Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Skrevet af: Kristian Kempf Bertelsen

Kristian Kempf Bertelsen anmelder Take Away for MigogAalborg. Han er selvudnævnt junk food entusiast, og tidligere tjener på Applaus og CanBlau. 

Sådan anmelder vi;

Vi laver et uanmeldt besøg
Vi betaler selv for alt
Vi tager det med hjem og tager billeder af maden væk fra stedet
Tager vi billeder af stedet, siger vi at det er til MigogAalborg men ikke hvilket formål

I sidste anmeldelse fik jeg besøgt Wåk Wåk i Reberbansgade. Den oplevelse kan du læse om her.

Ikke mange meter derfra ligger MikMik. Der er åbenbart gået sport i det her med dobbelt-navne i den orientalske boldgade. Jeg venter blot på, at Båt Båt åbner i Aalborgs madgade nummer 1.

Spøg til side. Jeg har hørt rigtig gode ting om MikMik, som har eksisteret i byen i godt et års tid.

Deres popularitet er kommet med mund-til-mund metoden, for sociale medier og anden markedsføring er helt tydeligt ikke noget, de bruger så meget energi på vurderet ud fra deres Facebook-side.

MikMik har fuld fokus på det thailandske gadekøkken, og har skabt sig et velanset navn blandt aalborgenserne.

Da jeg trådte ind ad døren, blev jeg næsten blæst bagover af den fantastiske aroma af citrus, hvidløg og basilikum.

Straks var der en ekspedient klar til at tage imod vores bestilling, men man kunne fornemme en stressende atmosfære i køkkenet og fik en melding på 20 minutters ventetid.

I min optik er det for lang tid at vente på Take Away-mad, så der kunne godt ligge noget arbejde i at få reduceret ventetid.

 

Den nye dreng i klassen

Der er allerede en del konkurrence på det thailandske køkken, såsom Thai2Go og Thaiboxen. Men Mik Mik skiller sig lidt ud.

Hos Mik Mik er alt hjemmelavet. Liga fra  deres stødte chili fra deres store selektion af tørrede chilier, chili olie med en velbalanceret smag af chili og fiskesauce. Selv deres grøntsager sylter de selv.

Der bliver hentet friske råvarer hver dag, og man kan virkelig mærke, at der bliver ydet en stort indsats i kvaliteten af deres råvarer.

Som chefkokken Ludo Lefebvre, og mange andre kokke ofte siger:

”Maden er kun lige så god, som de råvarer du bruger”.

Menu

Det er muligt bare at bestille enkelte retter, men der er en hel del menuer, som kan være mere fordelagtige at kaste sig ud i.

Fra klokken 11-16 kan man købe deres frokostmenu, som består af dagens retter. Spørg dem hvilke retter der er gældende.

Aftenmenuen er delt op i single menu +1 foret +1 hovedret, par menu +2 forretter +2 hovedretter og familie menu +4 forretter +4 hovedretter.

Solidt udvalgt af autentisk thailandsk-gadekøkken

Alle retterne der er på menukortet, er klassikere fra det thailandske køkken, og de fleste af dem har deres oprindelse i et gadekøkken.

Det er er svært at vælge i sådan en situation, når man egentlig bare gerne vil have ”En af hver tak!”.

Forretterne består af klassikere såsom Tom Yun Gong eller frisk lavet forårsruller.

Derefter er der ni forskellige hovedretter. Her er alt lige fra Pad Thai, Panang karry og and i chili.

Alle retterne kan laves som vegetar, og man skal selv justere, hvor stærk retten skal være.

Derudover serveres alle hovedretter med jasminris, medmindre retter indeholder stegte ris eller nudler.

Til at skylle herlighederne ned med, kan man købe et flot udvalg af forskellige læskedrikke fra Brødrene Adelhardt, samt de eksklusive “blogger” mineralvande.

Maden

Efter at have summet lidt over, hvad jeg skulle have at spise, valgte jeg Tom Yum Gong til forret og And i Thai-chili sauce m. ris.

