Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Skrevet af: Kristian Kempf Bertelsen

Kristian Kempf Bertelsen anmelder Take Away for MigogAalborg. Han er selvudnævnt junk food entusiast, og tidligere tjener på Applaus og CanBlau. 

Sådan anmelder vi;

Vi laver et uanmeldt besøg
Vi betaler selv for alt
Vi tager det med hjem og tager billeder af maden væk fra stedet
Tager vi billeder af stedet, siger vi at det er til MigogAalborg men ikke hvilket formål

I sidste anmeldelse fik jeg besøgt Wåk Wåk i Reberbansgade. Den oplevelse kan du læse om her.

Ikke mange meter derfra ligger MikMik. Der er åbenbart gået sport i det her med dobbelt-navne i den orientalske boldgade. Jeg venter blot på, at Båt Båt åbner i Aalborgs madgade nummer 1.

Spøg til side. Jeg har hørt rigtig gode ting om MikMik, som har eksisteret i byen i godt et års tid.

Deres popularitet er kommet med mund-til-mund metoden, for sociale medier og anden markedsføring er helt tydeligt ikke noget, de bruger så meget energi på vurderet ud fra deres Facebook-side.

MikMik har fuld fokus på det thailandske gadekøkken, og har skabt sig et velanset navn blandt aalborgenserne.

Da jeg trådte ind ad døren, blev jeg næsten blæst bagover af den fantastiske aroma af citrus, hvidløg og basilikum.

Straks var der en ekspedient klar til at tage imod vores bestilling, men man kunne fornemme en stressende atmosfære i køkkenet og fik en melding på 20 minutters ventetid.

I min optik er det for lang tid at vente på Take Away-mad, så der kunne godt ligge noget arbejde i at få reduceret ventetid.

 

Den nye dreng i klassen

Der er allerede en del konkurrence på det thailandske køkken, såsom Thai2Go og Thaiboxen. Men Mik Mik skiller sig lidt ud.

Hos Mik Mik er alt hjemmelavet. Liga fra  deres stødte chili fra deres store selektion af tørrede chilier, chili olie med en velbalanceret smag af chili og fiskesauce. Selv deres grøntsager sylter de selv.

Der bliver hentet friske råvarer hver dag, og man kan virkelig mærke, at der bliver ydet en stort indsats i kvaliteten af deres råvarer.

Som chefkokken Ludo Lefebvre, og mange andre kokke ofte siger:

”Maden er kun lige så god, som de råvarer du bruger”.

Menu

Det er muligt bare at bestille enkelte retter, men der er en hel del menuer, som kan være mere fordelagtige at kaste sig ud i.

Fra klokken 11-16 kan man købe deres frokostmenu, som består af dagens retter. Spørg dem hvilke retter der er gældende.

Aftenmenuen er delt op i single menu +1 foret +1 hovedret, par menu +2 forretter +2 hovedretter og familie menu +4 forretter +4 hovedretter.

Solidt udvalgt af autentisk thailandsk-gadekøkken

Alle retterne der er på menukortet, er klassikere fra det thailandske køkken, og de fleste af dem har deres oprindelse i et gadekøkken.

Det er er svært at vælge i sådan en situation, når man egentlig bare gerne vil have ”En af hver tak!”.

Forretterne består af klassikere såsom Tom Yun Gong eller frisk lavet forårsruller.

Derefter er der ni forskellige hovedretter. Her er alt lige fra Pad Thai, Panang karry og and i chili.

Alle retterne kan laves som vegetar, og man skal selv justere, hvor stærk retten skal være.

Derudover serveres alle hovedretter med jasminris, medmindre retter indeholder stegte ris eller nudler.

Til at skylle herlighederne ned med, kan man købe et flot udvalg af forskellige læskedrikke fra Brødrene Adelhardt, samt de eksklusive “blogger” mineralvande.

Maden

Efter at have summet lidt over, hvad jeg skulle have at spise, valgte jeg Tom Yum Gong til forret og And i Thai-chili sauce m. ris.

Jeg havde taget min bedre halvdel med, og havde glemt det at tage en beslutning omkring mad, kan være lige så besværligt, som at beslutte hvilke par sko man skal købe.

Bedst som jeg havde opgivet håbet, valgte hun hjemmelavet Pad thai forårsruller som er friteret, og den klassiske Pad Thai m. Rejer til hovedret.

Kokken, som står for det varme parti, er født og opvokset i Thailand.

Jeg fik desværre ikke fat i hans navn, da der var meget travlt, men den lille troldmand svingede wokken rundt i køkkenet som en anden tryllekunstner.

