Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Små løb rundt i Nordjylland: Aalborg Halvmarathon flytter ud i regionen

Af Emil Kjær Jørgensen

Aalborg Halvmarathon er langt fra den eneste event der i foråret er blevet ramt af aflysninger, men de 3500 deltagere, der har valgt at overføre deres startnummer til 2021-udgaven, behøver ikke gå igennem en lang tørkeperiode uden motionsevents.

Et nyt samarbejde mellem Sparekassen Vendsyssel, lokale løbeklubber og DGI Nordjylland har skabt muligheden for events, der er lokalt forankret i hele Nordjylland under navnet Aalborg Halvmarathon Test Runs.

Sådan fungerer det

Fire lørdage i oktober måned, inviterer løbeklubber til at løbe enten 10 km eller halvmaraton, fire forskellige steder i Nordjylland.

Det sker i et stramt styret setup, der muliggør at afholde de lokale events inden for myndighedernes retningslinjer.

”Vi har hele tiden haft et ønske om at brede Aalborg Halvmarathon ud til hele Nordjylland, og motivere nordjyderne til mere bevægelse gennem fælles oplevelser.

Forårets aflysning har sat skub i processen og vi er nu klar til at invitere ind til mindre events i forsvarlige rammer.

Det betyder at en stor del af løberne, der allerede er tilmeldt næste års løb, kan få testet formen af – men alle andre løbeinteresserede er selvfølgelig også mere end velkomne”, fortæller Birgitte Nielsen, direktør i DGI Nordjylland og fortsætter:

”Når vi arrangerer events, som situationen er nu, kræver det selvsagt øget opmærksomhed på rammerne – og det har derfor stor betydning for at os, at få en samarbejdspartner ind.

Det nye samarbejde med Sparekassen Vendsyssel passer perfekt ind i konceptet med at lave mindre, men flere lokale løb i Nordjylland. Sparekassen Vendsyssel, som er så lokal forankret i landsdelen, ser en stor værdi i at give det lokale foreningsliv et løft i en svær tid – og dermed bidrage aktivt til at skabe oplevelser for nordjyderne.”

Lokale events – fælles oplevelser

Aalborg Halvmarathon Test Runs giver alle der er tilmeldt i 2021 mulighed for at teste formen af her i efteråret. Alle tider kan sammenlignes direkte med forårets resultat og som en lille ekstra gulerod får deltagerne i et af oktober måneds Test Run fingrene i den specialdesignede medalje for det aflyste Aalborg Halvmarathon 2020.

Et vigtigt element i at bringe Aalborg Halvmarathon ud i Nordjylland er at tage stemningen og følelsen af fællesskab med – på trods af begrænsningerne i antallet af deltagere.

”Vi har sammen med Sparekassen Vendsyssel og løbeklubberne kigget på opbygningen af målområdet, så vi får trukket mest muligt stemning ind i de lokale Test Runs.

Det betyder blandt andet at der ikke bliver sparet på f.eks. målportaler, telte og beachflag – og i det hele taget forsøger vi at skabe så god en oplevelse som muligt, hvor man kan genkende elementer fra det vi vel snart kan kalde Aalborg Halvmarathon classic.

Her er det bare fedt at mærke den parathed, der er lokalt, for at skabe en løbefest i mindre målestok her i efteråret”, slutter Birgitte Nielsen af.

Aalborg Halvmarathon Test Runs afholdes:

  1. oktober – Hobro
  2. oktober – Sæby
  3. oktober – Aalborg
  4. oktober – Hjørring

Yderligere informationer om de enkelte afdelinger finder du her.

Del artikel

Andre læser også