Michelin-stjerner uddeles i morgen: Disse kan vinde i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant Tabu
Restaurant Tabu

I morgen mandag den 19. februar offentliggør Guide Michelin, hvilke restauranter, som i 2018 tildeles de eftertragtede Michelin-stjerner, der internationalt skaber så meget opmærksomhed.

Gourmetverdenen holder lige nu vejret i håb om, at de igen tildeles en stjerne eller måske flere. For nogle bliver det allerførste gang.

Nordjylland har aldrig fået en Michelin-stjerne, selv om niveauet efterhånden er skyhøjt i Danmarks nordligste region.

Det er dog meget tvivlsomt om 2018 bliver året, hvor Michelin-guiden udvides med Nordjylland, hvor København og Aarhus eller har vist vejen.

GastroNorth udvides for at lande en Michelin-stjerne

I Nordjylland arbejdes der dog benhårdt på at skabe den fornødne opmærksomhed med det professionelle fællesskab GastroNorth

Fem af de mest anerkendte nordjyske toprestauranter har netop sluttet sig til de oprindelige stiftere af GastroNorth-selskabet.

Brøndums Hotel, Strandhotellet Blokhus samt Aalborg-restauranterne Applaus, La Locanda og Textur slutter sig dermed til og udvider GastroNorth-kredsen.

De oprindelige restauranter var Ruths Gourmet og Vendia Gourmet i Skagen og Hjørring samt de tre Aalborg-restauranter Bühlmann, Fusion og Mortens Kro.

”Samarbejde skal der til. Det gør os alle bedre. Vi er enige i visionen og har set, at GastroNorth holder fokus på at skabe international medieopmærksomhed. Det arbejde vil vi gerne støtte og have gavn af,” siger Dennis Juhl fra en af de nye GastroNorth-medlemsrestauranter, Textur.

Textur

Nordjylland er en stor oplevelse gastronomisk

Restauratør Kristian Rise fra Vendia Gourmet på Bryghuset Vendia, en af de oprindelige initiativtagere til det et år gamle selskab, er enig:

”Vi kan noget i de nordjyske restaurantkøkkener. Nordjylland er en oplevelse at rejse til som international gastroturist. Det er samarbejdet og GastroNorth-visionen med til at fokusere på hos international presse.

Vi vil gerne lukke flere af de bedste og mest motiverede restauranter med ind i kredsen. Det giver projektet flere muskler og skaber mere interesse hos potentielle samarbejdspartnere for projektet,” forklarer Kristian Rise.

Michelin-stjerne vil være til gavn for alle i Nordjylland

Nogle af de vigtigste nordjyske samarbejdspartnere er de 11 Visit-organisationer i de nordjyske kommuner samt VisitNordjylland, der allerede leverer stor opbakning til GastroNorth-tanken.

”Mere international mediebevågenhed om nordjysk topgastronomi tiltrækker flere turister til Aalborg og Nordjylland. Det er til gavn ikke bare for den enkelte restaurant, der måske er så dygtig at opnå Michelin-stjernen.

Det vil være til gavn for hele turisterhvervet og tanken om mere fødevareturisme i Nordjylland. Vi kan kun bakke om, at de bedste går med i GastroNorth,” lyder det fra Visit Aalborgs direktør, Rasmus Jerver.

I GastroNorth-organisationen er direktør Ole Hall ligeledes meget tilfreds med, at man nu kan leve op til delmålsætningen om udvidelsen af medlemskredsen efter et godt opstartsår:

”For at nå Michelin-målet arbejder vi med flere delmål. Heriblandt også at være med til at skabe bedre forretninger for de enkelte medlemsvirksomheder på baggrund af bedst muligt gastronomiske niveau. Sammen kan vi løfte mere, når flest mulige af de toprestauranterne med den rette motivation, går med,” forklarer Ole Hall.

Skal opnå en stjerne senest i 2020

GastroNorth har sat sig som succeskriterie, at en eller flere nordjyske toprestauranter skal have opnået Michelin-stjerner efter tre år, altså senest i 2020.

Sidst år modtog initiativet bl.a. 200.000 kr. i opstartsstøtte til sit arbejde fra Aalborg Erhvervsråd. Ligesom projektet opnåede et opstartstilskud via Finansloven for 2017.

Det vil være en kæmpe sensation, hvis Nordjylland får den første Michelin-stjerne i morgen mandag.

Men vi vurderer her, hvem der står med bedste kort på hånden for at lande en lige nu.

Ruths Gourmet

Med Dennis Juhl i køkkenet var Ruths Gourmet klart Nordjyllands gastronomiske flagskib. Dennis Juhl har siden forladt Ruths i efteråret 2017, og har åbnet sin egen succesfulde Textur.

Ny ankermand blev Jakob Spolum, og han er først nu ved at sætte sit præg på hele opbygningen af den prestigefyldte gourmetrestaurant på Ruths Hotel.

Tabu

Ingen er i tvivl om, at Michael Miv Pedersen er en mesterkok i den øverste liga i hele landet.

Tabu er kommet supergodt fra land siden åbningen i september 2016, og er rangeret som nummer 25 i hele Danmark i den nyeste udgave af anerkendte White Guide.

Tabu har klart potentialet til at nå Michelin-stjernen om få år.

Mortens Kro

Med 20 år på bagen i Aalborg er der erfaringen til at trække en stjerne til den populære restaurant.

Morten Kok har formået at bevare Mortens Kro helt i top i Nordjylland, og var blandt andet nomineret til Årets Restaurant i hele Danmark af Den Danske Spiseguide.

Vinh fra Fusion (yderst venstre), Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel) og Kristian Rise fra Vendia (yderst højre).

Vendia Gourmet

Kristian Rise har formået at skabe en gastronomisk perle med Vendia. Den er placeret i Hjørring, og det kan tale lidt imod i forhold til Michelin.

Men hvis de omfavner Nordjylland, så kan der argumenteres med, at Hjørring trods alt ligger i fornuftig køreafstand fra storbyen Aalborg.

 

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.