Smagsmæssigt ligger vi i den helt rigtige ende!

Tom Yum Gong suppen var kort sagt fantastisk. Stærk, frisk, champignonerne var faste og tigerrejerne havde god en tekstur.

Skindet på min and var sprødt, men desværre var kødet en smule tørt.

Selve retten var velbalanceret, og man kunne smage noterne fra de forskellige citruselementer, og en fin afrunding af kokosmælk.

Jeg havde valgt den spicy, og chilien gav et fint kick.

Næsen begyndte i hvert fald og løbe lidt i kampens hede. Til retten var der Jasmin ris, som jeg desværre syntes var lidt tørre.

Deres hjemmelavet chili-olie med fiskesauce, var jeg helt vild med.

Den bragte lidt mere varme til maden, og havde den lækre salte-umami smag som fiskesauce har. Deres stødte tørre chili skal man dog lige passe på med.

Den er meget stærk, for ikke at sige vanvittig stærk.

 

Min kærestes Pad Thai med stegte risnudler m. tigerrejer, var en af de bedste jeg nogensinde havde fået, og ”what’s not to like” i den ret?

Friske bønnespirer, peanuts og æg som binder det hele sammen.

Denne ret er perfekt til den person, som har det svært med stærk mad. Dog tilføjede jeg chili-olien, for at give den lidt salt.

Jeg endte med at spise resten af hendes portion, da jeg simpelthen ikke kan få nok af Pad Thai, når det endelig laves ordenligt.

Pad Thai er en ret, som ikke medfølger en sauce, så retten kan for nogle godt blive lidt tør, men kokken på MikMik klarede den til UG.

Vi var så optaget af vores hovedret, at vi næsten glemte forårsrullerne.

De var fint pakket ind i en forseglet pose som havde holdt på varmen, og de var stadigvæk lune og sprøde da vi satte tænderne i dem.

Knasende crust, sprøde grøntsager og spændende med glasnudler i. Lækker lille snack.

Til at slukke tørsten havde vi købt en hyldeblomst vand m. brus og en squash.

Betjening

Der var utrolig travlt, da vi ankom, og man kunne se bonnerne på telefoniske bestillinger hang på række.

Jeg har arbejdet som tjener i mange år, og mener stadigvæk om man arbejder på restaurant eller med fastfood, skal man udøve god kundeservice, lige meget hvor travlt der er.

Da vi fik afgivet vores ordre, vendte personen sig hurtigt om uden at smile og havde generelt ingen øjenkontakt.

Det gjorde lidt ondt i mit tjenerhjerte.

Det lyste lidt op, da vi fik vores bestilling, og han undskyldte for, at de havde så travlt.

Hvilket man nu ikke bør undskylde for, da det er sjovest, når der er travlt i den branche efter min mening.

Han fik klemt et lille smil over læberne, da vi ønskede ham god weekend.

Man skal være forberedt på de snakker engelsk dernede.

Priser

Jeg forslår helt klart man bestiller en menu, når man er dernede.

Så man får smagt noget forskellige, og priserne er retfærdige, selv for en aalborgenser.

Single menu 135,-

1 forret + 1 hovedret efter eget valg.

Par menu 265,-

2 forretter + 2 hovedretter efter eget valg.

Familie menu 530,-

4 forretter + 4 hovedretter efter eget valg

Øko sodavand kostede 22,- pr. stk.

Større drikkevarer koster 39,-

Vi kom af med 309,- i alt for to personer.

 

Bestilling og levering

Man kan bestille telefonisk, og derefter skal man selv afhente det i Reberbansgade.

Som jeg skrev tidligere, så var der lang ventetid. Dette skal man forvente, hvis man ikke bestiller på forhånd.

Dommen

Hvis man gerne vil have en ægte thailandsk streetfood oplevelse, så skal man vælge MikMik.

Det bliver ikke mere autentisk en det. Alt er frisklavet, smagen af Thailand og så er det jo en sundere version af Take Away.

Fjerkræ og ris var en anelse tørre, så måske en ekstra indsats på det område kunne give ekstra point.

Jeg vil anbefale man bestiller telefonisk og afhenter det på det givende tidspunkt. Spar dig selv, for at vente i 20 minutter på matriklen.

Et lille forslag til en udvidelse af menuerne er, at man kunne inkludere drikkevarer. Dette kunne øge mere-salget på dette område.

