MEAT bevarer magien: Derfor kunne vi ikke sige nej til Styggekrumpen

Skrevet af: Michael Qureshi
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.

Det føles bekendt, når man træder ind i restauranten, eller sætter sig ude på terrassen.

Det er et helt nyåbnet sted, men man sidder med fornemmelsen af, at man har været i samme omgivelser før. Men maden på aften-menuen. Det er noget andet. Noget magisk.

Vi er på adressen Vesterå 1. Lokalerne er ganske vist bevaret som Styggekrumpen, der i årtier har været en institution i Aalborg.

Men maden smager af C.W. Obels plads. Nærmere bestemt restaurant MEAT.

Den populære restaurant, der med deres ekstreme fokus på godt kød, har sikret, at vi i Aalborg ikke er ærgerlige over, at trendy MASH har overset den nordjyske hovedstad.

For MEAT gør det mindst ligeså godt. Og nu i nostalgiske rammer. Parret bag MEAT Gitte og Michael Jensen var forelsket i Styggekrumpens store rum og gode forhold, og de havde brug for den ekstra plads, da de efterhånden var vokset ud af lokalerne på C.W. Obels plads.

Så da puslespillet pludselig gik op med, at Bruno Benzon gav slip på Styggekrumpen, og Brødrene Price åbner om få måneder i de gamle MEAT-lokaler, så var lykken gjort.

”Vi sagde alt for ofte nej til gæster. 50-80 stykker i weekenden. Nogle gange 100 gæster. Det gjorde ondt, hver gang vi måtte afvise folk på grund af manglende plads. Vi voksede ud af det lille lokale. Og selv om jeg elskede de omgivelser som mit eget lille barn, så kunne vi bare ikke følge med deroppe. Så da chancen bød sig, så sprang vi til. Vi kunne ikke sige nej,” fortæller Gitte Jensen i restauranten, der er godt fyldt op.

”Man er selvfølgelig altid i tvivl om det er maden eller omgivelserne, som folk kommer for. Men heldigvis tyder alt på, at vores gæster er rykket med os, og det er vi virkelig taknemmelige for,” forklarer Gitte Jensen.

MEAT har nu været åbent i Styggekrumpens gamle lokaler i et par uger, og der har været godt fyldt.

Der er et nærvær, som giver en helstøbt oplevelse, når Gitte og sønnen Niclas selv er på gulvet. Når de ved hver servering fortæller om kødets oprindelse og forskellen på fodringen af kvæget.

Aalborg-parret Gitte og Michael Jensen er hurtigt faldet godt til i Styggekrumpens gamle lokaler, og de har gjort en dyd ud af at bevare meget af den historiske restaurants sjæl.

”Hvis du kigger dig omkring, så har vi ikke ændret særlig meget ved stedet. Vi har stor respekt for de ting, som Bruno Benzon har gjort, og for selve stedet. Derfor har vi også bevaret Styggekrumpens frokost-kort. For mig har Styggekrumpen mest været en frokostrestaurant. Så det er det stadig om dagen. Aftenkonceptet har så ændret sig, i og med at det er MEAT nu,” forklarer Gitte Jensen.

En af de ting der gør MEAT så populær er, at al deres mad grilles på enorme Weber-grill. Så selv om frokost-menuen er nogenlunde den samme fra Styggekrumpens tid, så grilles alt nu. Det er absolut kun en forbedring.

Der er også en forkærlighed for Weber-grillen i familien. Michael Jensen startede nemlig op som importør af Weber-grill i Norden og sidenhen i Dubai. Så han kender om nogen, hvor lækker mad, der kan laves på dem.

Kommer man fra København eller Aarhus og besøger restaurant MEAT kunne man hurtigt finde på at kalde konceptet identisk med det MASH fik gennembrud på for flere år tilbage. Men det er ikke der, at inspirationen er hentet.

”Jeg har kun spist på MASH en enkelt gang. Vi var faktisk inspireret af en skøn restaurant i Dubai, som hedder The Meat company. Der kom vi i forbindelse med, at min mand startede Weber op i Dubai,” fortæller Gitte Jensen.

Det er dog i Hals, at parret har boet de sidste 15 år, og de er glade for den respons, de får fra aalborgensere hver eneste dag.

”Det er hele essensen for os. Vi skal møde de her glade mennesker hver eneste dag. Det er det, der gør det store arbejde og de mange arbejdstimer noget værd.”

