Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Af Kristian Kempf Bertelsen

Kristian Kempf Bertelsen anmelder Take Away for MigogAalborg. Han er selvudnævnt junk food entusiast, og tidligere tjener på Applaus og CanBlau. 

Sådan anmelder vi;

Vi laver et uanmeldt besøg
Vi betaler selv for alt
Vi tager det med hjem og tager billeder af maden væk fra stedet
Tager vi billeder af stedet, siger vi at det er til MigogAalborg men ikke hvilket formål

I sidste anmeldelse fik jeg besøgt Wåk Wåk i Reberbansgade. Den oplevelse kan du læse om her.

Ikke mange meter derfra ligger MikMik. Der er åbenbart gået sport i det her med dobbelt-navne i den orientalske boldgade. Jeg venter blot på, at Båt Båt åbner i Aalborgs madgade nummer 1.

Spøg til side. Jeg har hørt rigtig gode ting om MikMik, som har eksisteret i byen i godt et års tid.

Deres popularitet er kommet med mund-til-mund metoden, for sociale medier og anden markedsføring er helt tydeligt ikke noget, de bruger så meget energi på vurderet ud fra deres Facebook-side.

MikMik har fuld fokus på det thailandske gadekøkken, og har skabt sig et velanset navn blandt aalborgenserne.

Da jeg trådte ind ad døren, blev jeg næsten blæst bagover af den fantastiske aroma af citrus, hvidløg og basilikum.

Straks var der en ekspedient klar til at tage imod vores bestilling, men man kunne fornemme en stressende atmosfære i køkkenet og fik en melding på 20 minutters ventetid.

I min optik er det for lang tid at vente på Take Away-mad, så der kunne godt ligge noget arbejde i at få reduceret ventetid.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

 

Den nye dreng i klassen

Der er allerede en del konkurrence på det thailandske køkken, såsom Thai2Go og Thaiboxen. Men Mik Mik skiller sig lidt ud.

Hos Mik Mik er alt hjemmelavet. Liga fra  deres stødte chili fra deres store selektion af tørrede chilier, chili olie med en velbalanceret smag af chili og fiskesauce. Selv deres grøntsager sylter de selv.

Der bliver hentet friske råvarer hver dag, og man kan virkelig mærke, at der bliver ydet en stort indsats i kvaliteten af deres råvarer.

Som chefkokken Ludo Lefebvre, og mange andre kokke ofte siger:

”Maden er kun lige så god, som de råvarer du bruger”.

Menu

Det er muligt bare at bestille enkelte retter, men der er en hel del menuer, som kan være mere fordelagtige at kaste sig ud i.

Fra klokken 11-16 kan man købe deres frokostmenu, som består af dagens retter. Spørg dem hvilke retter der er gældende.

Aftenmenuen er delt op i single menu +1 foret +1 hovedret, par menu +2 forretter +2 hovedretter og familie menu +4 forretter +4 hovedretter.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Solidt udvalgt af autentisk thailandsk-gadekøkken

Alle retterne der er på menukortet, er klassikere fra det thailandske køkken, og de fleste af dem har deres oprindelse i et gadekøkken.

Det er er svært at vælge i sådan en situation, når man egentlig bare gerne vil have ”En af hver tak!”.

Forretterne består af klassikere såsom Tom Yun Gong eller frisk lavet forårsruller.

Derefter er der ni forskellige hovedretter. Her er alt lige fra Pad Thai, Panang karry og and i chili.

Alle retterne kan laves som vegetar, og man skal selv justere, hvor stærk retten skal være.

Derudover serveres alle hovedretter med jasminris, medmindre retter indeholder stegte ris eller nudler.

Til at skylle herlighederne ned med, kan man købe et flot udvalg af forskellige læskedrikke fra Brødrene Adelhardt, samt de eksklusive “blogger” mineralvande.

Maden

Efter at have summet lidt over, hvad jeg skulle have at spise, valgte jeg Tom Yum Gong til forret og And i Thai-chili sauce m. ris.

Jeg havde taget min bedre halvdel med, og havde glemt det at tage en beslutning omkring mad, kan være lige så besværligt, som at beslutte hvilke par sko man skal købe.

Bedst som jeg havde opgivet håbet, valgte hun hjemmelavet Pad thai forårsruller som er friteret, og den klassiske Pad Thai m. Rejer til hovedret.

Kokken, som står for det varme parti, er født og opvokset i Thailand.

Jeg fik desværre ikke fat i hans navn, da der var meget travlt, men den lille troldmand svingede wokken rundt i køkkenet som en anden tryllekunstner.

Smagsmæssigt ligger vi i den helt rigtige ende!

Tom Yum Gong suppen var kort sagt fantastisk. Stærk, frisk, champignonerne var faste og tigerrejerne havde god en tekstur.