Chili

Det var godt

  • Smagsmæssigt får de et A+ af mig, og alle retterne var tilsmagt og velbalanceret.
  • Fokus på kvaliteten er råvarer.
  • Alt er hjemmelavet

 

Det kan blive bedre

  • Et lille smil på læben kan hjælpe på service-delen.
  • Pas på fjerkræ og ris ikke bliver tørre.
  • Overvej udvidelse af menuerne.

MikMik
Reberbansgade 5
9000 Aalborg
Tjek deres website her

Nej til Mølleparken: Vi Elsker 90’erne mangler en koncertplads i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

I august lagde verdens største 90’er fest Aalborg ned, da 9.000 festede igennem i Mølleparken.

Her har mega populære Vi Elsker 90’erne været to år med udsolgt i træk, men der bliver ikke en tredje gang i Mølleparken.

For Aalborg Kommune har i første omgang afvist at tildele Vi Elsker 90’erne Mølleparken som koncertareal.

Aalborg Kommune er i gang med at revidere anvendelsen af kommunale arealer i forbindelse med udendørs koncerter.

Det betyder, at der i første omgang er kommet et afslag fra Aalborg Kommune om, at Vi Elsker 90’erne må benytte arealer som Mølleparken, Kildeparken, Vestre Fjordpark m.fl i 2020.

Derimod er der tilladelse til at bruge dyrskuepladsen ved Agrii Nord samt arealet i Hvorup i Nørresundby hvor Grøn Koncert hvert år afholdes.

Datoen der arbejdes på at afholde det i Aalborg er lørdag d. 29. august 2020.

Afslaget har sendt Vi Elsker 90’erne-ledelsen i tænkeboks, og de har derfor benyttet lejligheden til at spørge deres trofaste publikum om, hvor de helst vil tage til 90’er fest d. 29. august 2020.

I værste fald kan det betyde, at Aalborg bliver sprunget over næste år og måske fremadrettet. Det bekræfter man over for MigogAalborg.

Håber at Aalborg Kommune ombestemmer sig

På Facebook har de stadig Kildeparken med som en mulighed samt Agrii Nord og Grøn Koncert arealet.

“Vi håber jo lidt, at Aalborg Kommune ombestemmer sig og forstår hvor populær Vi Elsker 90’erne er i Aalborg.

Her i 2019 har vi spillet for udsolgte huse i København, Odense, Aalborg, Holstebro Helsingborg, Stockholm og Göteborg og alle steder bliver vi taget imod med åbne arme.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi er skuffede over, at Aalborg Kommune eksempelvis tillader andre store arrangementer i Kildeparken, men har givet os afslag.

Men vi arbejder videre i dialogen og håber, at tingene løser sig. Men vi vil meget gerne høre fra aalborgenserne, hvor de håber, at Vi Elsker 90’erne bliver afholdt i 2020,” siger Riffi Haddaoui til MigogAalborg.

I 2019 var MigogAalborg mediepartner på Vi Elsker 90’erne, og håbet herfra redaktionen er naturligvis, at man finder en god løsning med Aalborg Kommune.

Hvor synes du, at Vi Elsker 90’erne skal afholdes i 2020. Skriv din kommentar på MigogAalborgs Facebook-side.

  1. Kildeparken
  2. Agrii Nord/Dyrskue
  3. Grøn Koncert Arealet

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her

Kageguide til efteråret: Her får du Aalborgs bedste kager

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efteråret er over os, og de vamsede sweatre er fundet frem fra gemmerne.

Det betyder nok også, at drømmen om dit livs skarpeste bikiniform forlængst er et overstået kapitel … i stedet er kampen om at skabe de allerhyggeligste efterårsminder skudt i gang.

Her kan vi nok ikke komme udenom, at kage spiller en stor rolle. For danskerne elsker kage. Hele året rundt.

Men der sker alligevel noget særligt, når landskabet slår over i bronzetoner og regnen siler gråt og trist ned i gaderne. Og hvad gør man så?

Man nyder det – med kage.

Selvom hjemmebagt kage er noget af det bedste, man kan komme i tanke om … så findes der heldigvis flere steder i byen, der gerne tager slæbet og hjemmebager det for dig.

Vi har derfor endnu engang været på en udmattende byvandring – i jagten på byens allerbedste kage.

Vores eneste krav var at stederne på den ene eller anden måde skulle udmærke sig på kagefronten, og derudover tilbyde siddepladser, hvor man kunne nyde det i ro og mag.

Behag Din Smag

På Gabels Torv, midt i det pulserende byliv, finder man én af byens mest velbesøgte kaffebarer, Behag din Smag.

