Medvind til iværksætterduo: Folk er vilde med deres børnemøbler

Skrevet af: Michael Qureshi

Når flere af landets største bloggere lægger billeder ud af deres børn er det ofte i selskab med en helt speciel børnestol.

Ganske enkelt, fordi børnene elsker deres stole fra Furn Denmark.

Den respons får iværksætterduoen bag Furn Denmark, Michelle Kaae Clausen og Helene Hjortbech Svendsen, fra alle deres kunder.

Duoen er for alvor ved at få et gennembrud i et marked, der notorisk har været svært at trænge ind på for små fisk. Giganter har længe domineret markedet for børnemøbler med store landsdækkende forhandleraftaler.

Men på blot et halvt år har Michelle og Helene formået at skabe produkter, der har udfordret de store på markedet.

Børnemøbler har sat en ny standard

Deres børnemøbler er en kombination af lækkert design, funktionalitet og slidstærk kvalitet.

Furn Denmarks første serie er dedikeret til de mindste.

“Vi fandt ud af, at der var et behov for lækre børnemøbler, hvor funktionalitet og æstetik går hånd i hånd.

I dag har de fleste et ønske om at erhverve sig møbler, som både er lækre at se på, men som samtidig kan holde til at blive spildt på og hoppet i. Vi skaber møbler, som holder hele livet, og det her er bare første skud på stammen,” forklarer Michelle.

Vandt iværksætterkonkurrence

Vi møder de to piger i det butikslokale i Shoppen i City Syd, som de vandt i en iværksætterkonkurrence, shoppingcenteret afviklede i oktober.

Michelle og Helene er smilende, imødekommende og har en masse at fortælle om deres iværksættereventyr.

Faktuelt kan Furn Denmarks møbler tåle mere end de fleste møbler. I møbelindustrien bruges martindale-skalaen til at måle slidstyrken i møbelstof. Her præsterer Furn Denmarks børnemøbler overbevisende.

“Til en voksensofa i et almindeligt hjem anbefaler man 15.000-25.000 på martindale-skalaen. Vores ligger på plus 100.000. Det vidner bare om, at vi har gjort rigtigt meget ud af at sikre, at børn kan være børn i vores møbler, og vi ikke bare har en forventning om, at de sidder helt stille i møblerne,” lyder det fra Michelle.

Det var på pædagoguddannelsen, at Michelle Kaae Clausen og Helene Hjortbech Svendsen sådan for alvor blev veninder. Da de stod med eksamensbeviset i hånden besluttede de sig i stedet for at satse alt på Furn Denmark.

“Jeg kommer ud af en møbelfamilie, hvor det at designe og producere møbler er gået i generationer. Michelle er sindsygt dygtig kreativt og æstetisk. Som gode veninder, der ønskede at skabe noget sammen, var det nærliggende for os at gå den her vej.

Vi er begge vokset op i familier der driver selvstændige erhverv, og har en naturlig skarp forretningssans,” fortæller Helene.

Holder fast i den danske produktion

Møblerne er ikke i den billige ende. De populære stole koster eksempelvis lige under 2000 kr.

“Vi er et high end brand og henvender os til dem, som sætter pris på kvalitet og gerne vil give det ekstra. Alle vores produkter er håndlavede, designet af os og lavet her i Danmark.

Vi kunne sagtens spare en masse penge ved at sende produktionen til udlandet, men det står vores hjerter nær at være dansk produceret. Det gør også, at vi har en nær relation til vores producent og syerske, som er rigtig vigtig for os,” lyder det fra Helene.

“Desuden betyder den lokale prouktion, at vi kan holde  belastningen af miljø og klima på et minimalt niveau i modsætning til udenlandske produktioner. Vores læderlogoer med brændemærke er desuden fremstillet af nyt, håndplukket overskudslæder, som ellers skulle være kasseret udelukkende på grund af dets størrelse.

Vi anvender konsekvent materialer af højeste kvalitet, og skaber dermed møbler med en meget lang levetid. Så på den måde er kvalitet og bæredygtighed to udadskillelige ting for os,” lyder det samstemmende fra de to kvinder.

Kunder anbefaler dem videre

Deres første produkter røg ud over rampen i efteråret 2017, og derfra gik det stærkt.

“Vi er så stolte over den modtagelse, vi har fået, og vi fornemmer klart, at vi har ramt plet! Det gør os virkelig glade, når kunderne fortæller os, at de er mere end tilfredse med produkterne.

Det handler lige nu for os om at blive eksponeret så meget som muligt, og for os er den bedste reklame, når vores søde kunder anbefaler os til andre,” siger Michelle.

Der er i den grad god grund til optimisme for den kønne iværksætter-duo med ben i næsen. Interessen for deres produkter er stor, og der ruller flere og flere ordrer ind. Især har det givet godt at være i Shoppen med mange nysgerrige blikke og kunder.

Iværksætterlivet har dog ikke kun været en dans på røde roser for Michelle og Helene.

“Vi har mødt hård modstand fra et allerede eksisterende brand, som ikke ønskede at dele markedet, og som har forsøgt at tryne os. Det har været en lang og opslidende process, som har forsinket os i vores opstart.

Heldigvis har vi haft muligheden for at stå imod, og det har kun gjort os endnu stærkere som forretningskvinder. Vi har været gode til at kæmpe igen, og vi er slet ikke i tvivl om, at markedet sagtens kan rumme os,” forklarer Helene.

De to kvinder er heller ikke nervøse for at drømme stort, når snakken går på fremtiden.

“Danmark er kun starten for os, og vi oplever allerede nu stor efterspørgsel på vores produkter i udlandet. Vi får løbende henvendelser og har ambitioner om, at Furn Denmark skal blive et internationalt kendt dansk brand,” slutter de.

Deres møbler kan opleves i deres showroom i Shoppen samt på deres webshop

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.