Om den stigende vækst i Aalborg siden starten i 2012 forklarer Gitte Jensen;

”Vi har vores fødder solidt plantet i jorden. Vi laver kvalitetsmad af kvalitetsvarer, og vi gør det på Weber-grill. Vi laver ikke gourmet, men vi er gode til at finde det bedste kød. Du aner ikke, hvor mange smagsprøver vi foretager i løbet af en uge. Jeg vil vove og påstå, at vi har det bedste kød, fordi vi er så grundige i at udvælge det allerbedste.

Vi er så heldige, at vi denne aften selv får lov til at smage os igennem nogle af de lækre retter på menuen.

Til forret får vi serveret jomfruhummer-hale, tigerrejer, pulled pork der har langtidsstegt i 14 timer, udsøgt laks og tomatsalat serveret på lækkert brød.

Til hovedret blev der serveret signatur-retten MEAT symfoni (serveres kun for 4 personer), hvor vi i en himmelsk smagsoplevelse røg igennem mørt kød lige fra Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet fra Uruguay til Wagyu filet Kobe Style.

Lad os bare konkludere, at MEAT holder magien. Bare i nye større og lækre omgivelser.

MEAT i Aalborg
Lækre forretter på MEAT
Meat i Aalborg
Der kommer kød i adskillige serveringer i MEATs symfoni

Fremadrettet er det heller ikke sikkert, at vi i Aalborg får lov til at beholde Gitte og Michael Jensen for os selv. Der er planer om at ekspandere MEAT-konceptet.

”Der er nogle planer i støbeskeen. Vi vil gerne videre til Aarhus og København, men vi har ikke travlt. Vi vil også gerne lave nogle små udspring af MEAT med nogle små butikker rundt omkring. Måske hvor der er fokus på MEAT at home, hvor man købe maden med hjem hvor alt er forberedt, så man kun selv skal grille eller stege kødet.”

Aalborgs nye hotte spisested: Så er åbningsdatoen afsløret

Skrevet af: Michael Qureshi

Lige siden MigogAalborg kunne afsløre, at den kendte kok Mads Hyllested åbner en helt ny restaurant i byen, har der været stor interesse for åbningsdatoen.

Mads Hyllested har på blot to år ført Applaus op til at være blandt Aalborgs førende restauranter, og vandt blandt andet AALBORG AWARDS-prisen som Årets Restaurant.

Nu åbner han meget snart den franske Bistro med navnet Dejavu. Over for MigogAalborg afslører han åbningsdatoen, som er om ganske få uger.

“Vi åbner lørdag den 9. juni. Jeg er utrolig spændt på, hvordan Aalborg tager imod Dejavu, men den foreløbige respons, siden vi meldte det ud, har været utrolig positiv. Lige nu er vi i fuld gang med at få det helt rigtige look og stemning i lokalerne,” fortæller Mads Hyllested.

Åbner i det gamle Hereford

Dejavu åbner i de gamle Hereford Beefstouw lokaler på adressen Ved Stranden 7 med indgang i gården. Det ligger ikke mange meter fra Hyllesteds Applaus, så der bliver rig lejlighed til at være begge steder på en aften for indehaveren.

Mads Hyllested (tv), Hans Boldt (midt), Steen Royberg fra Nybolig Erhverv

Med åbningsdatoen på plads er det også muligt allerede fra i dag at booke bord, så du kan være sikker på at være blandt de første, der spiser på Aalborgs nye hot-spot. (du kan booke nederst i artiklen)

“Vi har allerede fået reservationer, før vi overhovedet har åbnet for selve bookingsystemet. Folk er bare nysgerrige efter, hvad vi nu har fundet på. Jeg er selvfølgelig stolt over, at folk har tiltro til, at det bliver godt. Jeg er spændt på det hele, og glæder mig til, at vi åbner,” siger Mads Hyllested.

Forbilledet er Bistro Boheme

Det nye sted bliver med et koncept i stil med en fransk Bistro, hvor forbilledet er Bistro Boheme, som i adskillige år har været et af de hotteste steder i København.

Der bliver plads til omkring 65 inden for, og der bliver desuden udendørsservering med 25-30 pladser på lune dage.

Det bliver både et frokost- og aftensted, hvor der bliver leget med klassiske bistro retter.

“Der vil være de her klassiske ting på kortet. Til frokost vil der være lette franske bistro-retter. Om aftenen går vi så på et endnu højere niveau. Det kunne være eksempelvis være fyldte vakler, brødstegt fisk, stegt hummer og de her ægte saucer som viser, at vi evner denne type mad,” siger Mads Hyllested.

