MEAT bevarer magien: Derfor kunne vi ikke sige nej til Styggekrumpen

Skrevet af: Michael Qureshi
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.
Gitte Jensen i midten er glad for, at gæsterne er rykket med ned til det gamle Styggekrumpen. Til venstre sønnen, Niclas.

Det føles bekendt, når man træder ind i restauranten, eller sætter sig ude på terrassen.

Det er et helt nyåbnet sted, men man sidder med fornemmelsen af, at man har været i samme omgivelser før. Men maden på aften-menuen. Det er noget andet. Noget magisk.

Vi er på adressen Vesterå 1. Lokalerne er ganske vist bevaret som Styggekrumpen, der i årtier har været en institution i Aalborg.

Men maden smager af C.W. Obels plads. Nærmere bestemt restaurant MEAT.

Den populære restaurant, der med deres ekstreme fokus på godt kød, har sikret, at vi i Aalborg ikke er ærgerlige over, at trendy MASH har overset den nordjyske hovedstad.

For MEAT gør det mindst ligeså godt. Og nu i nostalgiske rammer. Parret bag MEAT Gitte og Michael Jensen var forelsket i Styggekrumpens store rum og gode forhold, og de havde brug for den ekstra plads, da de efterhånden var vokset ud af lokalerne på C.W. Obels plads.

Så da puslespillet pludselig gik op med, at Bruno Benzon gav slip på Styggekrumpen, og Brødrene Price åbner om få måneder i de gamle MEAT-lokaler, så var lykken gjort.

”Vi sagde alt for ofte nej til gæster. 50-80 stykker i weekenden. Nogle gange 100 gæster. Det gjorde ondt, hver gang vi måtte afvise folk på grund af manglende plads. Vi voksede ud af det lille lokale. Og selv om jeg elskede de omgivelser som mit eget lille barn, så kunne vi bare ikke følge med deroppe. Så da chancen bød sig, så sprang vi til. Vi kunne ikke sige nej,” fortæller Gitte Jensen i restauranten, der er godt fyldt op.

”Man er selvfølgelig altid i tvivl om det er maden eller omgivelserne, som folk kommer for. Men heldigvis tyder alt på, at vores gæster er rykket med os, og det er vi virkelig taknemmelige for,” forklarer Gitte Jensen.

MEAT har nu været åbent i Styggekrumpens gamle lokaler i et par uger, og der har været godt fyldt.

Der er et nærvær, som giver en helstøbt oplevelse, når Gitte og sønnen Niclas selv er på gulvet. Når de ved hver servering fortæller om kødets oprindelse og forskellen på fodringen af kvæget.

Aalborg-parret Gitte og Michael Jensen er hurtigt faldet godt til i Styggekrumpens gamle lokaler, og de har gjort en dyd ud af at bevare meget af den historiske restaurants sjæl.

”Hvis du kigger dig omkring, så har vi ikke ændret særlig meget ved stedet. Vi har stor respekt for de ting, som Bruno Benzon har gjort, og for selve stedet. Derfor har vi også bevaret Styggekrumpens frokost-kort. For mig har Styggekrumpen mest været en frokostrestaurant. Så det er det stadig om dagen. Aftenkonceptet har så ændret sig, i og med at det er MEAT nu,” forklarer Gitte Jensen.

En af de ting der gør MEAT så populær er, at al deres mad grilles på enorme Weber-grill. Så selv om frokost-menuen er nogenlunde den samme fra Styggekrumpens tid, så grilles alt nu. Det er absolut kun en forbedring.

Der er også en forkærlighed for Weber-grillen i familien. Michael Jensen startede nemlig op som importør af Weber-grill i Norden og sidenhen i Dubai. Så han kender om nogen, hvor lækker mad, der kan laves på dem.

Kommer man fra København eller Aarhus og besøger restaurant MEAT kunne man hurtigt finde på at kalde konceptet identisk med det MASH fik gennembrud på for flere år tilbage. Men det er ikke der, at inspirationen er hentet.

”Jeg har kun spist på MASH en enkelt gang. Vi var faktisk inspireret af en skøn restaurant i Dubai, som hedder The Meat company. Der kom vi i forbindelse med, at min mand startede Weber op i Dubai,” fortæller Gitte Jensen.

