Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Skrevet af: Kristian Kempf Bertelsen

Kristian Kempf Bertelsen anmelder Take Away for MigogAalborg. Han er selvudnævnt junk food entusiast, og tidligere tjener på Applaus og CanBlau. 

Sådan anmelder vi;

Vi laver et uanmeldt besøg
Vi betaler selv for alt
Vi tager det med hjem og tager billeder af maden væk fra stedet
Tager vi billeder af stedet, siger vi at det er til MigogAalborg men ikke hvilket formål

I sidste anmeldelse fik jeg besøgt Wåk Wåk i Reberbansgade. Den oplevelse kan du læse om her.

Ikke mange meter derfra ligger MikMik. Der er åbenbart gået sport i det her med dobbelt-navne i den orientalske boldgade. Jeg venter blot på, at Båt Båt åbner i Aalborgs madgade nummer 1.

Spøg til side. Jeg har hørt rigtig gode ting om MikMik, som har eksisteret i byen i godt et års tid.

Deres popularitet er kommet med mund-til-mund metoden, for sociale medier og anden markedsføring er helt tydeligt ikke noget, de bruger så meget energi på vurderet ud fra deres Facebook-side.

MikMik har fuld fokus på det thailandske gadekøkken, og har skabt sig et velanset navn blandt aalborgenserne.

Da jeg trådte ind ad døren, blev jeg næsten blæst bagover af den fantastiske aroma af citrus, hvidløg og basilikum.

Straks var der en ekspedient klar til at tage imod vores bestilling, men man kunne fornemme en stressende atmosfære i køkkenet og fik en melding på 20 minutters ventetid.

I min optik er det for lang tid at vente på Take Away-mad, så der kunne godt ligge noget arbejde i at få reduceret ventetid.

 

Den nye dreng i klassen

Der er allerede en del konkurrence på det thailandske køkken, såsom Thai2Go og Thaiboxen. Men Mik Mik skiller sig lidt ud.

Hos Mik Mik er alt hjemmelavet. Liga fra  deres stødte chili fra deres store selektion af tørrede chilier, chili olie med en velbalanceret smag af chili og fiskesauce. Selv deres grøntsager sylter de selv.

Der bliver hentet friske råvarer hver dag, og man kan virkelig mærke, at der bliver ydet en stort indsats i kvaliteten af deres råvarer.

Som chefkokken Ludo Lefebvre, og mange andre kokke ofte siger:

”Maden er kun lige så god, som de råvarer du bruger”.

Menu

Det er muligt bare at bestille enkelte retter, men der er en hel del menuer, som kan være mere fordelagtige at kaste sig ud i.

Fra klokken 11-16 kan man købe deres frokostmenu, som består af dagens retter. Spørg dem hvilke retter der er gældende.

Aftenmenuen er delt op i single menu +1 foret +1 hovedret, par menu +2 forretter +2 hovedretter og familie menu +4 forretter +4 hovedretter.

Solidt udvalgt af autentisk thailandsk-gadekøkken

Alle retterne der er på menukortet, er klassikere fra det thailandske køkken, og de fleste af dem har deres oprindelse i et gadekøkken.

Det er er svært at vælge i sådan en situation, når man egentlig bare gerne vil have ”En af hver tak!”.

Forretterne består af klassikere såsom Tom Yun Gong eller frisk lavet forårsruller.

Derefter er der ni forskellige hovedretter. Her er alt lige fra Pad Thai, Panang karry og and i chili.

Alle retterne kan laves som vegetar, og man skal selv justere, hvor stærk retten skal være.

Derudover serveres alle hovedretter med jasminris, medmindre retter indeholder stegte ris eller nudler.

Til at skylle herlighederne ned med, kan man købe et flot udvalg af forskellige læskedrikke fra Brødrene Adelhardt, samt de eksklusive “blogger” mineralvande.

Maden

Efter at have summet lidt over, hvad jeg skulle have at spise, valgte jeg Tom Yum Gong til forret og And i Thai-chili sauce m. ris.

Jeg havde taget min bedre halvdel med, og havde glemt det at tage en beslutning omkring mad, kan være lige så besværligt, som at beslutte hvilke par sko man skal købe.

Bedst som jeg havde opgivet håbet, valgte hun hjemmelavet Pad thai forårsruller som er friteret, og den klassiske Pad Thai m. Rejer til hovedret.