Jeg havde taget min bedre halvdel med, og havde glemt det at tage en beslutning omkring mad, kan være lige så besværligt, som at beslutte hvilke par sko man skal købe.

Bedst som jeg havde opgivet håbet, valgte hun hjemmelavet Pad thai forårsruller som er friteret, og den klassiske Pad Thai m. Rejer til hovedret.

Kokken, som står for det varme parti, er født og opvokset i Thailand.

Jeg fik desværre ikke fat i hans navn, da der var meget travlt, men den lille troldmand svingede wokken rundt i køkkenet som en anden tryllekunstner.

Smagsmæssigt ligger vi i den helt rigtige ende!

Tom Yum Gong suppen var kort sagt fantastisk. Stærk, frisk, champignonerne var faste og tigerrejerne havde god en tekstur.

Skindet på min and var sprødt, men desværre var kødet en smule tørt.

Selve retten var velbalanceret, og man kunne smage noterne fra de forskellige citruselementer, og en fin afrunding af kokosmælk.

Jeg havde valgt den spicy, og chilien gav et fint kick.

Næsen begyndte i hvert fald og løbe lidt i kampens hede. Til retten var der Jasmin ris, som jeg desværre syntes var lidt tørre.

Deres hjemmelavet chili-olie med fiskesauce, var jeg helt vild med.

Den bragte lidt mere varme til maden, og havde den lækre salte-umami smag som fiskesauce har. Deres stødte tørre chili skal man dog lige passe på med.

Den er meget stærk, for ikke at sige vanvittig stærk.

 

Min kærestes Pad Thai med stegte risnudler m. tigerrejer, var en af de bedste jeg nogensinde havde fået, og ”what’s not to like” i den ret?

Friske bønnespirer, peanuts og æg som binder det hele sammen.

Denne ret er perfekt til den person, som har det svært med stærk mad. Dog tilføjede jeg chili-olien, for at give den lidt salt.

Jeg endte med at spise resten af hendes portion, da jeg simpelthen ikke kan få nok af Pad Thai, når det endelig laves ordenligt.

Pad Thai er en ret, som ikke medfølger en sauce, så retten kan for nogle godt blive lidt tør, men kokken på MikMik klarede den til UG.

Vi var så optaget af vores hovedret, at vi næsten glemte forårsrullerne.

De var fint pakket ind i en forseglet pose som havde holdt på varmen, og de var stadigvæk lune og sprøde da vi satte tænderne i dem.

Knasende crust, sprøde grøntsager og spændende med glasnudler i. Lækker lille snack.

Til at slukke tørsten havde vi købt en hyldeblomst vand m. brus og en squash.

Betjening

Der var utrolig travlt, da vi ankom, og man kunne se bonnerne på telefoniske bestillinger hang på række.

Jeg har arbejdet som tjener i mange år, og mener stadigvæk om man arbejder på restaurant eller med fastfood, skal man udøve god kundeservice, lige meget hvor travlt der er.

Da vi fik afgivet vores ordre, vendte personen sig hurtigt om uden at smile og havde generelt ingen øjenkontakt.

Det gjorde lidt ondt i mit tjenerhjerte.

Det lyste lidt op, da vi fik vores bestilling, og han undskyldte for, at de havde så travlt.

Hvilket man nu ikke bør undskylde for, da det er sjovest, når der er travlt i den branche efter min mening.

Han fik klemt et lille smil over læberne, da vi ønskede ham god weekend.

Man skal være forberedt på de snakker engelsk dernede.

Priser

Jeg forslår helt klart man bestiller en menu, når man er dernede.

Så man får smagt noget forskellige, og priserne er retfærdige, selv for en aalborgenser.

Single menu 135,-

1 forret + 1 hovedret efter eget valg.

Par menu 265,-

2 forretter + 2 hovedretter efter eget valg.

Familie menu 530,-

4 forretter + 4 hovedretter efter eget valg

Øko sodavand kostede 22,- pr. stk.

Større drikkevarer koster 39,-

Vi kom af med 309,- i alt for to personer.

 

Bestilling og levering

Man kan bestille telefonisk, og derefter skal man selv afhente det i Reberbansgade.