Det er dog i Hals, at parret har boet de sidste 15 år, og de er glade for den respons, de får fra aalborgensere hver eneste dag.

”Det er hele essensen for os. Vi skal møde de her glade mennesker hver eneste dag. Det er det, der gør det store arbejde og de mange arbejdstimer noget værd.”

Om den stigende vækst i Aalborg siden starten i 2012 forklarer Gitte Jensen;

”Vi har vores fødder solidt plantet i jorden. Vi laver kvalitetsmad af kvalitetsvarer, og vi gør det på Weber-grill. Vi laver ikke gourmet, men vi er gode til at finde det bedste kød. Du aner ikke, hvor mange smagsprøver vi foretager i løbet af en uge. Jeg vil vove og påstå, at vi har det bedste kød, fordi vi er så grundige i at udvælge det allerbedste.

Vi er så heldige, at vi denne aften selv får lov til at smage os igennem nogle af de lækre retter på menuen.

Til forret får vi serveret jomfruhummer-hale, tigerrejer, pulled pork der har langtidsstegt i 14 timer, udsøgt laks og tomatsalat serveret på lækkert brød.

Til hovedret blev der serveret signatur-retten MEAT symfoni (serveres kun for 4 personer), hvor vi i en himmelsk smagsoplevelse røg igennem mørt kød lige fra Himmerland tournedos, Amerikansk Rib eye, New York strip, filet fra Uruguay til Wagyu filet Kobe Style.

Lad os bare konkludere, at MEAT holder magien. Bare i nye større og lækre omgivelser.

MEAT i Aalborg
Lækre forretter på MEAT
Meat i Aalborg
Der kommer kød i adskillige serveringer i MEATs symfoni

Fremadrettet er det heller ikke sikkert, at vi i Aalborg får lov til at beholde Gitte og Michael Jensen for os selv. Der er planer om at ekspandere MEAT-konceptet.

”Der er nogle planer i støbeskeen. Vi vil gerne videre til Aarhus og København, men vi har ikke travlt. Vi vil også gerne lave nogle små udspring af MEAT med nogle små butikker rundt omkring. Måske hvor der er fokus på MEAT at home, hvor man købe maden med hjem hvor alt er forberedt, så man kun selv skal grille eller stege kødet.”

Anmeldelse af Fasser Partner: Tobias Dybvad er ikke helt til grin

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Tobias Dybvad slog for alvor igennem, da han i 2012 gik på scenen med en genre, som de fleste af os elsker at hade.

Reality-tv.

Siden har Tobias Dybvad raseret Danmark med sit ugentlige show, Dybvaaaad, der også er blevet et populært tv-program på ZULU. Her sørger han på sjoveste vis for, at vi ikke går glip af de bedste øjeblikke – måske især for dem, som ikke har interesse i at dyrke genren fra ende til anden.

I 2018 har Tobias Dybvad oveni hatten turneret med sit tredje onemanshow, Fasser Partner.

Showet fik premiere i januar og fortsatte henover foråret, men grundet stor efterspørgsel blev der indsat ekstrashows igen i efteråret.

Dette skete blandt andet i går, d. 20. oktober i AKKC, hvor Tobias Dybvad på satirisk vis inviterede publikum med ind i tilværelsen som 36-årig single.

I går aftes var fjerde gang, at Tobias Dybvad opførte Fasser Partner i AKKC. Og tilmed rettet mod en fuld sal.

Anmelderne var ikke imponerede

I løbet af Tobias Dybvads danmarkstour har han ikke ligefrem høstet toppoint fra anmelderne. Nogen har ligefrem strukket sig til at kalde showet for tåbeligt.

Hvis man kender (og elsker?) Dybvaaaad på ZULU, så er min klare overbevisning, at Fasser Partner heller ikke skyder helt ved siden af.

Ja – showet var måske mere tilbagelænet end nogle af Dybvads kollegaers shows inden for samme genre.

Men måden, han valgte at gøre det på, lignede til forveksling også opbygningen i hans voldsomt populære TV-show – hvor projektoreren for eksempel ofte bliver taget i brug.

Tobias Dybvad greb fat i emner, som de fleste af os kunne forholde os til. Ingen store spørgsmål om ens eksistentielle formål på jorden, ingen overdrevne anekdoter fra det personlige liv. Bare … datingsituationer – i en form, som de fleste af os selv kunne være endt i.