“Jeg synes lidt, at hvis du ikke er til cafémad eller smørrebrød, så mangler Aalborg det her lidt lækre frokoststed, som kan sit håndværk med det franske køkken uden at ruinere nogen.

Det vil vi gerne skabe, og så ønskede jeg at skabe et alternativ til Applaus. Især på hverdagsaftener er det ikke alle, der vil bruge flere timer med Social Dining konceptet og ti serveringer.

Så kan man tage den lækre middag med de mere enkelte retter, eller det kan være til businessmødet, der skal tages over en bid mad,” forklarer Mads Hyllested.

Du kan læse artiklen, hvor Mads Hyllested fortæller om tankerne bag konceptet her

Du kan allerede booke et bord til DejaVu her

Er det Toscana eller Nordjylland? Helt unikt sommerhus til salg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

I øjeblikket mærker vi her i Danmark en temperatur, som er varmere end det sydligste Europa. Det kan få flere danskere til at genoverveje sommerferien i udlandet og blive i Danmark sommeren over.

Hvis man drømmer om at bo som i det sydligste Europa med en sydlandsk stemning, så er der netop kommet et sommerhus til salg, som simpelthen skal opleves.

Kun 30 minutters kørsel fra Aalborg, kommer du til et fristed, som både er nær by og strand. Med vejret i øjeblikket kan man komme helt i tvivl, om man befinder sig i Danmark eller i vinmarkerne i Toscana.

Toscansk byggestil

Boligen er bygget i 2009, og er opført i enestående detaljer og eksklusive materialer. Flere af materialerne er importeret fra udlandet. Fritidshuset rummer intet mindre end 140 boligkvadratmeter.

Den toscanske byggestil er tydelig med de varme farver, og de rustikke materialer. I køkkenet har man en muret kogeø, som falder i god sammenhæng sammen med de rå vægge.

edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

De rå muret vægge, og de rustikke materialer går igennem i hele boligen, hvor pejsen også er muret op inde i opholdsstuen.

edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals
edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

Foruden køkkenet og opholdsstuen rummer sommerhuset et luksuriøst badeværelse med spa og bruseniche, et gæstetoilet, samt et soveværelse med walk-in closet. Skulle man ønske mere plads er der tilhørende to annekser.

Naturen er det rene idyl

Foruden den 1.225 kvadratmeter store grund, kommer man til at bo i første række ud til Kattegat med strand og skov indenfor få minutters gang.

edc.dk, Osbornsvej 87, 9370 Hals

Sommerhuset er udbudt til 4.195.000 kroner. Se boligen her.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Stort event i Nordkraft: Hør om de vilde planer for bylivet i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
illustration: Dimension Design
illustration: Dimension Design

Næste onsdag den 30. maj kan du komme til et spændende event, der handler om Aalborgs rivende udvikling.

Du kan lytte til indlæg ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen og idémanden bag Cloud City Martin Ole Nielsen i Nordkraft. Hør dem give deres bud på fremtidens byliv i Aalborg, og deltag i en fællesspisning og en Byttebørs.

Arrangementet, som Danske Bank er vært for, er for alle interesserede. Det koster ikke noget at deltage, og du kan tilmelde dig selv og op til 4 personer nedenfor. Her kan du også læse mere om programmet.

Overalt ses store byggekraner i Aalborg, hvor især hele området langs Havnefronten er ved at nå et internationalt niveau.

Der er mange spændende byggeprojekter i gang i Aalborg, som vil ændre hele bylivet for aalborgenserne. Det kan dog også være svært at finde hoved og hale i de mange store projekter i byen.

Bliv klogere på gigantprojektet Cloud City

Det forsøger et event i Nordkraft, arrangeret af Danske Bank, at ændre på. Det løber af stablen næste onsdag den 30. maj klokken 17-21.

Deltager du her, bliver du meget klogere på, hvad der helt konkret er at glæde sig til. Det gælder for eksempel det ambitiøse gigantprojekt Cloud City på Spritten. Her bliver kronen på værket et kunstværk af argentineren Tomas Saraceno til en værdi af 100 mio. kr.

Der er desuden planer om et helt unikt hotel, som går fra to-fem stjerner afhængig af hvilken etage, man bor på. Street Food marked, Artcenter, chokoladefabrik, mikrodestilleri og luksuslejligheder kommer der også.

I det hele taget ventes Cloud City at blive et trækplaster for mange turister verden over, som for alvor skal placere Aalborg på verdenskortet.