Her er der fokus på smag og kvalitet hele vejen rundt – og hvis der er noget, de kan finde ud af, så er det altså at behage vores smag.

Når man træder ind i kaffebaren, bliver man straks mødt af duften af friskmalede kaffebønner, lyden af mælkesteameren og ikke mindst et væld af bagværk.

Og modsat mange andre kaffebarer, så bliver det hele også bagt kun ganske få meter væk fra den montre, hvor de bagefter ender i.

Dynamik er også et af kodeordene bag det søde koncept – udvalget skifter nemlig hele tiden.

Da vi lagde vejen forbi Behag Din Smag, stod menuen på en  voldsomt lækker cheesecake samt karamelsnitten, der også er en kæmpe bestseller.

Og det forstår man altså godt.

Karamelsnitten er lavet på det legendariske Valrhona chokolade, og smager så englene synger. 

Vi kan faktisk finde på 0 gode grunde til ikke at kigge forbi Behag Din Smag, hvis du er sulten efter lidt selvforkælelse.

Og nåeh ja, kaffen er også reeeeeet så god.

Good Life Society

Havde vi været i England, var klokken uden tvivl Tea O’clock. 

Hos Good Life Society i bunden af Nørregade er klokken altid tid til kage. Og kaffe. Og the, for den sags skyld.

Men tilbage til dét, det hele handler om: Kage. Hos Good Life Society, der vel nok er byens eneste “salon”, er der altid et væld af søde valgmuligheder.

“Yndig” er vel nok det nærmeste ord vi kommer en komplet og dækkende beskrivelser over indretningen såvel som bagværket.

Også her skifter udvalget efter vind, vejr, humør, stjernetegn, men du kan næsten være 100 % sikker på en komplet og hyggelig efterårsoplevelse, hvis du lige præcis lægger vejen forbi salonen.

The Good Life is waiting for you.

KaffeFair Strandvejen

Skal kage smage, som bedstemor lavede det, så finder du det hos KaffeFair på Strandvejen.

Caféen har sin egen bager ansat, der glædeligt lægger alle (magiske) kræfter i at bage klassisk, lækkert bagværk.

Noget, som KaffeFair har valgt at forene på én tallerken, er: kage og tapas.

Du kan derfor – for blot 65 kr. – få et bræt med flere forskellige slags kager.

Da vi kom forbi, stod den på hindbærsnitte, kiksekage, træstamme og citronfromage.

Alle kagerne var helt legendariske, men skal vi fremhæve en enkelt, så må det være kiksekagen, der havde fået et uimodståeligt pift af julens bedste krydderier.

Når du besøger KaffeFair får du ikke kun smagen af hjemmebagt kage ud af det. I køkkenet blomstrer én af byens stolte socialøkonomiske virksomheder, hvor unge modtager oplæring videre i livet – hvilket du dermed også er med til at støtte.

La Bonta

I Gravensgade finder man hyggelige La Bontá, som både er en café og et bageri.

Her værner man om bagerfagets bedste traditioner – og dét kan smages.

Størstedelen af deres brød bages uden sukker og fedtstof, og er både kold- og langtidshævede. Men nok om det!

Vores besøg behøvede nemlig ikke nødvendigvis at være nogle af delene, så vi sprang over ingredienslisten og direkte i sukkerbadet.

På trods af det massive udvalg af alt fra morgenkager, flødeboller, tærter, lagkager … så vidste vi allerede, hvad vi drømte om.

La Bontá har nemlig et ret smart koncept med konditori i miniudgave, hvilket altså gør det muligt at komme vidt omkring på kagepaletten – uden at overdrive … in your dreams! 

Eeeeendelig kunne vi bestille “ÉN AF HVER!” uden at blive mødt af fordømmende blikke! Næsten i hvert fald.

Det hele smagte af noget vores bedstemor kunne have kreeret – vi vil dog især gerne rose La Bontá for deres geniale tiltag med at chokoladeovertrække deres miniudgaver af romkugle og træstamme.

Tænk sig, at netop disse to kager faktisk kunne blive endnu bedre?!

Genialt La Bontá. Genialt.

Lagkagehuset

Vi nærmer os efterhånden enden på dette kagesprængte eventyr.

Indtil nu har vi hyldet de lokale helte, der hver dag beriger vores liv med kager i alle former, farver, smage og størrelser.

Men der findes altså også et sted i byen, der – på trods af at være blevet en international kæde – også bidrager med masser af lokal (kage)kærlighed. Vi kan i hvert fald ikke komme udenom dem.

