Middelalderdage i Aalborg: Oplev den autentiske stemning i Kildeparken

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Fra den 10. – 16. juli bliver Kildeparken for 8. gang forvandlet til et lille middelaldersamfund, når det igen går løs med det populære sommerferiearrangement!

Hele holdet bag ser frem til at slå portene op til Kildeparken på mandag, hvor riddere, handelsfolk, gøglere, kogekoner og mange andre står klar til at give en middelalderoplevelse for hele familien.

Åbningsritual udføres med sværd

For første gang nogensinde åbnes Middelalder i Aalborg med en festlig åbningsceremoni for alle gæster og frivillige på pladsen.

Åbningsceremonien finder sted mandag den 10. juli kl. 12, hvor direktør for Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm, vil holde åbningstale iført rustning. Herefter vil han med et sværd udføre et specielt ritual!

”Aalborg Kongres & Kultur Center har i mange år støttet Middelalder i Aalborg, der jo ligger placeret i vores baghave, Kildeparken. Det er det største familiearrangement i Aalborg i juli, og derfor er det vigtigt at bakke op om. Derudover er det også et utrolig hyggeligt arrangement set i et historisk perspektiv, og det passer lige til mine interesser. Derfor har jeg med stor fornøjelse takket ja til at være åbningstaler,” siger Nicolaj Holm.

1000 år tilbage i tiden

I en hel uge kan man altså besøge det lille samfund i Kildeparken, hvor det føles som at gå ind i en helt anden tid. Her kan man med rette få en pause fra de elektroniske apparater, og både børn og voksne kan nyde nuet.

Under arrangementet kan man blandt andet opleve ridderkampe, henrettelser, bueskydning, mjøddrikkeri, gøgleri, hesteture og smukke musikalske middelaldertoner fra forskellige musikgrupper.

Foto: www.middelalderiaalborg.dk
Foto: www.middelalderiaalborg.dk

Middelalder i Aalborg har lige siden starten vokset sig større og større. Den historiske periode vækker stor interesse ved både nordjyderne og turisterne, hvilket tydeligt kan mærkes blandt de besøgende i Kildeparken.

”Middelalderen har så meget at byde på. Det var en tid med handelsfolk, riddere, våben, magtrokeringer, gøglere og meget mere, og det er den stemning, vi gerne vil formidle til publikum. Vi kan mærke på de besøgende, at de har en både spændende, lærerig og hyggelig dag, når de er til arrangementet, og det er alfa og omega for os,” siger Ahmad Vakili, som er idémand og initiativtager til Middelalder i Aalborg.

MigogAalborg har talt med Ahmad om, hvordan han fik ideen og lysten til middelalderarrangementet i Aalborg.

“Kulturhistorie har altid interesseret mig og jeg har boet i byen i over 30 år. Jeg har studeret kongerækken og dansk historie i mange år, og så har jeg også deltaget i lignende og inspirerende events,” fortæller Ahmad og tilføjer:

“Fællesskabet og hyggen gør bare noget helt specielt. Det er dejligt at gøre en forskel, som gør folk glade.”

Læs mere om det hyggelige sommerferiearrangement her

Åbningstider:
Mandag – torsdag: kl. 10-17
Fredag – lørdag: kl. 10-22
Søndag: kl. 10-17

Entré: 
Voksne: 75 kr.
Børn under 10 år: gratis
Børn 10-15 år, studerende og pensionister: 45 kr.
– Køb billetter til arrangementet i Vitae Flora eller ved indgangen til arrangementet.

Så skal der stemmes: Her er finalisterne til AALBORG AWARDS 2019

Skrevet af: Redaktionen

Så er vi klar til at løfte sløret for, hvem der er kommet igennem nåleøjet og er blandt finalisterne til årets AALBORG AWARDS.

Over 18.000 har stemt i den indledende nomineringsrunde, og det har været ekstremt tæt i langt de fleste kategorier.

I år har vi valgt at tage 6 finalister med i hver kategori til AALBORG AWARDS, der afholdes lørdag d. 30. marts i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Det bliver en af årets fedeste fester, og det er Vi Elsker 90’erne, der står for et Mega Afterparty. Se her hvilket kæmpe internationalt 90’er navn, der spiller til afterparty.

Du kan selv komme med til den store fest – der kan vælges mellem både siddepladser- og ståpladser. Der er drinks, show og afterparty inkluderet i billetten. Se billetterne her

Men du skal igen hjælpe med at stemme. For læsernes stemme har også en betydning for finalisterne.

Her voterer juryen med en stemme hver, og så tæller læsernes stemme i den her nye afstemning (den starter i bunden af artiklen) også med 1 stemme.

Juryen i år består af;

Gastromand v. Mads Schytte og Anders Damm Christensen
Peter Christian Jensen, direktør Ruths Hotel
Mark Bering, direktør Himmerland Golf & Spa Resort
Tina Mikkelsen, store manager, Magasin Aalborg
Michael Qureshi, redaktør MigogAalborg
Læsernes stemme

Vi har lavet en side om AALBORG AWARDS, hvor du kan læse mere om showet og se vores mange fantastiske sponsorer her

Ellers så er det bare om at stemme, så vi kan få afgjort, hvem der er Byens Bedste i de forskellige kategorier.

powered by Typeform

Så er det i dag: AaB søger indløbsbørn med event i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

I dag onsdag d. 20. februar kan du møde AaB-spillerne Jores Okore og Kristoffer Pallesen i Magasin i Aalborg.

