MEAT bevarer magien: Derfor kunne vi ikke sige nej til Styggekrumpen

Skrevet af: Michael Qureshi
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.

Det føles bekendt, når man træder ind i restauranten, eller sætter sig ude på terrassen.

Det er et helt nyåbnet sted, men man sidder med fornemmelsen af, at man har været i samme omgivelser før. Men maden på aften-menuen. Det er noget andet. Noget magisk.

Vi er på adressen Vesterå 1. Lokalerne er ganske vist bevaret som Styggekrumpen, der i årtier har været en institution i Aalborg.

Men maden smager af C.W. Obels plads. Nærmere bestemt restaurant MEAT.

Den populære restaurant, der med deres ekstreme fokus på godt kød, har sikret, at vi i Aalborg ikke er ærgerlige over, at trendy MASH har overset den nordjyske hovedstad.

For MEAT gør det mindst ligeså godt. Og nu i nostalgiske rammer. Parret bag MEAT Gitte og Michael Jensen var forelsket i Styggekrumpens store rum og gode forhold, og de havde brug for den ekstra plads, da de efterhånden var vokset ud af lokalerne på C.W. Obels plads.

Så da puslespillet pludselig gik op med, at Bruno Benzon gav slip på Styggekrumpen, og Brødrene Price åbner om få måneder i de gamle MEAT-lokaler, så var lykken gjort.

”Vi sagde alt for ofte nej til gæster. 50-80 stykker i weekenden. Nogle gange 100 gæster. Det gjorde ondt, hver gang vi måtte afvise folk på grund af manglende plads. Vi voksede ud af det lille lokale. Og selv om jeg elskede de omgivelser som mit eget lille barn, så kunne vi bare ikke følge med deroppe. Så da chancen bød sig, så sprang vi til. Vi kunne ikke sige nej,” fortæller Gitte Jensen i restauranten, der er godt fyldt op.

”Man er selvfølgelig altid i tvivl om det er maden eller omgivelserne, som folk kommer for. Men heldigvis tyder alt på, at vores gæster er rykket med os, og det er vi virkelig taknemmelige for,” forklarer Gitte Jensen.

MEAT har nu været åbent i Styggekrumpens gamle lokaler i et par uger, og der har været godt fyldt.

Der er et nærvær, som giver en helstøbt oplevelse, når Gitte og sønnen Niclas selv er på gulvet. Når de ved hver servering fortæller om kødets oprindelse og forskellen på fodringen af kvæget.

Aalborg-parret Gitte og Michael Jensen er hurtigt faldet godt til i Styggekrumpens gamle lokaler, og de har gjort en dyd ud af at bevare meget af den historiske restaurants sjæl.

”Hvis du kigger dig omkring, så har vi ikke ændret særlig meget ved stedet. Vi har stor respekt for de ting, som Bruno Benzon har gjort, og for selve stedet. Derfor har vi også bevaret Styggekrumpens frokost-kort. For mig har Styggekrumpen mest været en frokostrestaurant. Så det er det stadig om dagen. Aftenkonceptet har så ændret sig, i og med at det er MEAT nu,” forklarer Gitte Jensen.

En af de ting der gør MEAT så populær er, at al deres mad grilles på enorme Weber-grill. Så selv om frokost-menuen er nogenlunde den samme fra Styggekrumpens tid, så grilles alt nu. Det er absolut kun en forbedring.

Der er også en forkærlighed for Weber-grillen i familien. Michael Jensen startede nemlig op som importør af Weber-grill i Norden og sidenhen i Dubai. Så han kender om nogen, hvor lækker mad, der kan laves på dem.

Kommer man fra København eller Aarhus og besøger restaurant MEAT kunne man hurtigt finde på at kalde konceptet identisk med det MASH fik gennembrud på for flere år tilbage. Men det er ikke der, at inspirationen er hentet.

