Medvind til iværksætterduo: Folk er vilde med deres børnemøbler

Skrevet af: Michael Qureshi

Når flere af landets største bloggere lægger billeder ud af deres børn er det ofte i selskab med en helt speciel børnestol.

Ganske enkelt, fordi børnene elsker deres stole fra Furn Denmark.

Den respons får iværksætterduoen bag Furn Denmark, Michelle Kaae Clausen og Helene Hjortbech Svendsen, fra alle deres kunder.

Duoen er for alvor ved at få et gennembrud i et marked, der notorisk har været svært at trænge ind på for små fisk. Giganter har længe domineret markedet for børnemøbler med store landsdækkende forhandleraftaler.

Men på blot et halvt år har Michelle og Helene formået at skabe produkter, der har udfordret de store på markedet.

Børnemøbler har sat en ny standard

Deres børnemøbler er en kombination af lækkert design, funktionalitet og slidstærk kvalitet.

Furn Denmarks første serie er dedikeret til de mindste.

“Vi fandt ud af, at der var et behov for lækre børnemøbler, hvor funktionalitet og æstetik går hånd i hånd.

I dag har de fleste et ønske om at erhverve sig møbler, som både er lækre at se på, men som samtidig kan holde til at blive spildt på og hoppet i. Vi skaber møbler, som holder hele livet, og det her er bare første skud på stammen,” forklarer Michelle.

Vandt iværksætterkonkurrence

Vi møder de to piger i det butikslokale i Shoppen i City Syd, som de vandt i en iværksætterkonkurrence, shoppingcenteret afviklede i oktober.

Michelle og Helene er smilende, imødekommende og har en masse at fortælle om deres iværksættereventyr.

Faktuelt kan Furn Denmarks møbler tåle mere end de fleste møbler. I møbelindustrien bruges martindale-skalaen til at måle slidstyrken i møbelstof. Her præsterer Furn Denmarks børnemøbler overbevisende.

“Til en voksensofa i et almindeligt hjem anbefaler man 15.000-25.000 på martindale-skalaen. Vores ligger på plus 100.000. Det vidner bare om, at vi har gjort rigtigt meget ud af at sikre, at børn kan være børn i vores møbler, og vi ikke bare har en forventning om, at de sidder helt stille i møblerne,” lyder det fra Michelle.

Det var på pædagoguddannelsen, at Michelle Kaae Clausen og Helene Hjortbech Svendsen sådan for alvor blev veninder. Da de stod med eksamensbeviset i hånden besluttede de sig i stedet for at satse alt på Furn Denmark.

“Jeg kommer ud af en møbelfamilie, hvor det at designe og producere møbler er gået i generationer. Michelle er sindsygt dygtig kreativt og æstetisk. Som gode veninder, der ønskede at skabe noget sammen, var det nærliggende for os at gå den her vej.

Vi er begge vokset op i familier der driver selvstændige erhverv, og har en naturlig skarp forretningssans,” fortæller Helene.

Holder fast i den danske produktion

Møblerne er ikke i den billige ende. De populære stole koster eksempelvis lige under 2000 kr.

“Vi er et high end brand og henvender os til dem, som sætter pris på kvalitet og gerne vil give det ekstra. Alle vores produkter er håndlavede, designet af os og lavet her i Danmark.

Vi kunne sagtens spare en masse penge ved at sende produktionen til udlandet, men det står vores hjerter nær at være dansk produceret. Det gør også, at vi har en nær relation til vores producent og syerske, som er rigtig vigtig for os,” lyder det fra Helene.

“Desuden betyder den lokale prouktion, at vi kan holde  belastningen af miljø og klima på et minimalt niveau i modsætning til udenlandske produktioner. Vores læderlogoer med brændemærke er desuden fremstillet af nyt, håndplukket overskudslæder, som ellers skulle være kasseret udelukkende på grund af dets størrelse.

Vi anvender konsekvent materialer af højeste kvalitet, og skaber dermed møbler med en meget lang levetid. Så på den måde er kvalitet og bæredygtighed to udadskillelige ting for os,” lyder det samstemmende fra de to kvinder.

Kunder anbefaler dem videre

Deres første produkter røg ud over rampen i efteråret 2017, og derfra gik det stærkt.

“Vi er så stolte over den modtagelse, vi har fået, og vi fornemmer klart, at vi har ramt plet! Det gør os virkelig glade, når kunderne fortæller os, at de er mere end tilfredse med produkterne.

