Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Skrevet af: Kristian Kempf Bertelsen

Kristian Kempf Bertelsen anmelder Take Away for MigogAalborg. Han er selvudnævnt junk food entusiast, og tidligere tjener på Applaus og CanBlau. 

Sådan anmelder vi;

Vi laver et uanmeldt besøg
Vi betaler selv for alt
Vi tager det med hjem og tager billeder af maden væk fra stedet
Tager vi billeder af stedet, siger vi at det er til MigogAalborg men ikke hvilket formål

I sidste anmeldelse fik jeg besøgt Wåk Wåk i Reberbansgade. Den oplevelse kan du læse om her.

Ikke mange meter derfra ligger MikMik. Der er åbenbart gået sport i det her med dobbelt-navne i den orientalske boldgade. Jeg venter blot på, at Båt Båt åbner i Aalborgs madgade nummer 1.

Spøg til side. Jeg har hørt rigtig gode ting om MikMik, som har eksisteret i byen i godt et års tid.

Deres popularitet er kommet med mund-til-mund metoden, for sociale medier og anden markedsføring er helt tydeligt ikke noget, de bruger så meget energi på vurderet ud fra deres Facebook-side.

MikMik har fuld fokus på det thailandske gadekøkken, og har skabt sig et velanset navn blandt aalborgenserne.

Da jeg trådte ind ad døren, blev jeg næsten blæst bagover af den fantastiske aroma af citrus, hvidløg og basilikum.

Straks var der en ekspedient klar til at tage imod vores bestilling, men man kunne fornemme en stressende atmosfære i køkkenet og fik en melding på 20 minutters ventetid.

I min optik er det for lang tid at vente på Take Away-mad, så der kunne godt ligge noget arbejde i at få reduceret ventetid.

 

Den nye dreng i klassen

Der er allerede en del konkurrence på det thailandske køkken, såsom Thai2Go og Thaiboxen. Men Mik Mik skiller sig lidt ud.

Hos Mik Mik er alt hjemmelavet. Liga fra  deres stødte chili fra deres store selektion af tørrede chilier, chili olie med en velbalanceret smag af chili og fiskesauce. Selv deres grøntsager sylter de selv.

Der bliver hentet friske råvarer hver dag, og man kan virkelig mærke, at der bliver ydet en stort indsats i kvaliteten af deres råvarer.

Som chefkokken Ludo Lefebvre, og mange andre kokke ofte siger:

”Maden er kun lige så god, som de råvarer du bruger”.

Menu

Det er muligt bare at bestille enkelte retter, men der er en hel del menuer, som kan være mere fordelagtige at kaste sig ud i.

Fra klokken 11-16 kan man købe deres frokostmenu, som består af dagens retter. Spørg dem hvilke retter der er gældende.

Aftenmenuen er delt op i single menu +1 foret +1 hovedret, par menu +2 forretter +2 hovedretter og familie menu +4 forretter +4 hovedretter.

Solidt udvalgt af autentisk thailandsk-gadekøkken

Alle retterne der er på menukortet, er klassikere fra det thailandske køkken, og de fleste af dem har deres oprindelse i et gadekøkken.

Det er er svært at vælge i sådan en situation, når man egentlig bare gerne vil have ”En af hver tak!”.

Forretterne består af klassikere såsom Tom Yun Gong eller frisk lavet forårsruller.

Derefter er der ni forskellige hovedretter. Her er alt lige fra Pad Thai, Panang karry og and i chili.

Alle retterne kan laves som vegetar, og man skal selv justere, hvor stærk retten skal være.

Derudover serveres alle hovedretter med jasminris, medmindre retter indeholder stegte ris eller nudler.

Til at skylle herlighederne ned med, kan man købe et flot udvalg af forskellige læskedrikke fra Brødrene Adelhardt, samt de eksklusive “blogger” mineralvande.

Maden

Efter at have summet lidt over, hvad jeg skulle have at spise, valgte jeg Tom Yum Gong til forret og And i Thai-chili sauce m. ris.

Jeg havde taget min bedre halvdel med, og havde glemt det at tage en beslutning omkring mad, kan være lige så besværligt, som at beslutte hvilke par sko man skal købe.