”Jeg har kun spist på MASH en enkelt gang. Vi var faktisk inspireret af en skøn restaurant i Dubai, som hedder The Meat company. Der kom vi i forbindelse med, at min mand startede Weber op i Dubai,” fortæller Gitte Jensen.

Det er dog i Hals, at parret har boet de sidste 15 år, og de er glade for den respons, de får fra aalborgensere hver eneste dag.

”Det er hele essensen for os. Vi skal møde de her glade mennesker hver eneste dag. Det er det, der gør det store arbejde og de mange arbejdstimer noget værd.”

Om den stigende vækst i Aalborg siden starten i 2012 forklarer Gitte Jensen;

”Vi har vores fødder solidt plantet i jorden. Vi laver kvalitetsmad af kvalitetsvarer, og vi gør det på Weber-grill. Vi laver ikke gourmet, men vi er gode til at finde det bedste kød. Du aner ikke, hvor mange smagsprøver vi foretager i løbet af en uge. Jeg vil vove og påstå, at vi har det bedste kød, fordi vi er så grundige i at udvælge det allerbedste.

Vi er så heldige, at vi denne aften selv får lov til at smage os igennem nogle af de lækre retter på menuen.

Til forret får vi serveret jomfruhummer-hale, tigerrejer, pulled pork der har langtidsstegt i 14 timer, udsøgt laks og tomatsalat serveret på lækkert brød.

Til hovedret blev der serveret signatur-retten MEAT symfoni (serveres kun for 4 personer), hvor vi i en himmelsk smagsoplevelse røg igennem mørt kød lige fra Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet fra Uruguay til Wagyu filet Kobe Style.

Lad os bare konkludere, at MEAT holder magien. Bare i nye større og lækre omgivelser.

MEAT i Aalborg
Lækre forretter på MEAT
Meat i Aalborg
Der kommer kød i adskillige serveringer i MEATs symfoni

Fremadrettet er det heller ikke sikkert, at vi i Aalborg får lov til at beholde Gitte og Michael Jensen for os selv. Der er planer om at ekspandere MEAT-konceptet.

”Der er nogle planer i støbeskeen. Vi vil gerne videre til Aarhus og København, men vi har ikke travlt. Vi vil også gerne lave nogle små udspring af MEAT med nogle små butikker rundt omkring. Måske hvor der er fokus på MEAT at home, hvor man købe maden med hjem hvor alt er forberedt, så man kun selv skal grille eller stege kødet.”

Få evig feriestemning: Her er fem fede villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Nybolig.dk
Foto: Nybolig.dk

Metrologerne melder om høje varmegrader, og i den kommende tid kan Danmark vise sig fra sin bedste side med blå himmel og masser af solskin.

Det betyder, at mange af os bliver hjemme i Danmark for at holde sommerferie.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå i europa,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool, så man kan blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Så drømmer du om feriestemning hver eneste dag-  hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød blogger-flamingo, med en iskold Aperol Spritz i hånden – er det lige her du skal læse med:

Fede boliger med swimmingpools

MigogAalborg Bolig har fundet fem skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools. Her er villaer i forskellige prisklasser.

Tip: Klik på billederne for at læse mere omkring boligerne.

Karl Johan Stræde 2, 9362 Gandrup – 1.845.000 kr.

Foto: edc.dk

Kort kørsel fra Aalborg ligger Øster Hassing.

I øjeblikket er det muligt at købe en moderniseret nedlagt landbrug, der blev renoveret i 2000, som har udendørs pool på terrassen. Boligen er 162 kvadratmeter, og koster under to millioner kr.

Hasserisvej 289, 9000 Aalborg – 3.295.000 kr.

Foto: edc.dk

På Hasserisgade i Aalborg er der i øjeblikket en spændende arkitektegnet bolig til salg. Foruden den lækre indendørs swimmingpool, der er i boligens multirum på 93 kvadratmeter, er der flere faciliteter som sauna og massagerum.

Beboelsesarealet er på 190 kvadratmeter.

