Mange er i tvivl: Men midtbyens butikker holder åbent til og med 23. december

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

For at få styr på corona-smitten i Danmark, har myndighederne fremlagt en række nationale tiltag, der indtil videre gælder til og med den 3. januar 2021.

Der er imidlertid mange datoer, procedurer og retninglinjer at holde styr på, og det kan også mærkes i midtbyen i Aalborg, hvor kunderne er godt og grundigt forvirrede over, hvilke butikker og erhverv, der holder åbent ,og hvilke der allerede er lukket midlertidigt ned.

“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra nordjyder, der er i tvivl om midtbyens mange butikker holder åbent frem mod juleaften, og jeg kan godt forstå, at folk er forvirrede,” fortæller Flemming Thingbak fra Aalborg City.

“Men det korte svar er, at alle såkaldte “almindelige” butikker i midtbyen holder åbent alle dage fra klokken 10.00 – 19.00 til og med på onsdag, den 23. december,” forklarer Flemming videre.

Aalborg City forsikrer, at det er en fuldstændig tryg oplevelse at foretage de sidste julegave-indkøb, inden julefreden sænker sig.

Butikkerne har styr på både afstand, sprit og max. antal personer, og derudover har Aalborg Kommune også folk fra den såkaldte Entreprenørenhed til at at gå rundt i gågaderne og holde øje med, at de travle julehandlende kan foretage deres juleindkøb på en sikker og forsvarlig måde.

Sådan er situationen frem mod 3. januar

Liberale serviceerhverv, som eksempelvis frisører, massører og tatovører skal holde lukket fra i dag, 21. december til og med 3. januar.

Derudover har indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer været pålagt at holde lukket fra 17. december til og med 3. januar.

Efter jul iværksættes så en yderligere nedlukning, så fra den 25. december 2020 lukker alle udvalgsvarebutikker, herunder butikker under 5000 m2.

Det vil altså sige, at butikkerne i midtbyen holder lukket mellem jul og nytår og helt frem til og med 3. januar.

Der vil dog i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.