MEAT bevarer magien: Derfor kunne vi ikke sige nej til Styggekrumpen

Skrevet af: Michael Qureshi
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.

Det føles bekendt, når man træder ind i restauranten, eller sætter sig ude på terrassen.

Det er et helt nyåbnet sted, men man sidder med fornemmelsen af, at man har været i samme omgivelser før. Men maden på aften-menuen. Det er noget andet. Noget magisk.

Vi er på adressen Vesterå 1. Lokalerne er ganske vist bevaret som Styggekrumpen, der i årtier har været en institution i Aalborg.

Men maden smager af C.W. Obels plads. Nærmere bestemt restaurant MEAT.

Den populære restaurant, der med deres ekstreme fokus på godt kød, har sikret, at vi i Aalborg ikke er ærgerlige over, at trendy MASH har overset den nordjyske hovedstad.

For MEAT gør det mindst ligeså godt. Og nu i nostalgiske rammer. Parret bag MEAT Gitte og Michael Jensen var forelsket i Styggekrumpens store rum og gode forhold, og de havde brug for den ekstra plads, da de efterhånden var vokset ud af lokalerne på C.W. Obels plads.

Så da puslespillet pludselig gik op med, at Bruno Benzon gav slip på Styggekrumpen, og Brødrene Price åbner om få måneder i de gamle MEAT-lokaler, så var lykken gjort.

”Vi sagde alt for ofte nej til gæster. 50-80 stykker i weekenden. Nogle gange 100 gæster. Det gjorde ondt, hver gang vi måtte afvise folk på grund af manglende plads. Vi voksede ud af det lille lokale. Og selv om jeg elskede de omgivelser som mit eget lille barn, så kunne vi bare ikke følge med deroppe. Så da chancen bød sig, så sprang vi til. Vi kunne ikke sige nej,” fortæller Gitte Jensen i restauranten, der er godt fyldt op.

”Man er selvfølgelig altid i tvivl om det er maden eller omgivelserne, som folk kommer for. Men heldigvis tyder alt på, at vores gæster er rykket med os, og det er vi virkelig taknemmelige for,” forklarer Gitte Jensen.

MEAT har nu været åbent i Styggekrumpens gamle lokaler i et par uger, og der har været godt fyldt.

Der er et nærvær, som giver en helstøbt oplevelse, når Gitte og sønnen Niclas selv er på gulvet. Når de ved hver servering fortæller om kødets oprindelse og forskellen på fodringen af kvæget.

Aalborg-parret Gitte og Michael Jensen er hurtigt faldet godt til i Styggekrumpens gamle lokaler, og de har gjort en dyd ud af at bevare meget af den historiske restaurants sjæl.

”Hvis du kigger dig omkring, så har vi ikke ændret særlig meget ved stedet. Vi har stor respekt for de ting, som Bruno Benzon har gjort, og for selve stedet. Derfor har vi også bevaret Styggekrumpens frokost-kort. For mig har Styggekrumpen mest været en frokostrestaurant. Så det er det stadig om dagen. Aftenkonceptet har så ændret sig, i og med at det er MEAT nu,” forklarer Gitte Jensen.

En af de ting der gør MEAT så populær er, at al deres mad grilles på enorme Weber-grill. Så selv om frokost-menuen er nogenlunde den samme fra Styggekrumpens tid, så grilles alt nu. Det er absolut kun en forbedring.

Der er også en forkærlighed for Weber-grillen i familien. Michael Jensen startede nemlig op som importør af Weber-grill i Norden og sidenhen i Dubai. Så han kender om nogen, hvor lækker mad, der kan laves på dem.

Kommer man fra København eller Aarhus og besøger restaurant MEAT kunne man hurtigt finde på at kalde konceptet identisk med det MASH fik gennembrud på for flere år tilbage. Men det er ikke der, at inspirationen er hentet.

”Jeg har kun spist på MASH en enkelt gang. Vi var faktisk inspireret af en skøn restaurant i Dubai, som hedder The Meat company. Der kom vi i forbindelse med, at min mand startede Weber op i Dubai,” fortæller Gitte Jensen.

Det er dog i Hals, at parret har boet de sidste 15 år, og de er glade for den respons, de får fra aalborgensere hver eneste dag.

”Det er hele essensen for os. Vi skal møde de her glade mennesker hver eneste dag. Det er det, der gør det store arbejde og de mange arbejdstimer noget værd.”