Kokken, som står for det varme parti, er født og opvokset i Thailand.

Jeg fik desværre ikke fat i hans navn, da der var meget travlt, men den lille troldmand svingede wokken rundt i køkkenet som en anden tryllekunstner.

Smagsmæssigt ligger vi i den helt rigtige ende!

Tom Yum Gong suppen var kort sagt fantastisk. Stærk, frisk, champignonerne var faste og tigerrejerne havde god en tekstur.

Skindet på min and var sprødt, men desværre var kødet en smule tørt.

Selve retten var velbalanceret, og man kunne smage noterne fra de forskellige citruselementer, og en fin afrunding af kokosmælk.

Jeg havde valgt den spicy, og chilien gav et fint kick.

Næsen begyndte i hvert fald og løbe lidt i kampens hede. Til retten var der Jasmin ris, som jeg desværre syntes var lidt tørre.

Deres hjemmelavet chili-olie med fiskesauce, var jeg helt vild med.

Den bragte lidt mere varme til maden, og havde den lækre salte-umami smag som fiskesauce har. Deres stødte tørre chili skal man dog lige passe på med.

Den er meget stærk, for ikke at sige vanvittig stærk.

 

Min kærestes Pad Thai med stegte risnudler m. tigerrejer, var en af de bedste jeg nogensinde havde fået, og ”what’s not to like” i den ret?

Friske bønnespirer, peanuts og æg som binder det hele sammen.

Denne ret er perfekt til den person, som har det svært med stærk mad. Dog tilføjede jeg chili-olien, for at give den lidt salt.

Jeg endte med at spise resten af hendes portion, da jeg simpelthen ikke kan få nok af Pad Thai, når det endelig laves ordenligt.

Pad Thai er en ret, som ikke medfølger en sauce, så retten kan for nogle godt blive lidt tør, men kokken på MikMik klarede den til UG.

Vi var så optaget af vores hovedret, at vi næsten glemte forårsrullerne.

De var fint pakket ind i en forseglet pose som havde holdt på varmen, og de var stadigvæk lune og sprøde da vi satte tænderne i dem.

Knasende crust, sprøde grøntsager og spændende med glasnudler i. Lækker lille snack.

Til at slukke tørsten havde vi købt en hyldeblomst vand m. brus og en squash.

Betjening

Der var utrolig travlt, da vi ankom, og man kunne se bonnerne på telefoniske bestillinger hang på række.

Jeg har arbejdet som tjener i mange år, og mener stadigvæk om man arbejder på restaurant eller med fastfood, skal man udøve god kundeservice, lige meget hvor travlt der er.

Da vi fik afgivet vores ordre, vendte personen sig hurtigt om uden at smile og havde generelt ingen øjenkontakt.

Det gjorde lidt ondt i mit tjenerhjerte.

Det lyste lidt op, da vi fik vores bestilling, og han undskyldte for, at de havde så travlt.

Hvilket man nu ikke bør undskylde for, da det er sjovest, når der er travlt i den branche efter min mening.

Han fik klemt et lille smil over læberne, da vi ønskede ham god weekend.

Man skal være forberedt på de snakker engelsk dernede.

Priser

Jeg forslår helt klart man bestiller en menu, når man er dernede.

Så man får smagt noget forskellige, og priserne er retfærdige, selv for en aalborgenser.

Single menu 135,-

1 forret + 1 hovedret efter eget valg.

Par menu 265,-

2 forretter + 2 hovedretter efter eget valg.

Familie menu 530,-

4 forretter + 4 hovedretter efter eget valg

Øko sodavand kostede 22,- pr. stk.

Større drikkevarer koster 39,-

Vi kom af med 309,- i alt for to personer.

 

Bestilling og levering

Man kan bestille telefonisk, og derefter skal man selv afhente det i Reberbansgade.

Som jeg skrev tidligere, så var der lang ventetid. Dette skal man forvente, hvis man ikke bestiller på forhånd.

Dommen

Hvis man gerne vil have en ægte thailandsk streetfood oplevelse, så skal man vælge MikMik.

Det bliver ikke mere autentisk en det. Alt er frisklavet, smagen af Thailand og så er det jo en sundere version af Take Away.

Fjerkræ og ris var en anelse tørre, så måske en ekstra indsats på det område kunne give ekstra point.

Jeg vil anbefale man bestiller telefonisk og afhenter det på det givende tidspunkt. Spar dig selv, for at vente i 20 minutter på matriklen.

