup flankeret af kendte kunstnere som Djämes Braun og Albert Dyrlund, der også vil underholde med deres eget musik.

“Vi glæder os helt vildt til en dag i børnenes tegn, hvor der er fokus på sjov, musik og leg for alle aldersgrupper,” siger Mette Bugge

Hvad: Børnekarneval
Hvor: Kildeparken (Optog starter ved Gabels Torv)
Hvornår: Lørdag den 18. maj fra kl. 10

Kildeparken åbner kl 10 og man må gerne medbringe sin egen picnickurv, dog skal drikkevarer købes i barerne i Kildeparken.

Det koster 50 kr. at komme ind per person. Børn under 2 år er endda gratis.

Du finder mere info om Børnekarneval her.