Om den stigende vækst i Aalborg siden starten i 2012 forklarer Gitte Jensen;

”Vi har vores fødder solidt plantet i jorden. Vi laver kvalitetsmad af kvalitetsvarer, og vi gør det på Weber-grill. Vi laver ikke gourmet, men vi er gode til at finde det bedste kød. Du aner ikke, hvor mange smagsprøver vi foretager i løbet af en uge. Jeg vil vove og påstå, at vi har det bedste kød, fordi vi er så grundige i at udvælge det allerbedste.

Vi er så heldige, at vi denne aften selv får lov til at smage os igennem nogle af de lækre retter på menuen.

Til forret får vi serveret jomfruhummer-hale, tigerrejer, pulled pork der har langtidsstegt i 14 timer, udsøgt laks og tomatsalat serveret på lækkert brød.

Til hovedret blev der serveret signatur-retten MEAT symfoni (serveres kun for 4 personer), hvor vi i en himmelsk smagsoplevelse røg igennem mørt kød lige fra Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet fra Uruguay til Wagyu filet Kobe Style.

Lad os bare konkludere, at MEAT holder magien. Bare i nye større og lækre omgivelser.

MEAT i Aalborg
Lækre forretter på MEAT
Meat i Aalborg
Der kommer kød i adskillige serveringer i MEATs symfoni

Fremadrettet er det heller ikke sikkert, at vi i Aalborg får lov til at beholde Gitte og Michael Jensen for os selv. Der er planer om at ekspandere MEAT-konceptet.

”Der er nogle planer i støbeskeen. Vi vil gerne videre til Aarhus og København, men vi har ikke travlt. Vi vil også gerne lave nogle små udspring af MEAT med nogle små butikker rundt omkring. Måske hvor der er fokus på MEAT at home, hvor man købe maden med hjem hvor alt er forberedt, så man kun selv skal grille eller stege kødet.”

Gør et kup: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked bliver gigantisk

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For ottende år i træk afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked i Aalborg.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv. Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

“Håndboldtribunen er taget ned i den store hal i Gigantium, og dermed får vi cirka 1500 kvadratmeter ekstra, som svarer til to hele sportshaller,” forklarer Jakob Hansen fra JH-arrangementer til MigogAalborg.

Rekordstort publikum i weekenden

Der bliver altså rig mulighed for at gøre et kup i weekenden, men har du udset dig noget specielt, skal du måske være hurtigt ude.

Markedet har de forgående år været et kæmpe hit, der har trukket tusindvis af nordjyder ud i den store hal.

“I år forventer vi et rekordstort publikum, fordi vi er blevet så meget større. Men derudover er der er selvfølgelig også mere at kigge på, og dermed også mere at handle om,” siger Jakob.

Der kommer der kræmmere fra hele landet, lige fra Skagen til Sønderborg, og karavanen ser altid frem til at komme til Aalborg:

“Nordjyderne vil jo altid gerne handle, og det bliver der rig mulighed for. Man kan selvfølgelig også bare gå rundt og kigge og måske blive inspireret til sit næste køb,” siger Jakob.

Atmosfæren på loppemarkedet er noget helt specielt, og selvom det selvfølgelig handler om at købe og sælge, vil Jakob også gerne skabe en særlig stemning, som man ikke oplever i hverdagen.

“Vi forsøger at skabe en oplevelse, som er anderledes end i en butik. Her kan man virkelig snakke om tingene, og altid gøre en god handel.”

Rammer lige ind i tidsånden

Der bliver noget for enhver smag, når Jakob åbner dørene til Gigantium i weekenden.

Og selvom arrangementet altså finder sted for ottende år i træk, stiger populariteten år for år:

“Trenden med genbrug er virkelig populær, og det mærker vi hele vejen rundt. VI rammer lige ind i en tidsånd, som bare forsætter. Folk har fået øjnene op for, at man ikke bare kan købe nyt hele tiden, og jeg oplever især, at den nye generation virkelig har taget det til sig.

Derfor tror jeg, at bølgen med genbrug bare bliver større og større.”

Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked finder sted lørdag og søndag fra klokken 10-16.  Indgangen koster 35 kr. for voksne, og børn under 12 år er gratis i følge med en voksen.

Hvad: Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked
Hvor: Gigantium
Hvornår: Lørdag d. 19. januar – søndag 20. januar (begge dage 10-16
Indgang i døren

Pensionsselskab opfører nyt kollegie: Studerende bor lige ud til Fjorden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Studerende i Aalborg får mulighed for at få nogle super fede placeringer, når vi snakker studieboliger.

