Med 5 enkle trin bliver du klar til sensommerens bryllupsfester

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Denne artikel er lavet i samarbejde emma.dk.

Sensommeren er som skabt til bryllupper. Det er nu, at blomsterne står i fuldt flor, og markerne bugner af frodige græsser. Hvem drømmer ikke om et bryllupsbillede omgivet at tårnhøje gule solsikker eller marker fulde af røde valmuer?

Et bryllup er også en særlig ting som gæst, og man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af sig selv. Med disse enkle trin til din skønhedsrutine kan du tage til bryllup i sikker forvisning om, at du er smækker fra inderst til yderst.

1. Bliv lækker – indefra!

En god skønhedsrutine starter indefra. Sørg for at drikke masser af vand, da det er med til at få din hud til at virke friskere, idet dine hudceller har brug for vand for at holde din hud blød og pæn. Derudover bør du indtage sundt fedt, så din hud bliver blød indefra, ligesom det sunde fedt giver dig ekstra glød. Faktisk kan tør hud være et tegn på, at du mangler essentielle næringsstoffer og olier i din kost. Spis derfor gerne fiskeolie, eller kom lidt kokosolie i din the eller kaffe. Du kan også supplere din kost med gode fedtstoffer fra nødder og avocado.

2. Plej dit hår til perfektion

Ligesom med huden handler det også om at pleje dig selv indefra med væske og olie. Men der er også en masse ydre tiltag, du kan gøre, for at holde dit hår sundt og blankt.

Undgå at vaske dit hår hver dag, da det er med til at udtørre din hovedbund. Hvis du vasker dit hår hver dag, kan du faktisk gøre dit hår mindre resistent, og det kommer derfor hurtigt til at se fedtet og trist ud. Vask dit hår med en god shampoo, og brug balsam til spidserne. Hvis du vil gøre lidt ekstra for dit hår, kan du med fordel se på Kérastases mange kvalitetsprodukter. Køb Kérastase hos emma.dk med 85 % rabat og invester på samme tid i en hårmaske, der kan gøre dit hår endnu mere lækkert. Hos emma.dk er der desuden altid gratis fragt, ligesom du samtidig får CashPoints på dine køb.

3. Find det rigtige outfit

Til et bryllup gælder en masse regler, når det kommer til påklædning. Nogle brudepar er mere eller mindre strikse i forhold til disse uskrevne regler, men stik altid en føler ud, så du ved, hvad der forventes. Hvis det er et casual havebryllup og en tur på rådhuset, skal du måske ikke troppe op i det helt store skrud.

Det er vigtigt at finde en kjole, du føler dig tilpas i, og hvor du ikke føler, du skal lave garderobetjek hver halve time hele aftenen igennem. Hos annoanno.dk finder du adskillige smukke kjoler til pluspiger, ligesom du kan få hjælp af deres in-house stylist til at finde det helt rigtige outfit.

4. Fornuft eller fest? Hvilke sko skal du vælge?

Ligesom det gjaldt tøjet, er det ikke uden betydning, hvor festen holdes. Hvis lokationen er en herregård, kan du sagtens iklæde dig de fine nye stiletter, som du brænder efter at vise frem. Men hvis du skal til havebryllup, er det ikke vanvittig fordelagtigt med sylespidse hæle, så du synker ned i græsplænen. Derudover bør du medregne, at det er skønt at kunne danse natten væk med brudeparret og de andre gæster. Så måske er et par lavere sko at foretrække?

5. Makeup og hår

Hvis du har styr på alt, der hedder foundation, concealer og rouge, så kan du sagtens selv stå for at lægge din egen makeup til brylluppet. Ellers kan du overveje, om det er værd at slå et smut forbi en frisør eller makeup-artist, der kan lægge en smuk makeup på dig eller sætte dit hår. Det kan også fjerne noget at stressen ved brylluppet, hvis du ved, du har professionel hjælp lige ved hånden, der står klar til at hjælpe dig.