Skindet på min and var sprødt, men desværre var kødet en smule tørt.

Selve retten var velbalanceret, og man kunne smage noterne fra de forskellige citruselementer, og en fin afrunding af kokosmælk.

Jeg havde valgt den spicy, og chilien gav et fint kick.

Næsen begyndte i hvert fald og løbe lidt i kampens hede. Til retten var der Jasmin ris, som jeg desværre syntes var lidt tørre.

Deres hjemmelavet chili-olie med fiskesauce, var jeg helt vild med.

Den bragte lidt mere varme til maden, og havde den lækre salte-umami smag som fiskesauce har. Deres stødte tørre chili skal man dog lige passe på med.

Den er meget stærk, for ikke at sige vanvittig stærk.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

 

Min kærestes Pad Thai med stegte risnudler m. tigerrejer, var en af de bedste jeg nogensinde havde fået, og ”what’s not to like” i den ret?

Friske bønnespirer, peanuts og æg som binder det hele sammen.

Denne ret er perfekt til den person, som har det svært med stærk mad. Dog tilføjede jeg chili-olien, for at give den lidt salt.

Jeg endte med at spise resten af hendes portion, da jeg simpelthen ikke kan få nok af Pad Thai, når det endelig laves ordenligt.

Pad Thai er en ret, som ikke medfølger en sauce, så retten kan for nogle godt blive lidt tør, men kokken på MikMik klarede den til UG.

Vi var så optaget af vores hovedret, at vi næsten glemte forårsrullerne.

De var fint pakket ind i en forseglet pose som havde holdt på varmen, og de var stadigvæk lune og sprøde da vi satte tænderne i dem.

Knasende crust, sprøde grøntsager og spændende med glasnudler i. Lækker lille snack.

Til at slukke tørsten havde vi købt en hyldeblomst vand m. brus og en squash.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Betjening

Der var utrolig travlt, da vi ankom, og man kunne se bonnerne på telefoniske bestillinger hang på række.

Jeg har arbejdet som tjener i mange år, og mener stadigvæk om man arbejder på restaurant eller med fastfood, skal man udøve god kundeservice, lige meget hvor travlt der er.

Da vi fik afgivet vores ordre, vendte personen sig hurtigt om uden at smile og havde generelt ingen øjenkontakt.

Det gjorde lidt ondt i mit tjenerhjerte.

Det lyste lidt op, da vi fik vores bestilling, og han undskyldte for, at de havde så travlt.

Hvilket man nu ikke bør undskylde for, da det er sjovest, når der er travlt i den branche efter min mening.

Han fik klemt et lille smil over læberne, da vi ønskede ham god weekend.

Man skal være forberedt på de snakker engelsk dernede.

Priser

Jeg forslår helt klart man bestiller en menu, når man er dernede.

Så man får smagt noget forskellige, og priserne er retfærdige, selv for en aalborgenser.

Single menu 135,-

1 forret + 1 hovedret efter eget valg.

Par menu 265,-

2 forretter + 2 hovedretter efter eget valg.

Familie menu 530,-

4 forretter + 4 hovedretter efter eget valg

Øko sodavand kostede 22,- pr. stk.

Større drikkevarer koster 39,-

Vi kom af med 309,- i alt for to personer.

 

Bestilling og levering

Man kan bestille telefonisk, og derefter skal man selv afhente det i Reberbansgade.

Som jeg skrev tidligere, så var der lang ventetid. Dette skal man forvente, hvis man ikke bestiller på forhånd.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken

Dommen

Hvis man gerne vil have en ægte thailandsk streetfood oplevelse, så skal man vælge MikMik.

Det bliver ikke mere autentisk en det. Alt er frisklavet, smagen af Thailand og så er det jo en sundere version af Take Away.

Fjerkræ og ris var en anelse tørre, så måske en ekstra indsats på det område kunne give ekstra point.

Jeg vil anbefale man bestiller telefonisk og afhenter det på det givende tidspunkt. Spar dig selv, for at vente i 20 minutter på matriklen.

Et lille forslag til en udvidelse af menuerne er, at man kunne inkludere drikkevarer. Dette kunne øge mere-salget på dette område.

Take Away anmeldelse: MikMik rammer plet på det autentiske thai-køkken
Chili

Det var godt

  • Smagsmæssigt får de et A+ af mig, og alle retterne var tilsmagt og velbalanceret.
  • Fokus på kvaliteten er råvarer.
  • Alt er hjemmelavet

 

Det kan blive bedre

  • Et lille smil på læben kan hjælpe på service-delen.
  • Pas på fjerkræ og ris ikke bliver tørre.
  • Overvej udvidelse af menuerne.

MikMik
Reberbansgade 5
9000 Aalborg
Tjek deres website her

Del artikel

Andre læser også