Nu kommer endnu en attraktiv beliggenhed snart til de studerende.

Pensionsselskabet PFA opfører et nyt kollegie, hvor der er plads til 220 studerende. Kollegiet bliver placeret nord for fjorden ved siden af siloen med kort afstand til Aalborg midtby.

Kollegiet er det andet af i alt fire kommende PFA Kollegier i hele landet.

Studerende kan bo ud til Limfjorden

Som et led i markeringen af PFA’s 100-års fødselsdag i 2017 besluttede Danmarks største kundeejede pensionsselskab at bygge fire nye kollegier i landets største studiebyer København, Odense, Aalborg og Aarhus.

I 2018 begyndte byggeriet af det første kollegie i Odense, og nu er turen kommet til Aalborg.

Aalborgs mange studerende kan glæde sig til flere hundrede nye studieboliger på en attraktiv placering på lige ud til Limfjorden ved Lindholm Brygge 35 – en bygning hvor blandt UCN tidligere har haft til huse.

Michael Bruhn, Ejendomsdirektør i PFA,  ser frem til at påbegynde ombygningen af den nuværende kontorbygning til et kollegie med fokus på fællesskab, bæredygtighed og et stærkt studiemiljø.

”Flere og flere unge mennesker vælger at læse på ungdoms- og videregående uddannelser. Det er meget positivt, men det skaber også pres på boligmassen efter egnede boliger i større byer som Aalborg, der kan betales på et studiebudget.

Vi ser meget frem til at påbegynde byggeriet af moderne og attraktive studieboliger her på denne skønne placering på Lindholm Brygge,” siger Michael Bruhn i en pressemeddelelse.

PFA’s kommende kollegie i Nørresundby, forventes at være færdigt og klar til indflytning i april 2020.

Kollegie tæt på grønne områder

Kollegiet ligger ved siden af Lindholm Strandpark, der i sommer-sæsonen er fuld af liv og aktiviteter.

Derudover vil det være nemt tilgængeligt at komme syd for fjorden ved at benytte sig af kulturbroen. På cykel vil man fra kollegiet nemt kunne være inde i midtbyen på 5-10 minutter.

Som med de øvrige PFA Kollegier er kollegiet i Aalborg bygget med fokus på at skabe rammer om både fællesskab og tid til individuel fordybelse.

Alle værelser har eget bad og toilet, men der er fælles køkkener og dertil kommer en række andre fælles faciliteter, såsom læsesal og fitnessrum.

Kollegiet kommer til at rumme i alt 220 værelser på 13-26 kvadratmeter, og oveni kommer fællesarealerne.

Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen ser frem til det nye kollegie.

”Vi oplever en fantastisk vækst og udvikling i Aalborg, især takket være de mange studerende, der vælger Aalborg som ramme for deres uddannelse.

De unge giver byen en særlig stemning af højt humør, håbefuldhed og mod på fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for, at Aalborg skal være en attraktiv studieby, og vores by har gennem de seneste år gennemgået en fantastisk udvikling på netop den konto.

Jeg er derfor både glad og stolt over, at PFA har valgt at bakke op om den udvikling ved at opføre et helt nyt kollegie med en fantastisk placering lige ned til Limfjorden og med supergode faciliteter til de unge,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Alle PFA’s fire kommende kollegier bliver opført med fokus på bæredygtighed i forhold til både materialer og energiforbrug, og kollegiet i Aalborg skal således certificeres med DGNB-sølv.

PFA ejer i forvejen bygningen, der på nuværende tidspunkt står tom. Ombygningen går i gang snarest.

”Med PFA Kollegier giver vi i anledning af vores 100 års fødselsdag i 2017 noget ekstra tilbage til danskerne.

Vi er sikre på, at kollegiet her kommer til at bidrage til en fortsat positiv udvikling for Aalborg som studieby, og samtidig er det et solidt tilbud til vores kunder samt deres børn og børnebørn,” siger PFA’s ejendomsdirektør Michael Bruhn.

PFA’s 1,2 mio. pensionskunder vil med fortrinsret kunne opskrive deres børn og børnebørn til et værelse.

Nu åbner Aalborgs første vegetar-restaurant: Se billederne indefra

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det var et spørgsmål om tid, før den første vegetar- og veganerrestaurant ville se dagens lys i Aalborg.