Nordkraft fylder 10 år: Fejres med kæmpe parade igennem Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Aalborg
Foto: Visit Aalborg

Oplev en helt unik forestilling både i byen og i Nordkraft, når centeret fejrer sin 10 års fødselsdag i Aalborg.

Fødselsdagen markeres med en særlig parade, der med optræden, kul, lys, fakler, stemning musik og en helt masse NordKRAFT bevæger sig gennem Aalborg.

Paraden finder sted fredag d. 27. september fra kl. 19.30.

Tre kulvogne, en lanterne med lys i, skuespillere, sambadansere og paradefolk med fakler vil i samlet flok bevæge sig fra Nordkraft gennem Nørregade og Nytorv, når mørket falder på.

Alle i byen er velkomne til at gå med i paraden – eller blot kigge på.

Når paraden rammer Nordkraft igen, er der udstilling, danse-performance og skåltale i Kedelhallen.

Azzurra griller gratis pølser og byder på øl/vand, så længe lager haves.

Fra kulkraftværk til kulturkraftværk

Teater Nordkraft og Kunsthal NORD står bag paraden, som ifølge teaterleder på Teater Nordkraft, Jakob Tekla Jørgensen, passer perfekt som en hyldest til Nordkraft og Aalborg:

“En parade er den helt rigtige fejring i en by som Aalborg, som med Nordeuropas største karneval er vant til den slags optoge.

Aalborg har ændret sig som by, og bygningen Nordkraft er central i udviklingen fra industriby til videns- og kulturcenter i Nordjylland,”

Paradevognene skabes af kunstnerduoen Jens & Morten. Den ene halvdel af duoen, Jens Ardal, har i sit arbejde også taget udgangspunkt i Nordkraft som et billede på Aalborgs udvikling:

“Nordkraft satte i mange år strøm til Aalborg, men sender nu en anden form for energi ud i byen med de mange kultur- og fritidstilbud.

Med paraden viser vi Nordkrafts udvikling fra kulkraftværk til kulturkraftværk og fremhæver vigtigheden af både det fortidige og det nutidige,” siger han.

Efter paraden fortsætter fejringen i Kedelhallen, hvor paradevognene udstilles. Her vil dansekunstneren Sandro Masai lave en performance i Kedelhallen til ære for Nordkraft.

Skuespiller Jacque Lauritsen holder en skåltale skrevet af Teater Nordkrafts bestyrelsesformand, Johannes Andersen.

Vores allesammens Nordkraft

Jakob Tekla Jørgensen understreger, at aftenen er for alle med tilknytning til eller begejstring for Nordkraft:

“Igennem Aalborg løber der usynlige tråde mellem mennesker, og mange af dem løber igennem Nordkraft.

Her mødes folk i aftenskolen, ungdomsskolen, til koncerter, i idrætsforeninger og til træning, til ølsmagning, kunstoplevelser og et væld af arrangementer.

Til paraden mødes alle disse mennesker i et samlet udtryk og fejrer i fællesskab vores allesammens Nordkraft.

Der bliver musik, fest, kunst og optrædener i Kedelhallen – og selvfølgelig pølser grillet over kul!”

Paraden er støttet af Statens Kunstfond og Nordjyllandsværket.

Program fredag den 27. september
19:30 – 20:30: Parade fra Kjellerups Torv (se rutekort)
20:30 – 21:15: Gratis grillede pølser og øl/vand på Kjellerups Torv – så længe lager haves. I Kedelhallen er der udstilling, performance og reception
21:00 – 21:15: Skåltale for Nordkraft i Kedelhallen
21:15 – 22:30: Udstilling og reception

Der tages forbehold for ændringer i programmet.

Hvad: Nordkraft X parade og fejring
Hvor: Nordkraft, Kjellerups Torv
Hvornår: 27. september, 19.30-22.30

Læs mere her.

Kæmpe interesse for legenden: Jan Mølby holder ekstra foredrag i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Jan Mølby er en legende både i Danmark og i Beatles-byen Liverpool.

