Miniguide – få tid til at leve sundt

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

At leve sundt og spise sundt kan være en omstilling mange frygter at tage. Måske er de sunde opskrifter anderledes end dem man er vant til eller også er motionen svær at påbegynde, men det behøver faktisk ikke at være så tidskrævende, som mange går og tror.

Her får du en miniguide til, hvordan du kan få et sundere liv på en nem og ligetil måde.

Kosten; få hjælp i din travle hverdag

Når man skal omlægge sit liv og sigte mod en sundere livsstil, så er det først og fremmest ens spisevaner man bør overveje.

Vi ved alle hvad der er sundt og hvad der er usundt at spise, og derfor ved vi også, hvad vi bør undgå. Selvfølgelig skal der være plads til syndige fristelser i form af sukker, fedt og færdigretter, men generelt bør man tænke i økologi og grønt, når man skal sammensætte sin ugentlige madplan.

Men at omlægge sin kost og prioritere økologi kan være svært, hvis det er meget forskelligt fra ens indgroede vaner. Især i hverdagen efter en lang dag på jobbet, kan det være svært at finde tiden og energien til at eksperimentere med nye indkøbslister og opskrifter.

Der findes en lang række tiltag, hvor du faktisk kan få sunde og økologiske råvarer bragt til døren, så du ved at du ikke går på kompromis med din sundhed i en ellers travl hverdag.

Derudover kan du også få bragt f.eks. Årstiderne måltidskasser, hvori alle de specifikke ingredienser til en given ret indgår, så du ikke selv skal tænke på nye retter og opskrifter.

Tænk ikke motionen som en byrde

Har du styr på det grønne indhold i dit køleskab og hvad du dagligt indtager, så bør du også indtænke motion i din nye livsstil.

En sund krop kræver bevægelse, og det er derfor vigtigt at du bevæger dig væk fra sofaen.

Motion kan være mange ting, og du behøver ikke at stå i et fitnesscenter flere timer om ugen, hvis du ikke bryder dig om det. Det handler om at holde musklerne og pulsen i gang, så du kan helt selv sammensætte en træningsform, der passer bedst til dig og dine behov.

Elsker du at være i naturen, så kan du f.eks. slå din træning og din tid i naturen sammen. Løb en tur i skoven, tag ud og ro i kajak eller cykle en tur ved stranden. Alle disse former for bevægelse vil påvirke din krop i en positiv retning og på den måde være med til at give dig et sundere liv.

I visse tilfælde behøver du ikke engang at forlade hjemmet for at dyrke motion. Sæt i stedet tid af til let træning i stuen, hvor du f.eks. laver nogle øvelser ud fra et træningsprogram eller dyrker yoga.

Lige meget hvilken træningsform du vælger, så skal du huske at det ikke skal føles som en byrde. Forsøg at vælge noget du godt kan lide at lave, på den måde undgår du at miste motivationen hurtigt efter opstart.

 

Nordjyllands største esport event: Det skal du opleve i Gigantium i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen går det løs med Nordjyllands største LAN- og esport event i Gigantium.

Der er sørget for gratis adgang til dagsgæster både fredag, lørdag og søndag takket være et flot sponsorat fra Sydbank.

Og hele 1500 gamere er samlet foran deres skærme, som betyder, at Geeks Gone Wild kan melde totalt udsolgt på selve billetsalget.

Under eventet vil der blive konkurreret i spil som Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, og League of Legends.

Med deltagere fra 10 nationer og en samlet præmiepulje på over 14.000,- vil en af nordeuropas største Tekken 7 turneringer blive afviklet i løbet af weekenden.

Mange sjove konkurrencer

Hovedarrangør Lasse Kjær fortæller;

“Vi oplevede sidste år, at folk ikke rigtig ville det her kæmpe sceneshow og store pengepræmier.

De vil meget hellere bare sidde og hygge sig. Så i år har vi taget flere af de gamle konkurrence, som ikke nødvendigvis foregår på computeren, med igen. Det gælder konkurrencer som tastatur-samling, Bordlotto og Cocio crash.

Vi har lyttet til gæsterne og vi kan se på billetsalget at det har virket.”

Under eventet foregår der en masse aktiviteter rundt om i Gigantium. Der vil være konkurrencer rettet mod deltagere, men også en masse aktiviteter som dagsgæster også har mulighed for at deltage i, bl.a. konkurrencer som Fortnite Dance Off og Bottleflip.

Derudover er der et stort messeområde hvor der bliver rig mulighed for at se på gadgets og prøve de nyeste spil.