Bedst som jeg havde opgivet håbet, valgte hun hjemmelavet Pad thai forårsruller som er friteret, og den klassiske Pad Thai m. Rejer til hovedret.

Kokken, som står for det varme parti, er født og opvokset i Thailand.

Jeg fik desværre ikke fat i hans navn, da der var meget travlt, men den lille troldmand svingede wokken rundt i køkkenet som en anden tryllekunstner.

Smagsmæssigt ligger vi i den helt rigtige ende!

Tom Yum Gong suppen var kort sagt fantastisk. Stærk, frisk, champignonerne var faste og tigerrejerne havde god en tekstur.

Skindet på min and var sprødt, men desværre var kødet en smule tørt.

Selve retten var velbalanceret, og man kunne smage noterne fra de forskellige citruselementer, og en fin afrunding af kokosmælk.

Jeg havde valgt den spicy, og chilien gav et fint kick.

Næsen begyndte i hvert fald og løbe lidt i kampens hede. Til retten var der Jasmin ris, som jeg desværre syntes var lidt tørre.

Deres hjemmelavet chili-olie med fiskesauce, var jeg helt vild med.

Den bragte lidt mere varme til maden, og havde den lækre salte-umami smag som fiskesauce har. Deres stødte tørre chili skal man dog lige passe på med.

Den er meget stærk, for ikke at sige vanvittig stærk.

 

Min kærestes Pad Thai med stegte risnudler m. tigerrejer, var en af de bedste jeg nogensinde havde fået, og ”what’s not to like” i den ret?

Friske bønnespirer, peanuts og æg som binder det hele sammen.

Denne ret er perfekt til den person, som har det svært med stærk mad. Dog tilføjede jeg chili-olien, for at give den lidt salt.

Jeg endte med at spise resten af hendes portion, da jeg simpelthen ikke kan få nok af Pad Thai, når det endelig laves ordenligt.

Pad Thai er en ret, som ikke medfølger en sauce, så retten kan for nogle godt blive lidt tør, men kokken på MikMik klarede den til UG.

Vi var så optaget af vores hovedret, at vi næsten glemte forårsrullerne.

De var fint pakket ind i en forseglet pose som havde holdt på varmen, og de var stadigvæk lune og sprøde da vi satte tænderne i dem.

Knasende crust, sprøde grøntsager og spændende med glasnudler i. Lækker lille snack.

Til at slukke tørsten havde vi købt en hyldeblomst vand m. brus og en squash.

Betjening

Der var utrolig travlt, da vi ankom, og man kunne se bonnerne på telefoniske bestillinger hang på række.

Jeg har arbejdet som tjener i mange år, og mener stadigvæk om man arbejder på restaurant eller med fastfood, skal man udøve god kundeservice, lige meget hvor travlt der er.

Da vi fik afgivet vores ordre, vendte personen sig hurtigt om uden at smile og havde generelt ingen øjenkontakt.

Det gjorde lidt ondt i mit tjenerhjerte.

Det lyste lidt op, da vi fik vores bestilling, og han undskyldte for, at de havde så travlt.

Hvilket man nu ikke bør undskylde for, da det er sjovest, når der er travlt i den branche efter min mening.

Han fik klemt et lille smil over læberne, da vi ønskede ham god weekend.

Man skal være forberedt på de snakker engelsk dernede.

Priser

Jeg forslår helt klart man bestiller en menu, når man er dernede.

Så man får smagt noget forskellige, og priserne er retfærdige, selv for en aalborgenser.

Single menu 135,-

1 forret + 1 hovedret efter eget valg.

Par menu 265,-

2 forretter + 2 hovedretter efter eget valg.

Familie menu 530,-

4 forretter + 4 hovedretter efter eget valg

Øko sodavand kostede 22,- pr. stk.

Større drikkevarer koster 39,-

Vi kom af med 309,- i alt for to personer.

 

Bestilling og levering

Man kan bestille telefonisk, og derefter skal man selv afhente det i Reberbansgade.

Som jeg skrev tidligere, så var der lang ventetid. Dette skal man forvente, hvis man ikke bestiller på forhånd.

Dommen

Hvis man gerne vil have en ægte thailandsk streetfood oplevelse, så skal man vælge MikMik.