Et lille forslag til en udvidelse af menuerne er, at man kunne inkludere drikkevarer. Dette kunne øge mere-salget på dette område.

Chili

Det var godt

  • Smagsmæssigt får de et A+ af mig, og alle retterne var tilsmagt og velbalanceret.
  • Fokus på kvaliteten er råvarer.
  • Alt er hjemmelavet

 

Det kan blive bedre

  • Et lille smil på læben kan hjælpe på service-delen.
  • Pas på fjerkræ og ris ikke bliver tørre.
  • Overvej udvidelse af menuerne.

MikMik
Reberbansgade 5
9000 Aalborg
Tjek deres website her

Grand Opening på torsdag: Se de første billeder fra Aalborgs nye Bronuts

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De er runde, de er bløde – og så er de blandt de virkelig søde.

Vi taler selvfølgelig om donuts; kagens kokain, der i den grad har gjort sit indtog i Danmark … og Aalborg.

Først åbnede Donut Shoppen på Boulevarden, der siden har haft travlt med at mætte de sukker-hungrende aalborgensere. På torsdag er der endnu en donut-fætter klar i byen.

Eller skulle vi sige donut-bror… Der er nemlig tale om selveste Bronuts, der med åbningen i Aalborg kan prale af fire butikker på landsplan.

Ejeren af den hastigt voksende donutkæde Bronuts er foruden Ninos Oraha også den tidligere realitydeltager Türker Alici, der især er kendt for sin medvirken i både Paradise Hotel og Robinson.

Berømmelsen, der fulgte med, har han blandt andet brugt på at bygge et donut-imperium op fra bunden, og det skarpe koncept har i den grad vist sig som et stærkt trækplaster i Aarhus og ikke mindst i København, hvor der dagligt er flere hundrede meter lang kø af folk, der drømmer om at få fingrene i de karakteristiske gule æsker.

… og selvfølgelig dele dem på deres Instagram-profil, hvor hele 74.000 følger med.

“Planen var egentlig at vente med Aalborg, men vi oplevede oftere og oftere, at folk herfra kørte hele vejen til byen for at besøge os. Efterspørgslen var stor, så det er på tide,” fortæller Türker, da vi i dag besøgte den nye donutshop.

View this post on Instagram

Okay okay… Hvad er vi mest til? – 1) Daim med karamel? 2) Oreo med vanille? – Begge varianter findes i alle butikker 🍩❤️ – – ÅBNINGSTIDER – Å𝐁𝐘𝐇Ø𝐉: Mandag-Torsdag: 12-22 Fredag-Søndag: 10-22 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠𝐯𝐞𝐣 𝟐𝟒𝟕 – 𝐁𝐔𝐒𝐆𝐀𝐃𝐄𝐍: Søndag-Torsdag: 10-19 Fredag-Lørdag: 10-21 𝐅𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐢𝐤𝐬𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟐𝟓 – 𝐊Ø𝐁𝐄𝐍𝐇𝐀𝐕𝐍: Søndag-Torsdag:10-21 Fredag-Lørdag: 10-23 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐛𝐫𝐨𝐠𝐚𝐝𝐞 𝟑𝟕 – Udbrining via @waiteer 🚴🏽‍♂️ *𝙂æ𝙡𝙙𝙚𝙧 𝙠𝙪𝙣 𝙞 Å𝙧𝙝𝙪𝙨 𝙗𝙪𝙩𝙞𝙠𝙠𝙚𝙧𝙣𝙚* – 𝐏𝐫𝐢𝐬𝐞𝐫 1 for 25kr 6 for 139kr 12 for 259kr – #foodporn #foodlover #foodblogger #foodstagram #bronutsdk #teambronuts #donut #donuts #donuts🍩 #donutlover #lovedonut #donutshop #food #foodlover #oreodonut #toffifeedonut #snickersdonut #daimdonut #donutcoffee #kinderdonut #buenodonut #maxidonut #marsdonut #twixdonut

A post shared by Bronuts Donuts Denmark Aps (@bronutsdk) on

Åbner i Vestbyen på torsdag

Lokationen bliver i Dannebrogsgade, hvor Art By Me tidligere har haft til huse. Og ifølge Türker og Ninos er Vestbyen det helt perfekte sted at introducere Aalborg for Bronuts.

