Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Minibibliotek i det grønne: Find gratis sommerlæsning i Bogkuben

Af Frederikke Hougaard Hansen

Det solrige og vaskeægte sommervejr er efterhånden blevet en standard for Danmark, og det bringer naturligvis flere og flere folk udenfor i det gode vejr.

Heldigvis er Aalborg en by, hvor man let kan finde sig et grønt område og slå tæppet ud, hvis ikke man har en have.

Bogkuben har, som reaktion på det gode vejr og den medfølgende livlige udendørs færd, valgt at åbne et lille parkbibliotek.

Bogkuberne med et lille, godt og bredt udvalg af bøger, er placeret centralt i Karolinelund, Kildeparken og Friluftsbadet.

Minibibliotek i det grønne: Find gratis sommerlæsning i Bogkuben
Bogkuben i Vestre Fjordpark

Del de gode læseoplevelser

Bogkubens koncept er ganske simpelt: tag en bog med hjemmefra, som du vil give – stil den i bogkuben og find en anden bog, du vil have i stedet. Bytte-bytte-købmand!

Har du ikke en bog at bytte med eller glemt den derhjemme, så er det også tilladt at låne en bog i et par timer, bare du husker at stille den tilbage.

“Vi synes selv, at konceptet er én af de små brikker i det store puslespil, som er med til at gøre Aalborg til så skøn en by at bo i.

Minibibliotek i det grønne: Find gratis sommerlæsning i Bogkuben

Projektet startede udfra et ønske om at skabe gode rammer i Aalborgs grønne områder. Ved at bringe kulturmuligheder, som Bogkuberne, ud i parkerne skabes der en ny mulighed for at få aalborgenserne ud i by-naturen.

Natur og kultur er vigtigt for mit eget velbefindende, så derfor fik jeg lyst til at dele projektet med mine medborgere,” fortæller projektleder, Sabine Pedersen, til MigogAalborg.

En bog for en bog

For at flest muligt skal kunne få glæde af de gode læseoplevelser, skal man huske at benytte bogkuberne med respekt for de næstkommende læsere.

Derfor er det vigtigt, at man følger den helt simple regel: En bog for en bog.

Parkbiblioteket er tilgængeligt for alle aldre, og derfor hører bøger af seksuel eller voldelig karakter ikke hjemme i bogkuberne.

Minibibliotek i det grønne: Find gratis sommerlæsning i Bogkuben

“Brugerne er selv med til at skabe indholdet ved at kunne bytte de bøger som de har lyst til. Derfor kan der findes meget forskelligt litteratur i bogkuberne, hvilket er med til at gøre projektet mangfoldigt og til en ny oplevelse for hvert besøg.

Jeg håber desuden at denne inddragelse, delekultur og tillid, bidrager til at Aalborgenserne passer på projektet – det har de gjort indtil videre,” siger Sabine og tilføjer slutteligt:

“Projektet har åbnet op for nye muligheder og dialog inden for natur- og kulturtiltag i Aalborgs grønneområder, hvilket jeg er meget begejstret for. Der er blandt andet planlagt en oplæsning under åben himmel i denne sæson, hvilket bliver spændende at se tilslutningen omkring.”

Del artikel