Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Syv kommuner er ramt: Mette Frederiksen åbner for at løsne nordjyske restriktioner før tid

Af Emil Kjær Jørgensen

I syv kommuner i Nordjylland er hverdagen en helt anden end i resten af landet.

Her oplever man nemlig stramme restriktioner som følge af risikovurderingen af minkavl i Danmark og mutationen af corona-virus.

De restriktioner gælder som udgangspunkt indtil 3. december, men nu åbner Mette Frederiksen op for, at nogle af dem kan blive løsnet før tid.

“Forhåbentligt kan nogle af restriktionerne løsnes tidligere – det afhænger af de løbende risikovurderinger fra sundhedsmyndighederne.

Men det er klart, at regeringen har ikke nogen interesse i at fastholde restriktioner i længere tid, end hvad der er nødvendigt,” skriver statsministeren onsdag i et opslag på Facebook.

Mette Frederiksen skriver, at de syv nordjyske kommuner er under et voldsomt pres lige nu på grund af de store restriktioner.

Hun skriver ikke noget om, hvornår hun forventer, at restriktionerne eventuelt kan løsnes.

Læs også: Fire af Aalborgs bedste restauranter laver Gourmet-uge med særpriser

Minkforløb skal undersøges

Regeringen er kommet ud i et politisk stormvejr efter det har vist sig, at de ikke havde ret til at aflive de mink, som ikke var smittede og ikke befandt sig i smittezonerne.

“Det viser sig efterfølgende, at der ikke var den nødvendige lovhjemmel til at aflive alle de mink, som ikke var smittede og ikke befandt sig i smittezonerne. Det er en klar fejl. Det kan slet ikke diskuteres. Og der er nu igangsat en redegørelse af forløbet,” skriver hun videre.

Del artikel