Som jeg skrev tidligere, så var der lang ventetid. Dette skal man forvente, hvis man ikke bestiller på forhånd.

Dommen

Hvis man gerne vil have en ægte thailandsk streetfood oplevelse, så skal man vælge MikMik.

Det bliver ikke mere autentisk en det. Alt er frisklavet, smagen af Thailand og så er det jo en sundere version af Take Away.

Fjerkræ og ris var en anelse tørre, så måske en ekstra indsats på det område kunne give ekstra point.

Jeg vil anbefale man bestiller telefonisk og afhenter det på det givende tidspunkt. Spar dig selv, for at vente i 20 minutter på matriklen.

Et lille forslag til en udvidelse af menuerne er, at man kunne inkludere drikkevarer. Dette kunne øge mere-salget på dette område.

Chili

Det var godt

  • Smagsmæssigt får de et A+ af mig, og alle retterne var tilsmagt og velbalanceret.
  • Fokus på kvaliteten er råvarer.
  • Alt er hjemmelavet

 

Det kan blive bedre

  • Et lille smil på læben kan hjælpe på service-delen.
  • Pas på fjerkræ og ris ikke bliver tørre.
  • Overvej udvidelse af menuerne.

MikMik
Reberbansgade 5
9000 Aalborg
Tjek deres website her

Åbent hus fredag: Beddingen klar med 78 nye boliger

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Nu skal du skynde dig, hvis du vil have en bolig på beddingen.

Beddingen 5 er et nyt boligkompleks med lejelejligheder ved Østre Havn, som har Limfjorden som nabo. Hvis du vil nå at have fat i en af disse attraktive boliger, så kridt skoene og kom til åbent hus på fredag d. 26 juli fra klokken 14.30 – 15.30.

Boligkomplekset består af 78 lejelejligheder, hvoraf de første 26 lejelejligheder allerede er udlejet.

Åbent hus for alle i prøveboligen

De foregående åbent hus-arrangementer i boligkomplekset har kun været for kunder, som har været skrevet op til boligerne hos udlejer Wagner Ejendomme.

Men nu kan alle deltage til åbent hus på fredag, hvor det er muligt at opleve lejligheder i mange størrelser og forskellige planløsninger. Lejeboligerne passer både til den studerende, singlen, parret, seniorerne og mindre familier.

Lejlighedernes størrelser er fra 64-114 kvadratmeter, hvor der er mulighed at leje enten 2- eller 3-værelses lejligheder med gulvvarme over alt i boligen.

Visualisering: Dimension Design

Alle lejlighederne har entré, badeværelse, køkken-alrum og alle værelserne har garderobeskabe.

I entréen er der også et garderobeskab, så der er mulighed for at gemme overtøjet og skoene væk.

Derudover har alle lejere i boligerne mulighed for at komme ud, hvor alle har udsigt til Limfjorden. Boligerne i stueplan får gårdhaver, hvor de øvrige etager får skønne altaner – alle vendt mod vest med udsigt ud til Limfjorden og det maritime område ved Østre Havnebassin.

Visualisering: Dimension Design

Derudover har alle lejligheder tilhørerende depotrum i kælderen, så der er mulighed for at opmagasinere alt ens habengut – men bare rolig – selvom du bor på den øverste etage skal du blot tage elevatoren ned, som der også er i bygningen.

Har man en bil, er der mulighed for at leje en parkeringsplads i kælderen, og holder man sig til den to-hjulede jernhest, så bliver der bygget et cykel-parkeringshus i terrænplan.

Lejeboligerne kan lejes fra 6400 kr./md.

Det maritime og aktive Østre Havn

Området ved Beddingen 5 rummer mange kvaliteter og alt der er brug for i hverdagen.

På indkøbsfronten kommer de nye beboere ikke til at skulle gå langt, da supermarkedet MENY ligger kort fra boligkomplekset. Hvis den søde tand skal tilfredsstilles er Lagkagehuset i forbindelse med MENY.

