Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Millioninvestering: Magasin laver kæmpe opkøb i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Det sidste kalenderblad for 2023 er kun lige vendt, og Magasin skyder det nye år i gang med endnu en investering i stormagasinets fysiske forretninger.

Med en købspris på et trecifret millionbeløb har Magasin nu fået nøglerne til forretningen i Aalborg, og det giver mange nye muligheder for at udvikle og investere, lyder det fra stormagasinets Managing Director, Peter Fabricius.

Det er knap 20 år siden, at Magasin valgte at lukke sin forretning i det nordjyske med afsæt i stormagasinets usikre økonomiske situation.

Siden har Magasin-koncernen vendt skuden og kunne i 2018 atter slå dørene op i Aalborg og er nu blevet herre i eget hus.

Magasin købte i 2022 de fire ejendomme i henholdsvis København, Aarhus, Odense og Lyngby tilbage fra ATP og PensionDanmark, og nu kan man altså tilføje Aalborg til porteføljen, og det er, ifølge Peter Fabricius, et vigtigt skridt for stormagasinkædens fremtidige investeringer:

”Det er jo et fantastisk punktum, vi kan sætte nu.

Vores mission har været at eje vores egne bygninger, og derfor er vi også enormt glade for, at det nu er en realitet.

Det er en tydelig cementering af, at vi bliver i Aalborg, og et bevis på, at vi har knækket koden til, hvordan vi driver en sund og god forretning her. Det glæder vi os til at bygge videre på.”

Magasin er kommet for at blive

Købet betyder også, at Magasin kan investere langsigtet i de fysiske forretninger, og netop Aalborg har et kæmpe potentiale.

Sidste år havde forretningen det bedste salgsår siden 2019, og siden 2021, hvor covid-19 slap sit tag, har der hvert år været en positiv udvikling i kundetilstrømningen, der er vokset med 38% siden 2021.

Og det er netop kunderne, der kan glæde sig til et forbedret Magasin i Aalborg:

”Det betyder rigtig meget for Magasin, at vi nu selv ejer bygningen i Aalborg.

Det gør blandt andet, at vi kan investere betydeligt mere i de fysiske omgivelser, og det er jo noget af det, der kommer vores kunder til gode.

Vi har allerede nu planer for en række forskellige forbedringer af forretningen, så kunderne får et endnu mere magisk Magasin og en topmoderne shoppingoplevelse i Aalborg.

Samtidig slår købet også helt fast, at Magasin er kommet for at blive i Aalborg, og vi glæder os til at kunne løfte sløret for de mange spændende projekter, vi har på tegnebrættet inden for den nærmeste fremtid,” fortæller Thomas Rosendahl-Post, der er Department Store Manager i Magasin Aalborg.

Flot fremgang

Hvor der de seneste år har været stort fokus på, at den kraftigt voksende onlinehandel ville skubbe de fysiske forretninger af banen, viste en ny omni-channel rapport fra DI Handel, at i 3. kvartal 2023 handlede 43% af danskerne online, mens 54% foretrækker fysiske forretninger.

Den oplevelse deler man i Magasin, der i høj grad kan se, at kunderne i stigende grad prioriterer de fysiske forretninger, men samtidig laver research online inden.

Det stiller krav til omgivelserne i forretningerne, men især også til fremtidens digitale løsninger, og med ejerskabet af ejendommen i Aalborg kan Magasin nu tage de langsigtede briller på, når det kommer til fremtidige investeringer og udvikling af de fysiske forretninger:

”Der er naturligvis en vis sikkerhed i at eje frem for at leje, og det betyder også, at vi kan udvikle endnu mere på vores forretninger, som vi klart ser kunderne vælge til.

Vi kommer til at styrke samspillet mellem fysiske og digitale kanaler yderligere, og vi kan uden tvivl se, at hver kanal har sine styrker, og at de i høj grad supplerer hinanden,” fortæller Peter Fabricius.

Magasin investerer igen i 2024 omegnen af 65 millioner kroner i de fysiske forretninger og omnichannel.

Del artikel

Andre læser også