Det bliver ikke mere autentisk en det. Alt er frisklavet, smagen af Thailand og så er det jo en sundere version af Take Away.

Fjerkræ og ris var en anelse tørre, så måske en ekstra indsats på det område kunne give ekstra point.

Jeg vil anbefale man bestiller telefonisk og afhenter det på det givende tidspunkt. Spar dig selv, for at vente i 20 minutter på matriklen.

Et lille forslag til en udvidelse af menuerne er, at man kunne inkludere drikkevarer. Dette kunne øge mere-salget på dette område.

Chili

Det var godt

  • Smagsmæssigt får de et A+ af mig, og alle retterne var tilsmagt og velbalanceret.
  • Fokus på kvaliteten er råvarer.
  • Alt er hjemmelavet

 

Det kan blive bedre

  • Et lille smil på læben kan hjælpe på service-delen.
  • Pas på fjerkræ og ris ikke bliver tørre.
  • Overvej udvidelse af menuerne.

MikMik
Reberbansgade 5
9000 Aalborg
Tjek deres website her

Uhyggelig udstilling indtager Kunsten: Oplev gigantiske edderkopper i tusmørke

Skrevet af: Michael Qureshi

Forestil dig du står i mørke omgivelser og kan se en gigantisk skikkelse rejse sig foran dig.

Du ser den har mange tynde ben og en kæmpe krop. Kan du alene ved tanken mærke, hvordan det løber koldt ned af ryggen på dig?

Sådan bliver det i hvert fald for dem, der hader edderkopper.

For det er et par gigantiske af slagsen, der flytter ind på Kunsten i Aalborg til efteråret. Heldigvis er de ikke levende men skabt som kunstværk til en udstilling.

Til efteråret præsenterer Kunsten i Aalborg udstillingen Twilight Zone med ikoniske værker fra Louisiana, blandt andet Louise Bourgeois gigantiske edderkoppe-par.

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

Udstillingen er anden – og mest ambitiøse del – af et tre-årigt samarbejde mellem de to kunstmuseer. Et samarbejde, der generøst er muliggjort af støtte fra Augustinus Fonden.

Udstillingen iscenesættes i museets underetage, hvor Ny Sals omsluttende mørke står i skærende kontrast til Alvar Aaltos ikoniske lysfyldte udstillingssale i museets øvre niveau.

Hudløs i skumringstiden

I udstillingen, der bærer titlen Twilight Zone, tager et bredt værkudvalg livtag med to overordnede tematikker; naturen, der ikke er naturlig og mennesket, der ikke er menneskeligt.

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Spiller på efterårets skumringstid

Andre dele af udstillingen er knap så figurative og eksplicitte, men alle værker bevæger sig i tusmørke-temaet, hvor lys, mørke, mystik, forundring, melankoli og fremmedgørelse hersker inden i mennesker og i naturen.

For eksempel i Thomas Demands drømmeagtige Lichtung, et eksempel på Demands kunstneriske produktion, hvor store naturscener omhyggeligt opbygges som skulpturer af pap, plast, flamingo, tape og andet – for dernæst at blive fotograferet således, at næsten alle spor af fiktion forsvinder.

“Når efterårets skumringstider og eftertænksomhed igen tager over, så lukker vi tusmørket ind på Kunsten og lader store, internationale stjerner lyse vores kunsthimmel op.

Vi kommer til at vise nogle helt exceptionelle og ikoniske værker –  takket være vores samarbejde med Louisiana,” siger Stinna Toft, kunstfaglig chef på Kunsten.

Hun fortsætter;

“I kunsthistorien har skumringstidens særlige blanding af lys og mørke siden romantikken dannet baggrund for kunstværker, hvor fantasi og virkelighed blandes sammen og skaber de mest tankevækkende scenarier.”

I stedet for at vise idyl, dyrkes der her en livsopfattelse, hvor individets splittelse, fremmedgørelse og et irrationelt mørke kan forføre udstillingsgæsten.

Værkerne i udstillingen er nøje udvalgt fra Louisianas ypperlige samling af moderne kunst og samtidskunst. Den er sat i scene som en anelsesfuld rejse ind i mørket via lyset af udstillingsarkitekt Anne Schnettler.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Poolområde og fitnessrum: Her er den dyreste villa til salg i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Det er på en af byens absolut bedste beliggenheder, at den dyreste villa på markedet i Aalborg netop er sat til salg.