I den forbindelse søger AaB også børn til at gå med spillerne på banen til forskellige kampe.

Så de er på udkig efter 44 børn, der drømmer om at få en kæmpe oplevelse at gå på Aalborg Portland Park sammen med Superliga-spillerne.

Frem til kl. 16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn, hvis man svinger forbi Magasin.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Stort cadeau: Aalborg Teaters forestilling opføres i Tyskland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er stor jubel på Aalborg Teater i øjeblikket.

I efteråret 2017 fik Aftenlandet premiere på Lille Scene, og forestillingen opnåede på kort tid stor anerkendelse i Danmark.

Aftenlandet kredser om den aktuelle samfundsdebat vedrørende flygtninge, Europas fremtid, og hvor EU er på vej hen.

Forestillingen blev især omtalt, fordi alle statisterne også er asylansøgere fra nordjyske asylcentre uden for teaterscenen.

Men nu har selve forestillingen også bevæget sig udover Danmarks grænser.

I år kan stykket – i en oversat udgave – nemlig også opleves i Tyskland – og allerede d. 20. marts får det aktuelle værk premiere i München og i 2020 følger endnu et tysk teater efter.

Prisvindende og aktuelt

På trods af det store cadeau fra udlandet, så er det bestemt ikke første gang, at forestillingen har fået store roser med på vejen.

I 2018 modtog forestillingens mor og én af de mest markante stemmer i dansk teater, Julie Maj Jakobsen, en Reumertpris som Årets Dramatiker for netop Aftenlandet.

Tue Bering iscenesatte stykket og løb i den forbindelse også med prisen som Årets Instruktør.

Forestillingen fik 5.3 stjerner i gennemsnit fra publikummet og høstede selvfølgelig også topkarakterer fra anmelderne.

Aalborg Teater genopsætter forestillingen

Nåede du ikke at opleve Aftenlandet, da de spillede i Aalborg? Og synes du, der er lidt langt til Tyskland?

Så er der også gode nyheder.

Fra 16. til 25. maj 2010 genopsætter teateret nemlig forestillingen på Lille Scene, hvor det igen bliver muligt at overvære dagens konfliktfyldte Europa på tætteste hold.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

Kæmpe scoop: MØ vender tilbage til Nibe Festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Efter flere års fravær vender den karakteristiske, vokale lyd, vi kender fra verdensstjerne MØ, endelig tilbage til Nibe Festival.

MØ gæstede ellers både Nibe i gennembrudsåret og året efter igen … men siden har festivalen knoklet intensivt for at lokke hende tilbage til Skalskoven.

… og i år er det endelig lykkes!

”MØ er som sagt på ingen måde en artist, som har overrendt de danske festivaler og spillesteder de seneste år.

Derfor er det selvfølgelig en kæmpe sejr og en meget stor glæde for os, at Nibe-publikummet nu skal feteres med fantastiske MØ,” udtaler festivalleder Peter Møller Madsen.

Gigantisk verdensstjerne vender hjem

Siden sit internationale gennembrud har hele verden nemlig været legeplads for MØ, også kendt som Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen, hvilket har efterladt et utålmodigt undertryk på de danske scener.

Hun har på ganske kort tid formået at skabe sig en kæmpe musikkarriere, og kan blandt andet skrive samarbejder med Justin Bieber og Major Lazer på sit musikalske CV.

Den fynske pige har altså sat dybe aftryk på den internationale scene – men til sommer vender hun atter tilbage: klar til at få trætoppene til at vibrere med tonsvis af hits!

Lige fra numrene ”Pilgrim”, ”Maiden” og ”Waste Of Time” fra opstarten over MØ-klassikere som ”Don’t Wanna Dance”, ”Kamikaze”, ”Final Song”, ”Nights With You” og ny-hittet ”Blur” til gigantiske, internationale hits som ”Lean On” med Major Lazer & DJ Snake og ”Cold Water” med Major Lazer & Justin Bieber.

Eneste koncert udenfor Sjælland

Onsdag d. 3. juli bliver det MØ’s tur til at shine på Store Scene – og så bliver denne koncert desuden sommerens eneste udenfor Sjælland, hvor MØ også er blandt Roskilde Festivals hovednavne.

Udover MØ kan årets festivalgæster (indtil videre) se frem til: Nephew, Nik & Jay, Suspekt, The Minds Of 99, Gnags, Benal, Christopher, Queen Machine, SAVEUS, Clara, Folkeklubben, Ude Af Kontrol, Fool og Rasmus Bjerg – John.

OBS! Mandag d. 4. marts kl. 10 stiger prisen på både partout- og dagsbilletter på www.nibefestival.dk.

Husk derfor at sikre dig din billet … asap!