Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

McDonalds tester kødfri burger i Aalborg: Sådan smager McPlant burgeren

Af Michael Qureshi

McDonalds har planer om at reducere mængden af kød og i stedet på længere sigt erstatte nogle af produkterne med plantebaseret bøffer.

Derfor har man i samarbejde med selskabet Beyond Meat udrullet McPlant burgeren i en række udvalgte byer i Danmark for at teste danskernes respons på bøffen, der er lavet på bl.a. ærte- og risprotein.

Lidt kuriøst er det så, at man ifølge McDonalds Danmark for alvor har satset på Nordjylland som den største test-region og ikke mindst Aalborg som er den by, hvor man kan få McPlant flest steder.

Man kan ikke få plantebøffen i hverken Indre København, Odense eller Aarhus, men lige her i Aalborg kan man få den alle steder både på Nytorv, i Skalborg og i Nørresundby.

Derudover fås den også i Aabybro, Frederikshavn, Haverselv, Hjørring og Thisted.

Foruden de nævnte byer er den så lanceret i seks øvrige byer på Sjælland.

PR-foto

Skulle selvfølgelig prøvesmages

Men når vi nu så er blevet testmateriale for McDonalds, så besluttede vi på MigogAalborg redaktionen, at den selvfølgelig skulle prøvesmages.

Hele idéen med McPlant er ikke, at den skal være vegetar eller veganer for den sags skyld, for den grilles samme sted som det “rigtige” kød.

Det er mere ideen om at reducere mængden af kød og finde alternativer.

McPlant er ikke den første “kødfri” burger, McDonalds har lanceret.

Til gengæld er det den første burger, hvor hvor bøffen prøver at efterligne kød.

Bøffen består blandt andet af ærteprotein, rapsolie, kokosolie og risprotein.

Ærteproteinen giver blandt andet plantebøffen en anden tekstur, som minder om en klassisk bøf af kød.

Praktikanterne måtte smage

Vores to testpersoner på McPlant-burgeren var (naturligvis) vores nye praktikanter fra UCN Emilie og Marcus.

Der var ikke ligefrem stående ovationer over opgaven at hente kødfri menuer fra McDonalds, men hurtigt ændrede tonen sig, da burgerne blev pakket ud.

“Hvis det var en blindtest, ville jeg på ingen måde kunne hævde, at den her burger var uden kød. Den smager faktisk ret godt,” lød det fra Emilie efter et par bidder.

Marcus supplerede;

“De har ramt den godt med de rette ingredienser for at fjerne fokus fra, om det er rigtigt oksekød.

Hvis jeg fik den serveret uden at få det at vide, ville jeg ikke tænke over, at den ikke smagte som rigtigt kød,” lød dommen.

Burgeren indeholder udover den plantebaserede bøf en skive smelteost med cheddar, salat, tomat, løg, pickles, mayo, sennep og ketchup, alt sammen i en sesambolle.

Kan stadig smage forskel

Hvis man pillede alt væk undtagen selve bøffen var begge dog ikke i tvivl om, at man bedre kunne smage forskellen.

Men ingen tvivl om, at McDonalds har bestået på vejen mod at lave et alternativt til oksekødsburgeren, som er velsmagende og ikke skiller sig markant ud i forhold til deres andre burgere.

På kaloriesiden er der også noget at hente, da McPlant har 420 kalorier i sig, mens en McFeast eksempelvis har 594 kalorier.

En Big Mac har 487 kalorier til sammenligning.