Animation af det kommende Spritten

Aalborgs borgmester fortæller om spændende projekter

Idémanden bag Cloud City Martin Ole Nielsen kommer blandt andet til Danske Bank-eventet og fortæller de seneste detaljer og tidsplaner for det gigantiske projekt, der er tegnet af Bjarke Ingels.

Derudover går Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også på scenen for at give et overblik over andre spændende bylivsprojekter, som vi kan glæde os til.

“I Danske Bank følger vi alle de spændende muligheder, som bylivet byder på. Vi deler kærligheden til den udvikling, Aalborg er midt i. Så derfor håber vi at se så mange som muligt til et par spændende timer om Aalborgs udvikling og fremtidens byliv,” siger Områdedirektør Klaus Finnemann Viuff fra Danske Bank.

illustration: Dimension Design

Udover de spændende indlæg fra profiler som Martin Ole Nielsen og Thomas Kastrup-Larsen er der efterfølgende fællesspisning og byttebørs.

Har du ting i kælder eller på loftet som du ikke længere bruge, så kan du medbringe det og lægge på byttebørsen og måske selv gøre et gratis kup.

Det er ikke en betingelse, at du er kunde i Danske Bank for at deltage denne aften.

Programmet starter kl. 17.00

Velkommen – nyd en forfriskning, og aflever dine ting i Byttebørsen

Borgmester Thomas Kastrup Larsen

Idemand/iværksætter Martin Ole Nielsen, Cloud City

Fællesspisning og Byttebørs

Arrangementet slutter ca. kl. 21.00

Byttebørs: Giv hvad du har – og tag, hvad du kan bruge

Deleøkonomi har med rette fået stor opmærksomhed, og det giver mening på flere måder; det er godt for os alle, for vores fremtid og for miljøet. Og så er det faktisk hyggeligt. Medbring 1-2 ting fra loft eller kælder, som du ikke længere bruger.

Læs mere og tilmeld dig lige her

Dropper populær buffet: Jin Shing ændrer konceptet

Skrevet af: Michael Qureshi

Jin Shing har en stor plads i aalborgensernes hjerter.

Mange tager gerne til Nørresundby for at spise de legendariske burgere med dressingen, som de absolut ikke er nærige med.

En anden ting Jin Shing har været kendt for er deres populære buffet, hvor man har kunne spise sig igennem alskens asiatiske lækkerier. Men nu er det slut. Søndag den 3. juni bliver sidste dag med buffet i Jin Shing på Hjørringvej.

Har manglet siddepladser til grillbaren

I stedet udvider man grillbar-delen, og så skal køkken kapaciteten også udnyttes til nye større projekter.

“Vi har kørt med buffet-konceptet i en del år nu, og jeg har længe gerne vil prøve noget nyt. Det er stadig grillbaren, der er vores hovedforretning, og mange gange har vi manglet pladser til kunderne i grillbaren.

Nu går vi fra 48 siddepladser til 90 siddepladser, så det bliver en god ændring for vores gæster,” siger Hung Han Tang, indehaver af Jin Shing, til MigogAalborg.

Blandede følelser fra gæsterne

Der har været masser af respons på Jin Shings Facebook, hvor de har over 7.000 følgere, siden udmeldingen om buffetens fremtid.

“Efter en halv time var det allerede nået ud til 37.000 mennesker. Der har været masser af respons. Mange med blandede følelser. Mange gode stamkunder i buffetrestauranten har været kede af, at vi nu fjerner den. Mange andre har skrevet, at så længe de stadig kan få vores cheeseburger med dressing, så er verden reddet, haha.

Så er der også nogle, der har læst det for hurtigt og forstået det sådan, at vi lukker hele Jin Shing. Det er heldigvis ikke tilfældet. Vi tror på, at det bliver en endnu bedre oplevelse nu for vores gæster fremover,” forklarer Hung Han Tang.

20 år siden de overtog fra forældrene

Sidste år var det 20 år siden, at brødrene Hung Han Tang og Hung Chanh Tang overtog Jin Shing fra deres forældre. Det er et jubilæum, de naturligt nok er stolte af. Forældrene flygtede fra Vietnam og skulle være havnet i New York.

I stedet blev det Nr. Uttrup, og i 1985, for 32 år siden, åbnede de grillbaren på Hjørringvej i Nørresundby.

Det er en præstation i sig selv, at en grillbar kan holde sig kørende i mere end 32 år med mere moderne gastronomiske tider i Danmark. Endnu mere imponerende, at Jin Shing år efter år afleverer et årsregnskab med millionoverskud.