Vi har udvalgt nogle højdepunkter:

Hvis du vil se turneringer

CS:Go Coolshop GGW Open/CS Tour
Fredag fra kl. 19.00

League of Legends
Fredag fra kl. 20.00

Fortnite Solo
Fredag fra kl. 20.00

Tekken
Lørdag fra kl. 10.00

FIFA20
Lørdag fra kl. 12.00

Fortnite Duo
Lørdag fra kl. 20.00

Hvis du vil se konkurrencer og aktiviteter

Johnni Gade Rap Battle
Fredag kl. 18.20

Bottleflip og wankerarm konkurrence
Fredag kl. 21.00

Musemåttekast
Lørdag kl. 11.00

Fortnite Dance Off
Lørdag kl. 12.30

Streamers Meet & Greet
Lørdag kl. 14.00

Kontorstol Race
Lørdag kl. 15.45

Cocio & Cola Crash
Lørdag kl. 16.00

Du kan se HELE programmet her

Spar op mod 90% på mærkevarer: Stor outlet i midtbyen skal rydde butikken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I starten af december kunne vi fortælle nyheden om, at Brandcuts åbnede en stor Pop Up Outlet i Bispensgade 26, hvor Loft By Loftet tidligere har haft butik.

Og helt efter planen lukker den næsten 600 kvadratmeter store butik her i slutningen af januar.

Det betyder endnu større besparelser, indtil butikken lukker helt den 28. januar i næste uge.

“Alt skal væk, så vi har skruet ekstra meget på priserne fra i morgen, fredag den 24. januar, og til på tirsdag,” fortæller Troels Bay, ejer af Brandcuts, til MigogAalborg.

Spar op mod 90 % på kendte mærker

Pop Up Outlet garanterer et kæmpe udvalg, hvor der er tusindvis af attraktive varer til både mænd og kvinder.

Du kan blive klædt på fra top til tå, for der er alt fra sko, jeans, kjoler, vinterjakker mm. at finde i butikken.

Du kan se frem til fede mærker som Diesel, Masai, Tenson, Armani, Norr, Dolomite, Knowledge Cotton Apparel, Shoe the Bear, Performance pants og mange flere.

Besparelserne er denne gang helt op til 90 % og åbningstiderne er som følger:

Fredag den 24. januar 10.00-19.00

Lørdag den 25. januar 10.00-16.00

Søndag den 26. januar 11.00-15.00

Mandag den 27. januar 10.00-17.30

Tirsdag den 28. januar 10.00-17.30

Hvad: Ophørsudsalg i Pop Up Outlet
Hvor: Bispensgade 26, 9000 Aalborg
Hvornår: Resten af januar

Støtter en god sag: Textur laver vild gourmet-tur i Great Dane fly over Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvad siger du til at få serveret gourmet-mad og champagne fra Restaurant Textur og Ruths Hotel, mens du cirkler rundt i luften over Aalborg?

Hvis svaret er et kæmpe JA TAK, så er det bare om at få booket en billet til det helt særlige arrangement, som Restaurant Textur laver i en god sags tjeneste i næste uge.

Torsdag d. 30. januar kan du komme på en helt særlig flyvetur i Great Dane Airlines passagerfly, hvor du bliver forkælet fra start til slut mens man flyver over det meste af Nordjylland.

Undervejs er der foredrag fra Coolshops Jacob Risgaard, der er blevet et virkelig hot navn i Danmark med sin deltagelse i Løvens Hule-panelet.

Derudover er der indlæg fra Thomas Hugo Møller, der er stifter og direktør for Aalborg-flyselskabet Great Dane Airlines.

Læs også: 3 retter for 225 kr.: Toprestauranter i Aalborg er med i ny restaurant-festival 

Fantastisk initiativ

Textur har tilmeldt sig SUPERDYSTEN 2020, der handler om at samle så mange penge ind som muligt til CoolUnite. Det er en velgørenhedsfond skabt af Coolshop, som støtter sygdomsramte og udsatte børn.

“Det er et fantastisk initiativ af Restaurant Textur, og vi er glade for al den støtte vi kan få til CoolUnite. Det bliver en helt særlig flyvetur, tør jeg godt at love,” siger Jacob Risgaard.

Arrangementet varer fra klokken 14.00-16.00 med afgang fra Aalborg Lufthavn, og koster 750 kr. per billet.

Du kan læse mere og købe billetter her

Læs også: Kom med til Aalborgs eneste Skybar-fest med cocktails i næste uge