Ikke en prangende forestilling

Ganske forventeligt blev én datingkulturens hovedværker, Tinder, bragt ind som komisk omdrejningspunkt for Tobias’ sceneoptræden. Her fremviste han flere gode(?) eksempler på dos and don’ts i Tinder-labyrinten. Måske især det sidste.

Her måtte salen flere gange bryde ud i store grin – der måske i virkeligheden vidnedede mest om komplet væmmelse over den måde, som unge såvel som ældre mennesker “dyrker” romantikken i dag.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Så laver jeg sgu ållernæstsidste Fasser Partnershow i ållernitusindeste lææækkerby den 20/10. Er der mon billetlink i bio? Jahaer!

Et opslag delt af Tobias Dybvad (@tobiasdybber) den

Det er nok efterhånden mange år siden, at Tobias Dybvad stod i en lille comedy-kælder, hvor fokus var rettet mod en ganske lille mængde mennesker. Det mærkede man dog ikke i går, da han indtog Europahallen.

Dybvad var nærværende og udviste fint overskud til at aflæse (og indordne sig efter) folks umiddelbare reaktioner – noget der i høj grad var medvirkende til, at timen i hans selskab føltes mere som et uformelt show fremfor en prangende forestilling.

En rundvisning i Tobias’ datingliv

Som publikum blev man næsten bogstaveligt talt taget i hånden og inviteret med på rundtur i Tobias’ søgen på kærligheden. Forskellige stop på ruten var udvalgt til en nærmere forklaring, mens andre gav sig selv.

Vi nåede aldrig til de lårklaskende grineanfald med tårer rendende ned ad kinderne – men hvem siger også, at det er et krav?

Alt i alt udviste Tobias Dybvad sit sædvanlige gode talent for timing, humor og ikke mindst evnen til at gribe et grin – uden at det blev kørt helt udover scenenkanten.

Derfor får han 4/6 stjerner herfra. 

Turen går til Århus: Sådan kan du se det helt nye Disney On Ice show

Skrevet af: Michael Qureshi

Alt det bedste, samlet i et show.

Sådan kan man nok bedst beskrive giga-hittet Disney on Ice, der igen kommer til Danmark.

Desværre rammer det ikke Aalborg i denne omgang, så turen må i stedet gå til Århus.

Kender man showets niveau vil man også vide, at det er køreturen værd at tage sydpå.

Det populære show kombinerer det bedste af Disneys figurer med spektakulær skøjtekunst, når den store forestilling gæster Ceres Arena i Århus.

Datoen er ganske vist først 13. og 14. februar i vinterferien i 2019, så der er lang tid til.

Men det skal man ikke lade sig snyde af, for alle øvrige år er flere forestillinger af Disney on Ice-showet udsolgt lang tid før.

Har man set Disney on Ice før, ved man også, at der venter en magisk oplevelse.

Denne gang er showet, som Disney-koncernen sender på is, dog skruet sammen på en lidt anderledes måde.

Mere nyt materiale i showet

Man kommer stadig til at opleve 100 års Disney-magi kogt sammen i et show, men det bliver sammensat på en ny måde, lover arrangørerne.

“Publikum kan glæde sig til mere nyt materiale i forhold til de sidste par år, og med et generelt friskt pust over showet.

Det er et af den slags shows, som børn husker mange år fremover, og vi glæder os meget til at slå dørene op til februar, ” siger Michael Møller til MigogAalborg.

Han er kommerciel chef i Live Culture der, sammen med CSB Island Entertainment, er den danske samarbejdspartner på det internationale show.

Alt det bedste fra Disney

Selv om der bliver en masse nye oplevelser med Disney on Ice i Ceres Arena, så kan børnefamilier og barnlige sjæle stadig glæde sig til at genopleve mange magiske Disney-minder.

“Lad det ske, lad dem se,” synger de i Frost, og den strofe fra en af Disneys største film nogensinde skal nok få publikum op af stolene.

“Showet byder på alt det bedste fra Disney, fantastisk scenografi, smukke kostumer og underholdning på dansk for hele familien.

