Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Medlemmer af Europa-Parlamentet ønsker mere beskyttelse af de forbrugere, der ansøger om lån online

Af Annoncør

Måske vidste du det ikke, men faktisk eksisterer der allerede regler for forbrugslån og kviklån, i den Europæiske Union. Igennem længere tid, har der dog været snak om at gøre lovene strengere, for at stille forbrugeren i en bedre situation. Derfor har medlemsstaterne af Europa-Parlamentet for kort tid siden diskuteret bedre beskyttelse, for de forbrugere, der har ansøgt om lån og kviklån på internettet. Af det er der udsprunget en ny Europæisk lovgivning på området, der er gældende i medlemsstaterne. 

De nye regler

Ifølge finansfolk på laanius.dk, den spritnye lovgivning består først og fremmest af beskyttelse af kreditaftaler på op til 150.000 euro(1.115.631 kr). Dog vil den øvre grænse blive bestemt af det enkelte lands retslige instans, med det enkelte lands økonomi taget i betragtning, Udover det vil det enkelte land også kunne lave ændringer i forpligtelsen i tilbagebetalingen af mindre lån, der for eksempel ydes uden gebyr. Dog er det muligt at ekskludere disse slags lån, og generelle lån på mindre end 200 euro (1500 kr) og lån af typen hvor man køber nu og betaler på et senere tidspunkt. De nye regler dækker også over: 

  • Kreditværdigheden af de personer, der optager kviklån – Baseret på den enkelte persons udgifter og tidligere kredithistorie.
  • Forbrugerinformationen skal være så klar som muligt – Det bør altid være muligt at sammenligne tilbud, og konsekvenserne af at optage et kviklån.
  • Det skal gøres klart for forbrugeren, at lånet kan forbydes inden for 14 kalenderdage.
  • Det skal altid markeres tydeligt i reklamer, at det koster penge, at låne penge.

Beskyttelse af forbrugeren

Det er normalt at stå i en situation, hvor man kan have brug for, at låne penge til noget. Nogle gange har man brug for noget selvforkælelse, eller også kan det være at ens bil pludselig har brug for en reparation. Der kan være mange årsager til, at man har brug for et lån eller et kviklån.

Uanset vigtigheden af lånet, så diskuterede medlemmerne af Europa-Parlamentet også at reklamer for forbrugslån, skal være tydelige markerede med, at det ikke er gratis at låne penge. Desuden skal de heller ikke stræbe efter at ramme forbrugere, der allerede står i gæld til halsen, og som sandsynligvis gerne vil låne penge igen, for at kunne dække udgifter til andre lån. 

Kassekredit og overtræk på kreditkort er blevet mere og mere almindeligt i hele Europa, da det ofte kan være nemmere bare at have et overtræk på et bankkort, end at skulle hen og låne penge hos en lånevirksomhed. Renterne er dog stadig høje på overtræk, og derfor ønsker man også at regulere disse typer af lån, for at beskytte forbrugerne i Den Europæisk Union.

Hvis du er i tvivl om de nuværende regler på området, har du altid mulighed for at finde regler og lovgivning, hos de enkelte forbrugslånsvirksomheder, da de ifølge den nuværende lovgivning, skal have informationen offentlig tilgængelig. Man har mulighed for at tjekke Europas hjemmeside, der klart og tydeligt lister lovgivningen op. Hver gang der sker en ændring på området, vil hjemmesiden blive opdateret. Husk også at du altid kan finde informationen på dansk, da Den Europæiske Union altid har deres information tilgængelig, på alle de sprog, der findes i Unionen. Så tænk dig om en ekstra gang, og husk at læse hvordan du er stillet, før du tager et forbrugslån, hos en af de mange lånevirksomheder, der findes online i Danmark eller i Europa.

Del artikel

Andre læser også