Da han spillede fodbold var det ofte nok bare at stå omkring midterlinjen og spille sukkerbolde til angriberne. Dengang var der ikke pulsure og hjerterytme-målere for at optimere formen.

Her var det turen til pubben efter kampen, der ofte afgjorde kampe, fordi sammenholdet på fodboldholdet blev skabt over en masse øl.

Kun de færreste danske fodsboldspillere har haft en karriere, der kan måle sig med Jan Mølbys. På 12 sæsoner vandt han tre engelske mesterskaber og tre FA Cup-finaler med Liverpool.

Spillede med verdensstjerner

I perioden spillede The Great Dane sammen med flere af datidens største profiler som Kenny Dalglish, John Barnes og den faste værelseskammerat Ian Rush.

Det har kastet masser af uforglemmelige øjeblikke af sig både på og uden for banen – øjeblikke som Jan Mølby eksklusivt går i dybden med på sin Danmarksturné.

Interessen for Mølbys foredrag er kæmpestor her i Aalborg. Således er der booket et ekstra foredrag ind i Musikkens Hus, som finder sted onsdag d. 30. oktober.

Der er muligvis over en måned til, men allerede nu melder arrangørerne om få billetter tilbage.

Skal vi ikke lige huske tilbage til sidst Mølby var i Aalborg med et foredrag. Der rundede han aftenen af med at tage ned på John Bull Pub og skrive autografer og fortælle flere røverhistorier.

I foredraget i Musikkens Hus kan du blandt andet høre om dengang, da Bruce Grobbelaar måtte sys med 30 sting inden VM-finalen for klubhold, eller da Mølby slog syv tænder ud på Upton Park.

Få også svar på, om han stadig har en butler, og hvorfor han ikke var på julekort med Richard Møller Nielsen.

Hvad: Jan Mølby foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober kl. 19.00
Billetter her

Bliver en kæmpe begivenhed: Forventer 25.000 til flytning af Rubjerg Knude Fyr

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Toppen af Danmark
Foto: Toppen af Danmark

Om godt en måned sker der noget helt usædvanligt i Nordjylland, som i den grad også tiltrækker enorm interesse fra aalborgensere og øvrige nordjyder.

Det 23 meter høje fyr Rubjerg Knude, en af Nordjyllands mest kendte attraktioner, skal nemlig flyttes 80 meter til en ny placering.

Dem der har set det i virkeligheden eller endda været oppe i fyret kan nok skrive under på, at det altså er ret stort.

Så det er svært at forestille sig, at man sådan fysisk lige skal flytte fyret.

Kan ryge i vandet

Rubjerg Knude Fyr er nemlig i overhængende fare for på et tidspunkt at ryge i vandet, hvis man ikke reagerer i tide.

Den lokale murerforening Lønstrup Murerforretning skal stå for den komplekse opgave med at rulle attraktionen et stykke væk.

Fyret skal nærmest have rulleskøjter på, og det vil kunne bevæge sig med cirka otte meter i timen.

Det ligger fast, at det sker i uge 43 men selve dagen afhænger af vind og vejr. Ikke desto mindre har man allerede indikationer hos Hjørring Kommune, at det bliver en kæmpe begivenhed.

Faktisk forventer man, at over 25.000 nysgerrige kigger forbi for at se fyret blive flyttet.

Det skriver TV 2 Nord.

Marker som p-pladser og shuttle busser

Man forventer også rigtig mange fra Aalborg, som tager turen op samt fra hele oplandet omkring det berømte fyr.

Flere marker inddrages til at være p-pladser i uge 43, hvor man har en kapacitet på 1500 biler. Derudover indsættes der shuttle busser fra Løkken og Hjørring, som skal køre i pendulfart mellem byerne og Rubjerg Knude Fyr.

“Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads,” fortæller Leif Lund Jakobsen fra Hjørring Kommune til TV 2 Nord.

Beregninger siger, at det det ikoniske fyr med garanti vil skride i vandet, hvis man ikke gør noget.

Derfor tager man den store risiko med at flytte fyret, selv om der kan komme skader på det ved flytningen.