Vossvej 10, 9000 Aalborg – 17.995.000 kr.

Foto: Thorkild Kristensen. Vossvej 10, 9000 Aalborg

Det er de færreste, der har råd til Aalborgs dyreste villa, men derfor kan man stadig drømme om at bo i denne helt unikke og fantatiskse bolig.

Boligen vækker i den grad opsigt og har selvfølgelig også en swimmingpool. Villaen har et beboelsesareal på 292 kvadratmeter, men rummer et areal på i alt 511 kvadratmeter.

Carl Plougsvej 3, 9000 Aalborg – 3.695.000 kr.

Foto: edc.dk

I Vejgaard er der i øjeblikket en bolig til salg på 210 kvadratmeter med en udendørs pool på en sydvendt terrasse.

Boligen ligger på en rigtig god beliggenhed i Vejgaard tæt på skole, indkøbsmuligheder og busforbindelser.

Rafns Alle 8, 9000 Aalborg – 11.900.000 kr.

Foto: Nybolig.dk

I Hasseris kan man købe en smuk og stor liebhavervilla på Rafns Alle 8 med udendørs swimmingpool. Denne villa ligger også i den dyrere ende i prisklassen.

Liebhavervillaen er 327 kvadratmeter, og er lige så smuk indvendig som udvendig.

Gaden på verdenskortet: Eksklusiv natklub åbner snart i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Jomfru Ane Gade 25 som det ser ud i dag.
Jomfru Ane Gade 25 som det ser ud i dag.

I marts kunne vi fortælle nyheden om, at der åbnede et nyt spændende koncept i Gaslights mytiske lokaler i Jomfru Ane Gade.

Og nu kan vi afsløre, at verdensbaren El Mundo får en prominent og eksklusiv nabo i de lokaler, hvor Havana Bar før har holdt til.

Jomfru Ane Gade nr. 25 er lige nu ét stort byggerod, men det er der en særlig grund til:

“Vi åbner en helt ny og eksklusiv natklub i løbet af september,” fortæller Claus Lundby, som har lejet lokalerne sammen med sin søn, Sebastian Coop Reese.

Natklubben får navnet Empire, og drømmene er store for far og søn.

“Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at Gaden ser lidt kedelig ud, når man går en tur en fredag aften. Der skal ske noget ekstraordinært, og vi skal putte Jomfru Ane Gade på verdenskortet igen.

Vi tror virkelig på vores koncept, og vi har også en stor tro på, at vi i fremtiden kan udvide Empire til andre byer, så vi bliver et rigtigt imperie,” fortæller Claus med et smil.

En natklub med internationalt snit

Men først gælder det altså åbningen af Empire i Aalborg, som bliver en eksklusiv natklub i Art Deco-stilen.

“Aalborg har været en by, hvor kvalitet måske ikke altid har været i hovedsædet i nattelivet. Barer og bodegaer har der været rigtigt mange af, men der har manglet nogle eksklusive alternativer. Det vil vi gerne skabe med Empire,” fortæller Sebastian.

De nye lejere er dog ikke meget for at løfte sløret for alle detaljerne, da der gerne skal være plads til masser af “Wauw”-udråb til åbningsfesten.

“Men jeg kan da afsløre, at vi kommer til at male alle vægge helt sorte, og så bliver der udsmykket med guld udvalgte steder. Derudover kommer der selvfølgelig også nye møbler overalt, som passer ind i Art Deco-stilen,” siger Sebastian.

Lokalerne er cirka 200 kvadratmeter, der både tæller stueetagen og en førstesal.

“Nedenunder kommer vi til at køre lounge-stemning med mere afdæmpet musik, mens førstesalen bliver med lækkert diskotek, dansegulv og et lækkert VIP-område,” fortæller Claus.

Der er også store planer udenfor, hvor man vil lave en stor træterrasse med lækre loungemøbler.