Det handler lige nu for os om at blive eksponeret så meget som muligt, og for os er den bedste reklame, når vores søde kunder anbefaler os til andre,” siger Michelle.

Der er i den grad god grund til optimisme for den kønne iværksætter-duo med ben i næsen. Interessen for deres produkter er stor, og der ruller flere og flere ordrer ind. Især har det givet godt at være i Shoppen med mange nysgerrige blikke og kunder.

Iværksætterlivet har dog ikke kun været en dans på røde roser for Michelle og Helene.

“Vi har mødt hård modstand fra et allerede eksisterende brand, som ikke ønskede at dele markedet, og som har forsøgt at tryne os. Det har været en lang og opslidende process, som har forsinket os i vores opstart.

Heldigvis har vi haft muligheden for at stå imod, og det har kun gjort os endnu stærkere som forretningskvinder. Vi har været gode til at kæmpe igen, og vi er slet ikke i tvivl om, at markedet sagtens kan rumme os,” forklarer Helene.

De to kvinder er heller ikke nervøse for at drømme stort, når snakken går på fremtiden.

“Danmark er kun starten for os, og vi oplever allerede nu stor efterspørgsel på vores produkter i udlandet. Vi får løbende henvendelser og har ambitioner om, at Furn Denmark skal blive et internationalt kendt dansk brand,” slutter de.

Deres møbler kan opleves i deres showroom i Shoppen samt på deres webshop

Kæmpe weekend venter forude: Så meget sker der i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Sidste weekend i maj bliver en af årets allerstørste i Aalborg.

Naturligvis med fokus på Aalborg Karneval, der samler over 80.000 mennesker i byens gader og stræder.

Derudover sker der en del andre ting. Her er dit overblik til weekenden.

Årets karneval

I sidste uge blev karnevalet skudt i gang med kæmpe samba optog, hvor hele Aalborgs tyr blev brændt af.

Lørdag er Aalborg igen klar til at årets fedeste fest, hvor blandt andet en række store navne optræder i Kildeparken.

Du vil eksempelvis kunne opleve to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som Bro, Brandon Beal, Faustix, Snavs, Navid og Djämes Braun.

Du vil selvfølgelig også kunne møde Karnevals-kongen under optoget.

Her vil Kong Peter (Mygind) den Første af Aalborg køre foran paraden fra Nørresundby og frem mod Kildeparken.

Du kan læse vores seneste artikel op til Aalborg Karneval, hvor vi blandt andet har seneste nyt om vejret – læs med lige her

Kom til den vildeste familiedag

I weekenden går det løs med Nordjyllands største familiefestival Raise for Kids, der afholdes på Flyvestation Aalborg.

Her bliver der en masse aktiviteter for store og små, unge som gamle.

Lige fra koncerter med topnavne som Joey Moe, Mads Langer, Onkel Reje, Poul Krebs og til kørsel med de vildeste superbiler, kom helt tæt på Michael Schumachers Formel 1 racer fra 2005, mød nogle af landets største kunstnere inden for make up og mode samt er der masser af hoppeborge til familien.

Al overskud på dagen går ubeskåret til CoolUnite og Gestus Nord, og man er derfor med til at hjælpe syge og udsatte børn både i hele landet og lokalt her i Nordjylland.

Læs mere om det lige her

Billetter koster 160 kr. – og man kan købe dem her

Ginfestival og safarishow i kort afstand fra Aalborg

I weekenden afholdes Equitour Aalborg, som er et slags Champions League i ridesport.

Men du behøver slet ikke at interesse dig for hestesport for at få en masse ud af Equitour Aalborg. For sideløbende med selve afviklingen af ridestævnet, så foregår der en masse fede events, hvor alle kan deltage.

I dag fredag d. 24. maj vil du kunne opleve en stor gin-festival, fællesspisning med mad fra Musikkens Hus, koncert, veteranbiltræf.

Underholdningen står partybandet The Powls for, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

Bandet har det som deres mål at skabe fest og gang i den, og det gør de med en blanding af stand-up comedy og kendte musiknumre alle kan synge med på.

Læs om det her

Hvis du gerne vil ud af byen og væk fra karneval med børnene, så er der lørdag en masse underholdning for små som store. De vil kunne opleve alt fra safarishow til ballondyr, børne-zoo og naturlegeplads på oplevelsesområdet.

