MEAT henter spansk kød-guru til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Her ses den spanske kød-guru Imanol Jaca i aktion
Foto: PR
Her ses den spanske kød-guru Imanol Jaca i aktion Foto: PR

På torsdag får Aalborg fornemt besøg inden for gastronomiens verden.

Restaurant MEAT i Vesterå præsenterer torsdag aften et event i selskab med den spanske kød-guru Imanol Jaca.

Er du kødelsker, så er det et must at komme forbi og høre om den måde, han skaber det tætteste man kommer på Kobe-kød i Europa.

Den dygtige spanske kødelsker har blandt andet også flere Michelin-restauranter.

Imanol Jaca er verdensberømt inden for kød-industrien for, at han opdrætter sit kvæg i rigtig mange år, før de slagtes, hvor andre kødproducenter slagter køerne inden for deres første to år for at skabe mest profit.

Det er i forbindelse med, at MEAT i oktober får Imanol Jaca’s berømte kød Txogitxu på menu-kortet, at han kigger forbi Aalborg og laver en præsentation af sit kød, samtidig med han griller det.

Meat i Aalborg
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.

”Vi er superstolte over, at kunne præsentere en kapacitet som Imanol Jaca. Han er lidt berømt som den her spanske kød-guru, der producerer noget af det allerbedste kød på verdensplan. Det er ikke helt på Kobe-niveau, men det er i en klasse for sig i Europa, fortæller Gitte Jensen fra Restaurant MEAT.

Arrangementet er kommet sent på plads, men på MEAT håber man, at nysgerrigheden omkring Europas svar på Kobe-kød samt den lovende vejrudsigt vil lokke folk en tur på restauranten på torsdag.

”Det er ikke hver dag, at man kan få en helt unik kødoplevelse ,samtidig med at man kan få en masse interessant viden både om kød, men også om hvordan man griller det helt perfekt. Så vi glæder os til at byde ham velkommen,” forklarer Gitte Jensen.

Fik du læst?

Aalborg-firma hitter i udlandet: Laver tøj på en helt ny måde

 

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.