“Vi kommer til at have fokus på lækre champagner, gode vodka-mærker og et mere internationalt snit på alt lige fra udsmykning og drikkevarer til servicering og betjening,” siger Sebastian og fortsætter:

“Empire skal signalere eksklusivitet og kvalitet, men det er også vigtigt at understrege, at folk skal føle, at det er deres egen klub.

Folk skal føle sig velkomne fra dag et, og vi skal være en klub, hvor man har lyst til at komme igen weekend efter weekend.”

Et brag af en åbningsfest

Sønnen Sebastian har haft drømmen om sin egen natklub i flere år, og efter at have arbejdet på forskellige barer i Spanien, er han nu klar til at tage springet.

Claus har arbejdet med børn og unge det meste af karrieren, men vælger altså nu at lave et markant jobskifte.

“Da min søn pitchede idéen for mig, kunne jeg bare mærke, at det var noget, vi skulle lave sammen. Det er et familieprojekt, som vi tror rigtig meget på,” siger Claus.

Sebastian og Claus fortæller MigogAalborg, at målet er at åbne i løbet af september.

“Man kan godt forvente et brag af en åbningsfest, hvor man kommer til at opleve nogle tiltag, som ikke før er set i Gaden,” lover Sebastian.

Empire kommer som udgangspunkt til at holde åbent fredag og lørdag fra klokken 23.00, og lige nu leder man efter det helt rette personale til det (måske) nye imperie i Gaden.

Selvom Empire skal være en eksklusiv og spektakulær klub i Aalborg, er der altid fri entré. Der vil derudover være dresscode til Empire.

Du kan finde mere info om Empire her.

Vand, ild og mudder: Xtreme Mandehørm klar for 12. år i træk

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto. Xtreme Mandehørm
Foto. Xtreme Mandehørm

Vi går en særdeles varm og solrig uge i møde, og så kan det måske være meget rart at drømme sig væk til gråt vejr, køligere temperaturer og et dejligt forfriskende mudderbad?

For 12. år i træk er Xtreme Mandehørm nemlig klar til at byde velkommen til landets største mandeløb den 5. oktober i området omkring Lerumbakken i Nørresundby.

Løbet byder på en 8, 10 eller 12 km møgbeskidt naturute, hvor du nok skal få pulsen og humøret helt i vejret.

Xtreme Mandehørm er et terrænløb kun for mænd, og ruten er spækket med forhindringer – du skal igennem både vand, ild og masser af mudder.

Arrangørerne bag løbet lover, at det er en dag, du husker – selv længe efter ømheden i kroppen har fortaget sig.

Et utal af udfordinger – alene eller i hold

Xtreme Mandehørm har været en succes fra dag ét, og 65.000 gang har en mandehørmer krydset målstregen siden 2008.

Du kan vælge at kaste dig ud i mudderet alene,  eller på et hold med gutterne, som mange vælger.

Xtreme Mandehørm er et trail-, cross- og countryløb med et utal af forhindringer undervejs – du skal eksempelvis igennem masser af mudder, igennem vandhuller, over bakker, igennem tunneller, ned i grøfter og meget, meget mere.

Xtreme Mandehørm er langt fra et elite-løb, og alle i almindelig grundform kan gennemføre løbet. Det er mere end tillladt at møde udklædt op.

Kæmpe efterfest med fadøl og smukke piger

Ingen mandehørm uden kolde fadøl, og når du har kæmpet dig igennem de mange forhindringer, er der dømt fest med tyroler – og rockmusik, fede præmier, underholdning og smukke Heidi-piger, der er klar til at skænke masser af kolde øl.

Løbsbilletten inkluderer en billet til løbet, bierfest med mad og 1 øl eller vand, Adidas løbe T-shirt, tidtagning og gratis billeder fra løbet. Du skal være fyldt 18 år for at deltage i løbet.

Hvad: Xtreme Mandeløb
Hvor: Lerumbakken 11, 9400 Nørresundby
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 14.00
Pris: 595 DKK + gebyr

Du finder info om tilmelding her.