Forleden skrev vi om en one-of-a-kind penthouse-lejlighed midt i Aalborgs midtby – den kan du tjekke ud her.

Nu er der en nyhed på husfronten, der i den grad vækker opsigt i Aalborg.

Det er indehaver Jette Gudiksen fra Thorkild Kristensen, som har udbudt boligen til salg til kr. 17.995.000 kroner.

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen beskriver selv denne unikke liebhavervilla på deres hjemmeside;

“Denne ejendom er næsten for god til at være sand, og den skal opleves med egne øjne og sanser!”.

Denne arkitekttegnet liebhaver-ejendom ligger på Vossvej, og har panoramaudsigt udover hele byen. Derudover rummer boligen eget fitnessrum med sauna, og poolområde med jacuzzi.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Villaen er på 511 kvadratmeter

Boligen ligger på en grund på 1.182 kvadratmeter, og selve villaen er i alt 511 kvadratmeter.

Liebhaver-villaen er indelt i to niveauer, hvor beboelsen rummer 292 kvadratmeter med yderligere 219 kvadratmeter kælder.

Indvendigt består boligen af eksklusive materialer, hvor køkken-alrummet prydes med lækre materialer.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Boligen har intet mindre end 3 værelser og 3 stuer, walk-in closet, et stort køkken alrum, to badeværelser, et toilet, et bryggers og masser af disponible rum.

Villaen er en udsigtsvilla, hvor flere af rummene har en fantastisk udsigt udover Aalborg og til Limfjorden – selv fra kælderniveau.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Fitnessrum med sauna

Som tidligere nævnt er noget helt exceptionelt, at boligen har fitnessrum med sauna og et stort poolområde med jacuzzi – også med et helt fantastisk udsigt.

Udearealerne mangler – ligesom boligen – heller ikke noget. Der er to altaner og en stor terrasse.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg
Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Du kan se hele salgsopstillingen ved Thorkild Kristensen lige her.

Denne unikke liebhavervilla slår dog ikke Aalborgs dyreste ejerlejlighed, der er til salg lige nu – den koster hele 22,9 mio. kr. – den kan du se her

Kalder alle Liverpool-fans: Legenden Jan Mølby besøger Aalborg-pub på mandag

Skrevet af: Redaktionen

Fodboldfeberen raser blandt de mange danske Liverpool-fans efter en glimrende sæson, hvor man var snublende tæt på mesterskabet.

Nu venter Champions League-finale mod Tottenham lørdag d. 1. juni, men allerede på mandag d. 27. maj kan der varmes op til det store titelbrag.

Her kigger Liverpool-legenden Jan Mølby nemlig John Bull Pub i Aalborgs midtby. Den populære Aalborg-bar har udviklet sig til det foretrukne mødested for  fans af fodboldklubben Liverpool FC.

Hver gang heltene fra Beatlesbyen  skal i aktion, samles et stort antal af trofaste LFC-fans i et hyggeligt  fællesskab foran skærmen på John Bull Pub.

Med kvalifikationen til Champions League finalen den 1. juni er  stemningen i den lokale udgave af LFC-support på sit højeste, og der  forventes stort rykind på John Bull Pub lørdag den 1. juni.

Men allerede på mandag venter der en stor oplevelse.

Jan Mølby kigger forbi

Jan Mølby, der i mere end 10 år optrådte for Liverpool  FC, og nu optræder som ekspertkommentator for TV3 Sport, har sagt ja til at besøge John Bull Pub efter hans foredrag i Musikkens Hus.

Et foredrag som i øvrigt er totalt udsolgt.

Jan Mølby ankommer til John Bull Pub ca. kl. 21.45, hvorefter der bliver et kort talkshow med et kig bagom Mølbys imponerende karriere i  Liverpool FC.

Afslutningsvis vil de fremmødte have mulighed for at stille spørgsmål til Mølby, inden besøget glider over i en mere uformel og hyggelig rolle på John Bull Pub i Aalborg, hvor der nok også bliver tid til et billede med legenden.

Der er gratis adgang til John Bull Pub efter ”først til Mølby” princippet.