Det sker ikke sjældent, at vi får spørgsmålet: “Hvor spiser jeg lækker vegetarisk eller vegansk mad i Aalborg?”

Og fra og med i morgen kan vi endelig komme med et konkret svar: by tabu ubat veggie.

Som navnet indikerer, så er det én af Aalborgs erfarne stjernekokke, der har besluttet sig for at udvide familien.

Michael “Miv” Pedersen har i forvejen stor succes her i byen med søster-restauranterne Restaurant Tabu, CANblau Tapasbar og SlagterBørsen –  og i Lønstrup med Restaurant Glashuset.

Nu har han kastet sig ud i byens første reelle vegetareventyr i Café Bondens (tidl. Landmad) gamle lokaler i Vesterå 7, og den nye restaurant i familien bliver dermed naborestaurant til Restaurant Tabu.

Allerede stor efterspørgsel

MigogAalborg har fået lov til at få et kig indenfor, inden ubat veggie åbner helt officielt i morgen.

Og noget tyder på, at aalborgenserne har efterspurgt en vegetarisk/vegansk restaurant i Aalborg; restauranten er nemlig allerede fuldt booket torsdag aften.

“Vi har allerede fået mange positive tilkendegivelser på vores åbning, og vi har fået bekræftet, at der er et stort segment, som har efterspurgt det her,” fortæller restaurantchef Luise Bukh til MigogAalborg.

Fra venstre: Luise Bukh, Michael “Miv” Pedersen og Simone Jespersen

Men udover torsdag aften, bliver der rig mulighed for at stifte bekendtskab med den nye grønne restaurant på Aalborgs madscene.

ubat vaggie holder nemlig åbent tirsdag-lørdag fra klokken 08.00 – 22.00.

Spændende retter på menuen

08.00 – 12.00 kalder ubat veggie “Først på dagen” og her kan man blandt andet vælge Bolle & Pålæg, hvor der kan vælges mellem gammeldags kværnet smør, plantesmør, nøddecreme, ost fra Sønderhaven eller marmelade.

Derudover er der også klassikere som yoghurt & musli og croissant.

Fra klokken 10.00 kan man blandt andet købe vaffel med nøddecreme, dagens grød, æg, bagte tomater og karse og avocado og grillet brød.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af ubat veggie – by tabu (@ubatveggie) den

Frokosten serveres fra 12.00-15.00 og her kan man blandt andet dykke ned i retter som Frikassé af vintergrønt i sprød butterdej, som Luise beskriver som en vegetarisk tartelet.

Man kan også vælge Hjertesalat, pocheret æg & estragoncreme og Grillet sandwich med ost og tomat.

Til den søde tand kan man vælge Gulerodskage & smørcreme og Cinnamon Bun.

Fra klokken 17.00 kan man så vælge mellem en vegetar – og en veganermenu, hvor 4 serveringer koster 250 kroner.

Menuerne sammensættes altid efter sæsonen.

Vegetarmenuen består lige nu af Surdejsbrød & gammeldags kærnet smør, jordskokkesuppe med purløgsolie & jordskokkesalat, selleri i teksturer og gulerodskage & smørcreme.

Veganermenuen er surdejsbrød & plantesmør, tomat tatar, syltede løg & persille, “charcoal onion” kerner, jordskok & fermenteret seller og æbler, karamel & nødder.

Der kan tilkøbes vin – eller saft/juicemenu.

Specielt udvalgt indretning

Det er ikke kun på madfronten, at der er tænkt over detaljerne.

Lokalerne, der tidligere husede Café Bonden, står i dag i sin fineste pragt med grøntsager hængende fra loftet og sylteglas som pynt på hylderne.

Den landlige stemning, som vi kendte fra den tidligere café er holdt intakt, men helhedsoplevelsen har fået et moderne touch, der lige gør konceptet dét mere skarpt.

Bondens rustikke borde har fået lov at blive stående og pt. med 40 siddepladser – dog er inventaret blevet frisket op med lidt hip messing, levende lys og bløde puder på træbænkene.

Ved det store vinduesparti er en grøn veloursofa flyttet ind; et oplagt sted til at nyde sin morgenmad, imens man ser resten af Vesterå vågne op til dåd.

Og det er altså fra i morgen, fra kl. 8-22, at du selv kan opleve Aalborgs første vegetar- og veganerrestautant, ubat veggie, i Vesterå.

Du kan finde mere info om ubat veggie på deres hjemmeside og Facebook.