Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu flere tilbud: Mindstep Care tilbyder all-inclusive medarbejderpleje

Af Nathalia Hentze Nielsen
Indehaver af Mindstep Care, Søren Dige, og direktør for Sydbank Aalborg, Claus Starbæk.
Indehaver af Mindstep Care, Søren Dige, og direktør for Sydbank Aalborg, Claus Starbæk.

“All-inclusive” er et begreb, som de fleste vil forbinde med charterferier i sydens sol, og dermed afslapning, genopladning og generelt velvære.

Men hvorfor skal så basale ting som trivsel og velvære kun være i spil en eller to gange om året, når man drager på ferie? Hvorfor kan det ikke være en integreret del af dagligdagen – og ikke mindst ens arbejdsliv?

Det mener virksomheden Mindstep Care bestemt også det kan, og deres take på ‘all-inclusive’ er et komplet sundheds- og trivselsprogram til virksomheder, der ønsker at øge sundhed, trivsel og arbejdsglæde for deres medarbejdere.

Vi har før skrevet om det populære koncept, men der er sket meget siden – ikke mindst efter Corona – som fortjener at blive belyst.

“Vi har fået væsentligt flere tilbud til virksomheder og privatpersoner,” forklarer Søren Dige, indehaver af Mindstep Care, og tilføjer at de også har udvidet:

“Virksomheder i Frederikshavn og omegn får også mulighed for at benytte sig af programmet nu.”

Alt fra yoga til førstehjælp og foredrag

Har du ikke allerede stiftet bekendtskab med Mindstep Care’s univers, er det lige så simpelt, som det er smart.

Virksomheder køber et abonnement til sundheds- og trivselsprogrammet, og medarbejderne får herefter ubegrænsede muligheder for træningsaktiviteter, kurser, workshops og foredrag.

Faktisk indeholder programmet hele tre ”grene”, så man kan støtte op om og tilbyde medarbejderne en bred vifte af viden, inspiration og træning.

Gennem en Mindstep Care partneraftale får medarbejderne mulighed for at deltage i over 40 hold med professionelle instruktører hver uge, som strækker sig fra kurser i førstehjælp og stress til foredrag af inspirerende og kendte mennesker samt hold som crossfit og yoga – for blot at nævne et par af de mange muligheder.

Derudover kan man også tilkøbe ekstra aktiviteter og arrangementer ved siden af – faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.

Alt dette fås til en særdeles overkommelig pris. Har man f.eks. en virksomhed med 50 ansatte, løber investeringen op i det, der svarer til 58 kr. per ansat per måned.

Bedre trivsel og performance

En virksomhed som har benyttet sig af den fulde palette af tilbud er LBNMedical i Aalborg.

“Vi startede med et sundhedstjek for alle medarbejdere, hvilket var et tilbud som Mindstep kom med. Det var tænkt som en mulighed for, at medarbejderne kunne finde ud af, hvordan helbredet var, og på eget initiativ gøre noget ved det, hvis de havde lyst.

Vi har mange gode medarbejdere, som greb bolden og tænkte det også var en mulighed for noget teamwork. De har taget initiativ til en masse team events, f.eks. mountainbike, løb, badminton, crossfit og padel,” fortæller Lars Braun, ejer af LBNMedical.

Netop mountainbike og padel var ikke en del af Mindstep-programmet, men blev sat i stand efter et ønske fra medarbejderne, og det er en af de mange fordele ved partnerskabet; nemlig muligheden for at få skræddersyet en team-dag og opnå fordelagtige tilbud på forskellige andre tiltag.

Medarbejderne bruger også Mindstep Care’s ugentlige aktiviteter flittigt.

“Jeg synes konceptet er helt fantastisk. Det giver god mulighed for medarbejderne til at prøve forskellige aktiviteter uden, at de behøver melde sig ind i en masse foreninger.

De bliver også guidet i en retning, der kan hjælpe til at gøre dem sundere, hvilket også giver bedre performance på arbejdspladsen,” siger Lars Braun.

Medarbejderne er den vigtigste ressource

At sundere og gladere medarbejdere er nøglen til succes kan Claus Starbæk, der er direktør hos Sydbank Aalborg, også skrive under på.

“Den vigtigste ressource i Sydbank og enhver anden virksomhed er medarbejderne. Hvis trivslen og medarbejdertilfredsheden er god, er der god grobund for sund vækst i forretningen.

I Sydbank oplever vi markant vækst i forretningen, og vi finder det derfor naturligt, at give medarbejderne optimale rammer for at vedligeholde deres mentale og fysiske form.

Mindstep indeholder en stor paraply af tilbud, hvor der både er noget til den mentale træning, men også til den fysiske. Det skal være simpelt og nemt, og det er tilgangen til Mindstep,” forklarer han.

Effekten af abonnementet er også allerede til at tage og føle på; han fremhæver, at medarbejderne har fået en bedre mental og fysisk form, og at de har knyttet stærkere relationer til hinanden – bl.a. gennem yoga og foredrag.

“Det resulterer i et sundere arbejdsklima med højt humør og god energi,” uddyber han.

En pris, der er til at betale

Det er ikke kun private virksomheder, der ser en værdi i abonnementet. Ydelsescentret i Aalborg Kommune er også blevet trofaste brugere efter en målrettet indsats mod at nedbringe sygefraværet.

“I forlængelse med vores indsats var vi jo også interesserede i at have en arbejdsplads med stor trivsel, hvor vi kan have noget socialt sammen, og dette er et rigtigt godt bud.

Vi har medarbejdere, der tager til yoga og badminton sammen i deres fritid, og i arbejdstiden har vi haft nogle temadage omkring god ledelse og også et førstehjælpskursus.

Der er mange forskellige muligheder gennem Mindstep, og det hele er til en pris, der er til at betale,” siger Lars Uldahl, teamleder for Ydelsescentret i kommunen.

Dette fokus på også at komme sygdom og stress i forkøbet, er ét af Mindstep Care’s hovedformål. Virksomheden ved, at trivsel og produktivitet går hånd i hånd, og derfor er det en god idé at interessere sig for sine medarbejders trivsel.

Aktiviteterne har allerede været en stor succes i Ydelsescentret, og Lars Uldahl fortæller, at to andre huse i Job og Ydelsesafdelingen nu har valgt at følge i deres fodspor og investere i Mindstep Care’s abonnement.

Planer om flere sociale arrangementer

Lige nu findes der over 40 hold i træningsbenet af sundheds- og trivselsprogrammet, over 20 workshop og kurser samt fem events med bl.a. sundheds- og ernæringsekspert Michelle Kristensen.

Disse aktiviteter og events fornys og udvikles løbende. Eksempelvis fremhæver Søren Dige, at man som noget nyt kan vælge biografture fra 2022.

“Vi er under Corona-krisen blevet endnu mere bekræftet i, hvor vigtig kultur er for vores velbefindende, og derfor vil vi flere gange om året invitere en tur i biografen til forestillinger på aktuelle film.

Vi pønser også på at udvide, så vi kommer til at tilbyde intimkoncerter. Det ligger sig op af trivselsbenet med at gå ud med kollegaerne og have en hyggelig aften.

Det sociale element af et arbejde er mindst lige så vigtigt som at spise sundt og dyrke motion,” forklarer han afslutningsvis.

Læs mere om Mindstep Care her. 

Del artikel

Andre læser også