Det nye byggeri ligger ud til det mere vindstille Østre Havnebassin, som i sommerhalvåret er fuld af liv – her er der mulighed for at dyrke vandsport ved at stå på wakeboard, SUP-board eller spille kajakpolo.

Området giver desuden også rig mulighed for at nyde det urbane udeliv ved at dyrke motion med en rask gå- eller løbetur langs stierne.

Der er ikke mange minutters gåtur ind til Aalborgs pulserende byliv i midtbyen, hvor man kan begive sig hen ved at følge Aalborgs skønne havnefront.

Det er muligt at følge det nye byggeri ved Beddingen på facebook-siden, som du kan finde her.

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man (mærkeligt nok) lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklingen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.

Sol over C.W. Obels Plads: Brdr. Price lokker med kolde drinks og sommersnacks

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommeren er kommet til Aalborg, og på de gode dage er den varme sommersol – heldigvis – det samme. I næste uge ser vi endda ud til at få over 30 grader enkelte dage.

Selvom det kan være fristende at stikke af til strand og frisk havvand, så er vi også mange, der lige så gerne vil nyde det gode vejr lige her i byen.

Mange af Aalborgs caféer og restauranter har jo udendørspladser, der må være det perfekte sted at slå sig ned med gode venner, lækkert mad og et koldt glas.

Brdr. Price på C.W. Obels Plads har vel hvad der må være tæt på den perfekte terrasse: Varme solskinsstråler det meste af dagen, store parasoller hvis du hellere vil være fri, overdådige snacks og drinks, der går lige i blodet.

Vi har før besøgt Brdr. Price i forbindelse med vores Tour De Brunch og blev også dengang fristet af deres gastronomiske fortællinger om resten af menukortet.

Derfor besluttede vi os for at lægge vejen forbi igen en solrig dag i juli.

Alt fra menukortet

De to tv-brødre åbnede deres første restaurant i 2013, og i dag består familien af hele seks restauranter i hele Danmark.

Adam og James Price havde et ønske om at kunne tilbyde danskerne alt det mad, som de bedst selv kunne lide.

Der hersker altså ingen restaurant-trends i de herskabelige og hyggelige lokaler – men derimod et alsidigt menukort med mad for alle.

Denne dag stod solen dog højt over C.W. Obels Plads og smør, hakkebøf og bearnaise var ikke just øverst på appetitlisten.

Men snacks, drinks og kold hvidvin eller rosé fangede derimod straks vores opmærksomhed, og vi endte med at bestille … ja, alt.

Prices skinke, en delikat, letrøget spegeskinke af en glad gris, knasende sprøde kyllingechips med svampecreme, oliven og mandler, danske jordbær og – naturligvis – østers.

Drinks for og med enhver smag

Derudover lod vi restaurantens dygtige bartender få fri leg til at shake løs af hvad end, han måtte have på drinkshjertet i dag.

Det var åbenbart en hel del, og vi endte med alt fra rosé og en kold Chardonnay (… der vist nok slap for at blive shaket), Cosmopolitan, Whisky Sour, Irish Coffee, White Russian, Martini, Dark ‘N’ Stormy til en brusende Kir Royal.

Er man typen, der ind i mellem begiver sig ud i drinkseventyret, så er man nok også bekendt med, at Aalborg byder på både gode og mindre gode bud på den front.

Efter at have haft snablen i Brdr. Prices varianter er vi ikke i tvivl om, hvor de befinder sig i skalaen.

Vores personlige krav til en fuldbyrdet perfekte drinksoplevelse, må være noget i retningen af:

  • Man skal blive i godt humør af dem: Tjek!
  • Udvalget skal være så bredt, at man får lyst til at bestille én mere … og én mere …
  • De må gerne være fotogene. Do it for the gram!
  • Det skal kunne smages, at der bliver brugt gode råvarer
  • Kan de nydes på en solbeskinnet terrasse i vores yndlingsby, er dette absolut en bonus

Alt i alt har Brdr. Price altså ret godt styr på (vores) smag, og det er bestemt ikke sidste gang, at vi lægger vejen forbi C.W. Obels Plads i sommermåneder.

Du kan finde alle de våde drikkevarer her.