Nogle af dagens højdepunkter er Søren Brynjolfs forrygende safarishow, hvor gøgleren spiller og synger med sine talende aber Rango og Ludwig, og børne-zoo med klapning af geder, kaniner og grise.

Med ballondyr og ponytræk oveni er der i det hele taget masser af aktiviteter til dyreelskere, men er man mere kreativt anlagt, kan man både deltage i en tegne-og maleworkshop, lære pileflet samt få sit ansigt malet.

Læs om den dag her

EU – Valg

Husk at det er i denne weekend du skal stemme til EU-Valget!

Valget til Europa-Parlamentet er et direkte valg.

Det betyder, at det alene er den danske befolkning og ikke fx Folketinget, der beslutter, hvem der skal sidde som danske repræsentanter. Valget til Europa-Parlamentet er det eneste direkte valg i den Europæiske Union.

Der skal vælges 13 eller 14 danske medlemmer til Europa-Parlamentsvalget, antallet afhænger af Brexit.

Som det ser ud lige nu, skal der vælges 14, hvor det yderste mandat bliver en såkaldt bænkevarmer, der først får sin plads, når Storbritannien forlader EU.

HUSKE AT STEM nu på søndag fra kl. 8 – 20

Du kan se alle afstemningssteder her – men du skal selvfølgelig kun stemme, hvor der på valgkortet angives, du skal stemme

Events

23/5 – 26/5 Made In Denmark, Hotel Himmerland Golf & Spa 

24/5 – 26/5 Equitour Aalborg, Grindstedvej 54, 9310 Uggerhalne

24/5 Friday Night Skate, Jomfru Ane Park kl. 19.00

25/5 Aalborg Karneval kl. 10.00

25/5 Design Affair Marked, Skørping kl. 10.00 

25/5 Portugisisk ølsmagning, Douro Wine Bar kl. 16.00

26/5 Fjordpark Løbet, Egholm Færgevej kl. 10.00

26/5 Musikken som drivkraft, Musikkens Hus kl. 10.00

26/5 Loppemarked, Lousie Plads kl. 10.00

Musik

24/5 Grisefest, Café Frederiksberg kl. 19.00

26/5 Musikken som drivkraft, Musikkens Hus kl. 11.00

For børnefamilier

25/5 Pigeraketten i Aab, Aab træningsanlæg kl. 14.00

26/5 Raise for Kids, Flyvestation Aalborg kl. 10.00

Opsætning

24/5 Aftenlandet, Aalborg Teater kl. 19.30

26/5 Tømmermændsbuffet, Ulla Terkelsen kl. 17.00

Større og vildere: Kæmpe mandemesse kommer igen til Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I oktober kunne vi opleve den første 3G Mandemesse her i byen.

3G står for gear, gejl og gadgets, og det var der rig mulighed for at opleve i Aalborg Street Foods store område, hvor den store messe var klar med et fedt program for mænd og drengerøve.

Nu gentages succesen, og det bliver både vildere og større i år.

De har nemlig også fået lov til at udstille i Limfjordsværftet, så messen dækker et kæmpe område, når det hele går løs lørdag den 22. juni fra klokken 14.00-17.00.

“Sidste år var vi glade, hvis der kom 500 gæster, men vi endte på langt over 3000 besøgende.

I år regner vi med, at endnu flere kommer og besøger os i nogen endnu federe rammer,” fortæller Cecilia Sofia Pedersen, PR-ansvarlig for 3G Mandemessen.

“Vi har bestilt godt vejr, og så er entréen selvfølgelig gratis igen i år. Kvinder og børn er naturligvis også velkomne.”

Et sandt paradis for drengerøve

Cecilia fortæller MigogAalborg, at programmet har fået en ekstra tuning i år, og hun lover, at det bliver et sandt paradis for både mænd, kvinder og børn.

“Vi har strikket et vanvittigt program sammen, og vi har tæt på 50 udstillere i år, som er næsten dobbelt så mange som sidste år.

Man kan opleve alt fra spidsen af et jetjager, Escape Rooms, soft gun område, helikopter-flyvning, flotte vintagebiler, live wrestling-shows, rodeotyr, Harley Davidsons, brætspil og selvfølgelig masser af smagsprøver af alt lige fra insekter til lækkert gin.”

