Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil hjælpe andre i sorg: Iværksætter bliver partner i Min Afsked

Af Nathalia Hentze Nielsen

For snart tre år siden slog Else Mikkelsen dørene op til sin første bedemandsforretning i Nørresundby.

Med værdier som indlevelse, nærvær og nytænkning i fokus er udviklingen af Min Afsked kun gået én vej; opad.

Succesen har betydet, at de har udvidet med yderligere fem afdelinger i Aalborg, Brønderslev, Roskilde, Støvring og senest Aarhus.

Næste skridt er at udbrede konceptet til så mange mennesker som muligt rundt om i Danmark, og det har ikke kun betydet ankomsten af en ny investor, men også indtrædelsen af Else Mikkelsens søn, Joakim Skak, som partner i virksomheden.

”Joakim har været med på sidelinjen helt fra begyndelsen, så nu kunne han lige så godt gå all-in,” fortæller Else Mikkelsen med et smil.

Den unge iværksætter er trådt ud af sin virksomhed, MinRecept, som han startede i 2019, for at hjælpe sin mor med at udvide til 20 butikker indenfor fem år.

Et værdifuldt partnerskab

Når man møder mor og søn, er det ikke overraskende, hvorfor deres partnerskab giver så god mening.

Begge deler visionen om at hjælpe efterladte på bedste vis og når man taler med dem, får man hurtigt indtryk af, at de er vant til at ping-ponge idéer og input.

”Vi sparrer meget med hinanden, og Joakim har nogle anderledes input en gang imellem, som er meget værd. Det betyder rigtigt meget,” forklarer Else Mikkelsen.

For Joakim Skak betyder det ligeledes meget at blive en del af virksomheden – af professionelle såvel som personlige grunde.

”Det er fantastisk at blive en del af en forretning, der har det formål at hjælpe folk i en svær tid.

Jeg har selv mistet en storebror og ved, hvordan det er at stå i situationen. Det er ikke nemt, og derfor har man brug for god rådgivning,” fortæller han åbenhjertigt.

Netop tabet af sønnen gjorde, at Else Mikkelsen valgte at træde ind i bedemandsbranchen i 2018. Familien oplevede ikke at blive mødt i deres sorg, og hun ønskede at tilbyde andre noget af det, hun selv savnede:

”Mange aner ikke, hvor mange muligheder der er. De ved ikke, at der findes utrolig mange slags kister, og at man bl.a. selv kan vælge stedet for bisættelsen,” siger Else Mikkelsen, og Joakim Skak indskyder:

”Enhver afsked skal være unik – både af hensyn til den afdøde og af hensyn til de efterladte.”

Vil hjælpe andre i sorg: Iværksætter bliver partner i Min Afsked

Vil hjælpe andre i sorg: Iværksætter bliver partner i Min Afsked

Særlig omsorg for børn

Da Else Mikkelsen først startede virksomheden, trådte hun samtidig ind i en branche, der ikke altid har haft det bedste ry.

I stedet for at lade sig afskrække valgte hun i stedet at se det som en mulighed for at tænke tingene anderledes, og det har betydet, at innovation er en del af virksomhedens DNA.

”Vi er ikke en typisk bedemand,” forklarer hun, og dette skinner tydeligt igennem i alt fra deres udvalg af unikke kurvekister og urner til deres hensyntagen af børn og åbenhed for anderledes traditioner.

Særligt børnene gør Min Afsked meget ud af at hjælpe. Som en helt særlig service tilbyder de at leje en ”børnekuffert”, som skal gøre det lettere at tale om døden.

Vil hjælpe andre i sorg: Iværksætter bliver partner i Min Afsked

Kufferten indeholder bl.a. en lejetøjspræst og kiste, så man kan italesætte begravelsen med barnet, før det sker, og der er læsestof i form af Brødrene Løvehjerte og Larver og Guldsmede.

Børnene får også små sæbeboble-flasker under bisættelsen og opfordres til at blæse sæbebobler, når de voksne lægger roser på kisten; et syn, der ofte er med til at fremkalde et smil i en svær situation.

Begravelser i corona-tiden

Min Afsked har det som mål at sørge for en smuk afsked og støtte til de efterladte fra start til slut i processen, og det går de ikke på kompromis med – selv under en verdensomspændende pandemi.

Det seneste år har det været nødvendigt at tænke ud af boksen, og det har bl.a. betydet livestreaming og video.

”Vi har livestreamet en højtidelighed, fordi der sad en familie i Australien, der ikke kunne komme til Danmark, og vi tilbyder også at filme bisættelser. Det er særligt relevant i denne corona-tid.

Vi vil altid gøre alt, hvad der står i vores magt for at opfylde de efterladtes ønsker. Vores udgangspunkt er, at intet er umuligt,” slår Joakim Skak fast.

Spurgt om eksempler på, hvad man eksempelvis kan have af ønsker, fremhæver han en begravelse som en kunde havde planlagt på forhånd. Her arrangerede Min Afsked, at højtideligheden blev afholdt i en skov, og at alle blev tilbudt en whisky smagning.

Vil hjælpe andre i sorg: Iværksætter bliver partner i Min Afsked

Døren er altid åben

Denne historie er kun ét eksempel på, hvad der gør Min Afsked anderledes fra andre bedemænd, og opfordringen fra Joakim Skak og Else Mikkelsen er klar: Kom forbi til en snak.

Om man er nysgerrig på, hvordan en kurvekiste ser ud, eller man vil høre mere om, hvordan man kan planlægge sin egen begravelse, er man velkommen indenfor i forretningerne på Skrågade i Nørresundby og Vesterbrogade i Aalborg.

”Vores dør er altid åben,” istemmer mor og søn.

Læs mere om Min Afsked her.

Del artikel

Andre læser også