Med sit fantastiske bagværk har Lagkagehuset vundet sit indpas i hele verden; og det forstår man godt.

Udover at være verdens absolut mest gavmilde, når det kommer til smagsprøver, så har Lagkagehuset altså også et kagesortiment, der er en konge værdig.

Montrene bugner af alt fra Othello, snitter, muffins, chokoladekager, tærter og masser af friskbagt brød.

Under vores besøg smagte vi blandt andet på en flagermus-muffin, cheesecake, christianshavnerkage og brownie. Det var svært at udpege en favorit, men faktisk vandt christianshavnerkagen store point.

Uden tvivl et kagebesøg værd – kæde eller ej.

Penny Lane

Hvis man kan tillade sig at kåre en kagedronning i byen, så må pladsen næsten gå til Penny Lane på Boulevarden.

I kælderen knokler konditorer og bagere natten lang ud fra stolte håndværkstraditioner – og når man først får øje på den provokerende kagemontre, og der bliver spurgt til, hvad man kunne tænke sig, er det nærmest umuligt ikke at udbryde: “DET HELE!”

Vi så os derfor nødsagede til at bestille lidt af hvert.

Det er svært at beskrive denne oplevelse med ord – den nærmeste forklaring går nok på, at det var som at træde direkte ind i (kage)himmeriget – uanset hvilket guddommelige stykke, vi stak gaflen ned i.

… og det var altså ikke så få.

Og med dette er der kun tilbage at sige: “KOM AFSTED!”, hvis du endnu ikke har krydset alle af på listen.

Og hvis du har – så tag lige turen igen. Bare for at være på den sikre side …

Husk desuden, at du altid kan få et overblik over vores mange Guides til Byen lige her.

Har du set de nye ikoniske Aalborg plakater?

Tjek dem ud her

Åbningsreception i weekenden: Livsstilsbutik flytter adresse og får lækker café

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For lidt over et år siden, kunne vi fortælle, at Maibritt Kithim, der bl.a. stod bag den den succesfulde Café Bedste i Nibe, åbnede en helt ny livsstilsbutik i Lille Nygade 8 i centrum af Aalborg.

Og nu er der gode nyheder til jer, der elsker livsstilsprodukter, interiør, kaffe og te.

Livsstilsbutikken skifter både adresse og navn, og kommer fremover til at hedde K Living og holde til i Nørregade 3, i dobbelt så store lokaler.

“Vi er enormt glade for den opbakning, som Aalborg har givet os det seneste år, og det er bare superskønt at vi har fundet et lokale, som passer helt perfekt til vores ambitioner,” fortæller en glad Maibritt til MigogAalborg.

Her til formiddag kunne Maibrit og ægtemanden Lars for første gang byde folk indenfor i den nye nyistandsatte butik, der også indeholder flere nyheder.

Stadig ingen metervarer i K Living

Produkterne i butikken kommer stadig til at bestå af en blanding af lokale specialiteter fra blandt andet Thy og Læsø og helt unikke produkter som eksempelvis madrasser, pudebetræk og punge, som oprindeligt er materialer fra dragten sari, der bæres af kvinder i Indien.

Men derudover har butikken også fået plads til et begrænset udvalg af lækkert tøj, men som med alt andet i K Living, er der ikke tale om metervarer.

“Det er også hentet hertil fra Indien, og der findes kun et begrænset antal af det enkelte stykke tøj,” siger Maibritt.

Ny café i baglokalet

Udover de mange fristelser til hjemmet, vil K Living også stadig sælge diverse lækkerier til ganen; både i form af lækre specialprodukter såsom saft og marmelade, men også særligt udvalgt te og kaffe, som Maibritt gennem sine år i restaurationsbranchen har opnået stor ekspertise inden for.

Men udover muligheden for at købe med hjem, kan du du også nyde specialiteterne i et hyggeligt caféområde bagerst i den store butik.

Her kan du kaste dig over alt fra kaffe, te, chai latte og selvfølgelig lidt sødt i form af flødeboller og med tiden også lidt kage.

Stor åbningsreception i weekenden

På lørdag byder Maibritt og Lars hele Aalborg indenfor i butikken fra klokken 10-15, hvor der kommer til at ske en masse ting.

Udover muligheden for at ose rundt blandt de mange specialvarer, vil der også være repræsentanter fra Lybæk Living og Læsø Saltsyderi i butikken.

Hvad: K Living åbner
Hvor: Nørregade 3, 9000 Aalborg
Hvornår: Åbningsreception 19. oktober kl. 10.(Allerede åbent nu)

Du kan finde mere info om K Living her.