Det her kan du opleve:

Flyboard Show
Wrestling shows
Gunzone – softgun område
EscapeRooms
Biler i verdensklasse (blandt andet Ferrari)
Helikopterflyvning
Udstyr til jægeren og lystfiskere
Brætspil
3D-printere
Droner
Gin&Tonic Bar
Pubquiz med præmier til en værdi over 10.000 kr
Spidsen af en jetjager
Fede Custom Bikes
Harley Davidsons
Fjernstyrede biler og både
Militære køretøjer
Ubåd
Rodeotyr
Smagprøver
Cowboy Toast Happy Hour
Flotte Vintagebiler
World of Warcrarft merchandise
Insektsmagning

Vilde shows undervejs

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

Derudover vil Alexander fra FlyboardsPro åbne messen med et kæmpe show på vandet, hvor han kommer hele 10 meter over vandets overflade.

Kæmpe konkurrence undervejs

Derudover har man også valgt at lave en kæmpe pub-quiz i år, hvor der er præmier for langt over 10.000 kr.

“En del af præmierne er stadig hemmelige endnu, men man kan blandt andet vinde 1 års forbrug af Royal Pilsner,” siger Cecilia.

Når sulten melder sig …

Og det er ikke kun duften af mandehørm, at man kan se frem til på 3G Mandemessen. Aalborg Street Food har nemlig åbent, når sulten melder sig, og derudover er der masser af lækre smagsprøver i boderne.

Der er gratis entré, og alle der besøger 3G Messen har også gratis adgang til Det Maritime Oplevelses Center (300 meter fra messen) samme dag fra kl. 14.00 – 17.00.

Hvad: 3G Mandemessen
Hvor: Skudehavnsvej 35, Aalborg Street Food og Limfjordsværftet
Hvornår: Lørdag d. 22 juni fra kl. 14.00-1700
Pris: Gratis entré

Du kan læse meget mere om 3G Mandemessen her.

Eneste sted i Danmark: Krimi-kongen Jussi Adler-Olsen holder talkshow i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Der har været en smule stille omkring Danmarks yndlingsforfatter nummer et.

Jussi Adler-Olsen har ikke udgivet en bog i to år, men den 14. juni udkommer den ottende bog i Afdeling Q serien.

Der er gigantiske forventninger til “Offer 2117” bogen, som ventes at blive revet væk fra hylderne hos de danske boghandlere samt shoppet online til sommerferien.

Men som det eneste sted i Danmark er det lykkedes at få Jussi Adler-Olsen til at holde et ekstraordinært foredrag lige her i Aalborg.

Det finder sted onsdag d. 19. juni kl. 20.00 i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Man skal dog være lidt hurtig på tasterne. Da MigogAalborg tjekkede her torsdag eftermiddag var der stadig billetter i salg men salen er ved at være fyldt op.

Hør om bøgerne og barndommen i Brønderslev

Publikum får en helt unik mulighed for at høre ham fortælle om bogen, om serien og om barndommen i Brønderslev.

Seancen kommer til at forløbe som en samtale mellem Jussi Adler-Olsen og én af TV2 Nords studieværter, og den krydres undervejs med oplæsninger fra bogen ’Offer 2117’.

Efterfølgende er der mulighed for at få signeret dit helt eget eksemplar af bogen (der er mulighed for at købe bogen på aftenen).

Jussi Adler-Olsen er en af de mest elskede danske krimiforfattere. Hans læserskare er stor, og udlandet har i høj grad også fået øjnene op for hans fantastiske krimier, og på verdensplan har han solgt mere end 20 millioner bøger.

‘Offer 2117’ er den ottende bog i Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q serie. Vi elsker Assad, men ved vi, hvem han er, hvor han kommer fra og hvilke forfærdelige hemmeligheder, han tynges af?

Vi får alle svarene om Assad

I over ti år har den underfundige krøltop arbejdet sammen med Carl Mørck og Rose.

Han har demonstreret viden på de mest uventede områder, store sprogkundskaber og evnen til at pacificere en voldelig modstander på sekunder.

Men hvorfor kan han og ved han alt det? I den ottende roman om Afdeling Q, ‘Offer 2117’ får vi svarene, og sammen med Carl Mørck, Rose og Gordon kommer Assad på svære opgaver, mens uret tikker.

Selv om Jussi Adler-Olsen ikke har udgivet en bog i et stykke tid lider han ingen nød. Finans skrev onsdag, at Jussi-Adler Olsen de seneste ti år har haft et samlet overskud på 140 mio. kr. i sit helt eget selskab.

Hvad: Jussi Adler-Olsen Live
Hvor: AKKC
Hvornår: Onsdag d. 19. juni
Billetter her