“Det er meget velovervejet, at vi åbner her. Selvom vores erfaring siger os, at uanset hvor vi ligger, så kommer folk.

Vi er en destinationsforretning, så vi har prioriteret at ligge ud til en trafikeret vej med gode parkeringsmuligheder, hvor folk kører til og fra arbejde.

Sådan er vores butik i København også opbygget, og det fungerer rigtig godt,” siger Türker.

Bronuts åbner på torsdag 16. juli – på Türkers 28 års fødselsdag. Dermed kan aalborgenserne på alle måder forvente en kæmpe festdag.

“Vi ville egentlig gerne have lavet en åbningsreception, men alt vores tid er gået med at gøre butikken klar, så vi åbner egentlig bare dørene – men jeg er slet ikke i tvivl om, at det nok skal blive en fest i sig,” siger Ninos.

Nye donutsvarianter hver uge

Keramikcafé-stemningen (ja, det er et ord) er ikke længere at spore i lokalerne, der i stedet stråler af gult og pink inventar.

Ved indgangen bliver man mødt af et grafisk vægmaleri, hvor Bronuts-banden er repræsenteret i Aalborgs genkendelige gader.

Et par skridt længere inde i den nye butik, møder du donut-montréen, der hver dag frister med hele 24 forskellige slags.

Bronuts kører – som i de andre af deres butikker – en månedsmenu, der suppleres af tre nye varianter hver uge.

Selvom udvalget jævnligt skifter, så er snask-faktoren altid tilstede – uanset om du er til sur, sød eller noget midt i mellem.

Måske netop derfor har Bronuts formået på rekordtid at blive en kæmpe succes. Her imødekommes nemlig enhver donutsmag – eller næsten enhver i hvert fald.

Med succes følger selvfølgelig også udfordringer. Det måtte Bronuts sande, da Politikens anmelder forleden gav dem kun 2 stjerner og efterlod dem med meget få rosende ord.

Det skal dog mere til at slå Bronuts ud, der siden har postet en video, hvor de svarer igen på kritikken.

De lange køer taler vel for sig selv: Folket er vilde med Bronuts.

Uanset hvad, så må vores bedste anbefaling være, at du helt selv beslutter, om Bronuts’ donuts er noget for dig – og det gør du vel bedst ved at aflægge butikken et besøg, når Türker og Ninos slår dørene op på torsdag.

Adressen er Dannebrogsgade 9, og de foreløbige åbningstider lyder på 10-21.

Hvad: Grand Opening af Bronuts
Hvor: Dannebrogsgade 9, 9000 Aalborg
Hvornår: Torsdag d. 16. juli, kl. 10

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Aalborg-restaurant fejrer World Cucumber Day: Byt din agurk til en Gin & Tonic

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Let’s face it … det er agurketid på Aalborgs største bymedie.

Derfor bør det ikke overraske nogen, at vi blev vildt begejstrede, da vi spottede en sommernyhed, der involverer både grøntsager og alkohol.

Skagen Fiskerestaurant på Budolfi Plads fejrer World Cucumber Day på fredag, og hvis du svinger forbi i tidsrummet 15.00 til 17.00 med en agurk – ja, du læste rigtigt, en AGURK – kan du bytte den til en Gin & Tonic.

Så er du ved at gå agurk over det manglende sommervejr, kan du i det mindste drikke dine sorger væk i restaurantens nystartede fredagsbar.

Nyt fredagskoncept

Tilbuddet gælder maks én gang, så hvis du øjnede en mulighed for at tømme det lokale supermarked for agurker, må vi desværre skuffe dig.

Til gengæld kan du gemme den i bukselommen, og hvis nogen spørger om du bare er glad for at se dem, kan du tørt konstatere, at det altså bare er en agurk.

Spøg til side.

Fredagsbaren kommer til at køre hver fredag og lørdag i juli og august med DJ, bobler og snacks.

Læs mere om Skagen Fiskerestaurants fredagstilbud og deres vinbar her.

Vi Elsker Sommer Tour indtager Blokhus i næste uge, hvor du kan glæde dig til at opleve kunstnere som Burhan G, Sanne Salomonsen, Rasmus Bjerg med John Mogensen show, Mick Øgendahl samt stor underholdning til de mindste med Hr. Skæg og MGP stjerner.

Med vores eksklusive MigogAalborg-rabat kan du komme meget billigt afsted. Læs mere her.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

Stadig ledige pladser: Tag en en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.