Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mig og Budolfi Plads

Af Redaktionen

Jeg har en hel del at sige om Budolfi Plads i Aalborg. Min fars udsigt fra vores virksomhed var i 30 år ud til p-pladsen, som Budolfi i bund og grund var. En gennemstrømning af mennesker og stillestående biler.

Ikke ligefrem nogen fryd for øjet taget i betragtning af placeringen i hjertet af Aalborg. Så da der landede en mulighed for at give pladsen den kærlighed, som den fortjener, kastede min far og jeg vores virksomhed ind i kampen om at sætte Budolfi i stand, klar til fremtiden. Og vandt.

Jeg fornærmer nok ikke nogen, når jeg siger, at pladsen i dag er noget mere interessant, end den var før. Byrummet lever med caféer, bænke under træer og en bager i gaden. Parkering under jorden.

Tro mig, det var ikke uden en vis ærefrygt, for Budolfi plads har ikke kun en god placering. Den er dybt forbundet til Aalborgs historie. Her stod byens borgmure blandt andet.

Fortiden forpligter. Det skulle se godt ud i dag og mange år ud i fremtiden. Noget andet er at bygge et sted så centralt. Vi fik ikke et nedlagt industriområde, en mark, en ’ren tavle’ at boltre os i. 

Så man tænker sig selvfølgelig rigtig godt om. Strømmen til byerne tager til med flere mennesker og større tæthed. Folk har brug for luft. De har brug byrum at være aktive i. Trænger til mere grønt. Det skal være pænt at se på, så vi ikke river ned og bruger enorme mængder CO2 igen-igen på at finde rette udtryk.

Byggeriet skal flugte med omgivelserne. Det skal være funktionelt og tage hensyn til de historiske bygninger omkring. Vores smukke gamle kirke for eksempel. Her var man af gode grunde nervøse, da de rykkede ind med kæmpe kraner og hamrede løs i undergrunden. 

Alt det skal man have øje for. Telefonen glødede af pengestærke ønsker om kontorer fra gulv til gavl i de nye bygninger på pladsen. Det havde været let, men vi var ikke for. Jeg er ikke desto mindre stolt. Værdi er andet end penge.

Min far og jeg fik kun den ene chance, og sådan mener jeg, vi bør se vores projekter i samfundet. På tværs af sektorer og projekternes størrelse.

Det tror jeg også er grunden til, at jeg har rodet mig ud i politik. Ikke mindst for de konservative. For fortiden og fremtiden forpligter. 

Som samfund skal vi forstå, at succes langt fra er gjort ved sorte tal på bundlinjen. At ting skal holde og skabe sammenhold. En enkelt virksomhed kan jo tjene kassen, mens samfundet som helhed taber. Økonomisk, kulturelt og i værste fald sig selv.

Medmindre vi tør handle, så værdi bliver andet end penge. Det gjorde jeg med Budolfi Plads. Det vil jeg gøre for Danmark i Folketinget.

Indlæg skrevet af: Mikkel Højsleth.

Del artikel

Andre læser også