MEAT bevarer magien: Derfor kunne vi ikke sige nej til Styggekrumpen

Skrevet af: Michael Qureshi
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.

Det føles bekendt, når man træder ind i restauranten, eller sætter sig ude på terrassen.

Det er et helt nyåbnet sted, men man sidder med fornemmelsen af, at man har været i samme omgivelser før. Men maden på aften-menuen. Det er noget andet. Noget magisk.

Vi er på adressen Vesterå 1. Lokalerne er ganske vist bevaret som Styggekrumpen, der i årtier har været en institution i Aalborg.

Men maden smager af C.W. Obels plads. Nærmere bestemt restaurant MEAT.

Den populære restaurant, der med deres ekstreme fokus på godt kød, har sikret, at vi i Aalborg ikke er ærgerlige over, at trendy MASH har overset den nordjyske hovedstad.

For MEAT gør det mindst ligeså godt. Og nu i nostalgiske rammer. Parret bag MEAT Gitte og Michael Jensen var forelsket i Styggekrumpens store rum og gode forhold, og de havde brug for den ekstra plads, da de efterhånden var vokset ud af lokalerne på C.W. Obels plads.

Så da puslespillet pludselig gik op med, at Bruno Benzon gav slip på Styggekrumpen, og Brødrene Price åbner om få måneder i de gamle MEAT-lokaler, så var lykken gjort.

”Vi sagde alt for ofte nej til gæster. 50-80 stykker i weekenden. Nogle gange 100 gæster. Det gjorde ondt, hver gang vi måtte afvise folk på grund af manglende plads. Vi voksede ud af det lille lokale. Og selv om jeg elskede de omgivelser som mit eget lille barn, så kunne vi bare ikke følge med deroppe. Så da chancen bød sig, så sprang vi til. Vi kunne ikke sige nej,” fortæller Gitte Jensen i restauranten, der er godt fyldt op.

”Man er selvfølgelig altid i tvivl om det er maden eller omgivelserne, som folk kommer for. Men heldigvis tyder alt på, at vores gæster er rykket med os, og det er vi virkelig taknemmelige for,” forklarer Gitte Jensen.

MEAT har nu været åbent i Styggekrumpens gamle lokaler i et par uger, og der har været godt fyldt.

Der er et nærvær, som giver en helstøbt oplevelse, når Gitte og sønnen Niclas selv er på gulvet. Når de ved hver servering fortæller om kødets oprindelse og forskellen på fodringen af kvæget.

Aalborg-parret Gitte og Michael Jensen er hurtigt faldet godt til i Styggekrumpens gamle lokaler, og de har gjort en dyd ud af at bevare meget af den historiske restaurants sjæl.

”Hvis du kigger dig omkring, så har vi ikke ændret særlig meget ved stedet. Vi har stor respekt for de ting, som Bruno Benzon har gjort, og for selve stedet. Derfor har vi også bevaret Styggekrumpens frokost-kort. For mig har Styggekrumpen mest været en frokostrestaurant. Så det er det stadig om dagen. Aftenkonceptet har så ændret sig, i og med at det er MEAT nu,” forklarer Gitte Jensen.

En af de ting der gør MEAT så populær er, at al deres mad grilles på enorme Weber-grill. Så selv om frokost-menuen er nogenlunde den samme fra Styggekrumpens tid, så grilles alt nu. Det er absolut kun en forbedring.

Der er også en forkærlighed for Weber-grillen i familien. Michael Jensen startede nemlig op som importør af Weber-grill i Norden og sidenhen i Dubai. Så han kender om nogen, hvor lækker mad, der kan laves på dem.

Kommer man fra København eller Aarhus og besøger restaurant MEAT kunne man hurtigt finde på at kalde konceptet identisk med det MASH fik gennembrud på for flere år tilbage. Men det er ikke der, at inspirationen er hentet.

”Jeg har kun spist på MASH en enkelt gang. Vi var faktisk inspireret af en skøn restaurant i Dubai, som hedder The Meat company. Der kom vi i forbindelse med, at min mand startede Weber op i Dubai,” fortæller Gitte Jensen.

Det er dog i Hals, at parret har boet de sidste 15 år, og de er glade for den respons, de får fra aalborgensere hver eneste dag.

”Det er hele essensen for os. Vi skal møde de her glade mennesker hver eneste dag. Det er det, der gør det store arbejde og de mange arbejdstimer noget værd.”

Om den stigende vækst i Aalborg siden starten i 2012 forklarer Gitte Jensen;

”Vi har vores fødder solidt plantet i jorden. Vi laver kvalitetsmad af kvalitetsvarer, og vi gør det på Weber-grill. Vi laver ikke gourmet, men vi er gode til at finde det bedste kød. Du aner ikke, hvor mange smagsprøver vi foretager i løbet af en uge. Jeg vil vove og påstå, at vi har det bedste kød, fordi vi er så grundige i at udvælge det allerbedste.

Vi er så heldige, at vi denne aften selv får lov til at smage os igennem nogle af de lækre retter på menuen.

Til forret får vi serveret jomfruhummer-hale, tigerrejer, pulled pork der har langtidsstegt i 14 timer, udsøgt laks og tomatsalat serveret på lækkert brød.

Til hovedret blev der serveret signatur-retten MEAT symfoni (serveres kun for 4 personer), hvor vi i en himmelsk smagsoplevelse røg igennem mørt kød lige fra Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet fra Uruguay til Wagyu filet Kobe Style.

Lad os bare konkludere, at MEAT holder magien. Bare i nye større og lækre omgivelser.

MEAT i Aalborg
Lækre forretter på MEAT
Meat i Aalborg
Der kommer kød i adskillige serveringer i MEATs symfoni

Fremadrettet er det heller ikke sikkert, at vi i Aalborg får lov til at beholde Gitte og Michael Jensen for os selv. Der er planer om at ekspandere MEAT-konceptet.

”Der er nogle planer i støbeskeen. Vi vil gerne videre til Aarhus og København, men vi har ikke travlt. Vi vil også gerne lave nogle små udspring af MEAT med nogle små butikker rundt omkring. Måske hvor der er fokus på MEAT at home, hvor man købe maden med hjem hvor alt er forberedt, så man kun selv skal grille eller stege kødet.”

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.