En gammel kending: Mimi’s genopstår som vietnamesisk takeaway
Hvert år sker der udskiftning på den aalborgensiske madscene.
Restauranter og caféer åbner og lukker, og sommetider mister man sit yndlingssted.
Det var sådan mange loyale kunder havde det, da Mimi’s Sushi på Algade lukkede for fire år siden.
Indehaveren, Yen Trinh, forklarer lukningen med de høje priser for husleje inde i centrum, men selvom hun har holdt pause i fra mad-gamet i et par år, kan hun alligevel ikke holde sig væk.
“Jeg tænkte, jeg ville prøve igen, men denne gang skulle det være noget nyt. Jeg er selv fra Vietnam, så jeg havde lyst til at lave noget rigtig vietnamesisk,” forklarer hun og tilføjer:
“Vietnamesisk mad er mere arbejde end sushi, fordi vi laver alt fra bunden. Det kræver tålmodighed.”
Det nye Mimi’s hedder nu Mimi’s Vietnamesisk Takeaway og ligger på Østerbro 58.
Glæde hos tidligere kunder
Mimi’s havde første åbningsdag den 9. februar, og siden er det gående strygende.
Mange loyaler kunder fra sushi-tiden har allerede fundet det nye sted, og mens MigogAalborg er inde for at tale med Yen Trinh, kommer der tilfældigvis to af dem på besøg.
Begejstringen er stor på begge sider; alle genkender hinanden, og nogle vietnamesiske retter bestilles fluks.
“Mange tidligere kunder spørger om, jeg kommer til at lave banh mi sandwich igen,” fortæller ejeren grinende efter parret er gået igen.
Det bliver ikke på nuværende tidspunkt, understreger hun, men der er et glimt af håb: “Måske på et tidspunkt”.
Nu til maden.
Lækker mad med friske råvarer
Som navnet meddeler, er det takeaway, du får hos Mimi’s. Der er stole i deres lokaler, hvor du kan sidde med udsigt over Østerbro, men størstedelen af deres mad ryger i en brun pose og hjem i folks stuer.
På menukortet finder du tre forretter (friturestegte forårsruller, sommerruller med rejer og wantan-suppe) og syv hovedretter: Banh Cuon (MiMis Special), Pho Bo, Com MiMi (MiMis Favorit), Com Ga, Bun Cha Gio Thit Nuong, Mi Kho Xa Xiu og Hu Tieu.
Vi bestilte forårsrullerne til forret. Til hovedret fik vi Com MiMi (MiMis Favorit), der består af hvide ris med grillet svinekød, meat loaf, spejlæg, vietnamesisk Lạp Xưởng-pølse, syltede og blandede grøntsager og fiskesauce.
Vores anden hovedret var Bun Cha Gio Thit Nuong med friske risnudler, stegte forårsruller, grillet svinekød marineret i citrongræs, salat, agurk, urter, syltet kina-radise, gulerod, toppet med ristede løg og knuste jordnødder og serveret med fiskesauce.
Portionerne er rigtig store og til en pris på mellem 109 til 119 kroner, er der god værdi for pengene. Ikke mindst fordi maden er rigtig lækker.
Det er tydeligt at smage at Yen og resten af familien lægger mange kræfter i madlavningen, og at alle råvarerne er friske.
Den helt store overraskelse var den vietnamesiske Lạp Xưởng-pølse, der var kraftfuld i smagen og ikke minder om noget andet, vi har prøvet før. Forårsrullerne var også specielle, fordi der er ikke kun det traditionelle svinekød, men også tigerrejer. Yummy!
Vietnamesere har deres helt egen version af iskaffe og lemonade, så det skulle vi selvfølgelig også prøve.
Lemonaden smagte som en alkoholfri mojito med masser af mynte, og iskaffen var meget fyldigere end, dem du får serveret på byens danske caféer. Her er to must-trys for sommeren.
Alt i alt var vi meget imponerede over Mimi’s, og det er ikke sidste gang, vi kommer forbi.
Læs mere om Mimi’s Vietnamesisk Takeaway.