Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mikkel fra det nye Strandhotellet: Vi vil være blandt de bedste i Nordjylland

Af Emil Kjær Jørgensen

Sidste år løb Team Nordjylland med sejren i Copenhagen Cook Off og det nye unge hold håber at gentage succesen, når det hele går løs d. 17. september i København. Det kan du læse meget mere om her.

Kaptajnen for Team Nordjylland er den bare 24-årige Mikkel Espensen, der har erfaring som leder fra en stilling som souschef på Himmerland Golf & Sport Resort og nu som assisterende køkkenchef på det spritnye strandhotel i Blokhus:

”Vi åbnede 2. juli, og ambitionen er at blive blandt de bedste i Nordjylland.” fortæller Mikkel, som på trods af sin unge alder har erfaring fra restaurationsmiljøet i København, hvor han blandt andet har været på Kokkeriet.

Lærer at bruge råvarer anderledes i Jylland

Han mener dog, at Jylland kan noget helt specielt:

”I Jylland lærer man at bruge råvarerne på en anden måde. Man vender hver en krone og bruger alle dele af råvarerne. Vi er gode til at udnytte dem. Vi kender vores tilberedning og vores klassiske retter, og det er kun en fordel i sådan en konkurrence her.”

Mikkel fra det nye Strandhotellet: Vi vil være blandt de bedste i Nordjylland
Mikkel arbejder til dagligt på det charmerende strandhotel i Blokhus

Maden på strandhotellet i Blokhus er nordisk mad med et fransk touch:

”Vi bruger udelukkende nordiske råvarer. Vi gør en dyd ud af at bruge lokale leverandører, som vi kan opbygge et forhold til, og dermed give en helstøbt oplevelse for vores spisende gæster.”

Inspirationen kan findes overalt

Mikkel har været glad for mad lige siden han var en lille dreng:

” Da jeg var 4 år gammel sad jeg ikke foran fjernsynet – jeg sad på køkkenbordet i stedet for. Det er sidenhen blevet til en livslang kærlighed til mad og gode råvarer.” forklarer Mikkel.

Kan få inspiration fra mormor

Inspirationen til at være kreativ i køkkenet er blevet en besættelse for Mikkel og den kan findes alle steder:

”Jeg kan få inspiration fra min mormor, som laver en god gammeldags ret, ligesom inspirationen kan komme fra en anerkendt kok på en fin restaurant. Jeg elsker også at gå en tur ved stranden og finde inspiration i naturen. Det er nok en eller anden form for sygdom. Jeg kan ikke lade være med at tænke mad hele tiden.” udtrykker Mikkel begejstret.

Mikkel fra det nye Strandhotellet: Vi vil være blandt de bedste i Nordjylland
Mikkel (tættest på kameraet) er kaptajn for Team Nordjylland til Copenhagen Cook Off

Mad bliver der rigelig tid til at tænke på det næste stykke tid, hvor den står på træning, træning og mere træning, så københavnerne kan få kamp til stregen:

”På holdet kender vi ikke hinanden indgående endnu, men jeg tror helt bestemt vi kan opbygge noget stærkt sammen. Jeg er selvfølgelig jyde, så jeg vil ikke sige vi er favoritter. Men vi gør hvad vi kan. Vi har kendskabet til råvarerne og naturen. Der har vi en klar fordel.”

Del artikel

Andre læser også