Disney on Ice er et enestående show på verdensplan, og det er altid en oplevelse at se de mange glade familier, når de forlader Ceres Arena i Århus igen”, forklarer Michael Møller.

Alle de berømte figurer er med

I showet tager Mickey, Minnie, Anders og Fedtmule blandt andet en tur ned ad memory lane i et festfyrværkeri af magi og sjov for hele familien.

Dory er tilbage med sine venner Nemo og Marlin fra Disney/Pixars Find Dory.

Dyk dybt ned i oceanet hvor man følger dine yndlingsfisk på en helt ny opdagelsesrejse, når de finder ud af den virkelige betydning af at være en familie.

Vi rejser til Arendals vinterlandskab sammen med søstrene Anna and Elsa, og den ustyrlig sjove Olaf fra Disneys Frost, hvor de lærer, at ægte kærlighed er den største magi af alle.

Intet er umuligt for Rapunzel, når hendes venner hjælper med at vise vej. Snehvide og de syv små dværge lærer også, at man kan klare alt med hjælp fra sine venner.

Buzz og Woody får dig til at springe op fra sæderne med et forrygende show;

Simba, Timon and Pumba vandrer over savannen; Jasmin, Aladdin og Genie viser, at venskaber gør dig frygtløs; og dine yndlings Disney-prinsesser dukker også op på isen.

Kort sagt: Der venter publikum i Århus en stor oplevelse omkring isen i vinterferien 2019.

Du kan allerede nu booke billetter – få mere billetinfo her

Julefrokost på Zwei Grosse: Her får du en festlig aften med det hele

Skrevet af: Simone Vestergaard

Kalenderen siger oktober, hvilket betyder at vi så småt begynder at planlægge årets julefrokoster.

Der er mange muligheder for en festlig aften med vennerne, virksomheden, madklubben osv.

Men det er sjældent, at man kan kombinere god mad med en solid fest, der fortsætter hele natten samme sted – og hvor man IKKE selv står for oprydningen dagen efter.

Her er Zwei Grosse Bier Bar i Jomfru Ane Gade klar til at sætte rammerne for din julefrokost anno 2018.

Julefrokosten på Zwei Grosse indeholder live musik, underholdning, drikkevarer ad libitum i to timer og et lækkert klassisk julefrokostbord.

Så hvad enten man ønsker en privat eller firmajulefrokost, så er rammerne de samme.

Zwei Grosse er åbne for, at gæsterne kan fremsende eventuelle ønsker til aftenen.

“Vi har planlagt alle julefrokosterne, men hvis gæsterne skulle sidde med nogle specielle ønsker, så passer vi selvfølgelig ind efter det.

Sidste år havde vi blandt andet garderobebingo, og det var en stor succes, men vi vil gerne at folk byder ind, så vi kan gøre aftenen så speciel og hyggelig som muligt.” fortæller Manager på Zwei Grosse, Natasja Dybdal, til MigogAalborg.

Som stod man i Østrig

Zwei Grosse er kendt for god musik, festlig stemning og store øl.

Indretningen består af fritliggende bjælker, bænke og barer som inviterer til en dans eller to.

Kort fortalt; En god blanding af det bedste fra afterski i Østerig og god dansk stemning, folkelighed og hygge.

 

Zwei Grosse er også kendt for, at deres musikere spiller godt med sing-a-long musik, der skaber en fantastisk stemning.

Til julefrokosterne er aftenens musikere selvfølgelig også nøje udvalgt.

“Vi har lagt bud ind på de bedste musikere, vi kender, men der er endnu ikke fastlagt noget.

Vi kan kun garantere, at det bliver et brag af en god aften.” afslutter Natasja.

Julefrokost menuen består af

– Marineret julesild med karrysalat
– Æg med mayonnaise
– Lun leverpostej med champignon og bacon
– Lune frikadeller med rødkål
– Lun medister, steg og juleskinke
– Brune kartofler
– Fiskefilet med remoulade
– Grøn blandet salat
– Brød og smør

Baren byder på gratis fadøl, vand og vin i hele to timer.

Derefter vil der være halv pris indtil midnat.

Julefrokosterne afholdes hver fredag og lørdag fra d. 16. november til lørdag d. 15. december.

Læs mere om Zwei Grosses julefrokoster her.