“Jeg er så glad for, at vores kunder elsker vores grillmad. Grillbaren er noget helt særligt her i Aalborg-området. Folk siger tit til mig, at de ikke kan få den samme burger eller forårsrulle andre steder,” forklarer Hung Han Tang.

Får mere plads i køkkenet

Der har også været flere overvejelser omkring at lukke buffeten ned.

“Der vil altid være madspild på en buffet. Folk fylder ofte tallerkenerne mere, og spiser måske ikke op. Men nu får vi mere plads i køkkenet til at arbejde med vores leverancer ud til supermarkeder. Det er en satsning, som vi øger vores fokus på nu,” forklarer Hung Han Tang.

Lige nu leverer Jin Shing dressing, sushi samt kinesiske retter til udvalgte supermarkeder, der har egne delikatesse butikker. Det er blandt andet en række Meny-supermarkeder, Super Brugsen og så sælges deres asiatiske specialiteter endda også i Salling Super.

“Når en gigant som Salling ringer og bestiller, så er det en kæmpe ære for os. Det betyder også, at folk kan lide, det vi laver. Vi har mange fantastiske samarbejdspartnere. Om fredagen producerer vi 4000 stykker sushi til dem, vi leverer til, og har man samtidig buffeten, så har det været svært at følge med.

Det kan vi lave om på nu. Nu kan vi være i stand til at levere til endnu flere supermarkeder rundt omkring,” forklarer Jin Shing-ejeren.

Så elsker du Jin Shings buffet, så skal du skynde dig forbi, da den lukker helt ned søndag den 3. juni om små to uger.

Du kan følge Jin Shing på Facebook her

Kåret til Danmarks bedste: I denne uge åbner Guf & Kugler i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden blev det kendte ishus i Nibe, Guf & Kugler, kåret til Danmarks bedste ishus.

Flere end 14.000 stemte inde på OpdagDanmark, hvor Guf & Kugler hentede en ret overbevisende sejr over både københavnske og fynske ishuse i resten af landet.

Så der er i den grad noget at glæde sig til, når Guf & Kugler åbner en afdeling midt i Aalborg. I de legendariske lokaler hvor Slotsbageren hidtil har huseret, før han rykkede op på Boulevarden.

Guf & Kugler teamet har dog gjort en hel del ud af renoveringen af lokalerne i Slotsgade og ikke mindst sørget for, at indgangspartiet er rykket lidt længere ud på gaden.

Åbner på perfekt tidspunkt

På fredag den 25. maj sker det så. Guf & Kugler åbner dørene for første gang i Aalborg. Det kunne næsten ikke komme på et bedre tidspunkt, nu her hvor et højtryk har lagt sig trygt over Danmark, og hvor sommeren er kommet tidligt.

Der åbnes præcis klokken 14.00, og det bliver helt sikkert med et særlig køtilbud. Dog må det forblive en overraskelse et par dage endnu, da Guf & Kugler ikke vil melde det ud på nuværende tidspunkt.

Åbningstiderne bliver også lange hos Guf & Kugler, der lover, at man kan få is i Slotsgade 2 helt frem til minimum 20.30 i resten af maj. Det bliver alle dage også i weekenderne.

Meget at glæde sig til på isfronten

Derudover er der noget at glæde sig til på isfronten. Det afslører Guf & Kugler på deres Aalborg Facebook-side.

“Der venter dig 24 udsøgte varianter i is-baren, lige fra lækre cremede sorbet-is, der laves på frisk frugt til flødeis og unikke varianter, du kun finder hos Guf & Kugler.
Vi topper alle vores kugle-is med lækker nypisket og hjemmelavet vanille- eller lakrids guf og pynter dem med et drys bolche- crunch i forskellige knasende gode varianter,” skriver de.

”Vi glæder os rigtig meget til at åbne i Aalborg, og at vi åbner i netop de lokaler er jo bare helt perfekt, når vores koncept også indbyder til hygge og lidt til den søde tand,” fortæller indehaver Charlotte Korsholm, som til dagligt blot går under navnet Is-mutter.

Bringer deres unikke kultur til hjertet af Aalborg

Foruden de mange (og svære) valg, vil Guf&Kugler også tage andet med til byen.

”Vi vil gerne bringe vores unikke kultur videre til Aalborg, hvor vi satser benhårdt på unikke kvalitetsprodukter, og hvor det at spise en god is skal være en skøn social begivenhed,” fortæller is-mutter til MigogAalborg og uddyber:

”At bestille en is ved os skal være et nydelsesøjeblik i en travl hverdag, og jeg vil efterhånden sige, at vi er eksperter i at sammensætte den perfekte is.”